Aralık Ayında Gezilebilecek Sergiler

2021'i geride bırakırken Aralık ayını sanatla iç içe geçirmek isteyenler için İstanbul'da gezilebilecek sergileri derledik.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
1 Aralık 2021 Çarşamba 14:06 | Son Güncellenme:
29 dakika okunma süresi
Aralık Ayında Gezilebilecek Sergiler

Tuncay Topcu, "İsimsiz", 2021

Tuncay Topcu'nun "Haletiruhiye" Sergisi:

(1 – 25 Aralık, Galeri / Miz)

Galeri / Miz, 1 – 25 Aralık 2021 tarihleri arasında sanatçı Tuncay Topcu'nun "Haletiruhiye" isimli kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. Dr. Ferhunde Algaç Meriç, sergi ve Tuncay Topcu'nun çalışmalarını şu sözlerle tanımlıyor: "Her ne kadar soyut bir resim anlayışına sahip olsa da Tuncay Topcu'nun resimlerinde öykünün yoksunluğuna rağmen son derece belirgin, biçimsel farklılıklarla karşılaşırız. Neredeyse sanatçının ortaya koyduğu her geometrik renkli biçimin bireyselleşmesine tanık olurken, gerçek yaşamdaki kısıtlanmanın, sanatçının haletiruhiyesindeki değişikliğin, bir yansıması olarak yeniden biçimlenmiştir".


NASA Space Adventure Sergisi:

(8 Aralık'tan itibaren, Metropol İstanbul)

Uzaya ilk yolculuk 60 yıl önce başlamış olsa da astronotların günlük yaşamı hala en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Astronot ve kozmonotların uzay yolculuğuna tanıklık etmiş giysilerinin ve uzay yolculukları sırasındaki yemek menülerinin görülebileceği NASA Space Adventure sergisi 8 Aralık'tan itibaren Metropol İstanbul'da uzaydaki hayatı yakından inceleme fırsatı sunuyor.


Emin Mete Erdoğan, "Milattan Sonra 4 Milyar II" detay, 2021

Emin Mete Erdoğan'ın "Milattan Sonra 4 Milyar" Sergisi:

(9 Aralık 2021 – 3 Şubat 2022, Anna Laudel)

Eserlerinde sonsuzluk ve bir bütünlük hissi yaratan sanatçı Emin Mete Erdoğan'ın "Milattan Sonra 4 Milyar" isimli kişisel sergisi "Kişisel miladımı nereden başlatmalyım?" sorusunu temel alıyor. İsmiyle geçmişten bahsedildiği hissi uyandıran sergide Emin Mete Erdoğan, aslında günümüze odaklanıyor ve bulunduğu dönemi anlamaya çalışıyor. Sanatçı, insanların kendi geçmiş algılarına göre günümüzü tanımladığına vurgu yapıyor ve tarihin bir kişinin miladını nerden başlattığına göre değişeceğini düşündürüyor. Eserleriyle izleyeni zaman yolculuğuna davet eden Emin Mete Erdoğan'ın "Milattan Sonra 4 Milyar" sergisi 9 Aralık 2021 – 3 Şubat 2022 tarihleri arasında Anna Laudel'de ziyaret edilebilir.


Ayşegül Altunok, "Rüzgara Çarpan Papatya", 2021

"Muğlak" Sergisi:

(24 Aralık'a kadar, Vision Art Platform)

Yeni kurulan sanat platformu Vision Art Platform, "Muğlak" isimli karma sergiyi sanatseverlerle buluşturuyor. Hikayesi "belirsizliğin, bilinemez olanı tümüyle istila etmeyi başardığı anlar" olan "Muğlak" sergisi, Derya yücel küratörlüğünde Ayşegül Altunok, Sena Başöz, Selim Birsel, Çisil Deniz Delibalta, Ayçesu Duran, Ali Kanal, Gülşah Mursaloğlu, Serkan Özkaya, Ezgi Tok, Deniz Üster, Nil Yalter/Nicole Croiset, Dilek Winchester, Dream News (Murat Yıldız / Defne Tesal) sanatçılarının yapıtlarını bir araya getiriyor.


