2023 Yazı Sergi Ajandası

Yaz mevsiminde Türkiye'nin dört bir yanındaki sergilerden haberdar olup, 2023 yazını sanatla iç içe geçirmek isteyenler için gezilebilecek sergiler.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
1 Haziran 2023 Perşembe 13:52 | Son Güncellenme:
40 dakika okunma süresi
Yaz Dönemi Sergi Ajandası

Alper Aydın'ın "Fata Morgana" Sergisi

(Ordu – Yason Burnu, 10 Eylül'e kadar)

Alper Aydın'ın ilk kişisel sergisi "Fata Morgana", adını bir hava olayından alıyor. Bir çeşit serap etkisi gösteren bu olay gerçekleştiğinde, cisimler denizin üstünde uçuyor gibi görünüyor. Alper Aydın da açık hava sergisinin yapılacağı Yason Burnu'nda da gerçekleşen bu hava olayından referansla; geçmiş, şimdi ve gelecek algısına, insanın doğa karşısındaki yerine ve anlamına odaklanarak sanat üzerinden zaman ve mekana dair hikayelerle olması muhtemel sıra dışı senaryolara dair post-apokaliptik imgeler yaratıyor. Alper Aydın'ın heykel, enstalasyon, çizim, resim ve doğal malzemelerle yapılmış geri dönüştürülebilir düzenlemelerin de içinde olduğu çoklu pratiklerle tasarladığı "Fata Morgana" sergisini ziyaret etmek için İlk Buluşma ile Sanatla Randevu'nun Ordu'ya düzenlediği sergi gezisine göz atabilirsiniz. Detaylı bilgi için Sanatlarandevu.com internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.


"Aynı Ufka Bakmak" Karma Sergisi

(Galeri Nev İstanbul, 2 Eylül'e kadar)

Gökçen Dilek Acay, Murat Akagündüz, Sevinç Altan, Mike Berg, Nermin Er, Tayfun Erdoğmuş, Ahmet Doğu İpek, Murat Morova, Aras Seddigh ve Hale Tenger'in eserlerinin yer aldığı "Aynı Ufka Bakmak" isimli karma sergi; doğaya, insana ve yaşadığımız coğrafyaya benzer hisler ve bakış açılarıyla yönelen sanatçıların desen, rölyef, suluboya, fotoğraf ve metal gibi çeşitli malzemelerle ele aldığı yakın temaları bir araya getiriyor.

Adres: İstiklal Caddesi Mısır Apt. No:163 Kat:4 Daire:23 Beyoğlu, İstanbul

Telefon: 0212 252 15 25


Brandon Hendrick'in "Transience" Sergisi

(Collect Gallery, 19 Ağustos-16 Eylül)

Brandon Hendrick'in son dönem çalışmalarının odak noktası olan; İskoçya, Bulgaristan ve Yunanistan'dan geçen bir trenin içinden çekilmiş fotoğraflardan yola çıkan sergi, gerçeklik ve hayal gücü arasında gezinen resimleri bir araya getiriyor. Sergideki eserler, cep telefonu kamerası ile çekilmiş fotoğraflara dayanıyor ve anıların ne kadar çabuk ve belirsiz bir şekilde unutulabileceğinin göstergesi olarak karşımıza çıkıyor. Gerçek konumların temsilleri olan bu resimler, aynı zamanda belirli bir yerin tanımlayıcı özelliklerini içermiyor. Hem her yerde hem de hiçbir yerdeler, böylece yerel veya coğrafi konumlarının ötesinde özellikler gösteriyorlar. Brandon Hendrick'in "Transience" sergisinin küratörlüğünü Mina Asena Öztürk üstleniyor.

Adres: Kemankeş Karamustafa Paşa, Mumhane Cad. No:46-50, Beyoğlu, İstanbul


Caresse Art: "Artistik Integrity" Sergisi

(Caresse Bodrum, Ekim ayına kadar)

Bodrum ve Bitez koyu arasındaki Asarlık Mevkii'nde bulunan uluslararası otel zinciri Marriott International'ın, The Luxury Collection bünyesinde yer alan Bodrum'daki ilk resort oteli Caresse, a Luxury Collection Resort & Spa, Bodrum, Caresse Art projesiyle karşımıza çıkıyor. Elçin Sümer'in sanat yönetmenliğini üstlendiği Caresse Art projesinin ilk sergisi "Artistik Integrity" ismini taşıyor. Caresse Art; Server Demirtaş, Hanefi Yeter, Ayla Turan, Ara Güler, Kemal Tufan, İbrahim Örs, Cihat Aral ve Mert Ege Köse gibi isimlerin de yer aldığı 100 sanatçının, toplamda 400 ve üzeri eserinin sergileneceği ve sezon boyunca birçok sanatsal etkinliğe yer verilecek bir sanat fuarı olarak kurgulanıyor.

Adres: Gümbet, Asarlik Mevkii, Adnan Menderes Cad. No:89, Bodrum, Muğla

Telefon: 0252 311 36 36


Ceysu Uçan'ın "Cocoon" Sergisi

(Six Senses Kaplankaya Resort, 1 Ekim'e kadar)

Hatay da ArtArcYa sanat kuruluşunun kurucu ortaklarından olan sanatçı Ceysu Uçan'ın "Cocoon" adlı su altında ilk kez sergilenecek heykel ve mozaik sergisi, 5 Temmuz'dan itibaren Six Senses Kaplankaya Resort'ya sanat ve deniz tutkunlarını bir araya getiriyor. Ceysu Uçan'ın eserleri ile sualtının birbirini besleyen bir diyalog kurduğu sergi, Cihan Güvenç'in küratörlüğünde gerçekleşiyor. Ceysu Uçan'ın sanat kariyeri süresince doğu motiflerine, sembollere ve sanat ile şifanın birleşimine olan ilgisi "Cocoon" sergisinin zeminini oluşturuyor. Eserler, Anhinga plajının kıyısında 5-7 metre arasındaki derinliklere yerleştiriliyor. Ziyaretçiler, serbest dalış, tüplü dalış, seabob veya şeffaf kanolar ile sergiyi diledikleri gibi görebilecekler.

Adres: Bozbük, Merkez Sk. No:198, Milas, Muğla

Telefon: 0252 511 00 30


"Cloud Nine" Sergisi

(Mett Hotel & Beach Resort Bodrum, 15 Eylül'e kadar)

Muse Contemporary'nin Türkiye'den ve dünyadan 16 sanatçıyı bir araya getirdiği ve küratörlüğünü Ayşe Pınar Akalın'ın üstlendiği "Cloud Nine" sergisi, Mett Hotel & Beach Resort Bodrum'un özenle belirlenen mekanlarında sergileniyor. 16 sanatçının 60'a yakın eserinin yer aldığı serginin başlığı, İsveçli sanatçı Petra Hultman'ın büyük ölçekli beyaz dantel enstalasyonundan esinleniyor. Lentiküler fotoğrafçılık alanının önde gelen temsilcilerinden İngiliz sanatçı Jeff Robb da son dönem soyut çalışmalarıyla karma sergiye katılıyor.

Adres: Eskiçeşme, Değirmenler Mevkii, Haremtan Sk. Bodrum, Muğla

Telefon: 0252 316 48 48


"Evin Gibi Ruhun Evsiz Yerlerde" Karma Sergisi

(BE Contemporary, 9 Eylül'e kadar)

Küratörlüğünü Sezgi Abalı'nın üstlendiği "Evinde Gibi Ruhun Evsiz Yerlerde" sergisi, Fulya Çetin, Günseli Baki, Monica Papi, SENA, Sezgi Abalı, Şafak Şule Kemancı ve Yekateryna Grygorenko'nun işlerini bir araya getiriyor. "Evinde Gibi Ruhun Evsiz Yerlerde" sergisi, ev kavramına sadece bir mimari ve kültürel yapı olarak yaklaşmıyor. İnsanın tasarlayıp, inşa ettiği ve imlediği çeperin ötesinde bir ev arayışında olan, alışılmışın dışına çıkaran, "evsiz"liğin sınırında gezdiren işleriyle yedi sanatçı kadına yer veriyor.

Adres: Yenice, Park Sk. No:8/2, Urla, İzmir

Telefon: 0232 754 21 95


"Fata Morgana" Karma Sergisi

(Decollage Art Space, 10 Eylül'e kadar)

Decollage Art Space'te gerçekleşen "Fata Morgana" sergisi, ismini, sıcaklık farkı sebebiyle ufuk çizgisinde bulunan cismi havada asılı görmemize neden olan optik bir illüzyondan alıyor. Aynı zamanda yansımanın ardındaki öteki dünya demek olan "Fata Morgana"; belirsiz, karmaşık ve tekinsiz olanın göstergesi. Yüzyıllardır özellikle denize yakın yaşayan toplumların bir parçası haline gelen bu serabın ele alındığı seçkide, doğanın insan yerleşkeleri ve diğer yaşam bulgularıyla kesişme alanları keşfediliyor. "Fata Morgana" sergisi, Elif Karaosman, Emine Yüksel, Güzin Tangör, Hande Karahanoğlu, Mehmet Şenol Şişli, Münire Özbey, Neriman Şairoğlu, Nezihe Gökçe, Pierrick Her, Pınar Akbaba, Remzi Karabulut ve Şehriyar Cem'in eserlerini bir araya getiriyor.

Adres: Suadiye Mah. Müzeyyen Sk. No:4/1 Kadıköy, İstanbul


"French Delights" Karma Sergisi

(Bodrum Loft, 1 Eylül'e kadar)

Küratörlüğünü Selcan Atılgan'ın üstlendiği "French Delights" isimli karma sergi, Fransa merkezli galeri Perrotin ve Bodrum Loft iş birliği ile 1 Temmuz'dan itibaren yaz sonuna kadar sanat tutkunlarıyla buluşuyor. Takashi Murakami, Wim Delvoye, Xavier Veilhan, Daniel Arsham, Jean-Michel Othoniel, Iván Argote, Klara Kristalova, Laurent Grasso, Jean-Marie Appriou, Gregor Hildebrandt ve Elmgreen & Dragset'in eserlerini bir araya getiren "French Delights" sergisi, Bodrum'da Göltürkbükü ile Torba arasındaki Demirbükü Koyu'nda yer alan Bodrum Loft'ta görülebilir.

Adres: Bodrum Loft, Göltürkbükü, Bodrum, Muğla


Güneş Terkol'un "Işığın Kabuğu" Sergisi

(Casa Dell'Arte, 3 Ağustos'tan itibaren)

Ferda Art Platform ve Casa Dell'Arte iş birliği ile düzenlenen Güneş Terkol'un ''Işığın Kabuğu' isimli solo sergisi, 3 Ağustos'ta Bodrum'da sanatseverler ile buluşuyor. Güneş Terkol genelde cinsiyet ilişkilerini mizahi şekilde ortaya koyan dikiş çalışmaları, videolar, eskizler ve besteler yapan bir sanatçı. Sergilenen eserler pamuklu geçirgen tül üzerine boyama, dikiş ve baskı teknikleri ile yapılıyor. Bu malzeme, Güneş Terkol için ikinci bir deri gibi. Mekana ve ışığa göre farklı şekil alabiliyor. Terkol'ün şeffaf, ince ve uçucu hafifliğe sahip bu çalışmaları, kadınlığın farklı hallerine odaklanıyor ve doğanın sisli ve pastoral karakterleriyle buluşuyor.

Adres: Casa Dell'Arte, Torba, İsmet İnönü Cad. No:66, Bodrum, Muğla

Telefon: 0252 367 18 48


Huri Kiriş'in "Sezgi Çağı" Sergisi

(Istanbul Concept Gallery, 23 Ağustos – 9 Eylül)

Sanatçı Huri Kiriş, yedinci kişisel sergisi "Sezgi Çağı" ile leleneksel düşüncenin sınırlarını zorlayarak alışılagelmişin ötesine taşıyor. Şimdiye kadar ürettiği çalışmalarında insanlık, doğa ve kültür arasındaki narin dengeyi ve beklenmeyeni yansıtan Huri Kiriş, bu yeni serideki resimlerinde, sadece bir arada olunan somut mekanları değil, aynı zamanda fauna ve flora içindeki geçici yaşam alanlarını da ortaya koyuyor. Huri Kiriş, varoluşun kırılgan ve güçlü yönlerini açığa çıkarırken mevcut repertuvarına yanılsamaları ve yansımaları da ekliyor.

Adres: Tomtom Mah. Nur-u Ziya Sk. No:27 D:2, Beyoğlu, İstanbul


Isabel Munoz'un "Yeni Bir Hikaye Göbeklitepe ve Çevresinden Fotoğraflar" Sergisi

(Pera Müzesi, 17 Eylül'e kadar)

Pera Müzesi, farklı coğrafyalardan insanları ve kültürleri konu alan monokromatik portreleriyle tanınan İspanyol fotoğrafçı Isabel Munoz'un sergisine ev sahipliği yapıyor. Pera Müzesi'nin davetiyle dünyanın en eski kült alanı olabileceği düşünülen Göbeklitepe ve çevresini fotoğraflayan Munoz, bu çok etkilendiği görkemli bölgede; gizem, köken ve sonsuzlukla ilgili soruların peşinden gidiyor.

Adres: Asmalı Mescit, Meşrutiyet Cad. No:65, Beyoğlu, İstanbul

Telefon: 0212 334 99 00


Jan Tichy'nin "Portals of Form (Biçimin Kapıları)" Sergisi

(Zarastro Art, Aralık ayına kadar)

Kendine özgü çevrimiçi sergi konseptiyle dünyanın farklı noktalarından seçkin sanatçıların en çarpıcı eserlerini sergileyen Zarastro Art'ın yeni sergisi, Jan Tichy imzalı "Portals of Form (Biçimin Kapıları)". Baskı, fotoğraf, video, heykel ve enstalasyon alanlarında çalışmalar üreten Jan Tichy'nin sanatsal pratiği, kökeni 19. yüzyıla kadar uzanan, özneleri temel biçimsel unsurlarına dönüştüren biçimcilik akımına dayanır. Sergide, sanatçının ışığı değiştirerek çeşitli mekanların ve mimari yapıların enerjisini ortaya çıkardığı fotogram ve gravür çalışmaları, gerçek hayatta öngörülemeyecek biçimleri ortaya koyduğu fotoğrafları, öznenin matematiksel geometrilerine nasıl indirgendiğini yansıttığı serigrafları, gölge incelemeleri yaptığı siyanotip baskıları ve imzası niteliğindeki figüratif video çalışmaları yer alıyor. Jan Tichy'nin "Portals of Form (Biçimin Kapıları)" sergisine Zarastro.art adresinden ulaşılabilir.


"KarmaComa" Karma Sergisi

(Anna Laudel Bodrum, 3 Eylül'e kadar)

Ayça Okay küratörlüğünde gerçekleşen "KarmaComa" sergisi, televizyonda görmeye alışık olduğumuz gündüz kuşağı programlarına, yaz dönemi pembe dizilerine, kısacası melodramın hakim olduğu duygu dolu her ana verdiği referanslarla dikkat çekiyor. Farklı teknikleri bir araya getiren sanatçıların eserlerini içeren kapsamlı seçkide, Cem A., Serdar Acar, Ece Ağırtmış, Ateş Alpar, Ronit Baranga, Kerem Ozan Bayraktar, Isabella Chydenius, Ebru Döşekçi, Alicia Framis, Ece Haskan, Berka Beste Kopuz, Mert Ege Köse, Alican Leblebici, Adriana Ramić, Sally von Rosen, Hoda Tawakol, Koray Tokdemir, Metehan Törer, Nathalie Rey ve Nevet Yitzhak'ın farklı disiplinlerden eserleri yer alıyor.

Adres: ZAİ Yaşam, Halide Edip Adıvar Cad. No:7 Çırkan Mah. Konacık, Bodrum, Muğla


"Kau Wela" Karma Sergisi

(The Stay Boulevard Nişantaşı, 20 Eylül'e kadar)

Dünyaca ünlü 15 sanatçının resim, dijital art, enstalasyon ve mix media tekniklerinden hayata geçirdiği 45 eser, Renko London organizasyonu ve Renk Erbil küratörlüğünde sanatseverlerle buluşuyor. "Kau Wela" sergisinde; Devrim Erbil, Emin Çizenel, Sakit Mammadov, Ali Atmaca, Bahri Geno, Çetin Erokay, Çiğdem Erbil, Joanna Gilbert, Yiğit Yazıcı, Nedim Nazerali, Barış Sarıbaş, Darko Mesek, Kinnari Saraiya, Ayşen Karakaya ve Renk Erbil'in yaz kavramı etrafında şekillenen eserleri yer alıyor.

Adres: Harbiye, Teşvikiye Cad. No:41 D:41A, Şişli, İstanbul

Telefon: 0212 970 78 38


Neş'e Erdok Sergisi

(Yapı Kredi bomontiada Galeri, 22 Ağustos – 10 Eylül)

Türk resminin önde gelen temsilcilerinden Neş'e Erdok'un son iki yıl içerisinde ürettiği yapıtlardan oluşan 36. kişisel sergisi, Yapı Kredi bomontiada GALERİ'de izleyici ile buluşuyor. Sergi, sanatçının yarım asrı aşan aralıksız sanat üretiminin devamı niteliğinde, son dönemde tanık olduklarını aktardığı bir günlük gibi karşımıza çıkıyor. Katıksız bir gözlemle yorumladığı gündelik hayattan portreler, iç dünyasını yansıtan otoportreler ile çocukluk resimlerine son dönemde yaşanan önemli toplumsal meseleleri ele aldığı resimler eşlik ediyor.

Adres: Merkez Mah. Silahşör Cad. Birahane Sk. Tarihi Bomonti Bira Fabrikası No:1, Şişli, İstanbul

Telefon: 0212 230 21 62

Nizam Orçun Öanl'ın "G1F3: Sıradaki Hamlen Ne Olacak?" Sergisi

(Istanbul Concept Studio, 4 Eyül'e kadar)

İsmini satranç oyununda bir açılıştan alan "G1F3: Sıradaki Hamlen Ne Olacak?" başlıklı seçki, yurt dışı ve yurt içinde pek çok sergi, sempozyum ve etkinliğe davet edilen, çok sayıda koleksiyonda eserleri bulunan bir akademisyen olan Erciyes Üniversitesi Seramik Bölüm Başkanı Doç. Nizam Orçun Önal'ın imzasını taşıyor. Sergi, hayatın zorluklarına karşı direnen, çözüm arayan, olasılıkları değerlendiren, güzelliklerini paylaşan, zaferi kucaklayan bir hikayeyi canlandırıyor. Aynı zamanda hayatın beklenmedik getirileri ve rastlantısallığı karşısında ileriye dönük yapılan planlamaların aslında şansa dayalı sonuçları olduğu fikrini de işliyor. Hayatta her şeyin kontrolümüzde olmadığını, bazen tesadüflerin bizi başka yollara sürüklediğini gösteriyor.

Adres: Tomtom Mah. Nur-u Ziya Sk. No:27 D:2, Beyoğlu, İstanbul


Nuri Kuzucan'ın "Pasaj" Sergisi

(Arter, 31 Aralık'a kadar)

Nuri Kuzucan'ın "Pasaj" başlıklı kişisel sergisi, sanatçının eski ve yeni üretimlerinden oluşturulan bir seçkiyi mekana özgü bir mimari düzenlemeyle bir araya getiriyor. Kaos-düzen, ışık-gölge, boşluk-doluluk, yüzey-derinlik, iç-dış gibi ikilikler etrafında kurgulanan yapıtlardan oluşan sergi, hem zihinsel hem de algısal bir akışkanlığı ve geçişliliği merkezine alıyor.

Adres: Yenişehir, Irmak Cad. No:13, Beyoğlu, İstanbul

Telefon: 0212 708 58 00


"Ortadan Başlamak" Karma Sergisi

(Artİstanbul Feshane, 30 Ağustos'a kadar)

İBB Miras'ın kapsamlı restorasyon ve yeniden işlevlendirme çalışmalarıyla yeni bir yaşam alanına dönüşen tarihi Feshane-i Amire, yeni adıyla Artİstanbul Feshane, "Ortadan Başlamak" sergisiyle İstanbullulara kapılarını açıyor. 19 küratör ve 300 sanatçının 400'den fazla eserlerini farklı teknikler ve dönemler üzerinden bir araya getiren sergi; her anın bir başlangıç ihtimali olduğunu müjdeleyen umut veren bir kavramsal çerçeveye yerleşiyor. Sergiye adını veren "Ortadan Başlamak" fikri, çoğulluğu ve farklılığı överken, parça ve bütünü hem özerk hem bir arada hayal etmeyi öneriyor. Yenilenmek için uygun zamanı ve mekanı beklemenin gerekli olup olmadığını tartışan sergi; şimdi ve burada, geçmişe aynı anda açılan bir geçit bulabileceğimizi düşündürüyor.

Adres: Feshane Cad. Eyüp Merkez, Eyüpsultan, İstanbul


"Perseid'in Büyüsü" Karma Sergisi

(Be Contemporary, 15 Eylül'e kadar)

"Perseid'in Büyüsü" sergisi, BE Contemporary ve Art50.net iş birliği ile Urla'da sanatseverlerle buluşuyor. Yazın ortasına geldiğimizin habercisi, kuzey yarımkürenin en popüler gökyüzü olaylarından Perseid Meteor Yağmuru, her sene Temmuz ortasından Ağustos sonuna dek Dünya'nın atmosferi ile buluşuyor. Ağustos ortasında en parlak günlerini yaşayan bu ışıklı yağmur, 12 sanatçının çarpıcı, renkli ve alışılmışın dışına çıkan eserleriyle sihirli bir kaçış sunuyor.

Adres: Yenice Mah. Park Sk. No:8/2 Urla, İzmir

Telefon: 0232 754 21 95


Sanatta Birlik: Yansımalar ve Kırılmalar

(CaresseArt, 31 Ağustos'a kadar)

"Sanatta Birlik: Yansımalar ve Kırılmalar" karma sergisi, sanatta 38. yılını dolduran Mine Art Gallery ve Bodrum'un uluslararası otel zinciri Marriott International'ın, The Luxury Collection bünyesinde yer alan Bodrum'daki ilk resort oteli Caresse iş birliğiyle hayata geçiyor. Mine Art Gallery organizasyonuyla CaresseArt'ta düzenlene sergi; Halil Akdeniz, Nadide Akdeniz, Ahu Akkan, Gülçin Aksoy, Turan Aksoy, Özdemir Altan, Beril Anılanmert, Mustafa Ata, Tomur Atagök, Nazan Azeri ve daha pek çok sanatçının eserlerini bir araya getiriyor.

Adres: Caresse Resort & Spa, Adnan Menderes Caddesi no:89, Asarlık Mevkii, Bodrum, Muğla

Telefon: 0252 311 36 36


"Seni Sevmeyen Ölsün" Karma Sergisi

(Anna Laudel İstanbul, 10 Eylül'e kadar)

M. Gülben Çapan'ın küratörlüğünü üstlendiği "Seni Sevmeyen Ölsün" isimli karma sergi, adını Tüdanya'nın 1986 yılında büyük çıkış yapan aynı isimli şarkısından alıyor. Anıl Can, Ardan Özmenoğlu, CANAN, Cansu Yıldıran, Haluk Çobanoğlu, Rasim Aksan, Tuğberk Selçuk ve Yasemin Özcan dahil olmak üzere farklı materyal ve tekniklerde üretim yapan 8 sanatçının disiplinlerarası eserlerinden oluşan bir seçki sunuluyor. Türkiye'nin modernleşme çabasına tepki olarak ortaya çıkan 1960'ların önemli kültür furyası arabesk, serginin ana temasını oluşturuyor.

Adres: Kazancı Yokuşu 45, Gümüşsuyu, Beyoğlu, İstanbul

Telefon: 0212 243 32 57


"Suretimin Resmidir: Dr. Şükrü Bozluolcay Koleksiyonu'ndan Sanatçı Atölyeleri ve Otoportreler" Sergisi

(Bozlu Art Project Mongeri Binası, 26 Ağustos'a kadar)

Dr. Şükrü Bozluolcay Koleksiyonu'nda yer alan ve koleksiyonun en ilgi çekici bölümlerinden biri olan "sanatçı atölyeleri" ile sanat tarihinin en önemli konularından biri olan "sanatçı otoportreleri" seçkisi, Bozlu Art Project Mongeri Binası'nın tarihi atmosferinde izleyici ile buluşuyor. Dr. Şükrü Bozluolcay'ın modern ve çağdaş Türk sanatının önemli isimlerine ait yapıtlarından oluşan ve geçmişi 1970'li yıllara dek uzanan sanat koleksiyonunun önemli bölümlerinden biri olan "sanatçı atölyeleri", klasiklerden günümüze birçok önemli sanatçının palet, fırça, önlük, boya tüpleri gibi sanatsal üretimleri esnasında kullandıkları malzemeler, sanatçı ve atölye ilişkisiyle ilgili yeni okumalara olanak tanımayı, Türkiye'de koleksiyon fikri ve mantığına yeni bir bakış sunmayı amaçlıyor. Sanat tarihinin en sıra dışı ve ilgi çekici konularından biri olan "otoportre" ise Dr. Şükrü Bozluolcay Koleksiyonu'nun önemli bir bölümünü temsil ediyor. Dr. Şükrü Bozluolcay Koleksiyonu'nda yer alan, Süleyman Seyyid'den Nazmi Ziya Güran'a, Fahrelnissa Zeid'den Bedri Rahmi Eyüboğlu'na, Adnan Çoker'den, Burhan Uygur, Yüksel Arslan ve günümüz sanatçılarına kadar uzanan otoportreler önemli bir geleneğin yansımaları.

Adres: 19 Mayıs, Dr. Şevket Bey Sk. No:5, Şişli, İstanbul

Telefon: 0212 233 72 33


Vuslat'ın "Emanet" Sergisi

(Baksı Müzesi, 30 Kasım'a kadar)

Vuslat'ın, Baksı Müzesi'ndeki ilk kişisel sergisi "Emanet", Chus Martinez'in küratörlüğünde gerçekleşiyor. Vuslat, kendi köklerine geri döndüğü topraklardaki bu yeni kişisel sergisi için hazırladığı metin, heykel, çizim, ses ve enstalasyon gibi eserler çevresinde, güven, bağlılık, derin bir sadakat ve koruyuculuğun değerini ifade eden "emanet" kavramının tezahürlerini keşfediyor. Vuslat'ın heykel ve desen çalışmaları etrafında şekillenen serginin temel konusu "form" olgusundan öte bir malzemenin ve belirli formların ilettiği "dinamik güçler"e dayanıyor.

Adres: Bayraktar Köyü, Çayırlar Mevkii, Bayburt


"Without Boundaries" Karma Sergisi

(Muse Contemporary, 16 Eylül'e kadar)

Geleneksel sanatsal sınırlara bağlı kalmayan 'Without Boundaries' sergisi, derin ve sürükleyici bir deneyim sunarak, fiziksel ve kavramsal sınırlar üzerinde düşündürüyor. "Without Boundaries" sergisi 10 genç sanatçıyı bir araya getiriyor. Küratörlüğünü Taner Yılmaz'ın üstlendiği sergide Ali Topaoğlu, Artem Martis, Buğra Erol, Büşra Kölmük, Derin Öztürk, Dilan Tanburoğlu, Halise Karakaya, Melis Baçaru, Tuba Geçgel ve Zekican Kaya farklı disiplinlerden eserleriyle yer alıyor.

Adres: Aydın Sk. No:12 Kat:1 Levent, İstanbul


"Yolculuk (Journey)" Karma Sergisi

(Galeri 77, 27 Ağustos'a kadar)

Galeri 77'nin "Yolculuk (Journey)" isimli yeni sergisine, Alaçatı'da eski bir deponun sürdürülebilirlik ilkesiyle ve eğlenceli lüks anlayışıyla otele çevrilmiş The Stay Warehouse ev sahipliği yapıyor. Yurt içi ve yurt dışından 12 sanatçının farklı üslup ve tekniklerle hayata geçirdiği eserler, galerinin portföyü üzerine ekspresyonizm, sürrealizm, neo pop-art, deneysel sanat, soyut, fotorealist ve minimalist etkiler taşıyan geniş bir seçki sunuyor. "Yolculuk (Journey)" sergisinde, Galeri 77 portföyünde yer alan; Roman Babakhanian, Vahram Davtian, Bayram Demir, Sedat Girgin, Vav Hakobyan, Mesut Karakış, David Martirosyan, Rafael Megall, Daron Mouradian, Armén Rotch, Kirkor Sahakoğlu ve Arman Vahanyan gibi birbirinden farklı üretim tekniklerine sahip sanatçılar bulunuyor.

Adres: The Stay Warehouse, Alaçatı, 27, 14001. Sokak, Çeşme, İzmir

Telefon: 0232 970 78 29


Zeki Faik İzer'in "Paris, İstanbul, Nice" Sergisi

(İş Sanat Ankara Sanat Galerisi, 31 Aralık'a kadar)

1988 yılında kaybettiğimiz sanatçı Zeki Faik İzer'in "Paris, İstanbul, Nice" başlıklı sergisi, Ankara'nın tarihiyle ve mimari üslubuyla sayılı binaları arasında yer alan Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi'nin 3. katında bulunan İş Sanat Ankara Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluşuyor. Picasso, Cezanne, Matisse, Ingres, Poussin, Velázquez, Rembrandt gibi sanatçılardan ilham alan Zeki Faik İzer, düzensizliğe müzikalite ve ritim vermeyi iyi bilen bir sanatçı. Resimlerinde içten gelen doğal bir kendiliğindenlik, neşe, dinamizm ve enerji hissediliyor. Tuvallerindeki renkler, kıvrak fırça kullanımı ile oluşturulan lekeler ve dokular üst üste gelerek, resimde ifade edilmeye çalışılan düşünceyi ve duyguyu en üst seviyeye taşıyarak izleyene yansıtıyor. "Paris, İstanbul, Nice" başlıklı sergisinde Zeki Faik İzer'in İstanbul, Paris, Nice üçgeni içindeki yaşamının, sanatındaki farklı eğilimlerin ve farklı disiplinlerin ortaya çıkmasına nasıl vesile olduğunu görüyoruz.

Adres: Ulus Mah, Çam Sk. Altındağ, Ankara

Telefon: 0312 311 42 68


ALEM Art Weekend: Encounter / Karşılaşma Sergisi

James Bond'dan Ressamlığa: Pierce Brosnan'ın İlk Sergisi

CI Bloom 2023 Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

EN ÇOK OKUNANLAR

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü
Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

1 dakika okunma süresi
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Mutlaka Görülmesi Gereken 2024 Yılı Sergileri
Mutlaka Görülmesi Gereken 2024 Yılı Sergileri

Mutlaka Görülmesi Gereken 2024 Yılı Sergileri

“Orhan Pamuk. Şeylerin Tesellisi” Sergisi
“Orhan Pamuk. Şeylerin Tesellisi” Sergisi

“Orhan Pamuk. Şeylerin Tesellisi” Sergisi

Nisan Ayı Sergi Ajandası
Nisan Ayı Sergi Ajandası

Nisan Ayı Sergi Ajandası

Istanbul'74'ün “We Belong” Sergisi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
Istanbul'74'ün “We Belong” Sergisi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Istanbul'74'ün “We Belong” Sergisi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Çölde Bienal Deneyimi: Desert X AIUIa
Çölde Bienal Deneyimi: Desert X AIUIa

Çölde Bienal Deneyimi: Desert X AIUIa

Sonbahar Dönemi Sergi Ajandası
Sonbahar Dönemi Sergi Ajandası

Sonbahar Dönemi Sergi Ajandası

Chanel Retrospektif Sergisi
Chanel Retrospektif Sergisi

Chanel Retrospektif Sergisi

Mark Rothko Sergisi
Mark Rothko Sergisi

Mark Rothko Sergisi

2024 Yılının En Dikkat Çeken Sergileri
2024 Yılının En Dikkat Çeken Sergileri

2024 Yılının En Dikkat Çeken Sergileri

Sevil Dolmacı Dubai'nin İlk Uluslararası Karma Sergisi
Sevil Dolmacı Dubai'nin İlk Uluslararası Karma Sergisi

Sevil Dolmacı Dubai'nin İlk Uluslararası Karma Sergisi

“İki Güneş Altında” Sergisi Odunpazarı Modern Müze'de
“İki Güneş Altında” Sergisi Odunpazarı Modern Müze'de

“İki Güneş Altında” Sergisi Odunpazarı Modern Müze'de

18. Contemporary Istanbul Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
18. Contemporary Istanbul Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

18. Contemporary Istanbul Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey