Kasım 2022'de Gerçekleşen Müzayedeler

Kasım 2022'de dünyanın dört bir yanında gerçekleşen, sanattan antikaya, mücevherden lüks eşyalara en dikkat çeken müzayedelere göz atıyoruz.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
28 Ekim 2022 Cuma 17:40 | Son Güncellenme:
15 dakika okunma süresi
Kasım 2022'de Gerçekleşen Müzayedeler

"Monochrome, Important Chinese Art"

(1 Kasım, Sotheby's)

Erken hanedanlık dönemlerinden 20. yüzyıla kadar uzanan heyecan verici erken dönem seramikleri, imparatorluk porselenleri, sanat eserleri ve tablolar, "Monochrome, Important Chinese Art" müzayesinde bir araya geliyor. 35 adet olağanüstü Çin sanat eserinin yer aldığı açık artırmanın öncülüğünü, Qianlong dönemine ait Ru tipi altıgen vazo yapıyor.


"Design"

(2 Kasım, Phillips)

Phillips Müzayede Evi'nin düzenlediği "Design" başlıklı açık artırma abajurdan sehpaya, konsoldan komedin ve berjerlere oldukça geniş bir mobilya ve aydınlatma seçkisini tasarım ve antika tutkunlarıyla buluşturuyor. François-Xavier Lalanne ve Max Ingrand'dan Gio Ponti'ye, Venini'den Paolo Buffa'ya, Mario Federico Roggero'dan Tomaso Buzzi'ye önde gelen markaların imza mobilya ve objeleri dikkat çekiyor.


"Picasso Ceramics"

(7-21 Kasım, Christies.com)

Yalnızca çevrimiçi olarak gerçekleşen "Picasso Ceramics" başlıklı müzayede, Pablo Picasso'nun ilginç ve renkli seramiklerinden 77 parçalık bir seçki sunuyor. Hem gelişmekte olan hem de deneyimli koleksiyonerler için seçenekler bulunan açık artırmada, Picasso'nun Maoura ile 25 yıllık ortaklığının 75. yıl dönümü kutlanıyor.


"Important Watches"

(9 Kasım, Sotheby's)

Sotheby's Cenevre'de gerçekleşen "Important Watches", ister koleksiyonculuk yolculuğunuza yeni başlayanlar isterse de deneyimli koleksiyonerleri memnun edecek bir müzayede. Patek Philippe, Cartier, A. Lange & Söhne, Rolex, Ulysse Nardin, Audemars Piguet, Panerai, Vacheron Constantin ve Richard Mille gibi saat dünyasının en önemli markaları ve arzu edilen modellerinin bazıları, bu geniş açık artırmaya görücüye çıkıyor.


"Magnificent Jewels and Noble Jewels"

(9 Kasım, Sotheby's)

Sotheby's ev sahipliğindeki "Magnificent Jewels and Noble Jewels" müzayedesi, De Beers Exceptional Blue Koleksiyonu'ndan muhteşem bir 5.53 karatlık Fancy Vivid Mavi Elmas tarafından yönetiliyor. Açık artırmada Cartier, Van Cleef & Arpels, Harry Winston ve Bulgari gibi en ünlü mücevher evlerinden elmaslar, nadir değerli taşlar ve mücevherler yer alıyor. Ayrıca Royal Collection ve Noble Collection'dan da önemli mücevherler dahil oluyor.


"Jewels Online: London"

(11-25 Kasım, Christies.com)

"Jewels Online: London" müzayedesi, Cartier, Bulgari ve Van Cleef & Arpels gibi önde gelen evlerin imzalı mücevherleri ve ikonik tasarımlarının yanı sıra antika ve modern mücevherlerden oluşan bir seçki sunuyor. Açık artırma çevrimiçi olarak düzenlense de müzayedenin sergisi, Christie's King Steet ve Cenevre'deki The Four Seasons Hotel des Bergues'de görülebilir. Seçkinin öne çıkanları arasında Garrard imzalı bir elmas kolye ve Lord ve Lady Swaythling Koleksiyonu'ndan 20. yüzyılın başlarından kalma doğa inci ve elmas taç bulunuyor.


"Modern Day Auction"

(15 Kasım, Sotheby's)

"Modern Day Auction", izlenimcilikten soyut dışavurumculuğa kadar en iyilerini sergilemek için Avrupa ve Amerika'dan bir asırlık tablo, çizim ve heykelleri bir araya getiriyor. Satışın birinci oturumu, David M. Solinger Koleksiyonu'ndan 51 parça içeriyor. İkinci ve üçüncü oturumlar, Marc Chagall, Fernand Leger, Pablo Picasso ve modern hareketin öncüleri Henri Toulouse-Lautrec, Edgar Degas, Paul Cezanne'nin öne çıkanlarının yanı sıra Alexander Calder, Josef Albers, Franz Kline, Childe Hassam, Mary Cassatt, Eva Gonzales, Stuart Davis ve Charles Burchfield imzalı eserleri içeriyor.


"20th Century & Contemporary Art Day Sale, Morning Session"

(16 Kasım, Phillips

20. yüzyıl ve çağdaş sanatın önemli isimlerinin sanat eserleri Phillips'in "20th Century & Contemporary Art Day Sale, Morning Session" başlıklı müzayedesinde bir araya geliyor. Helen Frankenthaler, Henry Moore, Vivian Springford, Barbara Hepworth, George Rickey, Joaquin Torres-Garcia, Gerhard Richter, Ernie Barnes ve Beauford Delaney gibi isimlerin resim ve heykellerini bu açık artırmada görüyoruz.


"The Now Evening Auction"

(16 Kasım, Sotheby's)

"The Now Evening Auction", piyasadaki en heyecan verici, en yeni çalışmaları sunarak ve hem köklü hem yeni kanonlaşmış sanatçılar için bir başyapıt bağlamı sağlayarak zamanımızın sanatına odaklanıyor. Müzayede Yayoi Kusama'dan Lucy Bull'a kadar ustaların yanı sıra aynı zamanda genç sanatçılar için daha fazla görünürlük ve ilgili bir sanat tarihi bağlamı sağlayarak bugünün ve yarının ustalarını buluşturuyor.


"Contemporary Evening Auction"

(16 Kasım, Sotheby's)

"Contemporary Evening Auction", 20. yüzyılın ikinci yarısında sanatta meydana gelen sismik değişimleri yakalayan sanat eserlerine yer veriyor. Amerika'da savaş sonrası soyutlama ile pop art hareketi aracılığıyla ve 1980'lerin ve 1990'ların eleştirel post modern araştırmalarına doğru başlayan bu radikal yeni sanat yapma tarzı, sanat tarihinin akışını temelden değiştirdi ve sanat hareketlerinin temellerini attı. Willem de Kooning, Franz Kline ve Joan Mitchell gibi New York ekolü sanatçıların soyut dışavurumcu atılımları ve meslektaşları Helen Frankenthaler ve Kenneth Noland tarafından pop art, minimalizm, kavramsal sanat, arte povera ile ilerliyor. Pop ustaları Roy Lichtenstein ve Andy Warhol'un benzersiz eserlerinden Francis Bacon ve Jean-Michel Basquiat'ın cesur neo-figürasyonuna kadar, geniş bir seçki ile baş başayız.


"20th Century Evening Sale"

(17 Kasım, Christie's)

Paris'teki empresyonistlerin ve New York sanat sahnesinin ünlü pop art sanatçıların çalışmalarını içeren "20th Century Evening Sale" müzayedesi, 1880'lerden 1980'lere kadar yapılan eserlerin radikal doğasının izini sürüyor. Bu sezonun satışına, Claude Monet ve Edgar Degas gibi izlenimcilerin eserleri de dahil olurken, Mark Rothko ve Willem de Kooning gibi New York ekolünün devlerine kadar yüzyılın başyapıtlarını sunuyor. Müzayede, Alberto Giacometti, Henry Moore, Cy Twombly ve Donald Judd'ın ufuk açıcı eserlerinin yanı sıra Barbara Hepworth, Frida Kahlo, Remedios Varo, Joan Mitchell ve Helen Frankenthaler gibi sanatçıların güçlü temsillerini içeren bir modern heykel seçkisini de içeriyor.


"21st Century Evening Sale"

(17 Kasım, Christie's)

Christie's New York, 17 Kasım'da "21st Century Evening Sale" isimli müzayedeyi sunuyor. Açık artırmada Jeff Koons, Jean-Michel Basquiat ve Keith Haring'in yanı sıra 21. yüzyılın diğer belirleyici sanatçıların ve çağdaş öncülerden Charles Ray, Njideka Akunyili Crosby ve Toyin Ojih Odutola gibi isimlerin çığır açan başyapıtları keşfediliyor.


"Post-War & Contemporary Art Day Sale"

(18 Kasım Christie's)

New York'taki Christie's, savaş sonrası ve çağdaş sanatın önemli isimlerinin başyapıtlarını "Post-War & Contemporary Art Day Sale"da bir araya getiriyor. Joan Mitchell, Willem de Kooning, Helen Frankenthaler ve Wayne Thiebaud gibi 20. yüzyılın ustalarının ikonik eserlerinin yer aldığı bu müzayede, The Dina ve Raphael Recanati Family Foundation ve The Roger Sant Collection gibi önemli özel koleksiyonları temsil ediyor. Ayrıca Alex Katz, Salman Toor, Cecily Brown ve Jonas Wood da dahil olmak üzere günümüz çağdaş sanatın ön saflarında yer alan sanatçıların sınıfının en iyi örneklerini de içeriyor.


"Impressionist & Modern Art Day"

(19 Kasım, Christie's)

New York'taki Christie's empresyonist ve modern sanatın en zevkli örneklerini "Impressionist & Modern Art Day" başlıklı müzayedede sunuyor. 20. yüzyılın önce gelen sanatçılarının tablo ve heykellerini içeren bu küratöryel seçkinin öne çıkanları arasında Ossip Zadkine, Auguste Rodin ve Jean (Hans Arp)'ın en iyi heykelleri, Pablo Picasso, Pierre Bonnard, Henri de Toulouse Lautrec ve Alfred Sisley'nin göz alıcı resimleri yer alıyor.


"Photographs"

(22 Kasım, Phillips)

Fotoğraf sanatının önemli isimlerinin dikkat çeken eserleri, Phillips Müzayede Evi'nin ev sahipliğindeki "Photographs" başlıklı seçkide buluşuyor. Müzayedenin öne çıkanları arasında Joel Sternfeld, Alice Mann, Imogen Cunningham, Prince Gyasi, Zanele Muholi, Peter Hujar, Bastiaan Woudt ve Eiji Ohashi bulunuyor.


"Handbags & Accessories"

(26 Kasım, Christie's)

Christie's Hong Kong'da gerçekleşen "Handbags & Accessories" başlıklı müzayede Hermès, Chanel, Louis Vuitton ve daha çok çok dünyaca ünlü markanın en nadir ve ikonik çanta modellerini ve aksesuarlarını görücüye çıkarıyor. 26 Kasım'da gerçekleşen müzayedenin sergisi, 15-18 Kasım günlerinde Christie's Hong Kong Gallery'de ve 25-26 Kasım arasında Hong Kong Sergi ve Kongre Merkezi'nde ziyarete açık.


"20th Century & Contemporary Art & Design Day Sale in Association with Yongle"

(30 Kasım, Phillips)

Phillips Hong Kong'da gerçekleşen "20th Century & Contemporary Art & Design Day Sale in Association with Yongle" başlıklı müzayede 20. yüzyıldan çağdaş sanata uzun bir zaman çizelgesindeki sanat ve tasarım ürünlerine odaklanıyor. Phillips'in Pekinli müzayede evi Yongle ile iş birliği içinde yürüttüğü açık artırma, Zao Wou-Ki gibi Asyalı sanatçıların dikkat çeken eserlerine odaklanıyor.


Kasım 2022'de Gezilebilecek Sergiler

2022 Yılının Ses Getirecek Sergileri

17. İstanbul Bienali Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

EN ÇOK OKUNANLAR

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
Lancome x Hazal Kaya Daveti
Lancome x Hazal Kaya Daveti

Lancome x Hazal Kaya Daveti

1 dakika okunma süresi
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

1 dakika okunma süresi
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Dijital Deneyim Müzesi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Dijital Deneyim Müzesi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Dijital Deneyim Müzesi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Güneş Terkol ile 60. Venedik Bienali
Güneş Terkol ile 60. Venedik Bienali

Güneş Terkol ile 60. Venedik Bienali

Hayatınızda En Az Bir Kez Okumanız Gereken Klasikler
Hayatınızda En Az Bir Kez Okumanız Gereken Klasikler

Hayatınızda En Az Bir Kez Okumanız Gereken Klasikler

“Spider-Man: Into the Spider-Verse” Filminin Bestecisi Daniel Pemberton ile Sohbet
“Spider-Man: Into the Spider-Verse” Filminin Bestecisi Daniel Pemberton ile Sohbet

“Spider-Man: Into the Spider-Verse” Filminin Bestecisi Daniel Pemberton ile Sohbet

Ayvalık Rahmi M. Koç Müzesi Açıldı
Ayvalık Rahmi M. Koç Müzesi Açıldı

Ayvalık Rahmi M. Koç Müzesi Açıldı

Milano Tasarım Haftası'nın Dikkat Çekenleri
Milano Tasarım Haftası'nın Dikkat Çekenleri

Milano Tasarım Haftası'nın Dikkat Çekenleri

Daniil Margulis English National Operası'nda
Daniil Margulis English National Operası'nda

Daniil Margulis English National Operası'nda

2024 Nisan Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?
2024 Nisan Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?

2024 Nisan Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?

Gustav Klimt'in Kayıp Eseri Müzayedeye Çıkıyor
Gustav Klimt'in Kayıp Eseri Müzayedeye Çıkıyor

Gustav Klimt'in Kayıp Eseri Müzayedeye Çıkıyor

Nisan Ayı Tiyatro Rehberi
Nisan Ayı Tiyatro Rehberi

Nisan Ayı Tiyatro Rehberi

Mart Ayı Konser Ajandası
Mart Ayı Konser Ajandası

Mart Ayı Konser Ajandası

“Portakal Private Sales”ın 2024 Edisyonu Başladı
“Portakal Private Sales”ın 2024 Edisyonu Başladı

“Portakal Private Sales”ın 2024 Edisyonu Başladı