Tüm Zamanların En Sevilen 32 Yılbaşı Filmi

Tekrar tekrar izlediğimiz yılbaşı klasiklerinden mutlu sonu heyecanla beklediğimiz romantik komedilere dek tüm zamanların en sevilen yılbaşı temalı filmlerini bir araya getirdik.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
8 Kasım 2021 Pazartesi 12:55 | Son Güncellenme:
25 dakika okunma süresi
Tüm Zamanların En Sevilen Yılbaşı Temalı Filmleri

1. Miracle on 34th Street (1947) - IMDB Puanı 7.9

Yönetmen: George Seaton

Oyuncular: Edmund Gwenn, Maureen O'Hara, John Payne

George Seaton'ın yazıp yönettiği "Miracle on 34th Street", belki de en bilindik, en klasik yılbaşı filmi. Bir annenin tuttuğu Noel Baba'nın gerçekten Noel Baba olduğunu iddia etmesiyle başlayan bir hikaye izliyoruz. Acaba bu yaşlı adamın akıl sağlığı yerinde mi değil, yoksa gerçek bir mucizeyle mi karşı karşıyayız?


2. Home Alone (1990) - IMDB Puanı 7.7

Yönetmen: Chris Columbus

Oyuncular: Macaulay Culkin, Joe Pesci, Daniel Stern

Kalabalık bir ailenin problemli çocuğu Kevin'ın yılbaşı tatilinde evde unutulmasıyla karışan olayları anlatan "Home Alone", eğlenceli bir aile filmi. "Home Alone", devam filmleriyle de yılbaşı film listesinde yer almaya devam ediyor.


3. Love Actually (2003) - IMDB Puanı 7.6

Yönetmen: Richard Curtis

Oyuncular: Hugh Grant, Colin Firth, Alan Rickman, Emma Thompson

Hugh Grant'ten Colin Firth'e, Alan Rickman'dan Emma Thompson'a büyük bir oyuncu kadrosuyla, iç içe geçmiş dokuz farklı aşk, komedi ve aile hikayesi anlatan "Love Actually" kendinden sonra gelen benzer filmlerin de öncüsü oldu.


4. Scrooged (1988) - IMDB Puanı 6.9

Yönetmen: Richard Donner

Oyuncular: Bill Murray, Karen Allen, John Forsythe

Charles Dickens'ın "A Christmas Carol"ının modern bir uyarlaması olan "Scrooged", başarılı ama soğuk bir televizyon yapımcısının, hayatının aşkını elinden kaçırması ve çalışanlarından birini yılbaşı arifesinde kovmasının ardından başına gelen büyülü olayları anlatıyor.


5. How The Grinch Stole Christmas (2000) - IMDB Puanı 6.3

Yönetmen: Ron Howard

Oyuncular: Jim Carrey, Taylor Momsen, Kelley

Jim Carrey'nin performansıyla kültleşmiş "How The Grinch Stole Christmas", Dr. Seuss'un klasikleşmiş hikayesinin uyarlaması. Whoville'in mutlu sakinlerinin Noel'ini mahvetmeye karar vermiş Grinch, kasabada yılbaşıyla ilgili her şeyi çalmaya çalışır. Ancak küçük bir kız ve sevimli bir köpek huysuz Grinch'in planını bozar.


6. The Holiday (2006) - IMDB Puanı 6.9

Yönetmen: Nancy Meyers

Oyuncular: Kate Winslet, Cameron Diaz, Jude Law, Jack Black

Kate Winslet ve Cameron Diaz'ın canlandırdığı, biri İngiltere'den biri ABD'den iki kadın Noel döneminde evlerini değiştirmeye karar verir. "The Holiday", yılbaşı döneminde izlenebilecek en romantik ve eğlenceli klasiklerden.


7. It's A Wonderful Life (1946) - IMDB Puanı 8.6

Yönetmen: Frank Capra

Oyuncular: James Stewart, Donna Reed, Lionel Barrymore

James Stewart'ın başrolünde yer aldığı "It's A Wonderful Life", hiç doğmamış olmayı dileyen bir adamın, dileğini yerine getirmek için dünyaya inen bir melek sayesinde ne kadar çok hayata dokunduğunu fark etmesini konu alıyor.


8. The Christmas Chronicles (2018) - IMDB Puanı 7.0

Yönetmen: Clay Kaytis

Oyuncular: Kurt Russell, Darby Camp, Judah Lewis

Kate ve Teddy isimli iki kardeşin Noel Baba'yı yakalamaya çalışmasıyla başlayan "The Christmas Chronicles", bir Noel'i kurtarma hikayesine dönüşüyor. Kurt Russell'ın başrolünde oynadığı film, "The Christmas Chronicles 2" ile devam ediyor.


9. Holidate (2020) - IMDB Puanı 6.1

Yönetmen: John Whitesell

Oyuncular: Emma Roberts, Luke Bracey, Kristin Chenoweth

Sonundan emin olsak ve çoğu klişe sahnesini ezbere bilsek de kopamadığımız gizli zevklerimizdir; romantik komediler, hele de yılbaşı temalı olanlar. "Holidate" de tam olarak böyle bir film. Tatillerde aile yemeklerine tek başına gitmekten sıkılan Sloane, yeni tanıştığı Jackson'la bir anlaşma yapar: yalnızca tatillerde çift olacaklardır. Tabii ki hiçbir şey planladıkları gibi gitmez.


10. Happiest Season (2020) - IMDB Puanı 6.6

Yönetmen: Clea DuVall

Oyuncular: Kristen Stewart, Mackenzie Davis, Mary Steenburgen

Kristen Stewart ve Mackenzie Davis'in başrolünde oynadığı "Happiest Season"da Abby ve sevgilisi Harper, Noel tatili için Harper'ın ailesinin yanına gider. Tek problem; Harper'ın, ailesine eşcinsel olduğunu henüz açıklamamış olması. Bu eğlenceli romantik komedi, kendini ve aileni kabullenmeyi duygusal bir şekilde anlatıyor.


11. A Christmas Prince (2017) - IMDB Puanı 5.8

Yönetmen: Alex Zamm

Oyuncular: Rose McIver, Ben Lamb, Alice Krige

Romantik komedi seviyorsanız, yılbaşı temalı romantik komedileri daha çok seversiniz. Yılbaşı temalı romantik komedileri seviyorsanız, içinde şatoların ve kraliyetin yer aldığı yılbaşı temalı romantik komedileri daha da seversiniz. "A Christmas Prince" de tam olarak böyle bir film. Genç gazeteci Amber, Prens Richard'ın tahta geçişinin haberini yapmak için saraya özel öğretmen kılığında girer ve olaylar karışır. 2018 yapımı "A Christmas Prince: The Royal Wedding" ve 2019 yapımı "A Christmas Prince: The Royal Baby" filmleriyle üçlemeyi arka arkaya izleyebileceğiniz bir yılbaşı maratonu yapabilirsiniz.


12. The Princess Switch (2018) - IMDB Puanı 6.1

Yönetmen: Mike Rohl

Oyuncular: Vanessa Hudgens, Sam Palladio, Nick Sagar

Vanessa Hudgens, yılbaşı filmleriyle son yıllarda kendine yeni bir yer edindi. Chicago'lu bir pastacı olan Stacy, pasta yarışması için arkadaşı ve onun küçük kızıyla Belgravia'ya gider. Stacy ile Belgravia Prensi'nin nişanlısı olan, tıpa tıp benzediği Lady Margaret, herkesten gizli bir şekilde kılık değiştirerek birbirlerinin yerine geçer. "The Princess Switch" serisi, 2020 yapımı "The Princess Switch: Switched Again" ve 2021 yapımı "The Princess Switch 3: Romancing The Star" filmiyle devam ediyor.


13. The Knight Before Christmas (2019) - IMDB Puanı 5.6

Yönetmen: Monika Mitchell

Oyuncular: Vanessa Hudgens, Josh Whitehouse, Emmanuelle Chriqui

Bir diğer Vanessa Hudgens'li yılbaşı filmi olan "The Knight Before Christmas", kendini günümüzde bulan bir şövalye ile ona yardımcı olmaya çalışan Brooke'un aşka uzanan yolculuğunu anlatıyor. "The Knight Before Christmas" filminde bir lise öğretmeni ile bir İngiliz şövalyesinin eğlenceli ve romantik hikayesini izliyoruz.


14. Last Christmas (2019) - IMDB Puanı 6.5

Yönetmen: Paul Feig

Oyuncular: Madison Ingoldsby, Emma Thompson, Boris Isakovic

"Game Of Thrones" dizisiyle gönüllerimizi fetheden Emilia Clarke, başrolünde oynadığı "Last Christmas" filminde bu sefer bambaşka bir karakterle karşımıza çıkıyor. Yılbaşı döneminde mağazalarda Elf olarak çalışan ve şansı bir türlü yaver gitmeyen Kate'in hayatı Tom ile karşılaşınca değişir.


15. While You Were Sleeping (1995) - IMDB Puanı 6.8

Yönetmen: Jon Turteltaub

Oyuncular: Sandra Bullock, Bill Pullman, Peter Gallagher

Romantik komedi dendiğinde ilk akla gelen isimlerden Sandra Bullock'un başrolünde oynadığı "While You Were Sleeping", tren raylarına düşen Peter'ı kurtaran Lucy'nin, hastanede Peter'ın nişanlısı sanılması ve Peter baygın yatarken onun ailesine girmesiyle başlayan eğlenceli bir film. Lucy, kimseye büyük bir hata yaptıklarını söyleyemezken bir de üstüne nişanlısı sanıldığı Peter'ın erkek kardeşine aşık olur.


16. The Nightmare Before Christmas (1993) - IMDB Puanı 7.9

Yönetmen: Henry Selick

Seslendirme Kadrosu: Danny Elfman, Chris Sarandon, Catherine O'Hara

Tim Burton'ın hikayesini yazdığı "The Nightmare Berfore Christmas", yaşadığı Halloween diyarına Noel'i getirmeye çalışan Jack Skellington'ın hikayesini anlatıyor. Yılbaşı ruhunu hevesle benimsemiş sevimli iskeletimiz Jack, kasaba halkının bu duruma pek de sıcak bakmaması nedeniyle problemlerle karşılaşıyor.


17. A Boy Called Christmas (2021) - IMDB Puanı 6.7

Yönetmen: Gil Kenan

Oyuncular: Henry Lawfull, Maggie Smith, Kristen Wiig, Michiel Huisman, Sally Hawkins

Matt Haig'in aynı adlı kitabının uyarlaması olan "A Boy Called Christmas", Noel Baba'nın orijinine değinerek genç bir çocukken babasını bulmak için çıktığı macerayı konu alıyor.


18. 8-Bit Christmas (2021) - IMDB Puanı 6.7

Yönetmen: Michael Dowse

Oyuncular: Winslow Fegley, Neil Patrick Harris, June Diane Raphael, Steve Zahn

Kevin Jakuowski'nin aynı adlı romanından uyarlanan "8-Bit Christmas" filmi, 1980'li yıllarda 10 yaşında bir çocuğun hayalindeki Noel hediyesi olan yeni video oyunu sistemini alma macerasını anlatıyor.

19. Love Hard (2021) - IMDB Puanı 6.3

Yönetmen: Hernan Jimenez

Oyuncular: Nina Dobrev, Jimmy O. Yang, Darren Barnet

Kevin Jakuowski'nin aynı adlı romanından uyarlanan "8-Bit Christmas" filmi, 1980'li yıllarda 10 yaşında bir çocuğun hayalindeki Noel hediyesi olan yeni video oyunu sistemini alma macerasını anlatıyor.


20. Silent Night (2021) - IMDB Puanı 5.7

Yönetmen: Camille Griffin

Oyuncular: Keira Knightley, Matthew Goode, Annabelle Wallis, Lily-Rose Depp, Roman Griffin Davis

Camille Griffin'in yazıp yönettiği kara komedi "Silent Night" filmi, bir İngiliz malikanesinde Noel yemeği için bir araya gelen bir arkadaş ve aile grubunun, dünyanın sonunun geldiğini öğrenmesini konu alıyor. "Silent Night" klasikleşmiş yılbaşı filmlerinden farklı bir yapım.


21. Klaus (2019) – IMDB Puanı 8.2

Yönetmen: Sergio Pablos, Carlos Martinez Lopez

Seslendirme Kadrosu: Jason Schwartzman, J.K. Simmons, Rashida Jones

Donmuş, uzak bir yerde bile basit bir iyilik her zaman başka bir iyiliğe yol açar. Smeerensburg'un yeni postacısı Jesper, oyuncakçı Klaus ile arkadaş olduğunda, hediyeleri asırlık bir kan davasını eritir.


22. The Polar Express (2004) – IMDB Puanı 6.6

Yönetmen: Robert Zemeckis

Seslendirme Kadrosu: Tom Hanks, Chris Coppola, Michael Jeter

Küçük bir çocuk Noel arifesinde Kutup Ekspresi'yle Kuzey Kutbu'na doğru büyülü bir maceraya atılırken arkadaşlık, cesaret ve Noel ruhu hakkında bir şeyler öğrenir.


23. Four Christmases (2008) – IMDB Puanı 5.7

Yönetmen: Seth Gordon

Oyuncular: Reese Witherspoon, Vince Vaughn, Mary Steenburgen

Komedi, dram ve romantik türlerindeki "Four Christmases" filminde, bir çift, Noel'de boşanmış ebeveynlerinin dördünü de ziyaret etmek için mücadele eder.


24. Midnight at the Magnolia (2020) – IMDB Puanı 5.8

Yönetmen: Max McGuire

Oyuncular: Natalie Hall, Evan Williams, Alison Brooks

Uzun süredir arkadaş olan yerel radyo sunucuları Maggie ve Jack, programlarının sendikalaşması umuduyla aileleri ve dinleyicileri için sevgili taklidi yaparlar.


25. A Castle for Christmas (2021)– IMDB Puanı 5.5

Yönetmen: Mary Lambert

Oyuncular: Brooke Shields, Cary Elwes, Lee Ross

Ünlü bir yazar bir skandaldan kaçmak için İskoçya'ya yolculuk eder ve orada gördüğü bir kaleye hayran olur. Ancak kaleyi satın almak için dükle mücadele etmesi gerekir.


26. The Noel Diary (2022) – IMDB Puanı 6.1

Yönetmen: Charles Shyer

Oyuncular: Justin Hartley, Barrett Doss, Bonnie Bedelia, James Remar, Essene Atkins, Aaron Costa Ganis

Ayrı yaşadığı annesinin mülkünü toparlamak için Noel'de eve dönen bir adamın hikayesini izliyoruz. Oraya vardığında, güzel genç bir kadının gizemli yolculuğuna ve kendi geçmişine dair sırlar saklayan bir günlük keşfeder.


27. Harry Potter Serisi

Oyuncular: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, Maggie Smith, Robbie Coltrane, Michael Gambon, Alan Rickman, Ralph Fiennes, Helena Bonham Carter

Teknik olarak bir yılbaşı filmi sayılmasa da hemen herkesin yılbaşı döneminde izlemeyi sevdiği bir film serisi olarak "Harry Potter"a da listemizde yer vermek istedik. "Harry Potter" serisinin, onunla büyüyen ve bugün yetişkin olan hayranlarının kalbinde hala özel bir yeri olsa da sekiz filmlik bu uzun macera, yeni neslin de gönlünü kazanıyor. Film sayısı hayli uzun ve süreleri hiç de kısa olmadığı için hafta sonunuzu tamamen doldurup, büyük bir nostalji maratonu yapmanızı sağlayacak bir seri. Harry Potter and the Sorcerer's Stone"(2001) ile başlayan seri, "Harry Potter and the Chamber of Secrets" (2002), "Harry Potter and the Prisoner of Azkaban" (2004), "Harry Potter and the Goblet of Fire" (2005), "Harry Potter and the Order of the Phoenix" (2007), Harry Potter and the Half-Blood Prince" (2009) ile devam edip, son kitabın iki ayrı filme bölündüğü "Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1" (2010) ve "Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2" (2011) ile sona erdi. Büyücü olduğunu öğrenen Harry'nin bu sihirli dünyaya girerek hem büyüyerek kendi hayatını kurmasını hem de Karanlık Lord Voldemort'la savaşını izliyoruz.


28. Meet Me in St Louis (1944) – IMDB Puanı 7.5

Yönetmen: Vincente Minnelli

Oyuncular: Judy Garland, Margaret O'Brien, Mary Astor

"Meet Me In St Louis", Judy Garland'ın "Have Yourself a Merry Little Christmas" şarkısını yorumlaması başta olmak üzere birçok nedenden ötürü her "yılbaşı filmleri" listesinde yer almayı hak eden bir yapım. Hikaye, New York'a taşınmanın eşiğinde olan Missouri'li bir ailenin hayatındaki bir yılı anlatıyor. Geleneksel müzikalleri ve eski Hollywood'un ışıltılı cazibesini seviyorsanız, bu film içinizi ısıtacak.


29. The Muppet Christmas Carol (1992) – IMDB Puanı 7.8

Yönetmen: Brian Henson

Oyuncular: Michael Caine, Dave Goelz, Steve Whitmire

Charles Dickens'ın klasik romanı "A Christmas Carol", Viktorya dönemindeki bir cimrinin birkaç gizemli Noel hayaleti sayesinde kendini kurtarma yolculuğuna çıkmasını konu alıyor. Muppets ise bu klasik masalı, kendi dokunaklı yorumlarıyla sunuyor.


30. Elf (2003) – IMDB Puanı 7.1

Yönetmen: Jon Favreau

Oyuncular: Will Ferrell, James Caan, Bob Newhart

Maceralı ve komik bir yılbaşı filmi olan "Elf"te uzun bir elf olan Buddy, varlığından haberi olmayan ve Noel ruhuna ihtiyacı olan biyolojik babası Walter Hobbs ile tanışmak için Kuzey Kutbu'ndan New York'a gider.


31. The Bishop's Wife (1947) – IMDB Puanı 7.6

Yönetmen: Henry Koster

Oyuncular: Gary Grant, Loretta Young, David Niven

Nazik bir melek, Episkopal bir piskopos ve karısına yeni kilise için para toplama görevlerinde yardımcı olmak üzere Dünya'ya gelir. "The Bishop's Wife", az bilinen ama oldukça içten bir Noel filmi.


32. A Christmas Carol (1984) – IMDB Puanı 7.8

Yönetmen: Clive Donner

Oyuncular: George C. Scott, Frank Finlay, Angela Pleasence

Muhtemelen listemizdeki en eski ve en çok yeniden yapımı çekilmiş Noel filmi, Charles Dickens'ın aynı isimli romanından sinemaya uyarlanan "A Christmas Carol"dır. Animasyon versiyonları da dahil pek çok uyarlaması çekilen "A Christmas Carol"ın en sevilen versiyonlarından biri, 1984 yapımı olan. Umursamaz doğasını rasyonalize eden acımasız yaşlı bir cimri adam, Noel arifesinde üç ruh onu ziyaret ettiğinde gerçek şefkati öğrenir.


Tüm Zamanların En İyi Yılbaşı Dizileri

Disney: Unutulmaz 20 Animasyon Film Önerisi

Yılbaşında Yurt Dışında Nereye Gitmeli?

EN ÇOK OKUNANLAR

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi
Taylor Swift Hakkında Merak Edilenler
Taylor Swift Hakkında Merak Edilenler

Taylor Swift Hakkında Merak Edilenler

22 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Seyahat Rehberi: Sakız Adası
Seyahat Rehberi: Sakız Adası

Seyahat Rehberi: Sakız Adası

9 dakika okunma süresi
2024 Nisan Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?
2024 Nisan Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?

2024 Nisan Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Nisan Ayı Film Önerileri
Nisan Ayı Film Önerileri

Nisan Ayı Film Önerileri

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

Nisan Ayı Dizi Önerileri
Nisan Ayı Dizi Önerileri

Nisan Ayı Dizi Önerileri

Şubat Ayı Dizi Önerileri
Şubat Ayı Dizi Önerileri

Şubat Ayı Dizi Önerileri

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları
74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler
“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler
En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

Mart Ayı Film Önerileri
Mart Ayı Film Önerileri

Mart Ayı Film Önerileri

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey
“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

Mart Ayı Dizi Önerileri
Mart Ayı Dizi Önerileri

Mart Ayı Dizi Önerileri

“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey