Yeni Dizi Keşifleri: İzleyenleri Etkileyen 16 Unutulmaz Dizi

Sık sık 'hangi diziyi izlesem?' diye düşünenler için 16 harika seçenek! Yerli ve yabancı yapımlar arasında gezintiye çıkarken, 'İşte bu!' diyeceğiniz dizi mutlaka karşınıza çıkacak. Son dönemde yerli ve yabancı platformlarda yayınlanmış izlemeye değer dizi önerileri.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
31 Ağustos 2022 Çarşamba 17:12 | Son Güncellenme:
15 dakika okunma süresi
Yeni Dizi Keşifleri: İzleyenleri Etkileyen 16 Unutulmaz Dizi

Yeni Dizi Keşfine Hazır Mısınız? 16 Yeni ve Etkileyici Dizi

Çevrimiçi platformların son zamanlarda yayınladıkları yerli ve yabancı dizilerin en popülerlerini incelemeye alıyoruz. İzlemeye değer diziler listemizde dikkatinizi çeken yerli ve yabancı dizileri listenize not etmeyi unutmayın.

1.The Lord of the Rings: The Rings of Power, Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri (2022-) – IMDB Puanı 6.9

Yaratıcılar: Patrick McKay, John D. Payne

Oyuncular: Morfydd Clark, Ismael Cruz Cordova, Charlie Vickers, Markella Kavenagh, Megan Richards, Sara Zwagobani, Daniel Weyman, Cynthia Addai-Robinson, Lenny Henry, Lloyd Owen, Nazanin Boniadi, Dylan Smith

Yapımına başlandığı açıklandığı zamandan beri heyecanla beklenen "The Lord of the Rings: The Rings of Power (Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri)" dizisi, J.R.R. Tolkien'in efsanevi "The Lord of the Rings (Yüzüklerin Efendisi)" hikayesinin binlerce yıl öncesini anlatıyor. Dizide Tolkien'in "Hobbit" ve "Lord of the Rings" serilerinde de karşımıza çıkan elf karakter Galadriel'in gençlik dönemini takip ediyoruz.

2. Devil in Ohio (2022) – IMDB Puanı 5.9

Yaratıcı: Daria Polatin

Oyuncular: Emily Deschanel, Stacey Farber, Alisha Newton, Sam Jaeger, Madeleine Arthur, Tahmoh Penikett, Garardo Celasco, Samantha Ferris

Gizemli bir tarikattan kaçan genç bir hastayı korumaya kararlı olan bir psikiyatr, kızı yanına alır ancak bu durum, kendi ailesini ve hayatını tehlikeye atacaktır. "Devil in Ohio", sekiz bölümlük bir mini dizi.

3. Rick and Morty (2013-) – IMDB Puanı 9.1

Yaratıcları: Dan Harmon, Justin Roiland

Seslendirme Kadrosu: Justin Roiland, Chris Parnell, Spencer Grammer ve Sarah Chalke

Parlak zekalı Rick ve huysuz torunu Morty'nin alternatif dünyalara yaptığı yolculukları konu alan Rick and Morty, altıncı sezonuyla yola devam ediyor.

4. The Good Fight (2017-2022) – IMDB Puanı 8.3

Yaratıcılar: Michelle King, Robert King, Phil Alden Robinson

Oyuncular: Christine Baranski, Sarah Steele, Nyambi Nyambi, Michael Boatman, Audra McDonald, Cush Jumbo, Delroy Lindo, Rose Leslie, Andre Braugher

"The Good Fight" altıncı ve final sezonunda toplumsal gerilime yol açan politik ve hukuki meselelerin avukatları hem profesyonel hem de kişisel olarak nasıl etkilediğine odaklanıyor. Başrollerinde Christine Baranski ve Audra McDonald'ın bulunduğu dizinin final sezonunun kadrosunda başarılı oyuncu Andre Braugher de yer alıyor.

5. Dünyayla Benim Aramda (2022-) – IMDB Puanı 5.7

Yönetmen: Hülya Gezer

Oyuncular: Demet Özdemir, Buğra Gülsoy, Hafsanur Sancaktutan, Metin Akdülger, İbrahim Selim, Melisa Döngel, Ali Yoğurtçuoğlu, Zerrin Tekindor

Yönetmenliğini Hülya Gezer'in üstlendiği "Dünyayla Benim Aramda" dizisinin senaryosunu Pınar Bulut kaleme alıyor. "Dünyayla Benim Aramda", büyük bir aşk ve tutkuyla başlayan ilişkisinin artık eskisi gibi olmadığını fark eden bir kadının ilişkisini kurtarmak adına sosyal medya üzerinden oynadığı oyunu ve beraberinde yaşananları bağlılık kavramı üzerinden ele alıyor.

6. Heartbreak High (2022-) – IMDB Puanı 7.7

Yaratıcı: Hannah Carroll Chapman, Ben Gannon, Michael Jenkins

Oyuncular: Ayesha Madon, James Majoos, Chloe Hayden, Asher Yasbincek, Thomas Weatherall

Kışkırtıcı bir duvar çizimi, Hartley Lisesi'nde birbiriyle takılan herkesin foyasını ortaya çıkarır. Çizimi yapan Amerie ise olayın berbat sonuçlarıyla uğraşmak zorunda kalır.

7. Fate: The Winx Saga, Vinx Efsanesi: Kader (2021-) – IMDB Puanı 6.8

Yaratıcı: Brian Young

Oyuncular: Abigail Cowen, Hannah van der Westhuysen, Precious Mustapha, Eliot Salt, Elisha Applebaum, Theo Graham, Freddie Thorp, Sadie Soverall, Jacob Dudman

Alfea'nın öğrencileri Solaria'yı okuldaki potansiyel düşmanlardan korumak zorundadır. Bloom ise güçlerini kontrol etmek için mücadele eder.

8. The Undeclared War (2022) – IMDB Puanı 6.9

Oyuncular: Hannah Khalique-Brown, Simon Pegg, Maisie Richardson-Sellers

"The Undeclared War" dizisi, 2024 yılında ülkenin seçim sistemine yönelik bir yabancı siber saldırıyı savuşturmak için gizlice çalışan GCHQ'nun önde gelen analist ekibinin hikayesini konu ediniyor.

9. Andor (2022-) – IMDB Puanı 8.4

Yaratıcı: Tony Gilroy

Oyuncular: Diego Luna, Genevieve O'Reilly, Stellan Skarsgård, Adria Arjona, Denise Gough, Kyle Soller, Fiona Shaw

"Rogue One: A Star Wars Story"nin yaratıcılarının imzasını taşıyan ve filmin 5 yıl öncesinin anlatıldığı 12 bölümlük dizi "Andor", Star Wars evrenindeki büyük direnişi anlatıyor. Cassian Andor'un İmparatorluk'a karşı başlatılan büyük direnişte nasıl bir fark yaratacağını göreceğimiz görkemli bir yolculuğa çıkıyoruz. "Andor" dizisi, izleyiciyi "Star Wars" evreninde oldukça sert bir yolculuğa çıkarıyor.

10. Everything I Know About Love (2022-) – IMDB Puanı 7.6

Yaratıcı: Dolly Alderton

Oyuncular: Emma Appleton, Bel Powley, Aliyah Odoffin

Dolly Alderton'ın aynı adlı kitabından uyarlanan "Everything I Know About Love" dizisi, iki çocukluk arkadaşı Maggie ve Birdy'in aşk hikayelerine odaklanıyor.

11. The Midwich Cuckoos (2022-) – IMDB Puanı 6.6

Oyuncular: Ukweli Roach, Keeley Hawes, Aisling Loftus

"The Midwich Cuckoos" dizisi, sakin bir banliyö kasabası olan Midwich'teki bir yaz gününde, kasabanın belirli bir bölgesinde yaşayan insanların geçici bir süre bilincini kaybetmesinin ardından bölgedeki kadınların açıklanamaz bir şekilde hamile kaldığının keşfedilmesini ve bu çocukların dünyaya gelip büyüdükçe bu dünyaya ait olmadıklarının anlaşıldığı sıra dışı bir hikayeyi konu ediniyor.

12. Bull (2016-2022) – IMDB Puanı 7.1

Yaratıcı: Paul Attanasio, Phil McGraw

Oyuncular: Michael Weatherly, Geneva Carr, Jaime Lee Kirchner

Psikoloji, davranış bilimi ve teknoloji konusundaki uzmanlığıyla DR.Bull; jüri, avukat ve yargıçların davranışlarını inceleyerek davalara yön vermektedir. "Bull" dizisi, tüm zamanların en etkili hukuki danışmanlık firmalarından birini açan Dr. Phillip C. Mcgraw'ın gerçek hikayesinden esinleniyor.

13. Cezailer (2022-) – IMDB Puanı 7.2

Oyuncular: Yiğit Özşener, Rıza Kocaoğlu, Esra Bezen Bilgin, Ushan Çakır, Onur Ünsal, Hayal Köseoğlu, Hakan Karsak, Şerif Erol, Görkem Kasal, Cem Zeynel Kılıç

"Cezailer" yenilikçi reji dili ve ters köşe senaryosuyla dikkat çekiyor. Bir psikiyatrın, 1969 yılında ABD'deki psikiyatri hastanelerinde gerçekleştirilen ve bilim tarihinin en sarsıcı deneylerinden biri olarak nitelenen Rosenhan Deneyi'ni Türkiye'de tekrarlamayı kafaya koymasıyla başlayan olayları konu alan dizide, kleptomani, şizofreni, Alzheimer ve manik depresyon hastaları ile dolu bir klinikte yaşananlar anlatılıyor.

14. The Handmaid's Tale (2017-) – IMDB Puanı 8.4

Yaratıcı: Bruce Miller

Oyuncular: Elisabeth Moss, Yvonne Strahovski, Ann Dowd, O-T Fagbenle, Madeline Brewer, Max Minghella, Joseph Fiennes, Samira Wiley

June, kimliğini ve amacını yeniden tanımlamak için mücadele ederken Komutan Waterford'u öldürmenin sonuçlarıyla karşı karşıya gelir. Dul kalan Serena, Gilead'ın etkisi Kanada'ya yayıldıkça Toronto'daki imajını yükseltmek için uğraşır. Komutan Lawrence, Gilead'ı reforme etmek ve iktidara gelmek için çabaladığından Lydia Teyze ile işbirliği yapar. June, Luke ve Moira; Hannah'yı kurtarmaya ve Hannah'yla yeniden bir araya gelmeye çalışırken Gilead'la uzaktan savaşırlar.

15. House of Hammer (2022) – IMDB Puanı 5.8

Üç bölümlük mini belgesel dizi "House of Hammer", ünlü aktör Armie Hammer ve Hammer Ailesi'nin karanlık ve skandallarla dolu geçmişini mercek altına alıyor. Üç bölümlük belgeselde Casey Hammer, yeğeni Armie Hammer ve Hammer Ailesi'nin diğer erkeklerinin vahşi yüzlerini ortaya çıkarıyor. Armie Hammer'ın eski partnerleri Courtney Vucekovich ve Julia Morrison'ın röportajları ile Hammer'ın gönderdiği iddia edilen şiddet ve cinsel fantezi içeren mesajlar da belgeselde yer alıyor.

16. Who Killed Biggie and Tupac (2022) – IMDB Puanı 6.6

Merakla beklenen gerçek suç belgeseli "Who Killed Biggie and Tupac", sevilen rap yıldızları Notorious BIG ve Tupac Shakur'un hala çözümlenememiş trajik cinayetlerini anlatıyor. Tupac, 1996 yılında uğradığı silahlı saldırının ardından henüz 25 yaşındayken hayatını kaybetti. Yaklaşık 6 ay sonra, adı Tupac suikastı ile anılan Biggie'ye de Tupac ile çok benzer bir şekilde öldürüldü. Belgesel, 25 yıllık iki cinayetin ayrıntılarını ve suçlulara dair teorileri gözden geçiriyor.

Hafta Sonu Başlayıp Bitirebileceğiniz Diziler

En İyi Gizem Dizileri

En İyi 16 Fantastik Dizi (Doğaüstü, Gizemli, Aksiyon)

EN ÇOK OKUNANLAR

Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Mart Ayı Dizi Önerileri
Mart Ayı Dizi Önerileri

Mart Ayı Dizi Önerileri

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları
43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

Nisan Ayı Film Önerileri
Nisan Ayı Film Önerileri

Nisan Ayı Film Önerileri

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler
“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Challengers” Filmi İncelemesi
“Challengers” Filmi İncelemesi

“Challengers” Filmi İncelemesi

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler
“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları
74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler
En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler