Tüylerinizi Diken Diken Edecek 30 Bağımsız Korku Filmi

Bol hayal gücü ile desteklenmiş pek çok bağımsız korku filmi, birçok yüksek bütçeli Hollywood yapımı korku filminden daha gerçekçi ve ürkütücü olabiliyor. Komedi, gerilim, fantastik ve dram türlerini başarılı bir şekilde korku ile birleştiren ve tüylerinizi diken diken edecek en iyi bağımsız korku filmlerini bir araya getirdik.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
9 Ekim 2023 Pazartesi 15:22 | Son Güncellenme:
27 dakika okunma süresi
Tüylerinizi Diken Diken Edecek Bağımsız Korku Filmleri

En İyi Bağımsız Korku Filmleri:

Korku, sinema tarihinin en sadık izleyici kitlesine sahip türlerinden biri olabilir. O kadar ki düşük kaliteli korku filmlerinin bile özel takipçileri var. Ancak bazı bağımsız korku filmleri var ki korku hayranları dışında genel sinema izleyicisini bile etkisi altına alabiliyor. Komedi, gerilim, fantastik ve dram türlerini başarılı bir şekilde korku ile birleştiren düşük bütçeli ama bol hayal gücü ve çaba ile desteklenmiş bağımsız korku filmleri, yüksek bütçeli pek çok Hollywood korku filminden daha ürkütücü ve gerçekçi hissettirebiliyor. Görülmeye değer ve tüylerinizi diken diken yapacak en iyi bağımsız korku filmlerini izlenecekler listenize eklemeyi unutmayın.


1. Hereditary (2018) – IMDB Puanı 7.3

Yönetmen: Ari Aster

Oyuncular: Toni Collette, Milly Shapiro, Gabriel Byrne, Milly Shapiro, Christy Summerhays

"Hereditary", hem yönetmenliği hem de senaryosu ile çağımızın korku ve gerilim ustalarından Ari Aster'in imzasını taşıyor. Dram, korku ve gizem türlerindeki "Hereditary" filminde, trajik ve rahatsız edici olaylar, kederli bir ailenin peşini bırakmaz.


2. The Witch (2015) – IMDb Puanı 6.9

Yönetmen: Robert Eggers

Oyuncular: Anya Taylor-Joy, Ralph Ineson, Kate Dickie, Julia Richings, Harvey Scrimshaw

Robert Eggers'ın senaryosunu da yazdığı "The Witch", yönetmenin ilk hit filmi oldu. Bağımsız bir korku filmi olan "The Witch", folklorik bir anlatıma sahip olup, 1630'larda New England'ın kırsalında yaşayan çiftçi bir ailenin Şeytan ile karşılaşma hikayesini konu alıyor. Anya Taylor-Joy, kendisini haksız yere cadılıkla suçlanmış olarak bulan Thomasin karakterini canlandırıyor. Bu projenin ve övgü toplayan performansının ardından Hollywood'da pek çok dizi ve filmin kapısının başarılı oyuncuya açıldığını söyleyebiliriz.


3. Pearl (2022) – IMDB Puanı 7.0

Yönetmen: Ti West

Oyuncular: Mia Goth, David Corenswet, Tandi Wright

Dram, korku ve gerilim türlerindeki "Pearl" filminde, 1918'de deliliğin eşiğindeki genç bir kadın, ailesinin çiftliğindeki hayatın sıkıcılığından, yalnızlığından ve sevgisizliğinden kaçmak için umutsuz bir çabayla yıldız olmanın peşine düşer.


4. Orphan (2009) – IMDB Puanı 7.0

Yönetmen: Jaume Collet-Serra

Oyuncular: Vera Farmiga, Peter Sarsgaard, Isabelle Fuhrman

Korku, gizem ve gerilim türlerindeki "Orphan" filminde, kısa süre önce bebeklerini kaybeden bir karı-koca, dokuz yaşındaki bir kızı evlat edinir. Ancak bu küçük kız, göründüğü kadar masum olmayabilir.


5. Midsommar (2019) – IMDB Puanı 7.1

Yönetmen: Ari Aster

Oyuncular: Florence Pugh, Jack Reynor, Vilhelm Blomgren

Dram, korku ve gizem türlerindeki "Midsommar" filmini, çağımızın sevilen korku ustalarından Ari Aster'ın bağımsız olarak çektiği ve ismini duyurduğu yapım olarak değerlendirebiliriz. Bir çift, memleketlerinin kırsal kesiminde düzenlenen efsanevi İsveç yaz festivalini ziyaret etmek için Kuzey Avrupa'ya gider. Pastoral bir inziva olarak başlayan bu yolculuk, pagan bir tarikatın elinde giderek şiddetlenen ve tuhaflaşan bir rekabete dönüşür.


6. Blair Witch Project (1999) – IMDB Puanı 6.5

Yönetmen: Daniel Myrick, Eduardo Sanchez

Oyuncular: Heather Donahue, Michael C. Williams, Joshua Leonard

Kamera bakış açısı çekim tekniğinin yaratıcılarından "The Blair Witch Project", aynı zamanda düşük bütçeli bağımsız korku filmi dendiğinde de ilk akla gelen yapımlardan. Blair Cadısı efsanesini belgeselleştirmek amacıyla karanlık bir ormana giren üç sinema öğrencisinin ortadan kaybolmasının ardından geride bıraktıkları kameradan izlediğimiz görüntülerden oluşan "The Blair Witch Project", zamanında izlendiğinde filmde yaşananların gerçek olduğu sanılmış. Filmdeki sadelik ve doğallık hissi, bağımsız bir yapım olmasından geliyor. Büyük bir prodüksiyon izlediğimizi düşünmeden, evde bulduğumuz eski bir kaseti televizyona takıp yaşanmış olaylara dehşet içinde tanık oluyormuşuz gibi hissediyoruz.


7. Raw (2016) – IMDB Puanı 7.0

Yönetmen: Julia Ducournau

Oyuncular: Garance Marillier, Ella Rumpf, Rabah Nait Oufella

Julia Ducournau'nun yazdığı ve yönettiği dram ve korku türlerindeki "Raw (Çiğ)" filminde, genç bir vejetaryen başladığı veterinerlik okulunda ilk defa et tatmak zorunda kalarak ete, karşı konulamaz bir tutku geliştirir ve buna bağlı bazı olaylar yaşanır.


8. The Texas Chainsaw Massacre (1974) – IMDB Puanı 7.4

Yönetmen: Tobe Hooper

Oyuncular: Marilyn Burns, Edwin Neal, Allen Danziger

Tobe Hooper imzalı klasik korku yapımı olan "The Texas Chain Saw Massacre", korku sineması dendiğinde akla ilk gelen işlerden. Beş arkadaş, büyükbabalarının mezarını ziyaret etmek için Teksas kırsalına gider. Yolda terk edilmiş gibi görünen bir eve rastlarlar, ancak içeride uğursuz bir şey keşfederler; elektrikli testere ile silahlanmış bir şey.


9. Halloween (1978) – IMDB Puanı 7.7

Yönetmen: John Carpenter

Oyuncular: Donald Pleasence, Jamie Lee Curtis, Tony Moran

John Carpenter imzalı "Halloween"i izlememiş olanlar bile filmin ve sonrasından gelen devam filmleriyle oluşan serinin baş kötüsü Michael Myers'ı duymuştur. Ancak daha sonra büyük bütçeli bir Hollywood film serisine dönüşen "Halloween", bağımsız bir yapım olarak başladı. Kız kardeşini öldürdüğü için kapatıldığı akıl hastanesinden, 15 yıl sonra kaçan Michael, küçük kasabasına geri dönerek ölüm saçmaya devam eder. "Halloween", büyük başarısının ardından seriye devam ederken 2018 yapımı, aynı isimli devam filminde Haluk Bilginer de önemli bir rol oynamıştı.


10. Let the Right One In (2008) – IMDB Puanı 7.9

Yönetmen: Tomas Alfredson

Oyuncular: Kare Hedebrant, Lina Leandersson

Korku filmlerinde görmekten en rahatsız olduğunuz karakterler küçük çocuklarsa, bir de vampire dönüşmüş küçük çocukları izleyerek korkmayı deneyin. Çok beğenilerek ABD'de de uyarlanan, Tomas Alfredson imzalı İsveç filmi "Let the Right One In", karanlığı, soğuk ve karla buluşturuyor. Göz ardı edilen ve zorbalığa uğrayan bir çocuk olan Oskar, sevgi ve intikamı güzel ama tuhaf bir kız olan Eli aracılığıyla buluyor. Genç başrollerimiz Kare Hedebrant ve Lina Leandersson'ın performansları sayesinde, filmin ürkütücü atmosferi daha da içimize işliyor. Yönetmenin, boşlukları doldurmayı seyircinin hayal gücüne bıraktığı film, vampirliğin ve insanlığın doğası hakkında bize düşündürücü sorular sorduruyor. Matt Reeves imzalı 2010 yapımı uyarlama da orijinalinin izinden gitmek konusunda başarılı bir işe imza atsa da Tomas Alfredson'ın sunduğu titiz gerginliğin ve korkutucu beklentinin ayrı bir tadı olduğunu söylemek gerek.


11. A Girl Walks Home Alone at Night (2014) – IMDB Puanı 6.9

Yönetmen: Ana Lily Amirpour

Oyuncular: Sheila Vand, Arash Marandi, Marshall Manesh, Mozhan Marno ve Dominic Rains

Vampir miti, her ne kadar Amerikalıların domine ettiği bir tür gibi görünse de uluslararası sinemanın da bu konuda söyleyecek oldukça güçlü sözleri var. Pek çok festivalde bolca ödül ve adaylık toplamış olan, Ana Lily Amirpour'un yazıp yönettiği "A Girl Walks Home Alone at Night" filmi, İran'ın ölüm ve yalnızlık kokan hayalet kasabası Bad City'de geçiyor. Kasaba halkı, yalnız bir vampir tarafından takip edildiklerinden bihaber normal hayatlarına devam etmeye çalışıyor. Erkek egemen bir türe feminist bir bakış sunan "A Girl Walks Home Alone at Night", İran'ın ilk ve şimdilik tek vampir filmi olma özelliği taşıyor.


12. X (2022) – IMDB Puanı 6.6

Yönetmen: Ti West

Oyuncular: Mia Goth, Jenna Ortega, Birttany Snow

Korku, gizem ve gerilim türlerindeki "X" filminde, 1979'da bir grup genç Teksas kırsalında yetişkinlere yönelik bir film çekmek için yola çıkar, ancak münzevi, yaşlı ev sahipleri onları suçüstü yakalayınca, oyuncular kendilerini hayatları için savaşırken bulurlar.


13. It Follows (2014) – IMDB Puanı 6.8

Yönetmen: David Robert Mitchell

Oyuncular: Maika Monroe, Keir Gilchrist, Olivia Luccardi

Korku, gizem ve gerilim türlerindeki "It Follows" filminde genç bir kadın, bir cinsel ilişkinin ardından bilinmeyen doğaüstü bir güç tarafından takip edilmeye başlar.


14. Cam (2018) – IMDB Puanı 5.9

Yönetmen: Daniel Goldhaber

Oyuncular: Madeline Brewer, Patch Darragh, Melora Walters

Dram, korku ve gizem türlerindeki "Cam" filminde, hırslı bir 'cam-girl' olan Alice, bir gün uyandığında şovunda kendisinin birebir kopyasıyla değiştirildiğini fark eder.


15. Insidious (2010) – IMDB Puanı 6.8

Yönetmen: James Wan

Oyuncular: Patrick Wilson, Rose Byrne, Ty Simpkins

Korku, gizem ve gerilim türlerindeki "Insidious" filminde bir aile, kötü ruhların komadaki çocuklarını The Beyond adlı bir alemde tuzağa düşürmesini önlemeye çalışır.


16. The Evil Dead (1981) – IMDB Puanı 7.4

Yönetmen: Sam Raimi

Oyuncular: Bruce Campbell, Ellen Sandweiss, Richard DeManincor

Korku türündeki "The Evil Dead" filminde, beş arkadaş, ormandaki bir kulübeye gider ve burada farkında olmadan fiziksel bedene sahip iblisleri serbest bırakırlar.


17. The Night House (2020) – IMDB Puanı 6.5

Yönetmen: David Bruckner

Oyuncular: Rebecca Hall, Sarah Goldberg, Vondie Curtis-Hall

Korku, gizem ve gerilim türlerindeki "The Night House" filminde dul bir kadın, yakın zamanda ölen kocasının rahatsız edici sırlarını ortaya çıkarmaya başlar.


18. Funny Games (1997) – IMDB Puanı 7.5

Yönetmen: Michael Haneke

Oyuncular: Susanne Lothar, Ulrich Mühe, Arno Frisch, Frank Giering, Stefan Clapzynski, Doris Kunstmann

"Funny Games" filmi, korkudan ziyade dram, gerilim ve suç türlerinde bir yapım olmasna rağmen pek çok korku filminden çok daha ürkütücü olması nedeniyle listemize almamız gereken bir yapım. "Funny Games" filminde, iki şiddet yanlısı genç adam, tatil evlerinde bir anne, baba ve oğlunu rehin alır ve kendi eğlenceleri için onları birbirleriyle sadist "oyunlar" oynamaya zorlar. Michael Haneke, 2007 yılında "Funny Games" filmini, bu sefer İngiliz ve ABD'li oyuncular Naomi Watts, Tim Roth, Michael Pitt, Brady Corbet ile yeniden çekti.


19. Possession (1981) – IMDB Puanı 7.3

Yönetmen: Andrzej Zulawski

Oyuncular: Isabelle Adjani, Sam Neill, Margit Carstensen

Dram ve korku türlerindeki "Possession" filminde bir kadın, kocasından boşanmak istedikten sonra giderek daha rahatsız edici davranışlar sergilemeye başlar. Sadakatsizlik şüpheleri çok geçmeden yerini çok daha kötü bir şeye bırakır.


20. One Cut of the Dead (2017) – IMDB Puanı 7.6

Yönetmen: Shinichiro Ueda

Oyuncular: Takayuki Hamatsu, Yuzuki Akiyama, Harumi Shuhama

Komedi, dram ve korku türlerindeki "One Cut of the Dead" filminde, terk edilmiş bir 2. Dünya Savaşı Japon tesisinde düşük bütçeli bir zombi filmi çeken başarısız bir yönetmen ve film ekibi, gerçek zombilerin saldırısına uğrayınca işler değişir.


21. Green Room (2015) – IMDB Puanı 7.0

Yönetmen: Jeremy Saulnier

Oyuncular: Anton Yelchin, Imogen Poots, Alia Shawkat

Dram, suç ve korku türlerindeki "Green Room" filminde, bir punk rock grubu, Neo-Nazi'lerin barında işlenen bir cinayete tanık olduktan sonra hayatta kalmak için savaşmak zorunda kalır.


22. Night of the Living Dead (1968) – IMDB Puanı 7.8

Yönetmen: George A. Romero

Oyuncular: Duane Jones, Judith O'dea, Karl Hardman, Marilyn Eastman

"Night of the Living Dead", zombi konusunu sinemada işleyen ilk film olmasa da modern zombiyi yaratan ilk film olarak anılıyor. George A. Romero'nun kültleşmiş filmi, büyük bir alt tür haline gelen zombi temalı yapımların kapısını açmış oldu. Kısmen Richard Matheson'ın 1954 tarihli "I Am Legend" romanından ilham alan film, bir grup insanın, zombilerden kaçmak için bir çiftlik evinde barikat kurarak hayatta kalmaya çalışmasını konu alıyor. O kadar eski bir filmi izleyesim yok diyenler veya çok sevdim, bir tane daha yok mu diye soranlar için aynı isimli, 1990 tarihli yeniden yapımı da öneririz. Ayrıca Romero'nun bunu bir üçleme olarak tasarladığını ve serinin "Dawn of the Dead" (1978) ve "Day of the Dead" (1985) ile devam ettiğini de eklemeliyiz. Özellikle "Dawn of the Dead", pek çok izleyici ve eleştirmene göre ilkinden de başarılı görülüyor.


23. Eraserhead (1977) – IMDB Puanı 7.3

Yönetmen: David Lynch

Oyuncular: Jack Nance, Charlotte Stewart, Allen Joseph

Fantastik ve korku türlerindeki "Eraserhead" filminde, Henry Spencer, endüstriyel ortamında, öfkeli kız arkadaşından ve yeni doğan mutant çocuğunun dayanılmaz çığlıklarından kendini koruyarak hayatta kalmaya çalışır.


24. Spree (2020) – IMDB Puanı 5.9

Yönetmen: Eugene Kotlyarenko

Oyuncular: Joe Keery, Sasheer Zamata, David Arquette

Komedi, suç ve korku türlerindeki "Spree" filminde, ünlü olmaya aç Kurt Kunkle, viral olmak için ölümcül bir plan yapan bir araç paylaşım sürücüsüdür.


25. Climax (2018) – IMDB Puanı 6.9

Yönetmen: Gaspar Noe

Oyuncular: Sofia Boutella, Romain Guillermic, Souheila Yacoub

İzleyicilerini sonuna kadar zorlamayı seven Gaspar Noe, Cannes'da Yönetmenlerin On Beş Günü bölümünün en iyi filmi seçilen dram, korku ve müzikal türlerdeki "Climax"te de kuralı bozmuyor. "Rüya ve kabuslarını" perdeye yansıtan Noe, son filminin merkezine bu kez dansçıları yerleştiriyor. Dansçılar son provalarını yaptıktan sonra beklenmedik bir gelişmeyle Noe tarzı sürpriz ve hazmı zor olaylar birbirini kovalıyor. Filmde waacker, krumper ve electrodancers gibi farklı sokak dans tarzları yer alıyor.


26. The Invitation (2015) – IMDB Puanı 6.6

Yönetmen: Karyn Kusama

Oyuncular: Logan Marshall-Green, Emayatzy Corinealdi, Michiel Huisman

Dram, korku ve gizem türlerindeki "The Invitation" filminde, bir adam, eski karısının ev sahipliği yaptığı bir akşam yemeği davetini kabul ettiğinde, huzursuz edici geçmiş eski yaraları yeniden açar ve yeni gerilimler yaratır.


27. Drag Me to Hell (2009) – IMDB Puanı 6.6

Yönetmen: Sam Raimi

Oyuncular: Alison Lohman, Justin Long, Ruth Livier

Korku türündeki "Drag Me to Hell" filminde, yaşlı bir kadını evinden çıkaran bir kredi memuru, kendini doğaüstü bir lanetin içinde bulur. Çaresiz kalan kadın, ruhunu kurtarmak için bir kahine başvururken şeytani güçler onu kırılma noktasına getirmeye çalışır.


28. MA (2019) – IMDB Puanı 5.6

Yönetmen: Tate Taylor

Oyuncular: Octavia Spencer, Diana Silvers, Juliette Lewis

Korku, gizem ve gerilim türlerindeki "MA" filminde, yalnız bir kadın, bir grup gençle arkadaş olur ve onların, kendi evinde parti yapmalarına izin verir. Çocuklar, tam şanslarının daha iyi olamayacağını düşünürken, ev sahibinin niyetini sorgulamalarına neden olacak şeyler olmaya başlar.


29. Crawl (2019) – IMDB Puanı 6.1

Yönetmen: Alexandre Aja

Oyuncular: Kaya Scodelario, Barry Pepper, Morfydd Clark

Aksiyon, macera ve korku türlerindeki "Crawl" filminde genç bir kadın, beşinci kategori dev bir kasırga sırasında babasını kurtarmaya çalışırken kendini su basan bir evde mahsur bulur ve timsahlara karşı yaşam mücadelesi vermek zorunda kalır.


30. Ready or Not (2019) – IMDB Puanı 6.9

Yönetmenler: Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett

Oyuncular: Samara Weaving, Adam Brody, Mark O'Brien, Henry Czerny, Andie MacDowell, Melanie Scrofano, Kristian Bruun

Aksiyon, komedi ve korku türlerindeki "Ready or Not" filminde, bir gelinin düğün gecesi, içine girdiği eksantrik yeni ailesinin onu korkunç bir oyuna katılmaya zorlamasıyla uğursuz bir hal alır.


Tüm Zamanların En Korkutucu Filmleri

Cadıları Konu Alan En İyi Dizi ve Filmler

Vampir Dizi ve Filmlerini Sevenler İçin Öneriler

EN ÇOK OKUNANLAR

Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

1 dakika okunma süresi
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Nisan Ayı Film Önerileri
Nisan Ayı Film Önerileri

Nisan Ayı Film Önerileri

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler
Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

Nisan Ayı Dizi Önerileri
Nisan Ayı Dizi Önerileri

Nisan Ayı Dizi Önerileri

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler
“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler
“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler
En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları
74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları
43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları