Aralık Ayında İzleyebileceğiniz Dizi ve Filmler

Aralık ayında izleyebileceğiniz komediden drama, aksiyondan bilim kurguya yerli ve yabancı dizi-filmleri derledik.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
6 Aralık 2021 Pazartesi 14:39 | Son Güncellenme:
18 dakika okunma süresi
Aralık Ayı Dizi ve Film Rehberi


"The French Dispatch":

Wes Anderson'ın yönetmenliğini yapıp, Roman Coppola ve Hugo Guiness ile senaryosunu yazdığı "The French Dispatch" filmi Aralık ayının ilk vizyon filmlerinden. Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye ve Hollywood Critics Association gibi büyük adaylıklar ile dikkatleri çeken "The French Dispatch"in ismini 2022 Oscar Ödülleri'nde de bolca duyacağız gibi görünüyor. 20. yüzyılda kurgusal bir Fransız şehrindeki gazetede geçen "The French Dispatch", Benicio Del Toro, Adrien Brody, Tilda Swinton, Lea Seydoux, Timothee Chalamet gibi yıldız isimlerden oluşan oyuncu kadrosuyla da dikkat çekiyor.



"Diyalog":

Ali Tansu Turhan'ın yönetip Burcu Uğuz ve Fahri Güllüoğlu ile senaryosunu yazdığı "Diyalog", sinemalarda izleyiciyle buluştu. Oyuncu kadrosunda Hare Sürel, Ushan Çakır ve Funda Eryiğit gibi isimleri izlediğimiz "Diyalog", birlikte rol aldıkları yeni filmde ilişkisi bitmekte olan bir çifti canlandıran iki oyuncunun gerçek hayatta yeni bir ilişkiye başlamasını konu alıyor.



"The Power of the Dog":

Jane Campion'ın Oscar adayları arasında güçlü bir rakip olması beklenen son filmi "The Power of the Dog", Netflix'te. Geçmişe saplanmış, çiftlik sahibi Phil, erkek kardeşinin yeni eşine ve onun oğluna kötü davranmaktadır. Ancak kalbi zamanla yumuşayan Phil, farklı bir yola sapacaktır. "The Power of The Dog"un başrollerinde Benedict Cumberbatch ve Kirsten Dunst'ı izliyoruz.



"La Casa De Papel", 5. Kısım 2. Cilt:

Türkiye'nin dijital platformda en çok izlenen dizilerinden "La Casa De Papel", final sezonu ile Netflix'e döndü. Beş bölümden oluşan son kısım ile "La Casa De Papel" macerasına veda ediyoruz. Kaybettikleri üyelerinden sonra İspanya Merkez Bankası'ndaki ekibimizi daha tehlikeli bir süreç beklemekte. Şimdiye kadarki en büyük mücadelelerinde altını kimse fark etmeden bankadan çıkarabilmenin yollarını ararken Profesör büyük bir hata yapar.



"Harlem":

Tracey Oliver'ın yazdığı, 20'li yaşlardaki dört kız arkadaşın New York'taki eğlenceli ilişkilerini siyahi kültürün bakış açısıyla ele alan komedi dizisi "Harlem" Amazon Prime'da izlenebilir. Birçok kültürde flört normlarıyla ilgili kapsamlı bilgisi olan, fakat bunu kendi aşk hayatına bir türlü adapte edemeyen Columbia Üniversitesi'nin genç antropoloji profesörü Camille, başarılı bir online randevu uygulamasının yaratıcısı olan Tye, umutsuz romantik modacı Quinn ve kendinden emin, başarılı bir şarkıcı ve aktris Angie'nin yaşadıkları eğlenceli anlar, "Harlem"in ilk sezonunda izleyiciyle buluşuyor.



"Bilmemek":

Leyla Yılmaz'ın Adana Film Festivali ve Ankara Film Festivali'nden En İyi Film dahil önemli ödüllerle dönen filmi "Bilmemek", sinemalardan sonra ilk kez BluTV'de. Senan Kara, Yurdaer Okur ve Emir Özden'in başrollerini paylaştığı film, hayatlarından memnun olmayan bir ailenin yaşamına odaklanırken, "ötekileştirme" kavramına da gündelik hayat üzerinden çarpıcı bir bakış getiriyor.



"Voir":

David Fincher ve David Prior'ın baş yapımcılığındaki "Voir", 6 Aralık'ta Netflix izleyicisiyle buluşuyor. Altı bölümlük "Voir", kişisel öykülerden karakterler ile sinema sanatına ilişkin analizlere kadar paylaştıklarıyla bizlere sinemanın kalbimizde neden böylesine özel bir yere sahip olduğunu hatırlatıyor.


"And Just Like That":

Tüm zamanların en sevilen dizilerinden "Sex and The City"nin devam hikayesi olan "And Just Like That", 9 Aralık'ta HBO Max'te yayınlanıyor. "And Just Like That" dizisinde 50'li yaşlarda olan Carrie Bradshaw, Charlotte Goldenblatt ve Miranda Hobbes'un arkadaşlık, aşk ve iş ilişkilerini merkeze alan yeni bir versiyon izleyeceğiz. Sevilen karakter Samantha Jones'u canlandıran Kim Cattrall'ın yer almadığı "And Just Lik That" serisinde orijinal kadrodan Sarah Jessica Parker, Kristin Davis, Cynthia Nixon, Chris Noth, Willie Garson, Mario Cantone, David Eigenberg ve Evan Handler'ı izliyoruz.



"Yeşilçam", 2. Sezon 2. Kısım:

Çağan Irmak'ın sevilen dizisi "Yeşilçam", 2. sezonunun 2. kısmı ile 10 Aralık'ta BluTV'de izleyiciyle buluşuyor. Oyuncu kadrosunda Çağatay Ulusoy, Afra Saraçoğlu, Selin Şekerci, Bige Önal, Yetkin Dikinciler, Muhammet Uzuner, Bora Akkaş gibi isimleri gördüğümüz "Yeşilçam"ın beş bölümlük yeni kısmında 70'li yıllarda yepyeni bir macera bizi bekliyor.



"West Side Story":

Steven Spielberg'ün yönettiği "West Side Story", 10 Aralık'ta sinemalarda vizyona giriyor. Başrollerini Ansel Elgort ve Rachel Zegler'ın paylaştığı "West Side Story", 1957 yapımı müzikalin yeni bir sinema uyarlaması. Farklı etnik kökenden iki ezeli düşman çetenin mücadelesinin gölgesinde birbirine aşık olan genç bir çifti izliyoruz.



"Petrovy v Grippe":

Alexey Salnikov'un romanından uyarlanan komedi-dram filmi "Petrovy v Grippe (Petrov Grip Oldu)", 10 Aralık'ta sinemaseverlerle buluşuyor. "Petrovy v Grippe", bir çizgi roman sanatçısı ve ailesinin Sovyet Rusya'daki bir gününe odaklanıyor. Grip olan Petrov, arkadaşı Igor tarafından uzun bir yol boyunca taşınır, hastalığın etkisiyle Petrov gerçeklikle zihninin fantastik dünyası arasında gelgitler yaşamaktadır.



"The Expanse", 6. Sezon:

Yayınlanmaya başladığı 2015 yılından beri ilgiyle takip edilen bilim kurgu dizisi "The Expanse altıncı sezonu ile 10 Aralık'ta Amazon Prime'a dönüyor. Marco Inaros ve Özgür Donanması, dünyada ve Mars'ta yıkıcı asteroit saldırıları başlatmaya devam ederken güneş enerjisini de kullanmaya başlar. Savaşın gerilimi ve yaşanan kayıplar Rocinate mürettebatının birliğini tehdit ederken, Chrisjen Avasarala cesur bir hamle yapar ve eski Marslı Denizci Bobbie Drapper'ı çatışmanın seyrini değiştirebilecek gizli bir göreve gönderir. Bu süreçte uzak bir gezegende yeni bir güç yükselmeye başlar.



"Encounter":

Uzaylı filmlerini seven bilim kurgu hayranları için yeni bir heyecan getiren "Encounter", 10 Aralık'ta Amazon Prime'daki yerini alıyor. Michael Pearce'ın yönetmenliğini üstlendiği, Riz Ahmed, Octavia Spencer ve Rory Cochrane'in başrollerini paylaştığı "Encounter" filminde donanımlı bir deniz kuvvetleri askerinin iki küçük oğlunu gizemli bir tehditten kurtarmak için çıktığı görev tehlikeli boyutlara doğru sürükleniyor.



"The Witcher", 2. Sezon:

Çok sevilen "The Witcher" serisi 2. sezonu ile 17 Aralık'ta Netflix'e geri dönüyor. Polonyalı yazar Andrzej Sapkowski'nin aynı adlı kitap serisinden uyarlanan "The Witcher", bir kez daha Henry Cavill, Anna Shaffer ve Freya Allan'ı bir araya getiriyor. Yennefer'ın Sodden Savaşı'nda hayatını kaybettiğine ikna olan Geralt, Prenses Ciri'yi bildiği en güvenli yer olan çocukluk evine götürür. Kıta'daki krallar, elfler, insanlar ve iblisler buranın duvarlarının dışında üstünlük mücadelesi verirken, Geralt'ın genç prensesi koruması gereken çok daha tehlikeli bir şey söz konusudur çünkü Prenses Ciri, içinde gizemli bir güç barındırmaktadır.



"Spider-Man: No Way Home":

Tom Holland'ın üçüncü solo "Örümcek Adam" filmi "Spider-Man: No Way Home", 17 Aralık'ta sinemalarda izlenebilir. Marvel hayranlarının bu sene en heyecanla beklediği film olan "Spider-Man: No Way Home", kimliği ortaya çıkmış olan Peter'ın Doctor Strange'den yardım istemesi ve Doctor Strange'in yaptığı büyüyle ortalığın karışması sonucu paralel evrenlerin birbirine girmesini konu alıyor.



"The Lost Daughter":

Başrolündeki Olivia Colman'a Dakota Johnson, Jessie Buckley ve Peter Sarsgaard gibi oyuncuların eşlik ettiği "The Lost Daughter", 17 Aralık'ta ülkemizde vizyona giriyor. Sahilde keyifli bir tatil yapan bir kadının geçmişinden gelen problemlerle sarsılmasını anlatan "The Lost Daughter"ın, ilk filmini yöneten Maggie Gyllenhaal'a En İyi Yönetmen dalında Oscar adaylığını getireceği umuluyor.



"Being the Ricardos":

Başrollerini Nicole Kidman ve Javier Bardem'in paylaştığı, Oscar ödüllü yazar ve yönetmen Aaron Sorkin'in anlatımıyla hayat bulan "Being the Ricardos", 21 Aralık'ta Amazon Prime ekranlarına geliyor. Şok edici kişisel suçlamalar, siyasi bir karalama ve kültürel tabularla tehdit edilen Lucille Ball ve Desi Arnaz çiftinin karmaşık hale gelen romantik ve profesyonel ilişkileri tüm açıklığıyla gözler önüne seriliyor.



"Emily in Paris", 2. Sezon:

Çok ses getiren "Emily in Paris" dizisi 2. sezonu ile 22 Aralık'ta Netflix'te. Artık Paris'teki hayatına iyice uyum sağlayan Emily, şehirle başa çıkma konusunda daha iyiye gitse de Fransa'daki yaşamın tuhaflıkları onu hala zorlamaktadır. İlk sezonda kendisini komşusu ve ilk gerçek Fransız arkadaşıyla bir aşk üçgeninin içinde bulan Emily, artık her gün giderek daha karmaşık hale gelen işine odaklanma konusunda kararlıdır. Fransızca dersinde tanıştığı, kendisi gibi yabancı yeni arkadaşı ise Emily'nin hem öfkesini hem de ilgisini uyandırır.



"Don't Look Up":

Oyuncu kadrosunda Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Meryl Streep ve Cate Blanchett gibi yıldız isimlerin yer aldığı "Don't Look Up", 24 Aralık'ta Netflix'te izleyiciyle buluşuyor. Adam McKay'in yazıp yönettiği ve Oscar adayları arasında yer alması beklenen "Don't Look Up", dünyayı yok edecek bir kuyruklu yıldızın dünyaya çarpmasına altı ay kalmışken halkın umursamazlığını değiştirmek için basın turuna çıkan Kate ve Dr. Randall'ın hikayesini anlatan bir kara komedi.



"The Matrix Resurrections":

Wachowski kardeşlerin kült film serisi "The Matrix"in 2003 yılında yayınlanan son filminin ardından Keanu Reeves ve Carrie-Anne Moss'in yeniden başrolünde yer aldığı "The Matrix Resurrections", 24 Aralık'ta ülkemizde vizyona giriyor. Lena Wachowski'nin yönettiği "The Matrix Resurrections"ın konusu henüz açıklanmamış olsa da oyuncu kadrosunda Christina Ricci, Jessica Henwick, Priyanka Chopra Jonas, Jonathan Groff, Yahya Abdul-Mateen II ve Neil Patrick Harris gibi ünlü isimleri görüyoruz.



"The Electrical Life of Louis Wain":

Kadrosunda Claire Foy, Benedict Cumberbatch, Adrea Riseborough, Jamie Demetriou ve Sophia Di Martino'yu gördüğümüz "The Electrical Life of Louis Wain", 24 Aralık'ta sinemalarda. Düşüşe geçmiş akıl sağlığını yansıtıyormuş gibi görünen gerçeküstü kedi resimleriyle öne çıkan İngiliz sanatçı Louis Wain'in 19. yüzyılın sonunda geçen hikayesini izliyoruz.



"The Mauritanian":

BAFTA'da En İyi Film ve En İyi Uyarlama Senaryo dallarında adaylığı, Golden Globes'da En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülü kazanmış olup En İyi Erkek Oyuncu adaylığı bulunan "The Mauritanian", 31 Aralık'ta vizyona giriyor. Kevin Macdonald'ın yönettiği "The Mauritanian", Mohamedou Ould Slahi'nin ABD hükümeti tarafından hakkında bir suçlama yapılmadan yıllarca hapis yatmasını ve özgürlüğü için savaşmasını anlatıyor.

En Yeni Yılbaşı Film ve Dizileri

Mutlaka İzlemeniz Gereken Moda Filmleri

Tüm Zamanların En Sevilen Yılbaşı Temalı Filmleri

EN ÇOK OKUNANLAR

Beymen Beauty Week Daveti
Beymen Beauty Week Daveti

Beymen Beauty Week Daveti

1 dakika okunma süresi
Stil Önerisi: Saç Bantları
Stil Önerisi: Saç Bantları

Stil Önerisi: Saç Bantları

1 dakika okunma süresi
Sanatçı Keşfi: Buse Belle Cesur
Sanatçı Keşfi: Buse Belle Cesur

Sanatçı Keşfi: Buse Belle Cesur

8 dakika okunma süresi
Mert Özlenir x Nazlı Selin Şengel Düğün Daveti
Mert Özlenir x Nazlı Selin Şengel Düğün Daveti

Mert Özlenir x Nazlı Selin Şengel Düğün Daveti

1 dakika okunma süresi
25 Mart Terazi Burcu Ay Tutulmasında Burçları Neler Bekliyor?
25 Mart Terazi Burcu Ay Tutulmasında Burçları Neler Bekliyor?

25 Mart Terazi Burcu Ay Tutulmasında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Mutlaka İzlemeniz Gereken Boks Filmleri
Mutlaka İzlemeniz Gereken Boks Filmleri

Mutlaka İzlemeniz Gereken Boks Filmleri

96. Oscar Ödülleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler
96. Oscar Ödülleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler

96. Oscar Ödülleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

Mart Ayı Film Önerileri
Mart Ayı Film Önerileri

Mart Ayı Film Önerileri

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları
74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Mart Ayı Dizi Önerileri
Mart Ayı Dizi Önerileri

Mart Ayı Dizi Önerileri

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey
“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler
Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler
“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler