Hollywood'dan Dışlanan Ünlüler

Kariyerlerinin zirvesindeyken çöküş dönemine çeken, Hollywood'dan dışlanan ünlü isimleri mercek altına aldık. Angelina Jolie'den Armie Hammer'a dek Hollywood'dan dışlanan beş ünlü isim.

YAZAR: Melda Yüzbaşıoğlu
ABONE OL
11 Nisan 2023 Salı 15:47 | Son Güncellenme:
13 dakika okunma süresi
Hollywood'dan Dışlanan 5 Ünlü İsim

Hollywood'dan Dışlanan 5 Ünlü İsim

Kariyerlerinin zirvesinde iyi projelerde yer alıyorken özel hayatlarındaki çalkantılı olaylar sebebiyle çöküş dönemine geçen, Hollywood'dan dışlanan ünlü isimleri mercek altına aldık. Amber Heard - Johnny Depp arasındaki olaylı mahkemeden, Angelina Jolie – Brad Pitt arasındaki velayet davasına dek Hollywood'un kara listesine giren ünlü isimler ve olayları bir arada.

1. Amber Heard

Johnny Depp 2019 yılında, Amber Heard'e Washington Post makalesinde kendisini 'aile içi istismarı temsil eden bir halk figürü' olarak gösterdiği için 50 milyon dolarlık hakaret davası, Amber Heard ise Johnny Depp'in hakaret davasına karşılık 100 milyon dolarlık karşı dava açmıştı. Kate Moss, James Franco gibi ünlü isimlerin tanıklık ettiği davaya Hollywood yakın ilgi gösterirken, Amber Heard'den gelen arka arkaya yalan iddialar basında büyük yankı uyandırmış ve Heard'ün sektörden dışlanmasına yol açmıştı.

Amber Heard'ün Johnny Depp tarafından şiddet gördüğü yıllarda fiziksel hasarını kapatmak için 2016 yılında kullandığını iddia ettiği makyaj malzemesinin üretici şirketinden oldukça şaşırtıcı bir tepki gelmiş, kozmetik markası söz konusu ürününü 2017 yılına kadar piyasaya sürmediğini söylemişti. Kozmetik firmasının Johnny Depp'e destek vermesinin ardından, Amber Heard'e bir darbe de "Aquaman 2" filminden gelmiş ve oyuncunun sahneleri çıkartılmıştı. İkilinin davasında kazanan taraf Johnny Depp olurken, Amber Heard mahkeme sonrası "Evet, Johnny'i hala çok seviyorum.

Derinden kopmuş bu ilişkinin yürümesi için en iyisini denedim ancak yapamadım. Ona karşı hiçbir kötü duygum ya da kötü niyetim yok. Bunu anlamak zor biliyorum, ancak birini gerçekten sevince böyle oluyor." açıklamalarıyla herkesi şaşırtmıştı. Johnny Depp yeni reklam ve proje anlaşmaları yaparken, Amber Heard'ün uzun süredir ekranlarda görünmemesi, Hollywood'un kara listesine girdiğinin kanıtı.

2. Angelina Jolie

2019 yılının nisan ayında resmi olarak bekar ilan edilen Brad Pitt ve Angelina Jolie çifti, çocuklarının velayeti konusunda bir türlü uzlaşamamıştı. Yargıç John Ouderkirk'in Brad Pitt'in lehine karar vermesinin ardından Angelina Jolie çocukları Pax, Zahara, Shiloh, Vivienne ve Knox için yasal mücadelesini devam ettireceğini söylemişti.

Velayet davası konusunda aralarındaki gerginliği çözemeyen ikiliden Brad Pitt, Angelina Jolie'ye karşı yeni bir suçlamada bulunmuş ve Brad Pitt, Miraval Şatosu'ndaki hisselerini Rus Oligark Yuri Shefler'a satan Angelina Jolie'nin bu hareketinin kasıtlı olduğunu iddia etmişti. İkilinin aralarındaki sular Angelina Jolie'nin 14 Eylül 2016'daki uçuşlarında, Brad Pitt'in kendisini uçağın tuvaletine götürerek kafasından sarstığını ve çocuklardan biri için kendisine bağırdığını söylemesiyle daha da kaynamıştı.

Brad Pitt'in son dönemlerde "The Lost City", "Bullet Train" ve "Babylon" gibi birbirinden başarılı filmlerde yer almasının yanı sıra "Blonde" gibi ödüllü filmlerin yapımcılığını üstlenmesi; Venedik Film Festivali'nden Altın Küre'ye dek ödül törenlerinde sıklıkla yer alması, ödül konuşmalarında ismine sürekli referans verilmesi, aktörün kariyerinde her şeyin yolunda olduğunu gösterirken, Angelina Jolie'nin kariyerinde –önceki dönemlerine göre- oldukça durgun zamanlar geçirmesi Hollywood'dan dışlandığına bir kanıt niteliğinde. Jolie son dönemlerde filmlerde yer almamasının yanı sıra ödül törenlerine de pek katılmıyor.

3. Armie Hammer

2021 yılında Armie Hammer'ın eski sevgilisi tarafından şiddet ve tecavüz iddiaları ile suçlanması, oyuncunun kariyerine gölge düşürmüş ve Hollywood sektöründe 'melek yüzlü şeytan' olarak anılmaya başlamıştı. Dahil olduğu projelerden tek tek çıkarılan Armie Hammer'ın hali hazırda oynadığı projeler de tehlikeye düşmüş; hakkında çıkan iddialar sonrasında herhangi bir yeni projede de yer almamıştı.

2020 yılının temmuz ayında 10 yıllık evliliklerini sonlandırdığı eski eşi Elizabeth Chambers, Armie Hammer hakkında ortaya atılan iddialar karşısında sessiz kalmıştı. Eski sevgilisi tarafından şiddet ve tecavüz iddiaları ile suçlanan ve bunun üzerine belgeseli çekilen Armie Hammer'ın teyzesi "House of Hammer" belgeselinde konuşmuş ve şu sözleri söylemişti: "Armie hakkında tüm bunlar ortaya çıktığında şok olmadım.

Çünkü bir gün uyanıp kontrolcü ve istismarcı bir kişiliğe bürünemezsiniz. Bütün bunların hepsi onda vardı zaten. Hem de oldukça köklü bir şekilde." Uzun süredir ortalarda görünmeyen Armie Hammer ile ilgili en son yorum yapan isim ise bir dönem ortak projede yer aldığı Dakota Johnson oldu. Johnson Hollywood sektöründe 'melek yüzlü şeytan' olarak anılmaya başlayan ve adı "cinsel taciz ve yamyamlık fantezisi" iddialarıyla yan yana gelen Armie Hammer ile ilgili "Programlarım çakıştığı için "Call Me By Your Name" filminde oynayamadım. Tanrıya şükür oynamamışım. Yoksa Armie Hammer'ın yemeye çalıştığı kadınlardan biri olacaktım" demişti.

4. Kanye West

Kim Kardashian ve Kanye West resmi olarak boşansa da ikilinin arasındaki sular hiç durulmadı. Kim Kardashian'ın Pete Davidson ile ilişkisinin ardından Kanye West de Julia Fox ile ilişki yaşamış ve bu göndermenin hemen ardından Kim Kardashian, Kanye West'e karşı kişisel sınırlarını ihlal ettiği gerekçesiyle yeni bir güvenlik ekibi kiralamıştı. Kanye West, Kardashian'ın evinin hemen bitişiğinde yeni satın aldığı 4.5 milyon dolarlık malikanenin görüntülerini yayınlamış ve kızları Chicago'nun doğum gününe gitmiş ve sosyal medyadan çağrılmadığını iddia etmişti.

Aylar süren sosyal medya diyetinin ardından tekrar Instagram hesabını aktifleştiren Kanye West, Kardashian ailesine dair şaşırtıcı bir mesaj yayınlamış ve çocuklarını Sierra Kanyon okulundan almak istediğinden bahsetmişti. West, "Sierra Kanyonu'nda siyah çocuklara Kwanzaa öğretiyorlar. Bu saçmalığı kim uydurdu? Herkes Los Angeles'ta yaşıyor. Hiç kimse çocuklarının beyinlerine bu öğretinin aşılanmasını umursamıyor" demişti. Daha sonra Kanye West bu sözleri üzerine Kardashian ailesinden geldiğini iddia ettiği bir mesajı yayınlamıştı. Söz konusu kişinin Kim olduğunu vurgulayan mesajın içeriğinde şöyle demişti: "Lütfen, durabilir misin?" Kanye West ise cevap olarak, "Hayır. Karşılıklı konuşmamız gerekiyor.

Çocukların nerede okula gittikleri konusunda hiçbir söz hakkınız yok. Neden 'Söyle' diyorsun? Çünkü yarı beyaz ırka sahip olduğun için mi?" Sadece Kardashian ailesiyle değil Yahudi karşıtı söylemleriyle de gündeme gelen Kanye West'in bu tavrının ardından Adidas, West ile iş birliğini sonlandırmıştı. Kardashian ailesiyle olan atışmaları bir yana ırkçı ve nefret dolu söylemleriyle gündemden düşmeyen Kanye West, Hollywood'un kara listesinde.

5. Shia LaBeouf

Eski kız arkadaşları FKA Twigs ve Sia tarafından cinsel taciz ve şiddet iddiaları ile suçlanan Shia LaBeouf, Hollywood'un kara listesine giren isimlerden. 2019 yılında "Honey Boy" filminin setinde FKA Twigs ile tanıştıktan bir yıl sonra sevgili olan Shia LaBeouf, FKA Twigs tarafından cinsel taciz ve şiddet iddialarıyla karşı karşıya kalmıştı.

FKA Twigs LaBeouf'ı kendisine kasten cinsel yolla bulaşan bir hastalığı bulaştırmakla ve "The Tax Collector" adlı filmdeki karakterine bürünmek için sokak köpeklerine silahla ateş etmekle suçlamıştı. Shia LaBeouf'ın bir diğer eski sevgilisi Sia, FKA Twigs'in iddialarını desteklemiş, Shia LaBeouf'ın 'patolojik bir yalancı' olduğunu iddia etmiş ve şu sözleri söylemişti: "Ben de patolojik bir yalancı olan Shia tarafından duygusal olarak istismara uğradım.

Shia hayatında biri olmadığını iddia ederek benimle bir ilişki yaşadı. Onun oldukça hasta biri olduğunu düşünüyorum ve mağdur ettiği herkes için merhamet diliyorum." Hakkındaki iddiaları reddetmek yerine kabul eden Shia LaBeouf katıldığı bir podcast programında hakkındaki iddialarla ilgili şunları söylemişti: "O kadını (FKA Twigs) incittim. Onu incitirken beraberinde birçok insanı daha incittim. Zevk peşinde koşan, bencil, sahtekar, düşüncesiz ve korkak birinin tekiydim."

Hollywood'un EGOT Sahibi Aktörleri

Hollywood'un Oscar Kazanamayan 10 Oyuncusu

Hollywood'un EGOT Sahibi Aktrisleri

EN ÇOK OKUNANLAR

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

1 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

77. BAFTA Film Ödülleri: Kazananlar ve Kırmızı Halı
77. BAFTA Film Ödülleri: Kazananlar ve Kırmızı Halı

77. BAFTA Film Ödülleri: Kazananlar ve Kırmızı Halı

66. Grammy Ödülleri: Kazananlar ve Kırmızı Halı
66. Grammy Ödülleri: Kazananlar ve Kırmızı Halı

66. Grammy Ödülleri: Kazananlar ve Kırmızı Halı

Kral Charles'ın Hayatı
Kral Charles'ın Hayatı

Kral Charles'ın Hayatı

Meghan Markle ve Prens Harry “Invictus Games”e Hazırlanıyor
Meghan Markle ve Prens Harry “Invictus Games”e Hazırlanıyor

Meghan Markle ve Prens Harry “Invictus Games”e Hazırlanıyor

Bella Hadid Marka Çıkarıyor
Bella Hadid Marka Çıkarıyor

Bella Hadid Marka Çıkarıyor

49. People's Choice Ödülleri: Kazananlar ve Kırmızı Halı
49. People's Choice Ödülleri: Kazananlar ve Kırmızı Halı

49. People's Choice Ödülleri: Kazananlar ve Kırmızı Halı

96.Oscar Ödülleri: Kazananlar ve Kırmızı Halı
96.Oscar Ödülleri: Kazananlar ve Kırmızı Halı

96.Oscar Ödülleri: Kazananlar ve Kırmızı Halı

30. SAG Ödülleri: Kazananlar ve Kırmızı Halı
30. SAG Ödülleri: Kazananlar ve Kırmızı Halı

30. SAG Ödülleri: Kazananlar ve Kırmızı Halı

Victoria Beckham'ın 50.Yaş Günü
Victoria Beckham'ın 50.Yaş Günü

Victoria Beckham'ın 50.Yaş Günü

Leonardo DiCaprio Lily Gladstone'a Ne Dedi?
Leonardo DiCaprio Lily Gladstone'a Ne Dedi?

Leonardo DiCaprio Lily Gladstone'a Ne Dedi?

2024 Super Bowl Halftime Show'da Neler Yaşandı?
2024 Super Bowl Halftime Show'da Neler Yaşandı?

2024 Super Bowl Halftime Show'da Neler Yaşandı?

Ben Affleck'ten Jennifer Lopez Yorumu
Ben Affleck'ten Jennifer Lopez Yorumu

Ben Affleck'ten Jennifer Lopez Yorumu