Milyar Dolar Gişeli Filmler

Büyük bütçeli filmlerin, genellikle gişede büyük kazanç elde ettiğini biliyoruz. Ancak toplam hasılatı milyar dolar sınırına ulaşmayı başaran çok fazla yapım yok. Bilim kurgudan drama, aksiyondan fantastik ve animasyona, gişede rekor kırarak milyar dolar kazanmayı başaran filmlere göz atıyoruz.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
28 Haziran 2022 Salı 14:58 | Son Güncellenme:
30 dakika okunma süresi
Milyar Dolar Gişeli Filmler


"Top Gun: Maverick" (2022)

Listemizin açılışını, milyar dolarlık filmler kulübüne taze katılmış olan "Top Gun: Maverick" ile yapmak istedik. Şu anki hasılatı 1.006.936.963 dolar olsa da film, yakın zamanda vizyona girdiği için küresel ölçekli kazancı artmaya devam edecek gibi görünüyor. Tom Cruise'un başrolünde yer aldığı 1986 yapımı "Top Gun" filminin devamı olan "Top Gun: Maverick", donanmanın en iyi hacılarından biri olduğu halde 30 yıldır aynı rütbede hayatına devam eden Pete Mitchell'ı eksenine alıyor. Joseph Kosinski'nin yönettiği yapımda Tom Cruise'a Jennifer Connelly, Miles Teller, Val Kilmer, Bashir Salahuddin, Jon Hamm, Charles Parnell, Monica Barbaro ve Glen Powell gibi isimler eşlik ediyor.



"Harry Potter and the Philosopher's Stone" (2001)

Yayınlandığı gün binlerce insanın kitapevlerinin önünde sıra olduğu "Harry Potter" serisinin ilk filmi olan "Harry Potter and the Philosopher's Stone"un gişede büyük bir başarı elde etmesi kimseyi şaşırtmadı. İlk film çıkmadan önce seri zaten bir fenomene dönüşmüştü. Ancak ilk filmin başarısıyla birlikte global ölçekli bir efsanenin kapıları açılmış oldu. 1.006.968.171 dolar hasılatla milyar dolarlık filmler listesine giren "Harry Potter and the Philosopher's Stone", bizi "Harry Potter"ın büyü dünyasına davet eden ilk yapım. Teyzesinin ailesiyle hor görülerek yaşayan Harry Potter, Hogwarts Cadılık ve Büyücülük okulundan kabul aldığında büyücü olduğunu öğrenir. Ancak Harry'nin bilmediği, büyü dünyasında ne kadar ünlü olduğudur ve bu ününün kaynağı kendisi rahat bırakmayacaktır. Chris Columbus'un yönettiği filmde Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Richard Harris, Maggie Smith, Robbie Coltrane, Fiona Shaw, Harry Melling, Ian Hart gibi isimleri izliyoruz.



"Finding Dory" (2016)

Çok sevilen "Finding Nemo" animasyonunda, kaybolan balık Nemo'nun bulunmaya çalıştığı hikayeyi izlemiştik. O filmde tanıştığımız bir diğer sevimli balık Dory'nin kaybolma ve bulunmaya çalışılma hikayesini ise "Finding Dory"de takip ediyoruz. Film, elde ettiği 1.028.570.889 dolarlık hasılatın bir kısmını iç ısıtan öyküsüne ve sevimli karakterlerine borçluyken, bir kısmını da "Finding Nemo" filminin unutulmayan başarısına borçlu. Andrew Stanton ve Angus MacLane imzalı "Finding Dory"nin seslendirme kadrosunda Ellen DeGeneres, Albert Brooks, Ed O'Neill, Hayden Rolence, Kaitlin Olson, Ty Burell, Diane Keaton, Eugene Levy ve Idris Elba yer alıyor.



"Jurassic Park" (1993)

Sinema tarihinin en kült filmlerinden "Jurassic Park"ın, gişede rekor kırarak 1.033.928.303 dolar hasılat elde etmiş olmasına kimse şaşırmamıştır. Film öyle bir popülarite elde etti ki devam filmleri hala çekilmekte. Orta Amerika'daki bir adada henüz tamamlanmamış bir tema parkını gezen pragmatik bir paleontolog, bir elektrik kesintisi nedeniyle parkta başı boş kalan klon dinozorların kaçışının ardından birkaç çocuğu korumak zorunda kalır. Michael Crichton'ın romanından David Koepp tarafından uyarlanan filmin yönetmen koltuğunda Steven Spielberg otururken, oyuncu kadrosunda da Sam Neill, Laura Dern, Jeff Goldblum, Richard Attenborough, Samuel L. Jackson, BD Wong, Joseph Mazzello gibi isimler bulunuyor.



"Rogue One: A Star Wars Story" (2016)

"Star Wars" filmlerinin efsaneleşmiş ününe herkes aşinadır. "Rogue One: A Star Wars Story" de orijinal üçlemenin hikayesinin arka planını anlatıyor. Beklenmedik bir grup kahraman, İmparatorluğun nihai yıkım silahı Ölüm Yıldızı'nın planlarını çalmak için bir araya gelir ki bu silah yok edilebilsin ve galaksi özgürlüğe kavuşsun. Önceki filmleri izleyen herkes "Rogue One: A Star Wars"un sonunu bilerek filmi izledi. Yani aslında filmde bir "Ne oluyor?" değil, "Nasıl oluyor?" hikayesi izliyoruz. Sonunu bilerek izlemeye başladığımız bir hikayenin 1.056.057.273 dolarlık hasılat elde ettiğini göz önünde bulundururken, "Rogue One" ilk döneminde çok eleştiri almış olsa da büyük bir başarı elde ettiğini ve bugün pek çok izleyicinin yeni bir gözle filmi değerlendirerek daha çok sevdiğini açıkladığını söyleyebiliriz. Gareth Edwards'ın yönettiği filmin başrollerinde Felicity Jones, Diego Luna, Alan Tudyk, Donnie Yen, Wen Jiang, Ben Mendelsohn, Forest Whitaker, Guy Henry, Riz Ahmed ve Mads Mikkelsen yer alıyor.



"Toy Story 4" (2019)

Gişede 1.073.394.593 dolar kazanarak milyar dolarlık filmler listesine girmeyi başaran bir diğer animasyon filmimiz ise hem yetişkinlerin hem de çocukların çok sevdiği "Toy Story" serisinin sonuncusu "Toy Story 4". "Forky" adlı yeni bir oyuncak Woody ve oyuncak çetesine katıldığında, eski ve yeni arkadaşlarla birlikte bir yolculuk, dünyanın bir oyuncak için ne kadar büyük olabileceğini ortaya çıkarıyor. Josh Cooley imzalı "Toy Story 4" filmi izleyicisinin gözlerini doldururken, seslendirme kadrosundaki Tom Hanks, tim Allen, Annie Potts, Tony Hale, Keegan-Michel Key, Christina Hendricks, Jordan Peele ve Keanu Reeves gibi tanıdık isimler de ruhumuzdaki nostaljiyi besliyor. "Toy Story 3" (2010) de milyar dolar hasılatlı filmler listesinde 1.066.969.703 dolar ile hemen "Toy Story 4" filminin arkasında yer alıyor.



"Joker" (2019)

Bir çizgi roman kötüsünün hikayesini anlatan filmin Oscar'a aday olması beklenmezdi. Ancak "Joker" vizyona girdiğinde herkes, tahmin ettiklerinden çok daha farklı bir filmle karşı karşıya olduğunu fark etti. Joaquin Phoenix'e En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ını kazandıran "Joker" filmi, psikolojik problemleri olan Arthur Fleck'in toplum tarafından göz ardı edilmesi ve kötü muamele görmesine karşı sevilme ve komedyen olma hayallerini gerçekleştirmeye çalışmasını anlatıyor. Arthur, komedyen olarak sevilmeyeceğini ama başka bir şekilde insanların hayranlığını kazandığını fark eder: suç ve kanla. Bu yol onu yavaş yavaş Joker'e dönüştürür. Todd Phillips'in yönettiği film, bizi hızlıca içine çekiyor ve Arthur ile çıktığımız zorlu yolculukta onu o kadar iyi anlıyoruz ki Joker'e dönüştüğünde kendimizi neredeyse onun için tezahürat yaparken buluyoruz. Gişede 1.074.251.311 dolar hasılat yaparak milyar dolarlık filmler listesine giren "Joker"in başrolünde Joaquin Phoenix'e Zazie Beetz, Robert De Niro, Frances Conroy, Brett Cullen eşlik ediyor.



"The Dark Knight Rises" (2012)

Milyar dolar gişeli filmler listesinde "Joker"i birka milyon dolarla geçerek aynı listede yer alan filmin, Joker'in baş düşmanı Batman'in hikayesinin anlatıldığı "The Dark Knight Rises" olması oldukça ironik olsa da şaşırtıcı değil. Christopher Nolan'ın Batman üçlemesini izlemiş olanlar, süper kahraman filmlerini sevmeyenlerin bile hayran kaldığı serinin başarısına aşinadır. "The Dark Knight Rises" da üçlemenin son filmi olarak haliyle gişede 1.081.142.612 dolarlık büyük bir kazanç elde etti. "Batman Begins" ve "The Dark Knight"ın ardından gelen sonuncu film "The Dark Night Rises", Gotham City'yi büyük bir terörist saldırıdan kurtarmaya çalışan Batman'in gerçek gücünü keşfetme yolculuğunu anlatıyor. Filmin oyuncu kadrosunda Christian Bale, Tom Hardy, Anne Hathaway, Gary Oldman, Josephy Gordon-Levitt, Marion Cotillard, Morgan Freeman ve Michael Caine bulunuyor.



"Skyfall" (2012)

Sam Mendes'in yönettiği James Bond filmi "Skyfall", 1.108.561.013 dolarlık gişesi ile milyar dolarlık filmler listesine girmeyi başaran tek James Bond filmi olarak sinema tarihinde yer alıyor. James Bond severler, serinin ne kadar çok filmi olduğunu bildiğinden "Skyfall"un başarısını takdir edecektir. James Bond'un, patronu M'ye olan bağlılığı, geçmişi peşini bırakmamak için geri geldiğinde sınanır. MI6 saldırıya uğradığında, James Bond, bir yandan kişisel yolculuğunu gerçekleştirirken bir yandan düşmanını yok etmelidir. Adele'in "Skyfall" şarkısını zihninize kazıyacak filmin oyuncu kadrosunda Daniel Craig, Javier Bardem, Judi Dench, Naomie Harris, Ralph Fiennes ve Ben Whishaw'u izliyoruz.



"The Lord of the Rings: The Return of the King" (2003)

Hem izleyicilerin hem de eleştirmenlerin çok sevdiği "Lord of the Ring" serisinin üçüncü ve son filmi "The Lord of the Rings: The Return of the King", kimsenin başarısına şaşırmayacağı şekilde gişede 1.146.030.912 dolarlık bir hasılat elde etti. En yüksek puanlı filmler listelerinde de sıklıkla karşımıza çıkan yapım serinin geri kalanı gibi Peter Jackson'ın imzasını taşıyor. J.R.R. Tolkien'ın unutulmaz eserinden uyarlanan filmde, Gandalf ve Aragorn, orduyu son savaş için Sauron'un ordusuyla karşı karşıya getirerek, yüzüğü yok etmek için Hüküm Dağı'na giden Frodo ve Sam'e zaman kazandırmaya çalışır. "The Lord of the Rings: The Return of the King"in ünlü oyuncu kadrosunda Elijah Wood, Viggo Mortensen, Ian McKellen, Orlando Bloom, Sean Astin, Cate Blanchett, Billy Boyd, John Rhys-Davies, Dominic Monaghan, Christopher Lee, Liv Tyler ve Hugo Weaving yer alıyor.



"Frozen II" (2019)

2013 yapımı çok sevilen "Frozen" animasyon filminin heyecanla beklenen devam hikayesi olan "Frozen II", bir kez daha Anna, Elsa, Kristoff ve Olaf'ın maceralarını izleyiciyle buluşturuyor. Seslendirme kadrosunda Kristen Bell, Idina Menzel, Josh Gad, Jonathann Groff, Sterling K. Brown ve Evan Rachel Wood gibi isimlerin karşımıza çıktığı "Frozen II", ilk filmi gibi Oscar'da En İyi Orijinal Film Müziği dalında aday olmuş ama "Frozen"ın aksine bu sefer ödülü kazanamamıştı. Buna karşın gişede "Frozen"ı aşarak 1.450.026.933 dolarlık bir hasılat elde etmiş ve milyar dolarlık filmler listesinde oldukça yüksek bir sıralamaya yerleşmiştir.



"Fast & Furious 7" (2015)

Hızlı arabalar, aksiyon ve güçlü dostluk hikayeleriyle büyük bir izleyici kitlesine ulaşan "Fast & Furious" serisinin yedinci ve son filmi olan "Fast & Furious 7", 2013 yılında hayatını kaybeden Paul Walker'ın da oynadığı son film. "Fast & Furious 7"ın başrollerinde Vin Diesel, Dwayne Johnson, Paul Walker, Jason Statham, Michelle Rodriguez ve Jordana Brewster yer alıyor. "Fast & Furious 7", belki Paul Walker'ın anısına saygı göstermek, belki serinin son filmi olması nedeniyle, belki de çok sevildiği için büyük bir izlenme elde etti ve 1.516.045.911 dolar ile milyar dolar gişeli filmler listesinde oldukça yukarıya yerleşti.



"The Avengers" (2012)

Marvel'ın yeni evrenindeki Avengers ekibinin sinema ekranlarında ilk kez bir araya geldiği film olan "The Avengers", Iron Man, Captain America, The Hulk, Thor, Black Widow ve Hawekeye'dan oluşan grubun Loki'ye karşı New York'u kurtarmaya çalışmasını anlatıyor. Joss Whedon'ın yönettiği ve başrollerinde Robert Downey Jr., Chris Evans, Scarlett Johansson, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Jeremy Renner, Tom Hiddleston, Clark Gregg, Cobie Smulders, Stellan Skarsgard ve Samuel L. Jackson'ın yer aldığı "The Avengers", global ölçekte 1.518.812.988 dolar hasılat elde etmeyi başardı.



"The Lion King" (2019)

Disney'in en sevilen animasyonlarından "The Lion King"in yeniden yapımı olan film, babasının ölümünden sonra krallığını bırakarak kaçmak zorunda kalan aslan yavrusu Simba'nın cesaret ve sorumluluğu öğrenme yolculuğunu anlatıyor. Jon Favreau'nun yönettiği "The Lion King"in seslendirme kadrosunda Donald Glover, Beyoncé, Seth Rogen, Chiwetel Ejiofor ve John Oliver gibi isimler yer alıyor. Yeni animasyon tekniğiyle adeta 'live action' izlenimi veren "The Lion King", ünlü oyuncu kadrosu ve çok sevilen hikayesi ile 1.656.943.394 dolar gişe yaparak milyar dolarlık filmler listesinin üst sıralarında yer almayı başardı.



"Jurassic World" (2015)

90'lı yıllardaki "Jurassic Park" üçlemesinin dönüşü olan "Jurassic World" serisinin bu ilk filminin başrollerinde Chris Pratt ve Bryce Dallas Howard yer alıyor. "Jurassic Park" serisinden bazı karakterlerin de karşımıza çıktığı "Jurassic World", insanların bir kez daha ürettikleri dinozorları eğlence parkında sergilemelerini ancak işlerin yeniden ters gitmesi sonucu Jurassic World'deki dinozorların kaçıp insanlar için tehdit oluşturmasını anlatıyor. "Jurassic World"ün 1.671.537.444 dolar hasılat elde etmesiyle "Jurassic Park" efsanesinin hala çok sevildiğini görmüş olduk.



"Spider-Man: No Way Home" (2021)

Listeye yeni diyebileceğimiz kadar kısa bir süre önce eklenmesine rağmen, 1.901.231.491 dolar ile tüm zamanların en çok hasılat yakalayan filmlerinde altıncı sıraya yerleşmeyi başaran "Spider-Man: No Way Home"u ayrıca takdir etmek gerek. Kendisinden önce gelen "Spider-Man" serilerinin de severlerini bir araya getirmeyi başaran yapımın oyuncu kadrosundaki önemli isimleri 'spoiler' olmaması adına vermeyeceğiz. Filmi izlememesine rağmen hala bu büyük spoiler'a maruz kalmamış olanların seyir zevkini zedelemek istemeyiz. Jon Watts'ın yönettiği filmin başrollerinde yeni "Spider-Man" serisinde de gördüğümüz Tom Holland, Zendaya, Jacob Batalon, Marisa Tomei ve Jon Favreau ile birlikte Benedict Cumberbatch ve birçok sürpriz isim yer alıyor. Kimliği ortaya çıkan Spider-Man, Doctor Strange'den yardım ister. Ancak Strange'in yaptığı büyü ters tepince, paralel evrenlerden tehlikeli düşmanlar ortaya çıkmaya başlar.



"Avengers: Infinity War" (2018)

Milyar dolar hasılat yapabilmek bir rekor, ancak iki milyar dolar hasılat elde edebilmek bambaşka bir rekor. "Avengers: Infinity War" da sinema tarihinde henüz yalnızca beş filmin kırabildiği bir rekora dahil olarak gişede 2.048.359.754 dolar kazanç elde etmeyi başardı. "Avengers: Endgame"in ilk bölümü olan "Avengers: Infinity War", süper kahramanların Thanos'a karşı bir araya gelerek evreni korumaya çalışmasını anlatıyor. Avengers ekibi, kendi ideal evren fikrini gerçekleştirmek için yaşayan tüm canlıların yarısını rastgele olarak yok etmeye çalışan Thanos'u engellemeye çalışıyor.



"Star Wars: Episode VII – The Force Awakens" (2015)

Kült film serisi "Star Wars"un devam filmi olarak gelen "Star Wars: Episode VII – The Force Awakens", geçmiş ve günümüz "Star Wars" hayranlarının heyecanla karşıladığı bir filmdi. Bu sayede de 2.068.223.624 dolar ile miyar dolar gişeli filmler listesinde dördüncü sıraya yerleşmeyi başardı. J.J. Abrams'ın yönetmenliğini yaptığı ve senaryo ekibinde yer aldığı film, Rey isimli genç bir kızın ve eski bir 'stormtrooper' olan Finn'in, Han Solo ve Chewbacca'ya katılarak bir kez daha galaksiye barışı getirmeye çalışmalarını anlatıyor.



"Titanic" (1997)

Asla batmaz denilen Titanic yolcu gemisinin bir buz dağına çarparak batması sonucu birçok insanın hayatını kaybettiği tairihi olayın hikayesi, aristokrat bir genç kızın gemide tanıştığı yoksul bir sanatçıya aşık olması üzerinden anlatılıyor. James Cameron'ın yazıp yönettiği "Titanic"in başrollerinde Leonardo Dicaprio ve Kate Winslet bulunuyor. Filmin yapım sürecinde James Cameron, küçük bir denizaltı ile Titanic'in batığına inerek filmdeki geminin aslına uygun olması için araştırmalar yapmıştı. Bu nedenle dönemine göre oldukça büyük bir bütçeyle çekilen "Titanic", gişede 2.187.425.379 dolar hasılat elde ederek kazancını fazlasıyla katladı.



"Avengers: Endgame" (2019)

Marvel'ın kurduğu 24 filmlik evrenin sonuncusu olan "Avengers: Endgame" MCU'daki tüm süper kahramanları bir araya getiren büyük bir yapım. Anthony ve Joe Russo'nun yönettiği filmin başrollerinde Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Don Cheadle, Paul Rudd, Benedict Cumberbatch, Chadwick Boseman, Benedict Cumberbatch, Brie Larson, Tom Holland, Karen Gillan, Zoe Saldana, Elizabeth Olsen ve Evangeline Lily gibi ünlü isimler yer alıyor. Listemizin yukarısında yer alan "Avengers: Infinity War"un devam filmi olan "Avengers: Endgame" bu devası hikayeyi tamamlarken, küresel hasılatını da 2.797.501.328 dolarlık gişesi ile taçlandırmayı başardı.



"Avatar" (2009)

2.847.397.339 dolar ile tüm zamanların en yüksek gişeli filmi ise "Avatar". Vizyona girdiği 2009 yılından beri milyar dolar gişeli filmler listesinin en tepesinde yer almayı başaran "Avatar"ın rekorunu hangi filmin kırabileceği veya hiç kırılabilecek mi henüz belli değil. Ancak "Avatar 2" filminin yakında vizyona gireceğini düşünürsek belki de kendi rekorunu yalnızca kendisinin kırdığını görebiliriz. Pandora isimli bir gezegene görev için çağrılan Jake Sully, artık yürüyemeyen bir askerdir. Ancak bu görev için bacaklarına ihtiyacı yoktur çünkü Jake'in zihnini Pandora'nın yerel halkından birinin bedenine yerleştirirler. Jake, yerlilerle yaşadıkça görevini sorgulamaya başlar. James Cameron'ın yazıp yönettiği "Avatar", ilk üç boyutlu filmlerden biri olma özelliği taşıyor. Başarısının bir nedeni de bu olabilir. Ancak James Cameron'ın, en yüksek bütçeli filmler listesinin ilk üç sırasındaki iki filmi yönetmiş olduğunu düşünürsek, Cameron'ın vizyonerliğini de ayrıca alkışlamak gerek.


En İyi Film Oscar'ını Kazanmış Yapımlar

Son Yılların En İyi 18 Süper Kahraman Filmi

Bize Anti-Kahramanları Sevdiren Dizi ve Filmler

EN ÇOK OKUNANLAR

2024 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri
2024 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri

2024 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri

1 dakika okunma süresi
Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları
Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları

Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları

12 dakika okunma süresi
Boyner İstinyePark İstanbul Mağaza Daveti
Boyner İstinyePark İstanbul Mağaza Daveti

Boyner İstinyePark İstanbul Mağaza Daveti

1 dakika okunma süresi
Nisan Ayı Burç Yorumları
Nisan Ayı Burç Yorumları

Nisan Ayı Burç Yorumları

34 dakika okunma süresi
En İyi Polo Kazak Stilleri
En İyi Polo Kazak Stilleri

En İyi Polo Kazak Stilleri

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Mart Ayı Dizi Önerileri
Mart Ayı Dizi Önerileri

Mart Ayı Dizi Önerileri

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları
74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

Balenciaga'nın Hayat Hikayesi Dizi Oldu
Balenciaga'nın Hayat Hikayesi Dizi Oldu

Balenciaga'nın Hayat Hikayesi Dizi Oldu

Nisan Ayı Dizi Önerileri
Nisan Ayı Dizi Önerileri

Nisan Ayı Dizi Önerileri

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler
Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

Nisan Ayı Film Önerileri
Nisan Ayı Film Önerileri

Nisan Ayı Film Önerileri

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler
En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

Sundance Film Festivali 2024 Kazananları
Sundance Film Festivali 2024 Kazananları

Sundance Film Festivali 2024 Kazananları

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey
“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey