Mayıs 2024'te Vizyona Giren Yerli ve Yabancı Film Önerileri

Mayıs 2024'te izleyebileceğiniz, vizyonda ve çevrimiçi platformlarda yayınlanan en yeni yerli ve yabancı filmleri bir araya getirdik.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
29 Nisan 2024 Pazartesi 13:27 | Son Güncellenme:
22 dakika okunma süresi
Mayıs Ayı Film Önerileri

Mayıs 2024 Filmleri

The Idea of You, Sen İhtimali (2 Mayıs)

Yönetmen: Michael Showalter

Oyuncular: Anne Hathaway, Nicholas Galitzine, Ella Rubin, Annie Mumolo, Reid Scott, Perry Mattfeld, Jordan Aaron Hall, Mathilda Gianopoulos, Raymond Cham Jr., Jaiden Anthony, Viktor White, Dakota Adan

Aynı isimli kitaptan uyarlanan "The Idea of You (Sen İhtimali)", August Moon grubunun solisti olan 24 yaşındaki Hayes Campbell ile 40 yaşında bekar bir anne olan Solène'in aşk hikayesini konu alıyor. Eski kocası son anda sözünden cayınca Solène, Coachella Müzik Festivali'ne gidecek olan kızına eşlik etmek durumunda kalır. Beklenmedik bir anda tanışmalarıyla beraber başlayan ilişkileri, Hayes'in süperstar statüsüyle birlikte gittikçe karmaşık bir hal almaya başlar. Solène, spot ışıkları altında yaşamak durumunda kaldığı ilişkisinin, hayalleriyle uyuşmadığı gerçeğiyle yüzleşir. "The Idea of You" filmi, 2 Mayıs'ta Prime Video'da seyirciyle buluşuyor.


Back to Black (3 Mayıs)

Yönetmen: Sam Taylor-Johnson

Oyuncular: Marisa Abela, Jack O'Connell, Lesley Manville

Biyografi, dram ve müzik türlerindeki "Back to Black" filminde, Amy Winehouse'un hayatı ve müziği, ergenlikten yetişkinliğe uzanan yolculuğunu ve zamanımızın en çok satan albümlerinden birini yaratmasını izliyoruz. "Back to Black" filmi, 3 Mayıs'ta sinemalarda vizyona giriyor.


Tereddüt Çizgisi (3 Mayıs)

Yönetmen: Selman Nacar

Oyuncular: Tülin Özen, Oğulcan Arman Uslu, Gülçin Kültür Şahin

Ceza avukatı Canan, hasta annesinin, bir yargıcın ve savunması lehine dönen cinayet zanlısı müvekkilinin hayatlarını etkileyecek ahlaki bir seçim yapmak zorundadır. "Tereddüt Çizgisi" filmi, 3 Mayıs'ta Başka Sinema'da izleyiciyle buluşuyor.


Unfrosted, Çılgın Kahvaltılık (3 Mayıs)

Yönetmen: Jerry Seinfeld

Oyuncular: Jerry Seinfeld, Melissa McCarthy, Jim Gaffigan, Amy Schumer, Hugh Grant, Max Greenfield, Christian Slater, Bill Burr, James Marsden, Jack McBrayer, Thomas Lennon, Bobby Moynihan, Adrian Martinez, Sarah Cooper

Biyografi ve komedi türündeki "Unfrosted (Çılgın Kahvaltılık)" filminde, 1963'te Michigan'da kahvaltılık gevreğin iki ezeli rakibi olan Kellogg's ve Post, kahvaltının çehresini sonsuza dek değiştirecek bir hamur işi bulmak için kıyasıya yarışır. İhtiras, ihanet, şeker ve tehditkar sütçülerle dolu bir öykü olan "Unfrosted"ın başrolünde filmin senarist ve yönetmeni Jerry Seinfeld bulunuyor. "Unfrosted (Çılgın Kahvaltılık)" filmi, 3 Mayıs'tan itibaren Netflix'te izlenebilir.


Let It Be (8 Mayıs)

Yönetmen: Michael Lindsay-Hogg

Oyuncular: John Lennon, Paul McCartney, George Harrison

1970 yapımı müzik belgeseli "Let It Be", restore edilmiş haliyle yeniden seyirci karşısına çıkıyor. The Beatles'ın eski grup ruhunu yeniden yakalamak için temellere dönüş albümü yapma girişiminin filme alınmış öyküsü, bunun yerine onları daha da uzaklaştırdı. "Let It Be" filmi, 8 Mayıs'ta Disney+'ta.


Mother of the Bride, Gelinin Annesi (9 Mayıs)

Yönetmen: Mark Waters

Oyuncular: Brooke Shields, Benjamin Bratt, Miranda Cosgrove, Rachel Harris, Sean Teale, Chad Michael Murray

Komedi, dram ve romantik türlerindeki "Mother of the Bride (Gelinin Annesi)" filminde, tropik bir adadaki romantik bir düğün, gelinin annesinin damadın babasının eski sevgilisi olduğunu öğrenmesiyle felaketin eşiğine gelir. "Mother of the Bride (Gelinin Annesi)" filmi, 9 Mayıs'ta Netflix'te.


Kingdom of the Planet of the Apes, Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık (10 Mayıs)

Yönetmen: Wes Ball

Oyuncular: Kevin Durand, Freya Allan, Owen Teague

Aksiyon, macera ve bilim kurgu türündeki "Kingdom of the Planet of the Apes (Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık)" filminde, Sezar'ın hükümdarlığından yıllar sonra genç bir maymun, geçmiş hakkında kendisine öğretilen her şeyi sorgulamasına ve hem maymunlar hem de insanlar için geleceği belirleyecek seçimler yapmasına yol açacak bir yolculuğa çıkar. "Kingdom of the Planet of the Apes (Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık)" filmi, 10 Mayıs'ta sinemalarda.


Feet in Water, Head on Fire / Ayaklar Suda, Kafalar Yanıyor (11, 18 Mayıs)

Yönetmen: Terra Long

Oyuncular: Sharlene Bamboat, Terra Long, Mireya Martinez

San Andreas Fay Hattı, Güney Kaliforniya'yı Orta Doğu ve Kuzey Afrika'nın bazı bölgelerine bağlar. Benzer iklimler, burada hurma ağaçlarının ideal yetişme koşullarını sağlar. Belgesel, yerli palmiye ve hurma ağaçlarına bakan insanların emlak ve sınır politikaları yüzünden yaşadıkları sıkıntıları yansıtıyor. Belgesel, 16 mm filmin dokusuyla, mikroskobik bitki hücrelerinden makro ölçekteki dağlara uzanarak kişisel hikayeler üzerinden ekonominin ve depremin, toprağı ve toplumu nasıl şekillendirdiğini keşfediyor. "Feet in Water, Head on Fire (Ayaklar Suda, Kafalar Yanıyor)" filmi, 11 ve 18 Mayıs günlerinde İstanbul Modern Sinema'da.


Animalia, Aramızdalar (12, 16 Mayıs)

Yönetmen: Sofia Alaoui

Oyuncular: Oumaïma Barid, Mehdi Dehbi, Fouad Oughaou

Orta halli bir aileden gelen genç Itto, yeni evlendiği burjuva kocası ve ailesinin ayrıcalıklı yaşam tarzına yavaş yavaş uyum sağlamaktadır. Ancak doğaüstü olaylar ülkeyi sarsıp olağanüstü hal ilan edildiğinde, Itto kocasından ve yeni ailesinden ayrı düşer. Karnı burnunda, yapayalnız evine dönmeye çalışırken, bu zorlu fiziksel ve ruhsal macera sayesinde zihnindeki tüm engel ve kısıtlamalardan kurtulacaktır. Yönetmen, ilk uzun metrajlı filminde bilim kurgu öğelerini kullanarak günümüz Fas'ında kadınların yerini irdeliyor. "Animalia (Aramızdalar)" filmi, 12 ve 16 Mayıs günlerinde İstanbul Modern Sinema'da.


Tiger Stripes, Kaplan Desenleri (16, 19 Mayıs)

Yönetmen: Amanda Nell Eu

Oyuncular: Zafreen Zairizal , Deena Ezral, Piqa

Zafreen Zairizal'ın oynadığı 12 yaşındaki Zaffan, arkadaşları arasında ergenliğe giren ilk kız. Vücudunun dramatik değişimler geçirmesiyle birlikte arkadaşları ve köyü tarafından dışlanıyor. Ancak Zaffan, zamanla korktuğu fiziksel değişiklikleri kabul etmeyi ve gururlu, güçlü bir kadın olarak ortaya çıkmayı öğreniyor. Malezya'nın Oscar adayı Kaplan Desenleri, mitolojik göndermeleri olan, görsel ve ses tasarımıyla dikkat çeken çarpıcı bir feminist film. "Tiger Stripes (Kaplan Desenleri)" filmi, 16 ve 19 Mayıs günlerinde İstanbul Modern Sinema'da.


We No Longer Prefer Mountains, Artık Dağları Tercih Etmiyoruz (18- 19 Mayıs)

Yönetmen: Inas Halabi

Kuzey Filistin'deki bir Dürzi kasabasında geçen belgesel, izleyiciyi o coğrafyanın yalnızlığına ve sisli mistik dünyasına davet ediyor. Burası, 1948'de İsrail tarafından topraklarının büyük bir kısmına el konulmuş bir kasaba. Yönetmen, orada yaşayan insanlarla yaptığı röportajların yanı sıra, radyo yayınları ve rap gibi farklı malzemelerle uzun zamandır zıtlıklarla yaşayan bölgeye ilginç bir bakış açısı sunuyor. Hem yaşlı nüfusa uğradığı haksızlıkları dile getirmesi için alan açarken, miras aldıkları bu duruma meydan okuyan genç neslin de nabzını tutuyor. "We No Longer Prefer Mountains (Artık Dağları Tercih Etmiyoruz)" filmi, 18-19 Mayıs'ta İstanbul Modern Sinema'da.


Downtown Abbey: A New Era, Downton Abbey: Yeni Bir Çağ (20 Mayıs)

Yönetmen: Simon Curtis

Oyuncular: Hugh Bonneville, Jim Carter, Michelle Dockery, Elizabeth McGovern, Allen Leech, Tuppence Middleton, Imelda Staunton

Bu bol ışıltılı ve ihtişamlı öyküde Crawley Ailesi ile çok sevdikleri çalışanları, Downton'da bir sessiz film çekiyor ve Güney Fransa'da yeni maceralara atılıyor. "Downtown Abbey: A New Era (Downton Abbey: Yeni Bir Çağ)" filmi, 20 Mayıs'ta Netflix'te.


Ferrari (23 Mayıs)

Yönetmen: Michael Mann

Oyuncular: Adam Driver, Shailene Woodley, Giuseppe Festinese

Enzo Ferrari'nin otomobil imparatorluğunun krizde olduğu 1957 yazında geçen "Ferrari" filminde, eski yarışçı girişimci, İtalya'da 1.000 millik tehlikeli bir yarış olan Mille Miglia'ya başlarken kendisini ve sürücülerini uçurumun kenarına itiyor. "Ferrari" filmi, 23 Mayıs'ta Prime Video'da.


Sen Büyümeye Bak (23 Mayıs)

Yönetmen: Ketche

Oyuncular: Kaan Urgancıoğlu, Mert Ege Ak, Melisa Pamuk, Ezgi Şenler

Fırat ve Can, Melisa'yı kaybettikten sonra onu asla unutmamaya söz verirken, kendileri için küçük bir dünya yaratmaya çalışırlar. Ortak bir acıyla bağlanan bu ikili, hem iki taze ev arkadaşı hem de bir baba ve oğul olurlar. Her ikisi için de zor geçen bir yılın ardından Fırat, aşkı yeniden bulmasına yol açacak tesadüfler ile karşılaşır ve hayatlarına yeni biri girer. "Sen Büyümeye Bak" filmi, 23 Mayıs'ta Netflix'te.


Atlas (24 Mayıs)

Yönetmen: Brad Peyton

Oyuncular: Jennifer Lopez, Simu Liu, Sterling K. Brown, Gregory J. Cohan, Abraham Popoola, Lana Parrilla, Mark Strong

Macera, aksiyon ve dram türlerindeki "Atlas" filminde, yapay zekaya karşı derin bir güvensizlik duyan başarılı misantrop veri analisti Atlas Shepherd, kendisiyle gizemli bir geçmişe sahip firari bir robotu yakalamak için bir göreve katılır. Ancak her şey ters gittiğinde, insanlığın geleceğini yapay zekadan kurtarmanın tek şansının ona güvenmek olduğunu fark eder. "Atlas" filmi, 24 Mayıs'tan itibaren Netflix'te izlenebilir.


Furiosa: A Mad Max Saga, Furiosa: Bir Mad Max Destanı (24 Mayıs)

Yönetmen: George Miller

Oyuncular: Anya Taylor-Joy, Chris Hemsworth, Tom Burke

Aksiyon, macera ve bilim kurgu türlerindeki "Furiosa: A Mad Max Saga (Furiosa: Bir Mad Max Destanı)" filmi, kaçak savaşçı Furiosa'nın Mad Max ile karşılaşması ve ekip oluşturmasından önceki başlangıç hikayesini konu alıyor. "Furiosa: A Mad Max Saga (Furiosa: Bir Mad Max Destanı)" filmi, 24 Mayıs'ta sinemalarda.


My Oni Girl (24 Mayıs)

Yönetmen: Tomotaka Shibayama

Seslendirme Kadrosu: Kensho Ono, Miyu Tomita, Noriko Hidaka

Animasyon, macera ve dram türlerindeki "My Oni Girl" filminde, kayıp annesini bulmak için yazın kar yağarken kendisini gizemli bir yolculuğa sürükleyen dikbaşlı bir kızla maceraya atılan utangaç bir çocuk hayır demeyi öğrenebilecek midir? "My Oni Girl" filmi, 24 Mayıs'ta Netflix'te.


Kolory zla. Czerwien, Kötülüğün Rengi: Kırmızı (29 Mayıs)

Yönetmen: Adrian Panek

Oyuncular: Maja Ostaszewska, Jakub Gierszal

"Kolory zla. Czerwien (Kötülüğün Rengi: Kırmızı)" filminde, Tri-City bölgesindeki bir kumsalda işlenen korkunç cinayet, yeraltı suç dünyasını açığa çıkarırken bir savcının ve cevap arayışındaki kederli bir annenin cesaretini sınar. "Kolory zla. Czerwien (Kötülüğün Rengi: Kırmızı)" filmi, 29 Nisan'da Netflix'te.


Young Woman and the Sea (31 Mayıs)

Yönetmen: Joachim Rønning

Oyuncular: Daisy Ridley, Tilda Cobham-Hervey, Stephen Graham

Biyografi, dram ve romantik türlerindeki "Young Woman and the Sea" filmi, 1926'da Manş Denizi'ni yüzerek geçen ilk kadın olan yarışmacı yüzücü Trudy Ederle'nin hikayesini anlatıyor. "Young Woman and the Sea" filmi, 31 Mayıs'ta Disney+'ta.


A Part of You, Senin Bir Parçan (31 Mayıs)

Yönetmen: Sigge Eklund

Oyuncular: Felicia Maxime, Edvin Ryding, Zara Larsson

Geride kalanlar ve yetişkinliğe geçiş temalı bu duygusal ve acı tatlı dramada bir genç, paramparça olan dünyasını yeniden toparlamaya çalışır. "A Part of You (Senin Bir Parçan)" filmi, 31 Mayıs'ta Netflix'te.


Kavur

Yönetmen: Fırat Özeler

Dünya prömiyerini Rotterdam Film Festivali'nde gerçekleştiren ve 2023'te SİYAD tarafından En İyi Belgesel seçilen, Fırat Özeler imzalı "Kavur", Ömer Kavur'un dünyasında çıkılan düşsel bir yolculuk. Cem Yılmaz, Funda Eryiğit ve Tilbe Saran'ın anlatıcı sesleriyle ilerleyen bu özgün anlatıda, bir genç kadın, yönetmen Ömer Kavur'un filmlerindekine benzer bir yolculuğa çıkarsa tüm sıkıntılarının çözüleceğine inanır ve kadın ile Kavur arasında hayali bir diyalog başlar. "Kavur" isimli belgesel, mayıs ayında MUBI'de izleyiciyle buluşuyor.


Jodaeiye Nader Az Simin, A Separation, Bir Ayrılık

Yönetmen: Asghar Farhadi

Oyuncular: Payman Maadi, Leila Hatami, Sareh Bayat

İran sinemasının son dönemdeki simgelerinden birine dönüşen "Jodaeiye Nader Az Simin (A Separation, Bir Ayrılık)", hem Altın Ayı'yı kazandı hem de Yabancı Dilde En İyi Film dalında Oscar'a layık görüldü. Asghar Farhadi, karakterlerinin çelişkilerini ve zaaflarını kusursuzca tahlil ederken, ahlaki açmazları ortaya koyarak modern bir trajedi yaratıyor. Farhadi'nin günümüz İran toplumunu anlatırken sınıfsal çatışmaları, geleneksel aile ve toplumsal cinsiyet rollerini bir arada hikayenin içine yediren tarzı, yaşamın kendisi kadar karmaşık, içinden çıkılmaz bir örgüye sahip. "Jodaeiye Nader Az Simin (A Separation, Bir Ayrılık)" filmi, mayıs ayında MUBI'de.


En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

En İyi Canlı Çekim Disney Prensesi Filmleri

EN ÇOK OKUNANLAR

2024 Miami Formula 1 Grand Prix'sinde Neler Oldu?
2024 Miami Formula 1 Grand Prix'sinde Neler Oldu?

2024 Miami Formula 1 Grand Prix'sinde Neler Oldu?

1 dakika okunma süresi
En Çok Sevilen Adidas Sneaker Modelleri Nelerdir?
En Çok Sevilen Adidas Sneaker Modelleri Nelerdir?

En Çok Sevilen Adidas Sneaker Modelleri Nelerdir?

6 dakika okunma süresi
2024 MET Gala'nın En İyi Saç ve Makyaj Görünümleri
2024 MET Gala'nın En İyi Saç ve Makyaj Görünümleri

2024 MET Gala'nın En İyi Saç ve Makyaj Görünümleri

1 dakika okunma süresi
2024 MET Gala En İyi Kırmızı Halı Görünümleri
2024 MET Gala En İyi Kırmızı Halı Görünümleri

2024 MET Gala En İyi Kırmızı Halı Görünümleri

1 dakika okunma süresi
2024 Mayıs Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?
2024 Mayıs Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?

2024 Mayıs Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

Tüm Zamanların En İkonik Fransız Filmleri
Tüm Zamanların En İkonik Fransız Filmleri

Tüm Zamanların En İkonik Fransız Filmleri

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Challengers” Filmi İncelemesi
“Challengers” Filmi İncelemesi

“Challengers” Filmi İncelemesi

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları
43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler
En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları
74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

“The Idea of You” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“The Idea of You” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“The Idea of You” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

Nisan Ayı Film Önerileri
Nisan Ayı Film Önerileri

Nisan Ayı Film Önerileri

77. Cannes Film Festivali Altın Palmiye Adayları
77. Cannes Film Festivali Altın Palmiye Adayları

77. Cannes Film Festivali Altın Palmiye Adayları