Dünyanın En İyi 21 SUV Araba Modeli

Aradan tam 77 yıl geçti ve pazar payını %45'in üzerine çıkartan SUV otomobiller, artık birer teknoloji üssü olarak yollarda arz-ı endam ediyor. Dünyanın en yeni ve en iyi SUV otomobillerini derledik.

YAZAR: Ertan Demirbilek
ABONE OL
22 Mart 2023 Çarşamba 16:24 | Son Güncellenme:
23 dakika okunma süresi
Dünyanın En Yeni ve En İyi SUV Otomobilleri

Dünyanın En İyi SUV Modelleri

Amerikalı endüstriyel tasarımcı Clifford Brooks Stevens'ın 1940'lı yıllarda tasarladığı ve ilki 1946 yılında satılan "Willys Jeep Station Wagon" bugünkü SUV segmentinin atası sayılıyor. Aradan tam 77 yıl geçti ve pazar payını %45'in üzerine çıkartan SUV otomobiller, artık birer teknoloji üssü olarak yollarda arz-ı endam ediyor. Dünyanın en yeni ve en iyi SUV otomobillerini derledik.

1. Land Rover Yenı̇ Range Rover

SUV segmentine ilk kez 'lüks otomobil' kavramını getiren etkileyici bir otomobil. İlk nesli 1970 yılında kullanıcıyla buluşan Range Rover'ın beşinci nesli pürüzsüz bir tasarıma sahip. İki farklı aks aralığıyla sunulan otomobil aktif gürültü önleme, 13,7" etkileşimli sürücü ekranı, sıcak taş masajlı koltuklar, 23" jantlar gibi sofistike donanımlara sahip. Ülkemize 350 hp. güç üreten 3.0 litrelik dizel-hibrit motor seçeneğiyle sunulan Yeni Range Rover sadece elektrikli motoruyla yaklaşık 100 kilometre gidebiliyor. Ayrıca bu modda 130 km/s. hıza ulaşabiliyor. Otomobilin güncel liste başlangıç fiyatı 10.435.385 tl.

2. Rolls Royce Cullinan

Adını yeryüzünde bulunan en büyük elmastan alan Rolls Royce Cullinan listemizin en özel otomobillerinden biri. Otomobil dünyasının aristokrat markası, tarihindeki ilk SUV modeli olan Cullinan'ı 2018'de tanıttı. Lüksün vardığı son nokta olarak tanımlanan bu otomobil 563 hp. güç üreten 6.75 litrelik bir V12 motorla donatılmış. Cullinan ülkemizde 1,5 milyon Euro civarı bir rakama satın alınabiliyor.

3. Mercedes-Benz G 63 Amg 6x6

O aslında bir pick-up ama bu listedeki efsanelerin içinde olması gerekirdi. Mercedes-Benz G63 AMG 6x6 tam bir canavar. 2.30 m. yükseklik, 2.10 m. genişlikle tam bir dev olan bu otomobil beş diferansiyel kilit, portal akslar, lastik basıncı kontrol sistemi ve özel şasi ile yer yüzündeki her yerde hareket edebilmek için üretilmiş. 544 beygir güç üreten 5,5 litrelik çift turbolu bir V8'den hayat bulan bu efsane kuşkusuz "En İyiler"den biri.

4. Bentley Bentayga Ewb

Dünyanın en lüks otomobil üreticilerinden Bentley'in SUV segmentindeki temsilcisi Bentayga ilk olarak 2015'teki Frankfurt Otomobil Fuarı'nda tanıtılmıştı. Markanın ilk SUV modeli olan Bentayga büyük başarı yakaladı. İkinci nesliyle karşımıza çıkan modelin en dikkat çekeni Bentayga Extended Wheelbase (EWB). Bu otomobilde dingil mesafesini ve arka kabin alanı fazladan 180 mm uzatarak en son ikinci nesil Bentayga üzerine kurulmuş. Böylece sınıfının en geniş kabini elde edilmiş. Bu şaheserin kalbinde 4.0 litrelik 550 ps. Gücünde bir V8 var. Bu otomobilin ülkemizdeki satış fiyatı ise 20 milyon tl.

5. BMW XM

BMW'nin geniş SUV ailesinin en yenisi XM. Üstelik 653 beygirlik muazzam bir güç ile karşımızda. Markanın performans grubu M serisinin bir üyesi olan XM, 4.4 litre TwinPower Turbo V8 plug-in hybrid motora sahip. 120 kW gücündeki elektrikli motor sayesinde bu otomobil 80 kilometre kadar tamamen elektrikli sürüş imkanı veriyor. Bu otomobilin ülkemizde henüz satışı yapılmıyor. 2023'ün üçüncü çeyreğinde gelme ihtimali olduğu duyumlarımız arasında.

6. Ferrari Porusangue

Listemizin en hızlı otomobillerinden biri karşınızda. İtalyan aygırı Ferrari'nin ilk SUV'si Porusangue. 6.5 litrelik atmosferik bir V12 ile donatılmış bu otomobilin 0'dan 100'e ulaşması sadece 3.3 saniye. 725 beygirlik bu muazzam güç otomobili saatte 313 kilometre hıza ulaştırıyor. Bu otomobilin Avrupa'daki satış fiyatı 400 bin dolar.

7. Lamborghini Urus Performante

Bir diğer hızlı da Lamborghini Urus. Daha doğrusu Urus Performante. Markanın ilk SUV'si Ulur modelinin üstüne uygulanan Performante adından da anlaşılacağı üzere en yüksek performansı veren versiyon. Bu otomobil diğer versiyonlarından 47 kilo daha hafif ve sahip olduğu 4.0 litrelik bi-turbo twin-scroll 666 beygirlik V8 motor satte 305 kilometre hıza ulaşmanızı sağlıyor. Urus'ın satış etiketi ise 22 milyon tl.

8. Mercedes-Benz G 500 4x4²

"Yalnızca bir G Serisi, bir G Serisi'nden daha iyi olabilir". Bu cümle, Mercedes- Benz G 500 4x4²'nin Almanya'daki lansmanında kullanıldı. İlk üretimi 1979'da başlayan bu otomobil hala ilk günkü köşeli ve kemikli ana hatlara sahip. Bu canavarın en sade anlatımı şöyle: 6x6'dan portal akslar da dahil olmak üzere tüm dört tekerlekten çekişli aktarma organlarını alın, bir aksı çıkarın ve hepsini yeni geliştirilen bir değişken şasi ile seri üretim G ile harmanlayın. İşte karşınızda Mercedes-Benz G 500 4x4².

9. Toyota Land Cruiser 300

Arabistan çöllerinden Avustralya kırsallarına kadar dünyada en zor ilkim ve arazi şartlarına kafa tutan; dayanıklılığı ve arazi kabiliyetiyle rüştünü ispat eden Toyota Land Cruiser en son jenerasyonunu LC 300 adıyla 2021 yılında tanıttı. Üst düzey konfor ve lüks anlayışını hem asfaltta hem de arazideki becerileriyle harmanlayan bu otomobil elbette "En İyiler, En Yeniler" başlığı altında yer almalıydı. Ülkemizde satılmayan bu otomobil Avrupa normlarına göre geliştirilen V6, 3.5 litrelik benzinli çift turbo ve 3.3 litrelik dizel motorla sunuluyor. LC 300'ün Avrupa fiyatı ise 100 bin dolar civarında.

10. Land Rover Defender

Gerçek bir efsane karşınızda. Hikayesi tam 70 yıllık. İngiliz kökenli Land Rover'ın Defender modeli ilk kez 1948'de çiftçilikte kullanılmak üzere üretildi. Zor arazi şartlarında dayanıklılığı ve kabiliyeti sayesinde başarıyı yakalayan Defender, daha sonra kişisel askeri ve devlet kurumları ile kişisel off-road kullanımlar için zenginleştirilip piyasaya sürüldü. 48'de başlayan hikaye 2019 yılında Frankfurt'ta tanıtılan altıncı versiyon ile devam ediyor. Bu kasa Defender'ın ulaştığı en teknolojik nokta olarak dikkati çekiyor. Tabii ki üstün arazi kabiliyeti, dayanıklılık ve lüks bir arada sunulmuş. Defender ülkemizde 90, 110, 130 ve 90 Hard Top 2.0 versiyonlarıyla satılıyor ve başlangıç fiyatı 3.990.569 tl.

11. Mercedes-Benz G Serisi

Yukarıda 6x6 ve 4x4² versiyonları gördüğünüz Mercedes-Benz G Serisi'nin en temel hali. İki SUV de bu otomobilden türedi. Listemizin en ikonik ve köklü otomobillerinden biri G Serisi. Şehrin sofistike SUV'si olmasının yanında tam bir dağ aslanı. İnanılmaz off-road verileriyle dikkat çekiyor. 70 cm geçilebilir su derinliği, 70° yan eğit, zemine bağlı olarak yüzde 100'e varan tırmanma kabiliyeti ve yaklaşık 26 derecelik rampa açısıyla oldukça iddialı. Ülkemizde iki versiyonu satılan bu otomobilin ilk G 400 d; satış fiyatı ise 9.166.500 tl. İkinci versiyon olan Mercedes-AMG G 63'ün fiyatı ise 12.484.000.

12. Aston Martin DBX707

İngilizlerin 110 yıllık köklü bir süper sport otomobil markası Aston Martin SUV segmentinde 707 beygirlik DBX707 ile yer alıyor. Bu segmentteki en yüksek performanslı otomobillerden biri olan DBX707 4.0 litrelik çift turboşarjlı V8 motora sahip. Ayrıca bu otomobildeki 9 vitesli "ıslak kavramalı" otomatik şanzıman da sürüş dinamiğini en tepeye taşımış. 900Nm tork değerine sahip DBX707'nin 0-100 km/s hızlanma süresi olan 3,3 saniyeye.

13. Porsche Cayenne Coupe

Premium SUV segmentine en erken giren markalardan olan Porsche, bu sınıftaki güçlü temsilcisi Cayenne'in coupe versiyonu ile listemizde yer alıyor. Hem en iyi, hem en yenilerden biri olan Porsche Cayenne Coupe başlangıç olarak 340 ps gücünde 2995 cc V6 ile sunuluyor. Ayrıca modelin hem elektrikli hem de benzinli motor seçenekleri de var. Bu otomobil ülkemizde 9.035.000 tl. etikete sahip.

14. Yeni Grand Cherokee

Bu listede olmasa olmazdı; Amerikan denince akla gelen ilk SUV markası Jeep'in Yeni Grand Cherokee modeli en yeniler arasında. Marka off-road konusunda o kadar başarılı ki halk arasında segmente "jip" kelimesiyle adını vermiş durumda. Ama özellikle Grand Cherokee hem arazideki kabiliyeti hem de barındırdığı lüks ile dikkat çekiyor. Otomobilin yeni versiyonu "4xe" olarak isimlendirilmiş. Otuz yıllık mazisinde yedi milyondan fazla satan bu otomobil yeni versiyonuyla sadece elektirikli olarak yaklaşık 50 kilometre gidebiliyor.

15. Subaru Solterra

Yol tutuş uzmanı Subaru ekstrem modelleriyle otomobilseverlerin kalbinde özel bir yere sahip. Yollara damga vurmuş birçok modele sahip olan marka SUV segmentinde de uzun yıllardır başarılı modellerle varlığını sürdürüyor. Marka SUV modellerinin en yenisi olan tamamen elektrikli Solterra'yı geçtiğimiz yaz tanıttı. Sürekli dört çeker otomobil 450 kilometreden fazla menzil vaadediyor. Ülkemizde üç donanım seviyesiyle satılan otomobilin başlangıç fiyatı 1.409.402 tl.

16. Audi Rs Q8

Dünyanın en bilinen otomobil markalarından AUDI, RS Q8 modeliyle 'en iyiler' listemizde. Dış tasarımındaki her bir hat ile gücünü vurgulayan model bir coupe, SUV ve markanın performans grubu RS'in başarılı bir karışımı olarak karşımıza çıkıyor. 4.0 litrelik V8 TFSI motor ile satılan RS Q8 600 beygir güç, 800 nm. gibi muazzam bir tork değerine sahip. 0-100 km/s. hızlanmasını 3.8 saniyede tamamlayan bu canavar opsiyonel olarak azami hızını saatte 250 km.'den 280 km.'ye yükseltebilir ya da elektronik kontrol sistemiyle 305 km./s. hıza ulaşabilir. Üretim sıkıntısı nedeniyle bu yıl Türkiye'de satışa sunulamayan bir model olmakla birlikte, günümüz şartlarında aracın donanımına göre 13.5-14 milyon TL fiyat aralığında satışa sunulması öngörülebilir.

17. Ford Bronco

Ford Bronco'su listemizin hem 'en iyiler'inden hem de 'en yeniler'inden. Mercedes-Benz'in G Serisi ve Land Rover'ın Defender'ı gibi SUV segmentinin en ikonik isimlerinden ve tam biri Amerikan efsanesi olan Bronco ilk kez 1965'de piyasaya sürüldü. 1996 yılına kadar üretimi devam eden model 2021'de altıncı nesli ile karşımıza çıktı. Aşırı zorlu arazi şartlarında bile sürüş iddiasını geçmişinde kanıtlayan model yeni versiyonuyla da mirasına sahip çıktı. Soldan direksiyon seçeneği ile Avrupa pazarında da yola çıkan otomobil ülkemize sipariş üzerine geliyor. Modelde 300 hp. güç üreten 2.3 litrelik turboşarjlı EcoBoost sıralı dört silindirli motor standart olarak sunulurken, 2.7 litrelik çift turboşarjlı EcoBoost V6 motor ise opsiyon olarak listeleniyor.

18. Skoda Enyaq RS

Çeklerin medar-ı iftiharı Skoda 1991 yılında Volkswagen Grubu'na geçince muazzam bir atak yaptı ve pazar payını büyük ölçüde artırdı. Özellikle son ürün gamıyla büyük sükse yapan markanın SUV kategorisinde öyle bir modeli var ki bu listeye almazsak olmazdı. Geçtiğimiz yıl tanıtılan Skoda Enyaq RS 'en yeniler'den listemizde. Tamamen elektrikli bir model olan Enyaq RS 299 beygir güç ve 460 Nm tork değeriyle karşımıza çıkıyor. Yaklaşık 500 kilometre menzil sunan coupe-SUV model çok heyecanlı bir otomobil. Model geçtiğimiz yıl İsveç'in Östersund yakınlarındaki donmuş Stortjärnen gölünde SUV araç ile "Buz Üzerinde Aralıksız En Uzun Drift" ve "Bir Elektrikli Araç ile Buz Üzerinde Aralıksız En Uzun Drift" rekorlarını kırarak Guinness Dünya Rekorları Kitabı'na girdi.

19. TOGG T10X

Türkiye'nin ilk yerli otomobili markası TOGG, "En İyiler, En Yeniler" listemize geçtiğimiz hafta iki farklı donanım seviyesi ve batarya seçeneğiyle ön siparişlerini toplamaya başladığı modeli T10X ile giriyor. Markanın akıllı cihaz olarak adlandırdığı SUV modeli büyük bir potansiyele sahip ve uzun zamandır merakla bekleniyor. Arkadan itişli T10X, 218 beygir güç ve 350 Nm. Tork değerine sahip. 52,4 kWh kapasiteye sahip batarya 314 kilometre menzil sunarken, 88,5 kWh kapasiteli batarya seçeneği ise 523 kilometre menzil ile karşımıza geliyor. Modelin ilk fiyatları açıklandı. İki versiyon ile sunulan standart menzilli T10X 950 bin tl. ve 1 milyon 55 bin tl, 523 kilometre uzun menzile sahip olanı ise 1 milyon 215 bin tl. liste fiyatına sahip. Ayrıca modelin 0-100 km/s hızlanmasını 4,8 saniyede tamamlayan, 700 Nm tork üreten çift motorlu 435 beygir gücündeki AWD (all-wheel drive) versiyonu ise 29 Ekim 2023 tarihinden itibaren teslim edilmeye başlanacak olan 100. Yıl Özel Serisiyle birlikte yollara çıkacak.

20. Nissan X-Trail E-Power

Ülkemizde de çok sevilen ve hatırı sayılır bir pazar payına sahip Nissan, yeni X-Trail e-POWER modeliyle listemize girmeyi başarıyor. 2022 yılı içinde tanıtılan üçüncü nesil X-Trail, e-POWER teknolojisiyle dinamik ve verimli bir sürüş sunmuş. 1,5 litrelik turboşarjlı benzinli motora ek olarak yine benzinli bir jeneratör ile şarj edilebilen elektrikli motor ve bataryayı bir araya getiren bu teknolojide her koşulda tamamen elektrikli sürüş yapmak mümkün. Üstelik e-POWER teknolojisi ile otomobil şarj etme derdinden de kurtulmuş. Otomobil dört tekerden çekiş sunan e-4ORCE sistemiyle de kombinlenebiliyor. Bu otomobilin satış fiyatı ise 1,518,400 tl.den başlıyor.

21. Porche Macan Gts

Almanların hızlı ve lüks otomobil üreticisi Porsche listemize ikinci bir modelini daha yerleştirmeyi başarıyor. İlkini 2014 yılında tanıttığı Macan'ın en hızlısı GTS, 440 beygir güç üreten 3,0 litre altı silindir motoruyla listemizde. Markanın kompakt lüks crossover SUV modeli olan Macan GTS 0-100'ü 4,5 saniyede tamamlıyor. Porsche Macan GTS'nin fiyatı ise 6.870.000 tl.

Dünyanın En Pahalı 14 Otomobili

Dünyanın En Lüks SUV Otomobilleri

EN ÇOK OKUNANLAR

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Adler, Sotheby's Müzayede Evi'nde
Adler, Sotheby's Müzayede Evi'nde

Adler, Sotheby's Müzayede Evi'nde

Altın Küre Ödülleri'nin En İyi Mücevher Görünümleri
Altın Küre Ödülleri'nin En İyi Mücevher Görünümleri

Altın Küre Ödülleri'nin En İyi Mücevher Görünümleri

Louis Vuitton'un İlk Sofra Takımı Koleksiyonu
Louis Vuitton'un İlk Sofra Takımı Koleksiyonu

Louis Vuitton'un İlk Sofra Takımı Koleksiyonu

Maya Bitargil'in Kaleminden Hermès' - Collection De Madame ‘E'
Maya Bitargil'in Kaleminden Hermès' - Collection De Madame ‘E'

Maya Bitargil'in Kaleminden Hermès' - Collection De Madame ‘E'

Bulgari'nin Yeni Kreatif Direktörü: Mary Katrantzou
Bulgari'nin Yeni Kreatif Direktörü: Mary Katrantzou

Bulgari'nin Yeni Kreatif Direktörü: Mary Katrantzou

Adler'in Ustalık Eseri: Pembe İnciler
Adler'in Ustalık Eseri: Pembe İnciler

Adler'in Ustalık Eseri: Pembe İnciler

Boucheron'dan İkonik 20.Yıl Kutlaması
Boucheron'dan İkonik 20.Yıl Kutlaması

Boucheron'dan İkonik 20.Yıl Kutlaması

Audrey Hepburn'ün Kolyesi Christie's Müzayedesi'nde
Audrey Hepburn'ün Kolyesi Christie's Müzayedesi'nde

Audrey Hepburn'ün Kolyesi Christie's Müzayedesi'nde

Chanel Yeni Mağazasıyla New York'ta
Chanel Yeni Mağazasıyla New York'ta

Chanel Yeni Mağazasıyla New York'ta

Nadir Çantalar Christie's Müzayedesinde
Nadir Çantalar Christie's Müzayedesinde

Nadir Çantalar Christie's Müzayedesinde

Watches and Wonders 2024: Cenevre'de Öne Çıkan Saat Trendleri
Watches and Wonders 2024: Cenevre'de Öne Çıkan Saat Trendleri

Watches and Wonders 2024: Cenevre'de Öne Çıkan Saat Trendleri

Mücevher Hikayesi: SIMandROZ
Mücevher Hikayesi: SIMandROZ

Mücevher Hikayesi: SIMandROZ