Haftanın Mekanı: Cozy Istanbul

İstanbul'un yeme-içme sahnesi, her geçen gün yeni ve özgün mekanlarla zenginleşiyor. Etiler'in kalbinde, 40 yıllık bir villaya yeni bir soluk kazandırarak şehrin en sıcak adreslerinden biri olmayı başaran Cozy Istanbul, son dönemde radarımıza giren mekanların başında geliyor.

YAZAR: Nazlı Sancaklı
ABONE OL
14 Mart 2025 Cuma 17:06 | Son Güncellenme:
5 dakika okunma süresi
Haftanın Mekanı: Cozy Istanbul

Nostalji ve yeniliği ustalıkla harmanlayan tasarımı, açık mutfağından yükselen iddialı lezzetleri ve plak dolabından taşan caz, funk ve groove tınılarıyla Cozy Istanbul, misafirlerine tam anlamıyla duyusal bir deneyim sunuyor. Comfort food'u gastronomik bir seviyeye taşıyan menüsü ve şehrin en iyi kokteyllerini sunan barıyla, İstanbul'un hızlı ritmine sofistike bir mola vermek isteyenler için listenin en üst sıralarına tırmanan Cozy, bizim de "Haftanın Mekanı" köşemize yerleşiyor.

Şef Hüseyin Kılıç

Emrah Gencer ve Hüseyin Kılıç'ın Ortak Vizyonu

Adı gibi samimi, atmosferiyle ise büyüleyici bir mekan olarak dikkat çeken Cozy, deneyimli işletmeci Emrah Gencer ve usta şef Hüseyin Kılıç'ın ortak vizyonu ile hayat buluyor. Zamansız bir estetik anlayışını benimseyen mekan, nostalji ve yeniliği de aynı potada eritiyor. İçeri girdiğiniz ilk andan itibaren 80'lerin sıcak renklerini ruhunuza yansıtan Cozy, dekorasyonunda doğal malzemeleri, vintage dokunuşlarla buluşturuyor. Mekanın dekoratif dokuları ise başarılı iç mimar Rezzan Benardete'nin hünerli ellerinin izlerini taşıyor. Rezzan Benardete Interiors imzalı mekan, desenli mermer zeminleri, el yapımı seramik barı ve sanat eserleri gibi özel detaylarıyla farkını ortaya koymayı başarıyor. Her köşesinde özel bir hikaye anlatan Cozy'i özel kılan bir diğer özelliği ise şüphesiz açık mutfak konseptiyle şeffaflığı ve samimiyeti ön plana çıkarması oluyor.

Emrah Gencer

Comfort Food'un Şehirdeki En İddialı Temsilcisi

Şef Hüseyin Kılıç liderliğindeki Cozy'nin mutfağı ise "comfort food" kavramını gastronomik bir seviyeye taşıyor. Dry-aged dolabında dinlendirilen Kivili Tuna Tartar, odun fırınından çıkan gravyerli pideler, kömür ızgarasında pişen taze balıklar ve el yapımı makarnalar, Cozy'nin imza tabakları arasına isimlerini yazdırıyor. Tatlıseverler için ise Yanık Tiramisu Sundae, mekanın iddialı lezzetlerinden bir diğeri olarak öne çıkıyor. Günün her saatinde farklı bir ambiyans sunan Cozy, sabah kahvaltısından akşam yemeğine, geç saatlerde ise güçlü içecek ve kokteyl menüsüyle İstanbul'un hızlı ritmine eşlik ediyor. Görkem Arda liderliğindeki bar ekibi ise gece 22.30'dan sonra hareketlenen mekanda, şehrin en iyi kokteyllerinden bazılarını sunuyor.

Plaklardan Yükselen Groove, Funk ve Caz Ruhu

Cozy'nin dekorasyon ve mutfağının oluşturduğu atmosfer, ayrıca müziğiyle de tamamlanıyor. Plak dolabından yükselen groove, funk ve caz tınıları, mekanın sıcak renkleriyle uyum içinde bir ortam yaratıyor. Burada her detay, geçmişin dokusunu taşıyan ama günümüze kusursuzca adapte edilen bir hikayeye sahip. Bu nedenle Cozy, yalnızca bir restoran değil; gastronomi, tasarım ve müziğin bir araya geldiği çok yönlü bir deneyim alanı olma özelliği taşıyor. Cozy'nin içinde bulunduğu, çok disiplinli bir deneyim alanı olan Casa Mara, gelecekte de dört-beş farklı mekana daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Şehrin temposuna sofistike bir mola vermek isteyenler için Cozy, listenin en üst sıralarındaki yerini de uzun süre koruyacağa benziyor.

Adres: Etiler, Dilhayat Sok. No:15 D:1, Beşiktaş/İstanbul

Telefon: (0530) 289 82 93

Instagram: @cozy.istanbul

EN ÇOK OKUNANLAR

“V For Vendetta” Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“V For Vendetta” Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“V For Vendetta” Hakkında Bilmeniz Gerekenler

2 dakika okunma süresi
“Goodbye June”: Bir Noel Vedası
“Goodbye June”: Bir Noel Vedası

“Goodbye June”: Bir Noel Vedası

3 dakika okunma süresi
Moda Dünyasına Taze Bir Nefes
Moda Dünyasına Taze Bir Nefes

Moda Dünyasına Taze Bir Nefes

2 dakika okunma süresi
Gücü, Şefkati ve Hayalleriyle Alara Mildon'un Dünyası
Gücü, Şefkati ve Hayalleriyle Alara Mildon'un Dünyası

Gücü, Şefkati ve Hayalleriyle Alara Mildon'un Dünyası

10 dakika okunma süresi
İstanbul'un En Yeni Mekanları
İstanbul'un En Yeni Mekanları

İstanbul'un En Yeni Mekanları

48 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Haftanın Mekanı: Avlu Restaurant
Haftanın Mekanı: Avlu Restaurant

Haftanın Mekanı: Avlu Restaurant

2026 Yılbaşı Rehberi: En Popüler Otel ve Restoran Seçimleri
2026 Yılbaşı Rehberi: En Popüler Otel ve Restoran Seçimleri

2026 Yılbaşı Rehberi: En Popüler Otel ve Restoran Seçimleri

İstanbul'un En İyi Matcha Durakları
İstanbul'un En İyi Matcha Durakları

İstanbul'un En İyi Matcha Durakları

Doğa İle Baş Başa Kalacağınız Türkiye'nin En İyi Gastronomi Otelleri
Doğa İle Baş Başa Kalacağınız Türkiye'nin En İyi Gastronomi Otelleri

Doğa İle Baş Başa Kalacağınız Türkiye'nin En İyi Gastronomi Otelleri

Haftanın Mekanı: The Barn at Grandma's Wonderland
Haftanın Mekanı: The Barn at Grandma's Wonderland

Haftanın Mekanı: The Barn at Grandma's Wonderland

The Peninsula'dan Özel Gastronomi Serisi: “Three Chefs, Three Feasts”
The Peninsula'dan Özel Gastronomi Serisi: “Three Chefs, Three Feasts”

The Peninsula'dan Özel Gastronomi Serisi: “Three Chefs, Three Feasts”

Haftanın Mekanı: Inari Omakase
Haftanın Mekanı: Inari Omakase

Haftanın Mekanı: Inari Omakase

Haftanın Mekânı: Seoul Kitchen
Haftanın Mekânı: Seoul Kitchen

Haftanın Mekânı: Seoul Kitchen

Michelin Yıldızlı Şef Josh Angus ile Özel Röportaj
Michelin Yıldızlı Şef Josh Angus ile Özel Röportaj

Michelin Yıldızlı Şef Josh Angus ile Özel Röportaj

Haftanın Mekânı: Rüya İstanbul
Haftanın Mekânı: Rüya İstanbul

Haftanın Mekânı: Rüya İstanbul

Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul
Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul

Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul

İstanbul'un Hayvan Dostu Mekanları
İstanbul'un Hayvan Dostu Mekanları

İstanbul'un Hayvan Dostu Mekanları