"Nazarin" filminden

"Nazarin" Sergisi:

(27 Aralık'a kadar, İstanbul Sinema Müzesi)

Sürrealist sinemanın babası olarak bilinen efsanevi yönetmenlerden Luis Buñuel'in başyapıtlarından sayılan ''Nazarin'' filminin kamera arkası sergisi 27 Aralık'a kadar İstanbul Sinema Müzesi'nde ziyaretçilerle buluşuyor. Benito Pérez Galdós romanından uyarlanan, Meksika'da yaşayan bir rahibin iç sorgulamalarını konu alan ve Luis Buñuel tarafından 1958'de Meksika'da çekilen ''Nazarin'', yönetmenin en şahsi filmlerinden biri olarak kabul ediliyor. Filmin çekimleri sırasında Latin Amerika'daki modern fotoğrafçılığın en büyük temsilcisi olan ve "Meksika'nın Gözü" olarak tanımlanan Manuel Álvarez Bravo tarafından çekilen görüntülerle oluşan bu kamera arkası sergisi, tanıtım materyalleri, kamera arkası ses kayıtları ve videolardan oluşan 131 parça eseri içeriyor.


"Humano (İnsan ve Keşif)" Sergisi:

(2 Ocak'a kadar, Loft Art)

Bağımsız ve genç sanatçıların görünürlüğünü artırmayı amaçlayan sanat platformu Loft Art, "Humano (İnsan ve Keşif)" karma sergisi ile kapılarını açtı. "Humano (İnsan ve Keşif)" sergisinde Bahadır Hızol, Çağrı Gözkonan, Dilan Tanburoğlu, Doğukan Çiğdem, Duygu Artüz, Duygu Aydoğan, Emre Evcimen, Furkan Depeli, Kübra İnanç, Nil Büyükbayraktar, Oğuz Yeşilay, Orhan Gazi Keskin ve Ozan Dursun olmak üzere 13 bağımsız sanatçının eserleri yer alıyor.


"Ben-Sen-Onlar: Sanatçı Kadınların Yüzyılı" Sergisi:

(27 Mart 2022 tarihine kadar, Meşher)

Deniz Artun'un küratörlüğünde gerçekleşen "Ben-Sen-Onlar: Sanatçı Kadınların Yüzyılı" sergisi yaklaşık 1850–1950 arasında Türkiye'de yaşamış ve yaratmış sanatçı kadınların eserlerinden bir seçkiye yer veriyor. Meşher'in üç katında gerçekleşen sergide, 117 sanatçıdan 232 eser yer alıyor. "Ben-Sen-Onlar", ismini Şükran Aziz'in sergideki bir eserinden alıyor. Sergi, çoğunluğu "ben"leşememiş ve dolayısıyla sanat tarihi tarafından kaydedilmemiş kadınları tek tek fark etmenin yanı sıra, kolektif bir "biz"in oluşabilme koşullarını da araştırıyor. Aynı zamanda bu sergi ile "biz"e yapılan çağrı kapsamında, Meşher ve MUBI iş birliğiyle A. Lily Aminpour, Haifaa Al-Mansour, Naziha Arebi, Kim Bora, Caroline Champetier, Barbara Hammer, Kim Cho-Hee, Joanna Hogg, Nadine Labaki, Azra Deniz Okyay, Agnès Varda ve Chloé Zhao gibi kadın yönetmenlerin filmlerinden oluşan özel bir seçki hazırlandı. "Ben-Sen-Onlar: Sanatçı Kadınların Yüzyılı" sergisinin küratoryal bakış açısından hareketle seçilen 12 film, MUBI'de "Ben-Sen-Onlar" kodu ile giriş yapılarak izlenebilir.


Ahmet Öktem

"Bilgi İmgeleri" Sergisi:

(22 Aralık'a kadar, Galeri Merkür)

Beral Madra'nın küratörlüğünü yaptığı "Bilgi İmgeleri" sergisi, İstanbul'un 1980'lerden başlayarak gelişen çağdaş görsel sanatının şehirdeki varlığının önemli belleğine odaklanıyor. 1980'ler ve 1990'lar çağdaş sanat üretiminde etkin geliştirmeleri gerçekleştiren Ahmet Öktem, Emre Zeytinoğlu, Fatih Aydoğdu, Gonca Sezer, Güven İncirlioğlu, Hakan Gürsoytrak, Handan Börütecene, Mehmet Güleryüz, Murat Morova, Mustafa Pancar, Osman Dinç, Sehat Kiraz ve Selma Gürbüz'ün retrospektif ve güncel işlerinin sunulduğu sergi, 23 Kasım – 22 Aralık günleri arasında Galeri Merkür'de sanatseverlerle buluşuyor.


Ara Güler

Ara Güler'in "Denize İnen Yol" Sergisi:

(31 Aralık'a kadar, Galataport İstanbul)

Ara Güler'in gözünden Beyoğlu'na baktığımız, Ara Güler Arşiv ve Araştırma Merkezi'nden yeni fotoğrafların ikonik kareler ile birlikte yer aldığı Denize İnen Yol Sergisi; Beyoğlu Kültür Yolu aksında yer alan Tophane, Karaköy, Galata, Galata Mevlevihanesi, Galata Kulesi, Tünel, İstiklal Caddesi, Galatasaray ve Taksim Meydanı'nı ve adı geçen yerlerin yakın çevrelerinden kareler barındırıyor. Sergide ayrıca bir video odasında Ara Güler'in 1970'li yıllarda yapmış olduğu ve Yavuz Zırhlısı'nın sökümünü konu alan 17 dakikalık "Kahramanın Sonu" isimli belgesel de gösterilmekte. Denize İnen Yol Sergisi, 31 Aralık'a kadar Galataport İstanbul'da ziyaret edilebilir.


Carles Santos, "Parçalanmış Piyano ve Fotoğrafı", 2008

"Dinleyen Gözler İçin" Sergisi:

(02 Ocak 2022'ye kadar, Arter)

Arter Koleksiyonu'ndan oluşturulan ve küratörlüğünü Arter Kurucu Direktörü Melih Fereli'nin üstlendiği "Dinleyen Gözler İçin" başlıklı grup sergisi, müzikle güçlü bir bağ kuran 23 yapıtı bir araya getiriyor. Fluxus sanatçılarının yöntem ve yaklaşımlarını referans alan sergi, ziyaretçileri galeri alanına hâkim olan sessizliğin içinde yapıtlardan yükselen "sesleri" keşfetmeye ve hayal etmeye davet ediyor. Joseph Beuys, Barbara Bloom, John Cage, Henning Christiansen, Osman Dinç, John Driscoll, Hreinn Friðfinnsson, Dick Higgins, Július Koller, Jarosław Kozłowski, Hans Peter Kuhn, Füsun Onur, Nam June Paik, Lene Adler-Petersen, Annette Ruenzler, Carles Santos, Michael Snow'un eserlerine yer veren "Dinleyen Gözler İçin" sergisi 2 Ocak 2022'ye kadar Arter'de ziyaret edilebilir.


Emre Hüner

Emre Hüner'in "[Elektroizolasyon]: Bilinmeyen Parametre Kayıt-Dışı" Sergisi:

(02 Ocak 2022'ye kadar, Arter)

Emre Hüner'in "[ELEKTROİZOLASYON]: Bilinmeyen Parametre Kayıt-Dışı" başlıklı kişisel sergisi, yarı kurgusal bir senaryo metni etrafında şekillenmiş yeni üretimlerden oluşuyor. Küratörlüğünü Aslı Seven'in üstlendiği sergide Hüner, film, roman veya mimari yapı gibi formlar arasında aracı bir unsur olarak gördüğü senaryoyu işlevinden bağımsızlaştırıyor ve nihai bir sonuca varmak yerine açık bir üretim yöntemi, bir senaryo yazım süreci öneriyor. "[ELEKTROİZOLASYON]: Bilinmeyen Parametre Kayıt-Dışı" sergisi, 2 Ocak 2022 tarihine kadar Arter'de görülebilir.


Fatma Belkıs & Onur Gökmen, "Saldırıya Uğrayan Hamdi", 2021

"Belkıs Hanım ile Onur Efendi" Sergisi:

(23 Ocak 2022'ye kadar, SALT Galata)

"Belkıs Hanım ile Onur Efendi" sergisi, modernleşme hamlesiyle beliren bir "aydın" kimliği ve onun beraberinde doğan çalkantılı ruh hallerine odaklanıyor. Fatma Belkıs ve Onur Gökmen, bu karaktere atfedilen seçkinci avangart tavrın Tanzimat'tan itibaren nesilden nesile aktarılmış olma ihtimalini sorguluyor. Sanatçıların adlarının dahil edildiği sergi ismi, "Ardışık" programı kapsamında sunulacak işlerdeki nükteli tona vurgu yapıyor. İkilinin ilk uzun metrajlı kurgu filmi "Alakadar"dan (2018-süregelen) bir kesit ile bir dizi heykelden oluşan çalışma, otoriteyle kurulan sancılı ilişki kadar, sanatsal üretimde başarısızlık kaygısını ele alıyor. "Belkıs Hanım ile Onur Efendi" sergisi, 23 Ocak 2022 tarihine kadar SALT Galata'da görülebilir.


David Tudor ve Composers Inside Electronics, Inc. "Yağmur Ormanı V (varyasyon 3)"

"Yağmur Ormanı V (varyasyon 3)":

(30 Ocak 2022'ye kadar, Arter)

Besteci David Tudor'a 1968 yılında bir dans gösterisi için sipariş edilen "Yağmur Ormanı", daha sonra Composers Inside Electronics'den (CIE) John Driscoll ve Phil Edelstein tarafından kendi kendini icra eden bir ses yerleştirmesine dönüştürüldü. Yerleştirmede şamandıra, plastik fıçı, bakır kova, saksı ve raket gibi çeşitli gündelik kullanım nesneleri havada asılı şekilde mekana yayılırken, farklı biçimlerde müdahale edilip birleştirilmiş bu nesneler önceden kaydedilmiş ses dosyalarından gelen sinyallerle titreşiyor, yağmur ormanlarının doğal seslerini hatırlatan bir ses ortamı meydana getiriyorlar. Arter'in "Sesli Dizi" serisi kapsamında gerçekleşen bu dördüncü sergisinde ilk kez izleyici karşısına çıkan "Yağmur Ormanı V (varyasyon 3)", 30 Ocak 2022'ye kadar Arter'de görülebilir.


Füsun Onur

Füsun Onur'un "Opus II – Fantasia" Sergisi:

(20 Şubat 2022'ye kadar, Arter)

Füsun Onur'un diğer pek çok yapıtında olduğu gibi doğrudan müziksel referanslar taşıyan bu yerleştirmede, sanatçı dört sıradan nesneyi müziğin mecrası ve unsurları olarak kullanıp, mekânı ve zamanı ritim ve varyasyonlar yoluyla yorumluyor. Emre Baykal küratörlüğünde sergilenen "Opus II – Fantasia", 20 Şubat 2022 tarihine kadar Arter'de görülebilir.


Serkan Özkaya, "Dear Sir or Madam"

"Tedbir" Sergisi:

(20 Şubat 2022'ye kadar, Arter)

Sanatçı, sanat kurumu, sanat eseri ve izleyici arasındaki ilişkiler etrafında kurgulanan "Tedbir", 11 sanatçının 13 eserinden oluşuyor. Pandeminin biçimlendirdiği sıradışı bir dönemde tasarlanıp ziyarete açılan sergi, başta sağlık alanında olmak üzere ekonomi, güvenlik, enerji gibi farklı bağlamlarda sıklıkla duyup kullanır olduğumuz "tedbir" kelimesinin açılımlarından esinleniyor. Sanatın üretim, muhafaza ve sergileme pratiklerine odaklanan "Tedbir" sergisinde Hamra Abbas, Halil Altındere, Rogelio López Cuenca, Burak Delier, Lamia Joreige, Ali Kazma, Alicja Kwade, Serkan Özkaya, Walid Raad, Canan Tolon ve Nasan Tur'un yapıtları yer alıyor. "Tedbir", 20 Şubat 2022 tarihine kadar Arter'de görülebilir.


Nejat Devrim, "Bizans Serisi"

İstanbul'dan Bizans'a: Yeniden Keşfin Yolları, 1800–1955 Sergisi:

(6 Mart 2022'ye kadar, Pera Müzesi)

Pera Müzesi'nde gerçekleşen "İstanbul'dan Bizans'a: Yeniden Keşfin Yolları, 1800–1955" sergisi, İstanbul'un bir bilim dalı olarak gelişmeye başlayan Bizans araştırmalarının şekillenmesindeki merkezi rolüne zengin bir arşiv seçkisi ve etkileyici canlandırmalarla ışık tutuyor. Brigitte Pitarakis'in küratörlüğünü üstlendiği, Bizans'ın modern keşfini ve bu mirasın geniş bir ilgi alanına dönüşümünü aktaran sergide; İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nin Bizans koleksiyonları başta olmak üzere, Suna ve İnan Kıraç Vakfı, İstanbul Üniversitesi Nadir Eserler Kütüphanesi, Alman Arkeoloji Enstitüsü, Meşher, Galeri Nev, Ömer Koç, Serap Kayhan, Dr. Safder Tarim, Büke Uras koleksiyonlarından ve Paris, EPHE Arşivi'nden derlenen kitap, baskı, harita, fotoğraf, belge, resim ve Tayfun Öner'in hazırladığı dijital canlandırmayla, Bizans'ın modern keşfinin ilk evreleri ve bu mirasın bir akademik araştırma, koruma ve geniş ilgi alanına dönüşümü bu kapsamda ilk kez sunuluyor.


Jonathan Godoy, "The Byzantine Stones", 2007

"İstanbul'da Bu Ne Bizantinizm!": Popüler Kültürde Bizans Sergisi:

(6 Mart 2022'ye kadar, Pera Müzesi)

"İstanbul'da Bu Ne Bizantinizm!": Popüler Kültürde Bizans sergisi, Bizans tarihinin edebiyat, sinema, çizgi roman, moda gibi farklı sanat mecralarındaki temsillerini bir araya getiriyor ve popüler kültürün Bizans mirası ile etkileşimini detaylı bir biçimde sorguluyor. İsmini Yakup Kadri Karaosmanoğlu'nun romanı "Panorama"dan (1954) alan, küratörlüğünü Emir Alışık'ın üstlendiği sergi; edebiyat, müzik, görsel sanatlar, çizgi roman, film, moda, video oyunları gibi çeşitli sanat mecralarındaki Bizans temsillerini bir araya getirip, bu üretimlerdeki ortak temaları göz önüne sererken, eserlerin Bizans'ı ele alışındaki farklılaşmalara da eleştirel bir mercek tutuyor. Pera Müzesi'nde gerçekleşen sergi, onu aramadığımız yerlerde bile karşımıza çıkan, etki alanı geniş bir olgu olan Bizantinizm'in çoklu ve birbiriyle çakışan anlamlarını ortaya çıkarıyor.


Ibrahima Thiam, "Mame Ndeuk Daour Mbaye", 2020

"Yarına Notlar" Sergisi:

(6 Mart 2022'ye kadar, Pera Müzesi)

Independent Curators International[Uluslararası Bağımsız Küratörler](ICI) girişiminin "Yarına Notlar" isimli sergisinde farklı ülkelerden 25 sanatçının Covid-19 pandemisiyle başlayan yeni küresel gerçekliği yansıtan eserleri yer alıyor. Mevcut kriz ortamında çağdaş kültürdeki değerleri ve ilişkileri sorgulamak, yeniden değerlendirmek ve bugün görülmesinin önemli olduğuna inandıkları eserleri paylaşmak üzere 25 ülkeden 25 küratör bu sergi için bir araya geliyor. Pera Müzesi'nde ziyaret edilebilecek "Yarına Notlar", küresel bir çağda, kolektif hafızanın inşasında sanatın potansiyel gücünü ele alıyor.


Candeğer Furtun

Candeğer Furtun'un Retrospektif Sergisi:

(17 Nisan 2022'ye kadar, Arter)

Küratörlüğünü Selen Ansen'in üstlendiği sergi, sanatçının 1960'lı yıllardan bu yana ürettiği seramik ağırlıklı heykellerden ve nesnelerden oluşan geniş bir seçkiyi üretim süreçlerine eşlik eden arşiv malzemeleriyle buluşturuyor. Candeğer Furtun'un altmış yıla yayılan üretimini kapsayan ve sanatçının seramiğe dair özgün yaklaşımlarını sunarken pratiğinin yaşamsal, felsefi, tarihsel, toplumsal ve siyasi sorunsallardan beslenen katmanlarına da ışık tutan ilk retrospektif sergisi, 17 Nisan 2022'ye kadar Arter'de sanatseverlerle buluşacak.


İpek Duben

İpek Duben'in "Ten, Beden, Ben" Sergisi:

(3 Aralık 2021 – 3 Nisan 2022, Salt Beyoğlu)

İpek Duben'in kırk yılı aşan pratiğini yansıtmak üzere hazırlanan en kapsamlı sergisi, 3 Aralık 2021 - 3 Nisan 2022 tarihleri arasında SALT Beyoğlu'nda gerçekleşiyor. İşlerinde sıkça kullandığı kendi beden imgelerinden esinle adlandırılan "Ten, Beden, Ben", erkek şiddetinden toplumsal cinsiyete, yerinden edilme ve göçten tüketim aşırılıklarına uzanan konuları titizlikle irdeleyen sanatçının üretimine yeni bir bakış sunuyor. Sergi, Duben'in bu meselelere ısrarlı yaklaşımının yanı sıra biçim ve malzemelere tekrar tekrar geri dönüşünün altını çiziyor.


Seda Dokumacı

Sokak Hayvanları İçin Yardım Sergisi:

(14 Aralık, Kült Palace Feriye)

Çevre ve Sokak Hayvanları Derneği yararına sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlenen sergi, 14 Aralık'ta Kült Palace Feriye'de gerçekleşiyor. Sokak hayvanlarının daha iyi bir yaşama kavuşması için yapılan sergide; Alea Pınar Du Pre, Burcu Yavuz, Cengiz Yatağan, Seda Dokumacı ve Seydi Murat Koç eserlerini Çevre ve Sokak Hayvanları Derneği'ne bağışlayarak farkındalık ve katkı sağlayacak. Elde edilen tüm gelir, sahipsiz hayvanların bakım ve tedavilerinde kullanılmak üzere Çevre ve Sokak Hayvanları Derneği'ne bağışlanacak.


Gökçen Ataman

Gökçen Ataman ve Setenay Alpsoy'un "Tanıdık Cepheler" Sergisi:

(16 Aralık 2021 – 21 Ocak 2022, Evin Sanat Galerisi)

Evin Sanat Galerisi, 16 Aralık 2021 – 21 Ocak 2022 tarihleri arasında Gökçen Ataman ve Setenay Alpsoy'un şehri konu alan yapıtlarından oluşan "Tanıdık Cepheler" isimli sergisine ev sahipliği yapıyor. Setenay Alpsoy'un son zamanlarda daha yoğun bir şekilde üretmeye başladığı geniş yüzeyli karakalem desenler, yağlı boyadan farklı olarak daha fazla detaya eğilmesine olanak sağlayan yapıtları ve Gökçen Ataman'ın farklı malzemelerle boyut kazandırdığı giderek betonlaşan ve çarpıklaşan şehirdeki bina cephelerini bir araya getiriyor. Tezatlıklardan beslenen "Tanıdık Cephele" isimli sergi yer alan eserler Gökçen Ataman ve Setenay Alpsoy'un yapıtlarının uyumunu izleyicinin beğenisine sunuyor.


"Maziye Bakma Mevzu Derin" Sergisi Hakkında

FENDI "Hand in Hand" Sergisi ile İtalyan İşçiliğini Kutluyor

"Temsilden İlhama: 18. Yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu" Sempozyumu

EN ÇOK OKUNANLAR

Sonbaharın En İyi Saç Bakım Ürünleri
Sonbaharın En İyi Saç Bakım Ürünleri

Sonbaharın En İyi Saç Bakım Ürünleri

1 dakika okunma süresi
81. Venedik Film Festivali'nde Boucheron Esintisi
81. Venedik Film Festivali'nde Boucheron Esintisi

81. Venedik Film Festivali'nde Boucheron Esintisi

1 dakika okunma süresi
Venedik Film Festivali'nde Angelina Jolie ve Cartier Işıltısı
Venedik Film Festivali'nde Angelina Jolie ve Cartier Işıltısı

Venedik Film Festivali'nde Angelina Jolie ve Cartier Işıltısı

2 dakika okunma süresi
Rita Fine Jewelry Koleksiyon Daveti
Rita Fine Jewelry Koleksiyon Daveti

Rita Fine Jewelry Koleksiyon Daveti

1 dakika okunma süresi
Cartier'nin Venedik Film Festivali Kutlaması
Cartier'nin Venedik Film Festivali Kutlaması

Cartier'nin Venedik Film Festivali Kutlaması

4 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

6. Mardin Bienali Hakkında Bilmeniz Gerekenler
6. Mardin Bienali Hakkında Bilmeniz Gerekenler

6. Mardin Bienali Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Istanbul'74'ün “We Belong” Sergisi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
Istanbul'74'ün “We Belong” Sergisi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Istanbul'74'ün “We Belong” Sergisi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Orhan Pamuk. Şeylerin Tesellisi” Sergisi
“Orhan Pamuk. Şeylerin Tesellisi” Sergisi

“Orhan Pamuk. Şeylerin Tesellisi” Sergisi

Yaz Dönemi Sergi Ajandası
Yaz Dönemi Sergi Ajandası

Yaz Dönemi Sergi Ajandası

Mutlaka Görülmesi Gereken 2024 Yılı Sergileri
Mutlaka Görülmesi Gereken 2024 Yılı Sergileri

Mutlaka Görülmesi Gereken 2024 Yılı Sergileri

Pablo Picasso'nun Eserleri Musée National Picasso-Paris'te
Pablo Picasso'nun Eserleri Musée National Picasso-Paris'te

Pablo Picasso'nun Eserleri Musée National Picasso-Paris'te

Ara Güler Sergisi Sofya'da
Ara Güler Sergisi Sofya'da

Ara Güler Sergisi Sofya'da

Güney Fransa'da Sergi
Güney Fransa'da Sergi

Güney Fransa'da Sergi

Prada'nın Şanghay Sergisi
Prada'nın Şanghay Sergisi

Prada'nın Şanghay Sergisi

Sevil Dolmacı Dubai'nin İlk Uluslararası Karma Sergisi
Sevil Dolmacı Dubai'nin İlk Uluslararası Karma Sergisi

Sevil Dolmacı Dubai'nin İlk Uluslararası Karma Sergisi

Mayıs Ayı Sergi Ajandası
Mayıs Ayı Sergi Ajandası

Mayıs Ayı Sergi Ajandası

Kraliçe Mary'nin Bebek Evi
Kraliçe Mary'nin Bebek Evi

Kraliçe Mary'nin Bebek Evi