Şubat 2023 Konserleri

Şubat 2023'te İstanbulluları bekleyen poptan caza, rock'tan elektroniğe tüm konser ve müzik festivallerini keşfediyoruz.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
2 Şubat 2023 Perşembe 15:03 | Son Güncellenme:
19 dakika okunma süresi
Şubat Ayı Konser Ajandası

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası Denizbank Konserleri

(AKM Türk Telekom Opera Salonu, 3, 10 Şubat)

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, 3 ve 10 Şubat günlerinde Atatürk Kültür Merkezi Türk Telekom Opera Salonu'nda 'Üflemeli Çalgılar Haftası' kapsamında özel bir konser gerçekleştiriyor. Şef Hakan Şensoy yönetiminde gerçekleşen konserlerin solistliğini piyanoda Burçin Büke üstleniyor. Konser programında; G. Rossini'den "Hırsız Saksağan" uvertürü, Oğuzhan Balcı'nın düzenlemesiyle Necati Giray'dan dünya prömiyerini yapan "March Miss Ole", G. Gershwin'den "Mavi Rapsodi" ve G. Rossini'den "Cezayir'de Bir İtalyan Kızı" eserleri icra edilecek.

Adres: Gümüşsuyu Mah. Mete Cad. No: 2, Beyoğlu


Bob Marley Doğum Günü Kutlaması: Sattas, Simba Roots Sound System, C Fyah

(Babylon, 4 Şubat)

Sevginin ve barışın temsilcisi Bob Marley'in 78. doğum günü, ünlü müzisyenin şarkılarıyla kutlanıyor. Yerli müzik sahnesinin önde gelen reggae gruplarından Sattas'ın Bob Marley parçalarına yer vereceği gecede, Simba Roots Sound System ve Iyah Ranks'in bas yüklü sonik deneyimine ve C Fyah DJ performansı eşlik ediyor.

Adres: Bomontiada, Tarihi Bomonti Bira Fabrikası, Birahane Sk. No: 1 Bomonti, Şişli

Telefon: 0212 241 17 06


Adamlar Konseri

(DasDas Açık Sahne, 4 Şubat)

Kurulduğu 2014 yılından bu yana İstanbul'un alternatif müzik sahnesinin en sevilen gruplarından biri olan Adamlar, 4 Şubat'ta DasDas Açık Sahne'de müzikseverlerle bir araya geliyor. Vokalist ve gitarist Tolga Akdoğan, gitarist Gürhan Öğütücü, bas gitarist Berat İşçioğlu ve baterist Berkan Tilavel'den oluşan grup rock'tan blues ve indie'ye geniş bir tür yelpazesinde üretim yapıyor.

Adres: Metropol İstanbul AVM, Atatürk Mah. Ataşehir Bulvarı, Ataşehir

Telefon: 0216 970 03 27


Editors Konseri

(Zorlu PSM Turkcell Sahnesi, 5 Şubat)

İngiliz indie rock sahnesinin dünyaca ünlü grubu Editors, 5 Şubat'ta %100 Müzik'in katkılarıyla Zorlu PSM Turkcell Sahnesi'nde konser veriyor. Sevilen yerli indie-rock grubu Palmiyeler ise ön grup olarak yer alıyor. 2000'li yılların başında çıkardığı "The Back Room" albümüyle ünlenen, aynı albümle müzik dünyasının en prestijli ödüllerinden Mercury Prize'a da aday olarak dünya çapında hayran kitlesi elde eden, "Munih", "Papillion", "Sugar" şarkılarıyla İngiliz indie rock müziği için önemli bir sembole dönüşmeyi başaran Editors, Türkiye'deki müzikseverlerle buluşuyor.

Adres: Zorlu AVM, Levazım, Koru Sk. No: 2, Beşiktaş

Telefon: 0212 912 37 76


Cello Paradiso Konseri

(Yapı Kredi bomontiada, 7 Şubat)

Klasik müziğe yeni bir mekanda, deneyim odaklı yeni bir form getirmeyi hedefleyen Yapı Kredi bomontiada, Duende Global'in katkılarıyla gerçekleştirdiği "HAPPENIN' with you" konser serisine 7 Şubat Salı akşamı Şafak Erişkin, Didem Erken, Gülyar Balcı ve Dilbağ Tokay'dan oluşan Cello Paradiso ile devam ediyor. Konseri, orkestra şefi ve besteci Murat Cem Orhan'ın yöneteceği söyleşi ve sanatçıların hazırladığı müzik listeleri eşliğinde gerçekleşecek olan "After-Classics Party" takip ediyor.

Adres: Merkez Mah. Silahşör Cad. Birahane Sk. Tarihi Bomonti Bira Fabrikası No: 1, Şişli

Telefon: 0212 230 21 62


Jenny Hval Konseri

(Babylon, 8 Şubat)

Norveçli müzisyen, şarkı yazarı ve yazar Jenny Hval, 8 Şubat'ta Babylon dinleyicisiyle buluşuyor. Folk, caz, spoken word ve elektronik müzik türlerini derinlikli vokaliyle harmanladığı sound'uyla birlikte etkileyici ve provokatif söz yazımıyla ortaya çıkan alışılagelmişin dışında müzikal üretimler yapıyor. Atmosferik ve rüyalı seslerden, noise ve indie rock'ı birleştirdiği tarzlara evrilen müzisyen, çıkardığı pek çok şarkı ve albümle müziği olduğu kadar benliğini de keşfediyor.

Adres: Bomontiada, Tarihi Bomonti Bira Fabrikası, Birahane Sk. No: 1 Bomonti, Şişli

Telefon: 0212 241 17 06


Tonu Kaljuste ile Tallinn Oda Orkestrası Konseri

(İş Sanat, 8 Şubat)

Grammy ödülllü Estonyalı orkestra şefi Tõnu Kaljuste yönetimindeki Tallinn Oda Orkestrası, 8 Şubat Çarşamba günü 20.30'da dinleyicilerle bir araya geliyor. 21. yüzyılın yaşayan en önemli bestecilerinden Arvo Pärt'ın eserlerini seslendirecek orkestra, kuruldukları yıl bestecinin "Te Deum" başlıklı eserini kaydettikleri albüm ile klasik müzik dünyasının saygın toplulukları arasına girmeyi başardı. Orkestranın kurucusu, Tõnu Kaljuste ise Arvo Pärt'ın 2010 yılında İstanbul, 2011 yılında ise Estonya'nın başkenti Tallinn'in Avrupa Kültür Başkenti seçilmesi üzerine iki şehri buluşturduğu eseri "Adam's Lament"in albüm kaydı ile 2014'te Grammy Ödülü'nün sahibi oldu. Tõnu Kaljuste yönetimindeki Tallinn Oda Orkestrası konseri, İş Kuleleri Salonu'nda gerçekleşiyor.

Adres: Levent, Büyükdere Cad. İş Bankası Kuleleri, Beşiktaş

Telefon: 0212 316 10 83


BİFO & Valeriy Sokolov

(Zorlu PSM Turkcell Sahnesi, 9 Şubat)

BİFO, sezonun en dikkat çekici programlarından birine imza atarak, "zorluk tanımayan kemancı" olarak tanımlanan Valeriy Sokolov'u konuk ediyor. Parlak tekniği ve detayları atlamayan titiz yorumu ile başta Avrupa olmak üzere dünyanın önde gelen sahnelerinde ilgiyle izlenen Sokolov, bu konserde Zorlu PSM Turkcell Sahnesi'nde müzikseverlerle buluşuyor. İncelikli tekniği ile büyük beğeni toplayan Belçikalı orkestra şefi Karel Deseure'nin yönetiminde BİFO, 9 Şubat Perşembe akşamı unutulmaz bir konser sunuyor.

Adres: Zorlu AVM, Levazım, Koru Sk. No: 2, Beşiktaş

Telefon: 0212 912 37 76


Evdeki Saat Konseri

(DasDas Sahne, 11 Şubat)

"Uzunlar", "Kalkmam Gerek", "Sarmaşık", "Fark Etmeden" gibi şarkılarıyla alternatif pop dünyasında önemli bir yer edinen Evdeki Saat, mutsuz dans şarkılarını 11 Şubat'ta DasDas'ta seslendiriyor.

Adres: Metropol İstanbul AVM, Atatürk Mah. Ataşehir Bulvarı, Ataşehir

Telefon: 0216 970 03 27


"Hey Gidi Günler"

(Babylon, 11 Şubat)

Her dizesini ezbere bildiğimiz Türkçe pop şarkılar eşliğinde 90'lara ve 2000'lere birlikte geri döneceğimiz parti "Hey Gidi Günler" için 11 Şubat'ta dans pistinde buluşuluyor. Sarp Dakni ve Berke Yavuz'un Dj kabininde olacağı gecede; Mustafa Sandal, Tarkan, Sertab Erener, Yonca Evcimik ve daha nicesinin hit şarkılarından oluşan Türkçe pop seçkisiyle özlediğimiz yıllara dönüyoruz.

Adres: Bomontiada, Tarihi Bomonti Bira Fabrikası, Birahane Sk. No: 1 Bomonti, Şişli

Telefon: 0212 241 17 06


Adam Ben Ezra Konseri

(AKM Tiyatro Salonu, 12 Şubat)

Günümüz uluslararası müzik dünyasında kendisine benzersiz bir yer edinmiş multi-enstrümanist, virtüöz Adam Ben Ezra, dünya çapında sergilediği tek kişilik müzikal şöleniyle İstanbul'da ilk defa, AKM Tiyatro Salonu'nda sanatseverlerle buluşuyor. Kontrbası yeniden tanımlayan ve bu enstrümana "yepyeni bir can veren müzisyen" olarak tanımlanan Adam Ben Ezra, konserinde efektler ve pedalların akıllı bir kombinasyonunu kullanarak, küçük bir orkestraya yakışır otantik bir ses bütünlüğü sunmak için notalarını düzenli olarak bir döngüyle seyirciyle buluşturuyor. Jazz, Funk, Latin, Akdeniz müziği unsurlarını bestelerine dahil ederek müzikseverlere rengarenk bir müzikal palet sunuyor.

Adres: Gümüşsuyu Mah. Mete Cad. No: 2, Beyoğlu


Tamino Konseri

(Volkswagen Arena, 18 Şubat)

Yaşının ötesinde bir bilgelik taşıyan "Indigo Night", "Habibi" gibi şarkılarıyla dinleyenleriyle sıkı bir bağ kurduğu Tamino, Salon İKSV'nin sınırlarını aşıp şehre yayıldığı etkinliği "+1 Sunar: Gezgin Salon" kapsamında 18 Şubat'ta Volkswagen Arena'da sevenleriyle buluşuyor. İlk albümü "Amir"in uluslararası başarısının ardından 23 Eylül'de piyasaya sürdüğü ikinci albümü "Sahar"ın yankıları da büyüyerek devam eden Tamino, yine sınır tanımadığı ve zamansızlığa aday bu albümde kendi aile tarihçesi ile Ortadoğu ve Avrupa'nın folk ve rock müzik gelenekleri arasında seyahat ediyor.

Adres: Huzur Mah. Maslak Ayazağa Cad. 4/A, Sarıyer

Telefon: 0212 377 67 00


Borusan Quartet

(Kadıköy Süreyya Operası, 20 Şubat)

Borusan Quartet, 20 Şubat Pazartesi günü saat 20.00'de Kadıköy Süreyya Operası'nda gerçekleştireceği 2023'ün ilk konserinde müziğin romantik ustalarının eserlerinden bir seçkiyle müzikseverlerle buluşuyor. Felix Mendelssohn'un yaylı çalgılar için en sevilen yapıtlarından biri olan "Mi minör Capriccio" ile başlayan konser, bestecinin "Op. 80 Dörtlüsü" ile devam ediyor. Gecenin son yapıtı ise Robert Schumann'ın 1842 tarihli eseri, "Op. 41, 3 Numaralı Yaylı Çalgılar Dörtlüsü".

Adres: Caferağa Mah. General Asım Gündüz Cad. No: 29, Kadıköy

Telefon: 0216 346 15 31


"Tellerin Nefesi"

(İş Sanat, 22 Şubat)

Ünlü caz kontrbasçı Renaud Garcia-Fons'un son projesi "Tellerin Nefesi", 22 Şubat Çarşamba günü 20.30'da, İş Kuleleri Salonu'nda dinleyicileri caz ve gelenekselin buluştuğu müzik yolculuğuna davet ediyor. Fons'un Serkan Halili (kanun) ve Derya Türkan (klasik kemençe) ile bir araya gelerek oluşturduğu "Tellerin Nefesi", geleneksel Türk müziği motiflerinin yanı sıra flamenko müziğinin etkilerini de içinde barındırıyor. Konserde Serkan Halili ve Derya Türkan yanında, gitarist Kiko Ruiz ile Florent Brannens (keman), Amandine Ley (keman), Aurelia Souvignet (viyola) ve Nicolas Saint-Yves (cello) yer alıyor.

Adres: Levent, Büyükdere Cad. İş Bankası Kuleleri, Beşiktaş

Telefon: 0212 316 10 83


Nilipek. Konseri

(Babylon, 23 Şubat)

Alternatif rock ve akustik pop türlerindeki üretimleriyle kendi hikayesini anlatan yerli sahnenin sevilen müzisyen ve şarkı yazarlarından Nilipek. 23 Şubat'ta müzikseverlerle buluşuyor. Nilipek.'in 2015'te dinleyicileriyle paylaştığı çıkış albümü "Sabah", müzik yazarları tarafında yılın en iyi albümleri arasında gösterildi. 2017 çıkışlı ikinci albümü "Döngü"yü, 2020 tarihli "Mektuplar" izledi. Ardı sıra yayımladığı albüm ve teklileriyle yeni ve daha cesur denemelere yelken açan müzisyen; Deeperise, Oscar Anton, Ağaçkakan ve Ahmet Ali Arslan gibi isimlerle yaptığı ortak çalışmalarıyla müzikal yelpazesini genişletti. Farklı formlarla ve duygularla klasikleşmiş parçalara getirdiği özgün yorumlarla "Gözleri Aşka Gülen" ve "Bir Gün Beni Arzularsan Gel" kayıtlarını dinleyicileriyle paylaştı. Son olarak Taner Yücel'le birlikte yaptıkları "Vazgeçtim"i yayımlayan Nilipek., gündelik hayatın tanıdık duygularını samimi sözlerle ve kendine has ses paletiyle betimlemeye devam ediyor.

Adres: Bomontiada, Tarihi Bomonti Bira Fabrikası, Birahane Sk. No: 1 Bomonti, Şişli

Telefon: 0212 241 17 06


"Oldies But Goldies"

(Babylon, 25 Şubat)

Oldies But Goldies ile nostaljik koreografiler, ABBA'dan Michael Jackson'a, Depeche Mode'dan Madonna'ya, Snap'ten Donna Summer'a birçok efsanenin şarkıları ile bir araya geliyor. Pop'tan rock'a, disko'dan funk'a, rock'n roll'dan hip-hop'a uzanan müzik yelpazesinde Murat Beşer ile mabbas'ın seçtiği şarkılar ve Engin Eraydın'ın hazırladığı görseller eşliğinde geçmişe yolculuğa çıkıyoruz.

Adres: Bomontiada, Tarihi Bomonti Bira Fabrikası, Birahane Sk. No: 1 Bomonti, Şişli

Telefon: 0212 241 17 06


Şubat Ayı Tiyatro Rehberi

Şubat Ayı Dizi Önerileri

Şubat Ayı Sergi Ajandası

EN ÇOK OKUNANLAR

Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü
Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

1 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Erin İlkcan Aslan ile Multidisipliner Sanatı Üzerine
Erin İlkcan Aslan ile Multidisipliner Sanatı Üzerine

Erin İlkcan Aslan ile Multidisipliner Sanatı Üzerine

Sanat Tarihinde Gölgede Kalmış Kadın Sanatçılar
Sanat Tarihinde Gölgede Kalmış Kadın Sanatçılar

Sanat Tarihinde Gölgede Kalmış Kadın Sanatçılar

Mart Ayı Tiyatro Rehberi
Mart Ayı Tiyatro Rehberi

Mart Ayı Tiyatro Rehberi

2024 Mart Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?
2024 Mart Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?

2024 Mart Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?

Milano Tasarım Haftası'nın Dikkat Çekenleri
Milano Tasarım Haftası'nın Dikkat Çekenleri

Milano Tasarım Haftası'nın Dikkat Çekenleri

Daniil Margulis English National Operası'nda
Daniil Margulis English National Operası'nda

Daniil Margulis English National Operası'nda

2024 Nisan Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?
2024 Nisan Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?

2024 Nisan Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?

3. CI Bloom Hakkında Merak Edilenler
3. CI Bloom Hakkında Merak Edilenler

3. CI Bloom Hakkında Merak Edilenler

“Portakal Private Sales”ın 2024 Edisyonu Başladı
“Portakal Private Sales”ın 2024 Edisyonu Başladı

“Portakal Private Sales”ın 2024 Edisyonu Başladı

Mayıs Ayı Tiyatro Rehberi
Mayıs Ayı Tiyatro Rehberi

Mayıs Ayı Tiyatro Rehberi

Sanatçı Keşfi: Buse Belle Cesur
Sanatçı Keşfi: Buse Belle Cesur

Sanatçı Keşfi: Buse Belle Cesur

Ayvalık Rahmi M. Koç Müzesi Açıldı
Ayvalık Rahmi M. Koç Müzesi Açıldı

Ayvalık Rahmi M. Koç Müzesi Açıldı