Oscar Ödüllü Romantik Filmler

Aşk hikayelerinin kalbimizde özel bir yeri var. Bazıları komedi bazıları dram dalında Oscar ödüllü romantik filmleri inceliyoruz.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
13 Ocak 2022 Perşembe 15:26 | Son Güncellenme:
20 dakika okunma süresi
Oscar Ödüllü Romantik Filmler

1. Forrest Gump (1994) - IMDB Puanı 8.8

Düşük IQ'ya sahip bir adam, herkesin yapabileceğini düşündüğünden çok daha fazlasını yaparak hayatında büyük şeyler başarır. Ancak elde ettiği her şeye rağmen, tek gerçek aşkı ondan kaçar. En İyi Film, En İyi Kurgu ve En İyi Görsel Efekt Oscar'larına sahip olan "Forrest Gump", Tom Hanks'e En İyi Erkek Oyuncu, Robert Zemeckis'e En İyi Yönetmen, Eric Roth'a En İyi Uyarlama Senaryo ödüllerini kazandırdı.


2. Moonstruck (1987) - IMDB Puanı 7.1

En kült romantik komedilerden biri olan, Norman Jewison imzalı "Moonstruck", evlenmeyi kabul ettiği adamın kardeşine aşık olan Loretta'nın kendini bulduğu zor durumu anlatıyor. En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ve En İyi Senaryo dallarında Oscar sahibi olan "Moonstruck" filminin oyuncu kadrosunda Cher, Nicolas Cage, Olympia Dukakis ve Danny Aiello gibi isimler yer alıyor.


3. The Sound of Music (1965) - IMDB Puanı 8.1

İkinci Dünya Savaşı'ndan önceki yıllarda bir kadın, yedi çocuklu dul bir deniz kaptanının evinde mürebbiye olur ve eve yeni bir yaşam ve müzik aşkı getirir. Julie Andrews ve Christopher Plummer'ın başrollerinde oynadığı filmin yönetmenliğini Robert Wise üstleniyor. "The Sound of Music", En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Ses, En iyi Kurgu ve En İyi Müzik dallarında Oscar ödülü kazandı.


4. Roman Holiday (1953) - IMDB Puanı 8.0

Canı sıkılmış bir prenses, gardiyanlarından kaçar ve Roma'daki Amerikalı bir gazeteciye aşık olur. Audrey Hepburn'ün En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar aldığı "Roman Holiday", En İyi Senaryo ve En İyi Kostüm Tasarımı dallarında da ödüllü.


Crazy Heart (2009) - IMDB Puanı 7.2

Şöhreti sönmüş bir country müzisyeni, işlevsizleşmiş hayatını ve ona ilham vermesine rağmen kendisine iyi gelmeyen ilişkisini yeniden değerlendirmek zorunda kalır. Scott Cooper'ın yönettiği, başrollerinde Jeff Bridges, Maggie Gyllenhaal ve Colin Farrell'ın yer aldığı "Crazy Heart", En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Şarkı dallarında Oscar ödülü sahibi.


The Shape of Water (2017) - IMDB Puanı 7.3

1960'larda gizli bir araştırma tesisinde, yalnız bir temizlik görevlisi ile üzerinde araştırma yapıldığı için esir tutulan gizemli bir yaratık arasında yaşanan romantizmi izliyoruz. En İyi Yönetmen, En İyi Film, En İyi Müzik ve En İyi Prodüksiyon Tasarımı dallarında Oscar kazanmış olan "The Shape of Water"ın yönetmen koltuğunda Guillermo del Toro otururken, oyuncu kadrosunda ise karşımıza Sally Hawkins, Octavia Spencer, Michael Shannon, Doug Jones ve Richard Jenkins gibi isimler çıkıyor.


Titanic (1997) - IMDB Puanı 7.9

Asla batmaz denilen Titanic yolcu gemisinin bir buz dağına çarparak batması sonucu birçok insanın hayatını kaybettiği olayın hikayesi, aristokrat bir genç kızın gemide tanıştığı yoksul bir sanatçıya aşık olması üzerinden anlatılıyor. James Cameron'ın yazıp yönettiği "Titanic"in başrollerinde Leonardo Dicaprio ve Kate Winslet bulunuyor. Filmin yapım sürecinde James Cameron, küçük bir denizaltı ile Titanic'in batığına inerek filmdeki geminin aslına uygun olması için araştırmalar yaptı. "Titanic" 1998 yılındaki Oscar Ödülleri'nde En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Sinematografi, En İyi Sanat Yönetimi, En İyi Kostüm Tasarımı, En İyi Ses, En İyi Kurgu, En İyi Ses Kurgusu, En İyi Görsel Efekt, En İyi Şarkı ve En İyi Müzik olmak üzere 11 dalda Oscar kazanarak törenin en dikkat çeken filmi oldu.


Casablanca (1942) - IMDB Puanı 8.5

Humphrey Bogart ve Ingrid Bergman'ın başrollerinde yer aldığı "Casablanca", tüm zamanların en ünlü filmlerinden biri. Bir kafe sahibinin, eski sevgilisi ve onun kocasına Nazi'lerden kaçmaları için yardım edip etmemek konusunda karar vermeye çalışmasını izliyoruz. Michael Curtiz'in En İyi Yönetmen ödülünü kazandığı "Casablanca", En İyi Film ve En İyi Senaryo dallarında da Oscar sahibi.


The Brokeback Mountain (2005) - IMDB Puanı 7.7

Birbirine aşık bir kovboy ve çiftçi olan Ennis ve Jack, bir yandan kız arkadaşlarıyla evlenip bir yandan da kendi aralarındaki ilişkinin karmaşasında sıkışmaktadır. Başrollerinde Jake Gyllenhaal, Heath Ledger, Michelle Williams ve Anne Hathaway'in oynadığı, Ang Lee'nin yönettiği "The Brokeback Mountain", En İyi Yönetmen, En İyi Uyarlama Senaryo ve En İyi Müzik dallarında Oscar kazandı.


The English Patient (1996) - IMDB Puanı 7.4

İkinci Dünya Savaşı'nın sonunda genç bir hemşire, kötü bir şekilde yanmış bir uçak kazazedesini iyileştirmeye çalışır. Bir yandan hastanın geçmişini öğrenirken bir yandan da aşklarının kaderine tanıklık ederiz. "The English Patient", En İyi Film, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, En İyi Yönetmen, En İyi Sinematografi, En İyi Sanat Tasarımı, En İyi Kostüm Tasarımı, En İyi Ses, En İyi Kurgu ve En İyi Müzik dallarında Oscar ödüllü.


Out of Africa (1985) - IMDB Puanı 7.1

Danimarkalı yazar Karen Blixen'ın otobiyografisinden uyarlanan film, Blixen'ın 20. yy'ın başında, kendine yeni bir hayat kurmak için Afrika'ya taşınmasını konu alıyor. "Out of Africa" En İyi Film, En İyi Uyarlama Senaryo, En İyi Yönetmen, En İyi Sinematografi, En İyi Sanat Yönetimi, En İyi Müzik ve En İyi Ses dallarında Oscar kazandı.


Annie Hall (1977) - IMDB Puanı 8.0

Boşanmış bir komedyen Alvy Singer'ın, eski sevgilisi müzisyen Annie Hall ile aniden biten ilişkisi çevresinde ilerleyen "Annie Hall", Woody Allen'ın tarzını en net gördüğümüz filmlerden. En İyi Film ödüllü "Annie Hall", Woody Allen'a En İyi Yönetmen, Diane Keaton'a En İyi Kadın Oyuncu ve Woody Allen ile Marshall Brickman'a En İyi Orijinal Senaryo Oscar'larını kazandırdı.


Gigi (1958) - IMDB Puanı 6.6

Paris sosyetesinin geleneklerinden bıkmış zengin bir playboy ve genç Gigi, uzun süre platonik kalmayabilecek platonik bir dostluğun tadını çıkarıyor. Yönetmenliğini Vincente Minnelli'nin yaptığı "Gigi", En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Uyarlama Senaryo, En İyi Sinematografi, En İyi Sanat Yönetimi, En İyi Kostüm Tasarımı, En İyi Montaj, En İyi Müzik ve En İyi Şarkı dallarında dokuz Oscar ödülü sahibi.


The Apartment (1960) - IMDB Puanı 8.3

Manhattanlı bir sigorta memuru, yöneticilerinin, evini randevuları için kullanmasına izin vererek şirketinde yükselmeye çalışır. Ancak işler karışır ve kendisi için de aşk doğar. Billy Wilder'a En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo Oscar'larını kazandırmış olan En İyi Film ödüllü "The Apartment", En İyi Sanat Yönetimi ve En İyi Kurgu dallarında da Oscar sahibi.


The Reader (2008) - IMDB Puanı 7.6

Bir kadınla ilişkisinin gizemli bir şekilde sona ermesinden yaklaşık on yıl sonra, hukuk öğrencisi Michael Berg, İkinci Dünya Savaşı sonrası Almanya'da bir savaş suçu davasında kendini savunan eski sevgilisiyle yeniden karşılaşır. Kate Winslet'ın En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar kazandığı "The Reader"ın senaryosu, Bernhard Schlink'in "Der Vorlesser" isimli kitabından David Hare tarafından uyarlandı.


West Side Story (1961) - IMDB Puanı 7.6

Aynı adlı Broadway müzikalinden beyaz perdeye uyarlanan "West Side Story", Shakespeare'in unutulmaz kahramanları Romeo ve Juliet'in aşkının modern bir uyarlamasını New York sokaklarına taşıyor. "West Side Story", Oscar Ödül Töreni'nde En İyi Film, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, En İyi Yönetmen, En İyi Sinematografi, En İyi Sanat Yönetimi, En İyi Kostüm Tasarımı, En İyi Ses, En İyi Kurgu ve En İyi Müzik dallarında ödül kazandı.


My Fair Lady (1964) - IMDB Puanı 7.8

Başrollerinde Audrey Hepburn ve Rex Harrison'ın yer aldığı "My Fair Lady", 1910'ların Londra'sında züppe profesör Henry Higgins'ın, kaba bir çiçekçi kız olan Eliza Doolittle'ı yüksek sosyeteye uyacak şekilde gösterişli hale getirebileceğine dair bahse girmesini anlatıyor. "My Fair Lady", En İyi Film, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Yönetmen, En İyi Sinematografi, En İyi Sanat Yönetimi, En İyi Kostüm Tasarımı, En İyi Ses ve En İyi Müzik dallarında Oscar ödüllü.


It Happened One Night (1934) - IMDB Puanı 8.1

Kötü bir muhabir ve çılgın genç bir varis, New York'a giden bir otobüste tanışırlar ve otobüs onları duraklardan birinde bıraktığında birbirlerine mecbur kalırlar. Clark Gable ve Claudette Colbert'in başrollerinde yer aldığı, yönetmenliğini Frank Capra'nın yaptığı "It Happened One Night" filmi, En İyi Film, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Yönetmen ve En İyi Uyarlama Senaryo dallarında Oscar sahibi.


Gone with The Wind (1939) - IMDB Puanı 8.2

Georgia'daki bir toprak sahibinin manipülatif kızı, Amerikan İç Savaşı ve Yeniden Yapılanma dönemlerinde asi bir vurguncu ile çalkantılı bir aşk yaşar. "Gone with The Wind", William Cameron Menzies'e Onur Ödülü verilen Oscar'larda En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo, En İyi Sinematografi, En İyi Sanat Yönetimi, En İyi Kurgu ve En İyi Film dallarında ödül kazandı.


Moulin Rouge (2001) - IMDB Puanı 7.6

En İyi Sanat Yönetimi ve En İyi Kostüm Tasarımı dallarında Oscar sahibi olan "Moulin Rouge", 1890'ların Paris'inde fakir bir Bohem şairin, kıskanç bir dükün saplantılı olduğu güzel bir gece kulübü yıldızına aşık olmasını anlatıyor. Baz Luhrmann'ın yönettiği "Moulin Rouge"un başrollerinde Nicole Kidman, Ewan McGregor, Richard Roxburgh, John Leguizamo ve Jim Broadbent yer alıyor.


La La Land (2016) - IMDB Puanı 8.0

Başrollerinde Emma Stone ve Ryan Gosling'in yer aldığı, Damien Chazelle'in yazıp yönettiği müzikal film "La La Land", Los Angeles'taki bir piyanist ve aktrisin, geleceğe yönelik hayallerine kavuşmaya çabalarken aşklarını da sürdürmeye çalışmasını anlatıyor. "La La Land", En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Yönetmen, En İyi Sinematografi, En İyi Müzik, En İyi Şarkı ve En İyi Prodüksiyon Tasarımı dallarında Oscar ödüllü.


Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004) - IMDB Puanı 8.3

En İyi Senaryo dalında Oscar ödüllü "Eternal Sunshine of the Spotless Mind", kötü biten ilişkilerini unutmak isteyen bir çiftin deneysel bir işlemden geçmesini anlatıyor. Ancak aşk yeniden kapılarını çaldığında hafızalarıyla birlikte kafa karışıklıkları da geri döner. Filmin ünlü oyuncu kadrosunda Jim Carrey, Kate Winslet, Tom Wilkinson, Elijah Wood, Mark Ruffalo ve Kirsten Dunst gibi isimler yer alıyor.


2022'de Yıl Dönümünü Kutlayan Filmler

Dünyanın Sonu Konulu Filmler

En Çok Hasılat Yapan Filmler

EN ÇOK OKUNANLAR

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi
Lancome x Hazal Kaya Daveti
Lancome x Hazal Kaya Daveti

Lancome x Hazal Kaya Daveti

1 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Seyahat Rehberi: Sakız Adası
Seyahat Rehberi: Sakız Adası

Seyahat Rehberi: Sakız Adası

9 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Nisan Ayı Film Önerileri
Nisan Ayı Film Önerileri

Nisan Ayı Film Önerileri

Mart Ayı Dizi Önerileri
Mart Ayı Dizi Önerileri

Mart Ayı Dizi Önerileri

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler
En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler
Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları
43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler
“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

Şubat Ayı Dizi Önerileri
Şubat Ayı Dizi Önerileri

Şubat Ayı Dizi Önerileri

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar