En İyi Film Oscar'ını Kazanmış Yapımlar

1929 yılından beri gerçekleşen Akademi Ödülleri'nin en önemli kategorisi sayılan En İyi Film dalında şimdiye kadar 93 film Oscar kazandı. En İyi Film Oscar'ını kazanmış yapımlardan mutlaka izlemeniz gerekenleri bir araya getirdik.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
16 Şubat 2022 Çarşamba 14:04 | Son Güncellenme:
36 dakika okunma süresi
En İyi Film Oscar'ını Kazanmış Yapımlar


"Wings" (1927)

William A. Wellman'ın yönettiği "Wings" filmi, 1929 yılında ilk kez gerçekleşen Oscar Ödülleri'nde, En İyi Film dalının ilk kazananı oldu. "Wings" filmi, aynı kadına aşık, biri zengin diğeri orta sınıftan iki genç adamın 1. Dünya Savaşı'nda uçak pilotu olmalarını anlatıyor. Filmin başrollerinde Clara Bow, Charles 'Buddy' Rogers ve Richard Arlen yer alıyor.



"Grand Hotel" (1932)

Birbirinden oldukça farklı bir grup insanın, Berlin'de lüks bir otelde bir araya gelmelerini ve kendi problemleriyle yüzleşmelerini izliyoruz. Edmund Goulding'in yönettiği filmin başrollerinde Greta Garbo, John Barrymore ve Joan Crawford bulunuyor.



"It Happened One Night" (1934)

Kötü bir muhabir ve çılgın genç bir varis, New York'a giden bir otobüste tanışırlar ve otobüs onları duraklardan birinde bıraktığında birbirlerine mecbur kalırlar. Clark Gable ve Claudette Colbert'in başrollerinde yer aldığı, yönetmenliğini Frank Capra'nın yaptığı "It Happened One Night" filmi, En İyi Film ile birlikte En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Yönetmen ve En İyi Uyarlama Senaryo dallarında da Oscar sahibi.



"Gone with The Wind" (1939)

Georgia'daki bir toprak sahibinin manipülatif kızı, Amerikan İç Savaşı ve Yeniden Yapılanma dönemlerinde asi bir vurguncu ile çalkantılı bir aşk yaşar. "Gone with The Wind", William Cameron Menzies'e Onur Ödülü verilen Oscar'larda En İyi Film kategorisinin yanı sıra En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo, En İyi Sinematografi, En İyi Sanat Yönetimi ve En İyi Kurgu dallarında da ödül kazandı.



"Rebecca" (1940)

Sinema tarihinin en önemli yönetmenlerinden Alfred Hitchcock'un yönettiği "Rebecca", kendine güvenen bir kadının, bir aristokratın karısı olarak yeni rolüne uyum sağlamak ve adamın ilk karısının hayaletimsi varlığından korkmaktan kaçınmak için verdiği uğraşı konu alıyor. Çekim ve sahneleriyle göz dolduran "Rebecca", tabii ki En İyi Film ile birlikte, En İyi Sinematografi dalında da Oscar kazandı.



"Casablanca" (1942)

Humphrey Bogart ve Ingrid Bergman'ın başrollerinde yer aldığı "Casablanca", tüm zamanların en ünlü filmlerinden biri. Bir kafe sahibinin, eski sevgilisi ve onun kocasına Nazi'lerden kaçmaları için yardım edip etmemek konusunda karar vermeye çalışmasını izliyoruz. 1944 yılı Akademi Ödülleri'nde Michael Curtiz'in En İyi Yönetmen ödülünü kazandığı "Casablanca", En İyi Film ve En İyi Senaryo dallarında da Oscar sahibi.



"Gentleman's Agreement" (1947)

Elia Kazan'ın En İyi Yönetmen Oscar'ını kazandığı "Gentleman's Agreement", En İyi Film ödülünün yanı sıra Celeste Holm'e de En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü kazandırdı. Bir muhabir Yahudi düşmanlığı üzerine bir haber yapmak için Yahudi taklidi yapar ve bağnazlığın ve nefretin gerçek derinliklerini bizzat keşfeder.



"All About Eve" (1950)

Joseph L. Mankiewicz'in senaryo ekibinde yer aldığı ve yönettiği "All About Eve" filminde, dışarıdan bakıldığında ürkek ama gizlice acımasız bir tiyatro oyuncusu olan Eve, kendini yaşlanmakta olan bir Broadway yıldızı olan Margo'nun hayatına sokar ve ona dönüşebilmek için elinden geleni ardına koymaz. Film, 1951 yılı Oscar'larında aday olduğu 14 kategorinin altısından ödülle döndü.



"Gigi" (1958)

Paris sosyetesinin geleneklerinden bıkmış zengin bir playboy ve genç Gigi, uzun süre platonik kalmayabilecek platonik bir dostluğun tadını çıkarıyor. Yönetmenliğini Vincente Minnelli'nin yaptığı "Gigi", En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Uyarlama Senaryo, En İyi Sinematografi, En İyi Sanat Yönetimi, En İyi Kostüm Tasarımı, En İyi Montaj, En İyi Müzik ve En İyi Şarkı dallarında dokuz Oscar ödülü sahibi.



"The Apartment" (1960)

Manhattanlı bir sigorta memuru, yöneticilerinin, evini randevuları için kullanmasına izin vererek şirketinde yükselmeye çalışır. Ancak işler karışır ve kendisi için de aşk doğar. Billy Wilder'a En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo Oscar'larını kazandırmış olan En İyi Film ödüllü "The Apartment", En İyi Sanat Yönetimi ve En İyi Kurgu dallarında da Oscar sahibi.



"My Fair Lady" (1964)

Başrollerinde Audrey Hepburn ve Rex Harrison'ın yer aldığı "My Fair Lady", 1910'ların Londra'sında züppe profesör Henry Higgins'ın, kaba bir çiçekçi kız olan Eliza Doolittle'ı yüksek sosyeteye uyacak şekilde gösterişli hale getirebileceğine dair bahse girmesini anlatıyor. "My Fair Lady", En İyi Film, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Yönetmen, En İyi Sinematografi, En İyi Sanat Yönetimi, En İyi Kostüm Tasarımı, En İyi Ses ve En İyi Müzik dallarında Oscar ödüllü.



"The Sound of Music" (1965)

İkinci Dünya Savaşı'ndan önceki yıllarda bir kadın, yedi çocuklu dul bir deniz kaptanının evinde mürebbiye olur ve eve yeni bir yaşam ve müzik aşkı getirir. Julie Andrews ve Christopher Plummer'ın başrollerinde oynadığı filmin yönetmenliğini Robert Wise üstleniyor. "The Sound of Music", En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Ses, En iyi Kurgu ve En İyi Müzik dallarında Oscar ödülü kazandı.



"The Godfather" (1972)

Francis Ford Coppola imzalı "The Godfather", sinema tarihinin en kült filmlerinden biri. Savaş sonrası New York'ta bir organize suç hanedanının yaşlanan reisi, gizli imparatorluğunun kontrolünü hayli gönülsüz olan en küçük oğluna devreder. Filmin dev oyuncu kadrosunda Marlon Brando, Al Pacino, James Caan, Diane Keaton, Richard S. Castellano gibi isimler yer alıyor.



"The Sting" (1973)

George Roy Hill'in yönetmen koltuğunda oturduğu "The Sting", öldürülen arkadaşlarının intikamını almak için dahiyane bir plan kuran iki gangsterin hikayesini anlatıyor. Komedi ve suç türlerindeki "The Sting", 1974 yılın Oscar Ödülleri'nde aday olduğu 10 kategorinin yedisinde ödülü kazandı.



"One Flew Over the Cuckoo's Nest" (1975)

Hapisten kurtulmaya çalışan bir suçlu, deli olduğunu iddia eder ve akıl hastanesine yerleştirilir, burada baskıcı hemşireye isyan eder ve korkmuş hastaları bir araya getirir. Başrolündeki Jack Nicholson'a En İyi Erkek Oyuncu, Louise Fletcher'a da En İyi Kadın Oyuncu ödüllerini kazandıran "One Flew Over the Cuckoo's Nest", En İyi Yönetmen, En İyi Uyarlama Senaryo ve tabii ki En İyi Film Oscar'larını da kazandı.



"Annie Hall" (1977)

Boşanmış bir komedyen Alvy Singer'ın, eski sevgilisi müzisyen Annie Hall ile aniden biten ilişkisi çevresinde ilerleyen "Annie Hall", Woody Allen'ın tarzını en net gördüğümüz filmlerden. En İyi Film ödüllü "Annie Hall", Woody Allen'a En İyi Yönetmen, Diane Keaton'a En İyi Kadın Oyuncu ve Woody Allen ile Marshall Brickman'a En İyi Orijinal Senaryo Oscar'larını kazandırdı.



"Kramer vs. Kramer" (1979)

Karısı onu terk ettikten sonra, tüm hayatını işine adayan bir Manhattanlı reklam yöneticisi, uzun süredir ihmal ettiği ebeveynlik becerilerini öğrenmek zorunda kalır. Ancak çiftin küçük oğlu için hararetli bir velayet savaşı, ayrılığın bıraktığı yaraları derinleştirir. Dustin Hoffman'a En İyi Erkek Oyuncu, Meryl Streep'e En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oscar'larını kazandıran "Kramer vs. Kramer", dram filmlerinin En İyi Film kategorisinde öne çıkmaya başladığını gösteren yapımlardan.



"Amadeus" (1984)

Mozart'ın yeteneğini delice kıskanan ve onu öldürdüğünü iddia eden çağdaş besteci Antonio Salieri'nin anlattığı gibi Wolfgang Amadeus Mozart'ın hayatı, başarısı ve sıkıntılarını izliyoruz. "Amadeus", aday olduğu 11 kategorinin sekizinden ödülle döndü.



"Rain Man" (1988)

Dustin Hoffman'a En İyi Erkek Oyuncu ödülü kazandıran ve Tom Cruise'la birlikte başrolde yer aldığı "Rain Man", Charlie ve tanımadığı ancak babasının ölümünün ardından tüm mirasını bıraktığını öğrendiği otizmli abisi Raymond arasında geçen bir aile ve yolculuk hikayesi.



"The Silence of the Lambs" (1991)

Akademi'nin yalnızca belli tür filmlere ödül verdiğini gördüğümüz tarihinde "The Silence of the Lambs", En İyi Film ödülünü kazanmayı başaran nadir gerilim filmlerinden biri olarak önemli bir yere sahip. Bir seri katili yakalamak için FBI ajanı Clarice'in, tutuklu olan bir başka seri katil ve yamyam Hannibal Lecter'dan yardım alışını izliyoruz. Jonathan Demme'in yönettiği, Jodie Foster ve Anthony Hopkins'in başrollerini paylaştığı "The Silence of the Lambs", En İyi Film Oscar'ını kazandığı törende En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Yönetmen ve En İyi Uyarlama Senaryo ödüllerini de aldı.



"Schindler's List" (1993)

Bir döneme damga vuran, özellikle de siyah-beyaz kadrajdaki kırmızı paltolu küçük kız görselini akıllara kazıyan "Schindler's List" filmi, 2. Dünya Savaşı'nda Almanya'nın işgalindeki Polonya'daki bir fabrika sahibi olan Oskar Schindler'ın kendisi için çalışan Yahudi aileleri Nazi'lerden saklamaya çalışmasını konu alıyor. Steven Spielberg'in yönettiği filmin oyuncu kadrosunda Liam Neeson, Ralph Fiennes, Ben Kingsley, Caroline Goodall gibi büyük isimler yer alıyor. "Schindler's List", herkesin beklediği şekilde 1994 yılı Akademi Ödülleri'nde En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Uyarlama Senaryo, En İyi Sinematografi, En İyi Sanat Yönetimi-Set Tasarımı, En İyi Kurgu ve En İyi Müzik Oscar'larını kazandı.



"Forrest Gump" (1994)

Düşük IQ'ya sahip bir adam, herkesin yapabileceğini düşündüğünden çok daha fazlasını yaparak hayatında büyük şeyler başarır. Ancak elde ettiği her şeye rağmen, tek gerçek aşkı ondan kaçar. En İyi Film, En İyi Kurgu ve En İyi Görsel Efekt Oscar'larına sahip olan "Forrest Gump", Tom Hanks'e En İyi Erkek Oyuncu, Robert Zemeckis'e En İyi Yönetmen, Eric Roth'a En İyi Uyarlama Senaryo ödüllerini kazandırdı.



"Titanic" (1997)

Asla batmaz denilen Titanic yolcu gemisinin bir buz dağına çarparak batması sonucu birçok insanın hayatını kaybettiği olayın hikayesi, aristokrat bir genç kızın gemide tanıştığı yoksul bir sanatçıya aşık olması üzerinden anlatılıyor. James Cameron'ın yazıp yönettiği "Titanic"in başrollerinde Leonardo Dicaprio ve Kate Winslet bulunuyor. Filmin yapım sürecinde James Cameron, küçük bir denizaltı ile Titanic'in batığına inerek filmdeki geminin aslına uygun olması için araştırmalar yaptı. "Titanic" 1998 yılındaki Oscar Ödülleri'nde En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Sinematografi, En İyi Sanat Yönetimi, En İyi Kostüm Tasarımı, En İyi Ses, En İyi Kurgu, En İyi Ses Kurgusu, En İyi Görsel Efekt, En İyi Şarkı ve En İyi Müzik olmak üzere 11 dalda Oscar kazanarak törenin en dikkat çeken filmi oldu.



"American Beauty" (1999)

"American Beauty", çok büyük konu ve olayları işleyen filmlere ödül kazandıran Oscar'larda daha küçük konuları işleyen filmlerin de şansı olduğunu göstermiş oldu. Film, banliyöde yaşayan bir babanın orta yaş krizi geçirirken kızının en yakın arkadaşına aşık olmasını konu alıyor. Sam Mendes'in çok övülen "American Beauty"si En İyi Film kategorisinin yanı sıra Kevin Spacey'e En İyi Erkek Oyuncu, Mendes'e En İyi Yönetmen, Alan Ball'a En İyi Senaryo ve Conrad L. Hall'a En İyi Sinematografi ödüllerini kazandırdı.



"Gladiator" (2000)

Eski bir Romalı general, ailesini öldüren ve onu köleliğe zorlayan yozlaşmış imparatordan intikam almak için yola koyulur. Russell Crowe, Joaquin Phoenix ve Connie Nielsen'ın başrollerinde yer aldığı, Ridley Scott'ın yönettiği "Gladiator", En İyi Film ile birlikte En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Kostüm Tasarımı, En İyi Ses ve En İyi Görsel Efekt olmak üzere beş dalda Oscar aldı.



"A Beautiful Mind" (2001)

"Gladiator"ün hemen ardından bir diğer Oscar filmi "A Beautiful Mind"ın da başrolünde Russell Crowe'u görüyoruz. Bu sefer Crowe, dahi matematikçi John Nash'i canlandırıyor. Film, John Nash'in gizli bir kriptografi işini kabul etmesiyle başlayan gidişatı konu alıyor. En İyi Film Oscar'ını kazanan "A Beautiful Mind", Jennifer Connelly'nin aldığı En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Ron Howard'ın aldığı En İyi Yönetmen ve En İyi Uyarlama Senaryo dallarında da ödül kazandı.



"Chicago" (2002)

En İyi Film, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, En İyi Sanat Yönetimi, En İyi Kostüm, En İyi Montaj ve En İyi Müzik dallarında altı Oscar ödüllü "Chicago" müzikalinin başrollerinde Renée Zellweger, Catherine Zeta-Jones ve Richard Gere gibi ünlü oyuncular yer alıyor. İki idam mahkumu kadının kendilerini kurtarmak için kamu oyunun ve avukatlarının ilgisini çekmek amacıyla ün mücadelesine tutuşmasını izliyoruz.



"The Lord of the Rings: The Return of the King" (2003)

2004 yılı Oscar'larında En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Uyarlama Senaryo dahil, aday olduğu tüm kategorilerde toplam 11 Oscar kazanarak hem sinema tarihinde hem de Akademi Ödülleri tarihinde önemli bir yer edindi. Daha önce birçok kategoride birden ödül kazanan filmler olsa da "The Lord of the Rings: The Return of the King", En İyi Film Oscar'ını kazanan ilk ve tek fantastik türdeki film olarak ön plana çıkıyor. "Yüzüklerin Efendisi" hikayesinin sonuncu filmi olan "The Lord of the Rings: The Return of the King"de Gandalf ve Aragorn liderliğindeki halklar ile Sauron'un ordusu arasındaki savaşın en büyük ve son noktasını izliyoruz.



"Million Dollar Baby" (2004)

Kararlı bir kadın, profesyonel olmak için sert bir boks antrenörü ile çalışmaya başlar. Drama türündeki "Million Dollar Baby", o yıl herkesin tahmin ettiği şekilde başrolündeki Hilary Swank'e En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ını kazandırdı. Clint Eastwood, En İyi Yönetmen ödülünü alırken, Morgan Freeman da En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Oscar'ını aldı.



"Crash" (2004)

Los Angeles'ta yaşayan birbirinden farklı bir grup insanın iç içe geçmiş yaşamlarının, ırk, kayıp ve kurtuluş hikayeleri üzerinden çarpışmasını izliyoruz. Oyuncu kadrosunda Matt Dillon, Don Cheadle, Sandra Bullock, Thandiwe Newton, Karina Arroyave, Tony Danza, Keith David, Loretta Devine, Jennifer Esposito, William Fichtner gibi isimlerin yer aldığı, Paul Haggis'in yönetip, Boby Moresco ile senaryosunu yazdığı "Crash", üç Oscar ödülünün sahibi.



"The Departed" (2006)

Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson, Mark Wahlberg, Martin Sheen ve Vera Farmiga'yı bir araya getiren "The Departed" filminde bir polis, bir İrlanda çetesinin içine sızarken, bir çete elemanı da polislerin arasına girer ve iki köstebek birbirini bulmaya çalışır. Martin Scorsese'nin yönettiği film En İyi Yönetmen ve En İyi Film dalları dahil dört kategoride Oscar kazandı.



"No Country For Old Men" (2007)

En İyi Film, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Yönetmen ve En İyi Uyarlama Senaryo dallarında Oscar kazanan "No Country for Old Men", yönetmenleri Ethan ve Joel Coen'e en büyük şöhreti getiren filmlerinden biri olabilir. Javier Bardem, Tommy Lee Jones ve Josh Brolin'in başarılı oyunculuklarıyla dikkat çeken film, içinde iki milyon dolar olan bir çantayla kaçan bir adam, onu kovalayan bir kiralık katil ve kiralık katili kovalayan bir polisin hikayesini anlatıyor.



"The Slumdog Millionaire" (2008)

"Kim Milyoner Olmak İster?" yarışmasının Hindistan uyarlamasına katılan bir genç soruları cevaplarken bir yandan da geçmişine yolculuk yapar. "The Slumdog Millionaire", 2009 yılı Oscar'larında adından çok söz ettirerek En İyi Film, Danny Boyle'ın kazandığı En İyi Yönetmen, Simon Beaufoy'un aldığı En İyi Uyarlama Senaryo dahil sekiz dalda Oscar aldı.



"The King's Speech" (2010)

1936'da Britanya İmparatorluğu tahtına geçen ancak hem bu konuda kararsız hem de kekeme olduğu için konuşma yapmaktan kaçınan Kral George VI'nın konuşma terapisi sürecindeki hikayesini izliyoruz. "The King's Speech"in kadrosunda En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazanan Colin Firth ile birlikte Geoffrey Rush, Helena Bonham Carter, Derek Jacobi gibi ünlü oyuncular bulunuyor.



"The Artist" (2011)

Hollywood'un sessiz döneminde geçen "The Artist", bencil bir film yıldızı ile arka plandaki genç bir dansçı kızın ilişkisini konu alıyor. En İyi Film, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Yönetmen, En İyi Kostüm Tasarımı ve En İyi Müzik dallarında Oscar kazanan "The Artist"in başrollerindeki Jean Dujardin ve Bérénice Bejo'ya John Goodman, James Cromwell, Penelope Ann Miller, Missi Pyle, Beth Grant, Ed Lauter, Elizabeth Tulloch ve Malcolm McDowell eşlik ediyor.



"12 Years a Slave" (2013)

Chiwetel Ejiofor, Lupita Nyong'o, Michael Kenneth Williams, Michael Fassbender ve Brad Pitt'in bir araya geldiği "12 Years a Slave" filmi, New Yorklu özgür bir siyahi adam olan Solomon Northup'ın kaçırılarak köle olarak satılmasını anlatıyor. "12 Years a Slave", En İyi Film ile birlikte En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ve En İyi Uyarlama Senaryo Oscar'larını da kazandı.



"Birdman" (2014)

Alejandro G. Inarritu'nun senaryo ekibinde yer aldığı ve yönettiği "Birdman", diğer adıyla "Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance)" filmi, 2015 Oscar Ödülleri'nde dört dalda galip geldi. Artık unutulmaya başlamış bir süper kahraman aktörünün, bir Broadway prodüksiyonunu yazıp, yönetip, başrolünde oynayarak solmakta olan kariyerini canlandırmaya çalışmasını izlediğimiz oldukça sıra dışı bir hikaye. Filmin oyuncu kadrosunda Michael Keaton, Emma Stone, Zach Galifianakis, Edward Norton ve Naomi Watts yer alıyor.



"Moonlight" (2016)

Akademi Ödülleri tarihinin belki de en ilginç olayının yaşandığı 2018 yılının En İyi Film kategorisinin kazananı "Moonlight" olmasına rağmen, anons sırasında yanlışlıkla "La La Land" filminin adı okunmuştu. Sevinç, karışıklık, hayal kırıklığı ve yeniden sevinç duygularına tanıklık ettiğimiz oldukça iz bırakan, ilginç birkaç dakika izlemiştik. Kimliği ve cinselliğiyle boğuşan siyahi bir gencin çocukluk, ergenlik ve yetişkinlik hayatındaki mücadelelerini izliyoruz. En İyi Film, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ve En İyi Uyarlama Senaryo Oscar'larının sahibi "Moonlight"ın oyuncuları arasında Mahershala Ali, Naomie Harris, Trevante Rhodes, Alex R. Hibbert ve Janelle Monae bulunuyor.



"The Shape of Water" (2017)

1960'larda gizli bir araştırma tesisinde, yalnız bir temizlik görevlisi ile üzerinde araştırma yapıldığı için esir tutulan gizemli bir yaratık arasında yaşanan romantizmi izliyoruz. En İyi Yönetmen, En İyi Film, En İyi Müzik ve En İyi Prodüksiyon Tasarımı dallarında Oscar kazanmış olan "The Shape of Water"ın yönetmen koltuğunda Guillermo del Toro otururken, oyuncu kadrosunda ise karşımıza Sally Hawkins, Octavia Spencer, Michael Shannon, Doug Jones ve Richard Jenkins gibi isimler çıkıyor.



"Parasite" (2019)

"Parasite", Akademi Ödülleri'nde En İyi Film dalını kazanan ilk yabancı yapım olarak önemli bir yere sahip. Film, aynı zamanda En İyi Yönetmen, En İyi Orijinal Senaryo ve En İyi Yabancı Film dallarında da ödül aldı. Açgözlülük ve sınıf ayrımcılığı, zengin Park ailesi ile yoksul Kim ailesi arasındaki yeni kurulan simbiyotik ilişkiyi tehdit eder. "Parasite"ın başarılı oyuncu kadrosunda Kang-ho Song, So-dam Park, Sun-kyun Lee, Yeo-jeong Cho, Woo-sik Choi, Jang Hye-jin, Lee Jeong-eun ve Park Myeong-hoon yer alıyor.



"Nomadland" (2020)

2021 yılında gerçekleşen 93. Akademi Ödülleri'nin En İyi Film dalındaki galibi "Nomadland", Jessica Bruder'ın kitabından Chloé Zhao tarafından uyarlanarak senaryosu yazıldı ve yönetildi. Frances McDormand'ın başarılı oyunculuğuyla da övgü toplayan film, Büyük Durgunluk döneminde her şeyini kaybettikten sonra karavanda yaşamaya başlamış bir modern zaman göçebesi olan altmış yaşlarında bir kadının hikayesini anlatıyor. "Nomadland", En İyi Film Oscar'ıyla birlikte En İyi Kadın Oyuncu ve bu ödülü alan ilk Asyalı kadın olan Chloé Zhao'nun kazandığı En İyi Yönetmen ödüllerini de aldı.


Halle Berry'nin En Büyük Hayal Kırıklığı Oscar Kazanmak

94. Oscar Ödülleri Adayları Açıklandı

Oscar Ödüllü Romantik Filmler

EN ÇOK OKUNANLAR

25 Mart Terazi Burcu Ay Tutulmasında Burçları Neler Bekliyor?
25 Mart Terazi Burcu Ay Tutulmasında Burçları Neler Bekliyor?

25 Mart Terazi Burcu Ay Tutulmasında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Hikayesiyle İlham Veren Kadınlar
Hikayesiyle İlham Veren Kadınlar

Hikayesiyle İlham Veren Kadınlar

29 dakika okunma süresi
Sanatçı Keşfi: Buse Belle Cesur
Sanatçı Keşfi: Buse Belle Cesur

Sanatçı Keşfi: Buse Belle Cesur

8 dakika okunma süresi
Mert Özlenir x Nazlı Selin Şengel Düğün Daveti
Mert Özlenir x Nazlı Selin Şengel Düğün Daveti

Mert Özlenir x Nazlı Selin Şengel Düğün Daveti

1 dakika okunma süresi
Stil Önerisi: Saç Bantları
Stil Önerisi: Saç Bantları

Stil Önerisi: Saç Bantları

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Mutlaka İzlemeniz Gereken Boks Filmleri
Mutlaka İzlemeniz Gereken Boks Filmleri

Mutlaka İzlemeniz Gereken Boks Filmleri

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları
74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler
En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

Şubat Ayı Film Önerileri
Şubat Ayı Film Önerileri

Şubat Ayı Film Önerileri

Mart Ayı Film Önerileri
Mart Ayı Film Önerileri

Mart Ayı Film Önerileri

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler
“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

Şubat Ayı Dizi Önerileri
Şubat Ayı Dizi Önerileri

Şubat Ayı Dizi Önerileri

Sundance Film Festivali 2024 Kazananları
Sundance Film Festivali 2024 Kazananları

Sundance Film Festivali 2024 Kazananları

96. Oscar Ödülleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler
96. Oscar Ödülleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler

96. Oscar Ödülleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey