Beyoğlu Kültür Yolu Festivali'nde Bizi Neler Bekliyor?

Beyoğlu Kültür Yolu Festivali, ne zaman düzenleniyor, program detayları neler ve festival dahilinde nasıl etkinlikler göreceğiz?

ABONE OL
3 Ekim 2022 Pazartesi 18:00 | Son Güncellenme:
14 dakika okunma süresi
Beyoğlu Kültür Yolu Festivali'nde Bizi Neler Bekliyor?

Beyoğlu Kültür Yolu Festivali:

İstanbul'un somut ve somut olmayan kültürel mirasını gelecek kuşaklara aktarıp dünya sahnesine taşıyan Beyoğlu Kültür Yolu Festivali, AKM'den başlayıp Galataport'a ulaşan 4,1 kilometrelik festival rotasında gündüzden geceye uzanan bir dizi etkinlikle toplumun her kesimini kültür ve sanat zenginlikleriyle buluşturuyor. Beyoğlu Kültür Yolu Festivali'nde 51 ayrı mekanda, 88 salon ve beş açık hava sahnesinde, 6000'den fazla sanatçı ve 1000'den fazla etkinlik var. 23 gün sürecek festival, tiyatrodan sinemaya, edebiyattan dansa, müzikten dijital sanatlara, sergilerden sohbetlere benzersiz bir kültür-sanat deneyimi yaşatmayı hedefliyor.


Beyoğlu Kültür Yolu Festivali Ne Zaman?

Türkiye Kültür Yolu Festivalleri'nin ilk rotası olan Beyoğlu Kültür Yolu Festivali, 1-23 Ekim tarihleri arasında sanatseverleri üçüncü kez kültür ve sanat zenginlikleriyle buluşturuyor.


Beyoğlu Kültür Yolu Festivali Nerede?

23 gün sürecek coşkuyu Beyoğlu'nun her bir köşesine taşıyacak festivalde, 7'den 70'e herkesin ilgi ve beğenisine uygun etkinlikler yer alıyor. Beyoğlu Kültür Yolu Festivali, AKM'den başlayıp Galataport'a ulaşan 4,1 kilometrelik bir festival rotasına sahip. 1000'den fazla etkinlik, Beyoğlu'nun 51 ayrı mekanına, 88 salon ve beş açık hava sahnesine yayılıyor.


Atatürk Kültür Merkezi'ndeki (AKM) Etkinlikler:

İstanbul Atatürk Kültür Merkezi (AKM), tüm salonlarıyla sanatseverlere kucak açıyor. AKM Çok Amaçlı Salon'da Selçuk Artut'un "Geomart-UT17" adlı dijital sergisi, AKM Tiyatro Fuaye'de akıllı fanlarla koreografik performans sergileyen "Tül" enstalasyonu, AKM Galeri'de Devrim Erbil'in "Renkler ve Teknikler" sergisi sanatseverlerle buluşuyor. AKM Kültür Sokağı, Gülveli Kaya, Devabil Kara ve Mehmet Kavukçu'nun küratörlüğünü yaptığı "Yolda" sergisinin, festivalin en uğrak merkezlerinden biri olması planlanıyor. AKM Yeşilçam Sineması'nda film gösterileri ve söyleşiler, AKM Müzik Kayıt Stüdyosu'nda atölyeler, AKM Çocuk Sanat Merkezi'nde çocuklar için farklı etkinlikler düzenleniyor. AKM Türk Telekom Opera Salonu ve AKM Türk Telekom Açıkhava Sahnesi'nde de her gün birbirinden farklı sanatçılar sahne alıyor. AKM Türk Telekom Açıkhava Sahnesi'nde konserlerin yanı sıra "Neşeli Günler"den "Bergen"e, "Batman"dan "Star Wars: Skywalker'ın Yükselişi"ne farklı türdeki filmler de sanatseverlerle buluşacak.


İstanbul Sinema Müzesi'nde Stanley Kubrick Sergisi:

Festival kapsamında İstanbul Sinema Müzesi, kült filmlerin yönetmeni Stanley Kubrick'in sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergi, başyapıtların yaratıcısı olarak sinema tarihinde çığır açmış olan sinema dehası Stanley Kubrick hakkında bugüne kadar yapılmış en kapsamlı sergi.


Çukurcuma'daki Etkinlikler:

Coşkun Aral ile fotoğraf heyecanı, Çukurcuma'da müzayede, Narmanlı Han'da mola Tarık Zafer Tunaya Sanat Galerisi, tüm fotoğraf severlere açık olan fotomaraton etkinliğinin sergisinden çocukları da kapsayan fotoğrafçılık atölyelerine farklı buluşmalara sahne oluyor. Sanatseverler, gazeteci ve fotoğraf sanatçısı Coşkun Aral'ın da aralarında bulunduğu duayen isimlerle bir araya gelme şansı buluyor. Çukurcuma'da antikacılar sokaklara taşıyor ve festival boyunca hafta sonları müzayede heyecanı yaşanıyor. Yeni yüzüyle ziyaretçilerini ağırlayan Narmanlı Han, festival boyunca bir kahve eşliğinde geçmişe yolculuk yapmak isteyenlerin uğrak mekanı oluyor.


Mısır Apartmanı'ndaki Mehmet Akif Ersoy Hatıra Evi:

Festival boyunca milli şair Mehmet Akif Ersoy, Mısır Apartmanı'ndaki Mehmet Akif Ersoy Hatıra Evi'nde anılıyor. Milli şair için birbirinden değerli isimlerin katılımıyla 23 sohbet etkinliği yapılıyor.


Grand Pera Cercle D'Orient'da Fırat Neziroğlu Sergisi:

Grand Pera Cercle D'Orient'da kendi ismini taşıyan özgün tekniği ile dokuma sanatına yeni nesil bir yorum getiren sanatçı Fırat Neziroğlu'nun eserlerinden oluşan sergi ve dokuma tezgahlarında atıklarla yapılan yaratıcı workshop programları sanatseverlerle buluşuyor.


Beyoğlu Belediyesi İstiklal Sanat Galerisi'nde "Yabancı Seyyahların Gözüyle Beyoğlu" Sergisi:

Beyoğlu Belediyesi İstiklal Sanat Galerisi'nde "Yabancı Seyyahların Gözüyle Beyoğlu" sergisi, geçmişten bugüne Beyoğlu'nun güzelliklerini gözler önüne seriyor.


Akbank Sanat'ta "Kırk Kapılı Oda: Günümüz Sanatçıları Sergilerinin 40 Yılı" Sergisi:

Akbank Sanat ise "Kırk Kapılı Oda: Günümüz Sanatçıları Sergilerinin 40 Yılı" sergisine ev sahipliği yapıyor.


Pera Müzesi Sergileri:

Pera Müzesi, "Ağırlık ve Ölçü Sanatı", "Osman Hamdi Bey ve Kesişen Dünya" sergileri ile sanatseverlerle buluşacak.


Salt Galata ve Salt Beyoğlu'nda "Sahnede 90'lar" Sergisi:

Salt Galata ve Salt Beyoğlu da 90'lar kültürünün yeniden hatırlanacağı, "Sahnede 90'lar" sergisiyle festival ruhuna ortak oluyor.


Meşher'de "Ben Kimse. Sen de mi Kimsesin?" Sergisi:

Meşher'in yeni "Ben Kimse. Sen de mi Kimsesin?" sergisinde ise aşk mitinden hareketle yansıma, yankılanma, başkalaşma temaları günümüzün sanatsal ve toplumsal dinamiklerinin ışığında yorumlanıyor.


Yapı Kredi Kültür Merkezi'nde Levantenler Konferansı:

Yapı Kredi Kültür Merkezi'nde ise 2-23 Ekim tarihleri arasında Levantenler Konferansı gerçekleştirilecek.


Beyoğlu Meydanları'ndaki Etkinlikler:

Taksim Meydanı, Galatasaray Meydanı, Tünel Meydanı ve Fransız Kültür Merkezi'nin önü gibi alanlar hem Hacivat-Karagöz, Nasreddin Hoca, Keloğlan gibi kültürel miraslarımızla ilgili etkinliklere hem de horondan halaya, salsadan flamenkoya dünya danslarını kapsayan gösterilere sahne olacak. Özellikle Taksim Meydanı ve Gezi Parkı kukla gösterilerinden tiyatrolara, atölyelerden sergilere çocukların festivalin tadını çıkaracağı pek çok farklı etkinliğin adresi olacak.


Beyoğlu Kültür Yolu Festivali Konser Alanları:

Festival boyunca AKM Türk Telekom Açıkhava Sahnesi, Galataport Meydan Sahnesi ve Şişhane Meydan Açıkhava Sahnesi ücretsiz konserlerin adresi oluyor. Aralarında Goran Bregoviç, Göksel, Fatih Erkoç, Mazhar Alanson, Sertab Erener, Ceza, Levent Yüksel, Murat Dalkılıç, Ümit Besen & Pamela, Kubat, Erol Evgin ve Murat Boz'un da bulunduğu pek çok sanatçı açık havada müzik ziyafeti yaşatıyor.


Beyoğlu Kültür Yolu Festivali Kapsamındaki Opera ve Baleler:

AKM Türk Telekom Opera Salonu, festival boyunca hem en sevilen opera ve bale gösterilerine hem de dünya starlarına ev sahipliği yapıyor. Festivalin ilk günü, İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin sahneye taşıdğı "Carmen" operası, 15 yıl sonra AKM'de izleyicilerle buluşuyor. 3 Ekim'de ise G.Bizet'in ikonik eseri "Carmen", İzmir Devlet Opera ve Balesi'nin bale yorumuyla programda yer alıyor. 12 Ekim'de "Saraydan Kız Kaçırma" operası, 13 Ekim'de "Don Kişot" balesi sanatseverlerle buluşuyor. 15 Ekim'de İspanyol sanatçı Carlos Rodrigez'in imzasını taşıyan "Picasso Eterno" balesi flamenko rüzgarı estiriyor. 17 Ekim'de Ankara Devlet Opera ve Balesi, "Kuğu Gölü" balesini; 22 ve 23 Ekim'de de İzmir Opera ve Balesi, "La Traviata" operasını sahneliyor. 20 Ekim'de Anadolu Ateşi, 21 Ekim'de Troya, Anadolu'nun binlerce yıllık kültür ve tarih mozaiğinin barışla harmanlanan ateşini dansla buluşturuyor.


Beyoğlu Kültür Yolu Festivali Kapsamında Sahne Alan Sanatçılar:

Festival kapsamında İstanbul 4. Uluslararası Halk Müzikleri Festivali'nin konukları Alireza Ghorbani ve Yavuz Bingöl 4 Ekim'de, İspanyol müzisyen Buika 5 Ekim'de, İrfani Türküler 6 Ekim'de AKM Türk Telekom Opera Salonu'nda sanatseverlerle buluşuyor. Portekiz'in Grammy ödüllü duygusal sesi Mariza 2 Ekim'de, dünyanın ünlü opera evlerinde sahne alan Letonyalı ünlü opera sanatçısı Kristine Opolais ile yine dünyanın pek çok önemli opera evinde önemli eserlerde başrollerde yer alan tenor Murat Karahan 8 Ekim'de, flamenko dehası Paco Pena & Friends 9 Ekim'de, ünlü Amerikalı caz sanatçısı Stacey Kent 10 Ekim'de, dünyanın en önemli besteci ve piyanistlerinden Havasi 11 Ekim'de, çalışmalarını ABD'de sürdüren dünyaca ünlü müzisyen Fahir Atakoğlu 14 Ekim'de, İspanyol şarkıcı Monica Molina 16 Ekim'de, Doğu ve Batı müziğini modern enstrümanlarla sentezleyen kamança sanatçısı Mark Eliyahu 18 Ekim'de, İngiliz sanatçı Yusuf İslam 19 Ekim'de, AKM Türk Telekom Opera Salonu'nda müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşatıyor.

Festival kapsamında gerçekleşecek etkinliklerle ilgili ayrıntılı bilgilere Beyoğlu Kültür Yolu Festivali'nin internet sitesinden ulaşabilirsiniz.


Ekim Ayında Gezilebilecek Sergiler

Ekim 2022 Konser ve Müzik Festivalleri

Ekim 2022'de İzlenebilecek Dizi Önerileri

Ekim 2022'de Vizyona Giren Yerli ve Yabancı Film Önerileri

EN ÇOK OKUNANLAR

Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü
Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

1 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Dijital Deneyim Müzesi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Dijital Deneyim Müzesi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Dijital Deneyim Müzesi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Sanatçı Keşfi: Buse Belle Cesur
Sanatçı Keşfi: Buse Belle Cesur

Sanatçı Keşfi: Buse Belle Cesur

3. CI Bloom Hakkında Merak Edilenler
3. CI Bloom Hakkında Merak Edilenler

3. CI Bloom Hakkında Merak Edilenler

Sanat Tarihinde Gölgede Kalmış Kadın Sanatçılar
Sanat Tarihinde Gölgede Kalmış Kadın Sanatçılar

Sanat Tarihinde Gölgede Kalmış Kadın Sanatçılar

2024 Mart Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?
2024 Mart Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?

2024 Mart Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?

Güneş Terkol ile 60. Venedik Bienali
Güneş Terkol ile 60. Venedik Bienali

Güneş Terkol ile 60. Venedik Bienali

Ayvalık Rahmi M. Koç Müzesi Açıldı
Ayvalık Rahmi M. Koç Müzesi Açıldı

Ayvalık Rahmi M. Koç Müzesi Açıldı

2024 Nisan Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?
2024 Nisan Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?

2024 Nisan Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?

Gustav Klimt'in Kayıp Eseri Müzayedeye Çıkıyor
Gustav Klimt'in Kayıp Eseri Müzayedeye Çıkıyor

Gustav Klimt'in Kayıp Eseri Müzayedeye Çıkıyor

Mayıs Ayı Tiyatro Rehberi
Mayıs Ayı Tiyatro Rehberi

Mayıs Ayı Tiyatro Rehberi

Nisan Ayı Tiyatro Rehberi
Nisan Ayı Tiyatro Rehberi

Nisan Ayı Tiyatro Rehberi

Şehrin Yeni Buluşma Noktası: Komedi Kulüp
Şehrin Yeni Buluşma Noktası: Komedi Kulüp

Şehrin Yeni Buluşma Noktası: Komedi Kulüp