Jennifer Lopez'in En İyi 15 Filmi

Müzik kariyeriyle dünyaca ünlenen Jennifer Lopez, 90'larda Hollywood'a da adım attı. Gerilimden romantik komediye, animasyondan dram ve aksiyon filmlerine, Jennifer Lopez'in en iyi performansları.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
21 Temmuz 2022 Perşembe 18:39 | Son Güncellenme:
18 dakika okunma süresi
Jennifer Lopez'in En İyi Filmleri

En Popüler Jennifer Lopez Filmleri

Jennifer Lopez'in sahip olduğu yetenek, onu hem müzik hem de sinema dünyasında başarılı kıldı. Müzik kariyeriyle dünyaca ünlenen Jennifer Lopez, 90'larda Hollywood'a da adım attı. Bu filmlerde Lopez'in performansı, izleyicileri şaşırtmış ve onları derinden etkiledi. Gerilimden romantik komediye, animasyondan dram ve aksiyon filmlerine, Jennifer Lopez'in en iyi performansları.


1. Maid in Manhattan (2002) – IMDB Puanı 5.3

Yönetmen: Wayne Wang

Oyuncular: Jennifer Lopez, Ralph Fiennes, Natasha Richardson, Stanley Tucci, Tyler Posey, Frances Conroy, Amy Sedaris

2000'lerin başında yeniden hayat bulan bir Külkedisi hikayesi olan "Maid in Manhattan", bir otelde temizlik görevlisi olarak çalışan Marisa'nın başından geçen bir yanlış kimlik vakasını anlatıyor. Ünlü bir politikacı, otelde kalan zengin bir misafir sandığı Marisa'ya aşık olur. Jennifer Lopez'in dikkat çeken performansı ve başroldeki partneri Ralph Fiennes ile uyumu, "Maid in Manhattan"ı klasik aşk filmlerinden biri haline getirdi.

2. The Cell (2000) – IMDB Puanı 6.4

Yönetmen: Tarsem Singh

Oyuncular: Jennifer Lopez, Vince Vaughn, Vincent D'Onofrio

Mark Protosevich'in yazıp, Tarsem Singh'ın yönettiği "The Cell", kendi hayran kitlesine sahip olsa da genel izleyici tarafından pek de beğenilmemişti. Buna rağmen Jennifer Lopez'in filmdeki performansı oldukça övgü toplamakta. Film, son kurbanı Julia Hickson'ı kurtarmak için seri katil Carl Rudolph Stargher'ın koma halindeki zihnine sızmak üzere tutulan psikolog Catherine Deane'i takip ediyor. Deneysel bir teknoloji kullanarak suçlunun zihnine giren Catherine, burada akıl almaz dehşet ve işkencelerle karşı karşıya kalır. Filmin büyük ölçüdeki kısmı sürreal denebilecek görsellerden oluşan bu zihin sahnelerinde geçiyor.

3. Second Act (2018) – IMDB Puanı 5.8

Yönetmen: Peter Segal

Oyuncular: Jennifer Lopez, Milo Ventigmigalia, Leah Remini, Vanessa Hudgens

Maya bir mağazada müdür yardımcısı olarak çalışan orta yaşlı bir kadındır. Üniversite diploması yoktur ama bolca deneyimi ve zekası vardır. Maya, yeni bir hayata başlamaya cesaret ederi ancak geçmişinden gelen sır, yeni hayatını yeniden değerlendirmesine neden olacaktır. Hikaye her ne kadar izleyeni iyi hissettiren türden de olsa filmin en büyük başarısı, Jennifer Lopez, Milo Ventigmigalia, Leah Remini ve Vanessa Hudgens'ten oluşan oyuncu kadrosunun performansları.

4. Monster-in-Law (2005) – IMDB Puanı 5.5

Yönetmen: . Robert Luketic

Oyuncular: Jennifer Lopez, Jane Fonda, Michael Vartan, Wanda Sykes, Adam Scott, Monet Mazur, Annie Parisse, Will Arnett, Elaine Stritch

Jennifer Lopez, özellikle komedi oranı yüksek romantik filmlere çok yakışıyor. Charlie ve Kevin, yakında evleneceklerdir ama Kevin'in zorlu annesi Viola, Charlie için büyük bir mücadele olacaktır. Jane Fonda ile Jennifer Lopez'in tüm yeteneklerini sergileyerek canlandırdığı bu iki karakterin rekabeti ve tartışmalarının komikliği, eğlenceli bir zaman geçirme kaynağı oluyor.

5. Hustlers (2019) – IMDB Puanı 6.3

Yönetmen: Lorene Scafaria

Oyuncular: Jennifer Lopez, Lili Reinhart, Lizzo, Cardi B, Constance Wu, Julia Stiles, Mette Narrative, Wai Ching Ho, Vanessa Aspillaga, Trace Lystte, Usher

Jennifer Lopez'in kariyerinin en iyi eleştirilerini aldığı "Hustlers", kulüplerde zengin erkekleri baştan çıkarıp paralarını çalan bir grup New York'lu striptizciyi anlatıyor. Filmin yapımcılığını da üstlenen Lopez, deneyimli bir dansçı ve operasyonun beyni olan Ramona'yı canlandırıyor. Gerçek bir gazete makalesinden esinlenilerek yazılan "Hustlers" izleyicilerin büyük bir kısmından beğeni topladı ve gişede oldukça başarılı oldu. Tabii bu konuda ünlü oyuncu kadrosunun da etkisi büyük olsa gerek.

6. Selena (1997) – IMDB Puanı 6.8

Yönetmen: Gregory Nava

Oyuncular: Jennifer Lopez, Edward James Olmos, John Seda, Jackie Guerra, Constance Marie

Jennifer Lopez'in muhtemelen en çok sevilen filmi "Selena", Texa doğumlu şarkıcı Selena Quintanilla-Pérez'in gerçek hikayesini anlatıyor. Selena'nın hızlı yükselişini ve sanatçının zamansız ve trajik sonunu izlediğimiz filmde Lopez'in performansı, eleştirmenlerce de övgüye değer bulunmuş ve kendisine ilk Altın Küre adaylığını getirmişti. Aynı zamanda bu film ile birlikte Jennifer Lopez, milyon dolar kazanan ilk Latin oyuncu oldu.

7. The Back-up Plan (2010) – IMDB Puanı 5.3

Yönetmen: Alan Poul

Oyuncular: Jennifer Lopez, Alex O'Loughlin, Michaela Watkins

Alan Poul'un yönettiği "The Back-up Plan", Jennifer Lopez'in en iyi filmi olmasa da yine de oyunculuğuyla bizi ekrana kilitlemeyi başarıyor. Aradığı erkeği bir türlü bulamamış olan Zoe, anne olmayı çok istediği için sperm bankası sayesinde hamile kalmaya karar verir. Planını yürürlüğe sokup hamile kalması ile hayatının aşkıyla tanışmasının aynı güne denk gelmesi ise pek iyi olmayacaktır. Kabul etmek gerek ki Jennifer Lopez, romantik komedilere gerçekten çok yakışıyor.

8. Marry Me (2022) – IMDB Puanı 6.1

Yönetmen: Kat Cairo

Oyuncular: Jennifer Lopez, Owen Wilson, Maluma, John Bradley, Sarah Silverman, Chloe Coleman

"Marry Me", Jennifer Lopez'in "Kendisini mi canlandırdı acaba?" diye düşünmemize neden olan, dünyanın en ünlü pop şarkıcılarından biri olan Kat karakterine hayat verdiği film. Düğünü, canlı olarak tüm dünyanın gözü önünde gerçekleşecek Kat, evlenmesine saniyeler kala nişanlısının onu aldattığını öğrenir. Bunun üstüne Kat, hayranlarıyla dolu seyircilerinin arasından rastgele bir adamı sahneye çıkarıp onunla evlenmeye karar verdiğini açıklar. Ancak bu rastgele yabancı, küçük kızının zoruyla bu konser/düğün etkinliğine gelmiş Charlie'dir. Kat'in kariyerini kurtarmak için ikili arasında bir anlaşma imzalanır. Kat Cairo'nun yönettiği filmin başrollerinde Jennifer Lopez ve Owen Wilson'ın yanı sıra Maluma, John Bradley, Sarah Silverman ve Chloe Coleman yer alıyor.

9. Lila & Eve (2015) – IMDB Puanı 5.8

Yönetmen: Charles Stone III

Oyuncular: Jennifer Lopez, Viola Davis

Çocukları bir arabada vurularak öldürülen iki perişan anne, yerel yetkililerin önlem almaması üzerine çocuklarının ölümlerinin intikamını almak için bir araya gelir. Yönetmenliğini Charles Stone III'nin üstlendiği suç, dram ve gerilim türlerindeki "Lila & Eve", eleştirmenlerden sert yorumlar alsa da sadece Jennifer Lopez ve Viola Davis'in oyunculuğu için bile izlenebilecek bir yapım.

10. What to Expect When You're Expecting (2012) – IMDB Puanı 5.7

Yönetmen: Kirk Jones

Oyuncular: Jennifer Lopez, Cameron Diaz, Matthew Morrison, Dennis Quaid, Elizabeth Banks, J. Todd Smith, Chace Crawford, Brooklyn Decker, Anna Kendrick, Ben Falcone, Chris Rock, Rodrigo Santoro, Joe Manganiello, Rob Huebel

Bu romantik komedi, ilk kez bebek sahibi olmanın sürprizlerini ve heyecanını yaşayan, birbirlerine bağlı beş çiftin hayatını anlatıyor. Çiftler, ebeveynliğin hayal ettiklerinden çok daha fazlasını gerektirdiğini anlar. Kirk Jones'un yönettiği "What to Expect When You're Expecting", iyi oyuncularla dolu eğlenceli bir boş zaman geçirme filmi arayanları hayal kırıklığına uğratmayacaktır.

11. An Unfinished Life (2005) – IMDB Puanı 7.0

Yönetmen: Lasse Hallström

Oyuncular: Jennifer Lopez, Robert Redford, Morgan Freeman, Gridd Gilkyson

Kızına bakması gereken Jean, çaresiz kalınca eski bir alkolik olan kayınpederi Einar'ın yanına taşınmak zorunda kalır. Einar ve Jean, eski yaralarının iyileşmesi için çalışırken birbirlerini affetmeyi öğrenmek zorunda kalacaktır. Lopez'in en duygusal ve yürek ısıtan performansını izlediğimiz filmin yönetmenliğini Lasse Hallström üstleniyor.

12. Shall We Dance (2004) – IMDB Puanı 6.2

Yönetmen: Peter Chelsom

Oyuncular: Jennifer Lopez, Richard Gere, Susan Sarandon, Stanley Tucci

Hayatında işi dışında pek bir şey olmayan ve sıkılmış bir avukat, salon dansı eğitimleri almaya başlar ve dans eğitmenine ilk görüşte aşık olur. "Shall We Dance" filminin senaryosu, Masayuki Suo'nun 1997 tarihli senaryosundan Audrey Wells tarafından uyarlanıyor.

13. Home (2015) – IMDB Puanı 6.6

Yönetmen: Tim Johnson

Seslendirme Kadrosu: Jennifer Lopez, Jim Parsons, Rihanna, Steve Martin, Matt Jones

Kendi halkından kaçan bir uzaylı olan Oh, küçük bir kız olan Tip ile arkadaş olur. Oh, arayışında Tip'e yardım etmeye çalışır, ancak bir müdahale olabilir. Renkli, şapşal ve olabildiğince iyi hissettiren bir film olan "Home"un yönetmenliğini Tim Johnson yapıyor.

14. Parker (2013) – IMDB Puanı 6.2

Yönetmen: Taylor Hackford

Oyuncular: Jennifer Lopez, Jason Statham

"Parker"da Jennifer Lopez'e aksiyon filmlerinin en çok aranan erkek oyuncusu Jason Statham eşlik ediyor. Bu da Taylor Hackford'un yönettiği filmdeki macera ve hız seviyesiyle ilgili bize oldukça fazla fikir veriyor. Mesleki etiğine bağlı bir hırsız, ekibi tarafından ihanete uğrayıp ölüme terk edilir. Yeni bir kılığına bürünen Parker, ekibin içinden Leslie ile beklenmedik bir ittifak kurarak, büyük soygunun kazancını elde etmeye çalışır.

15. Out of Sight (1998) – IMDB Puanı 7.0

Yönetmen: Steven Soderbergh

Oyuncular: Jennifer Lopez, George Clooney, Ving Rhames, Don Cheadle, Catherine Keener, Albert Brooks

Steven Soderbergh'in yönettiği "Out of Sight"ta Lopez ve George Clooney bir araya geliyor. Filmde hapishaneden kaçtıktan sonra bir federal polise aşık olan başarılı bir banka soyguncusunu takip ediyoruz. Senaryosu Scott Frank tarafından Elmore Leonard'ın romanından uyarlanan "Out of Sight", En İyi Senaryo dalında Socar'a aday oldu.


Tom Cruise'un En İyi Performansları

Margot Robbie'nin En İyi Performansları

Chris Evans'ın En İyi Performansları

EN ÇOK OKUNANLAR

En İyi Polo Kazak Stilleri
En İyi Polo Kazak Stilleri

En İyi Polo Kazak Stilleri

1 dakika okunma süresi
Podyumlardan İlhamla 10 Makyaj Trendi
Podyumlardan İlhamla 10 Makyaj Trendi

Podyumlardan İlhamla 10 Makyaj Trendi

1 dakika okunma süresi
Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları
Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları

Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları

12 dakika okunma süresi
2024 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri
2024 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri

2024 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri

1 dakika okunma süresi
Nisan Ayı Burç Yorumları
Nisan Ayı Burç Yorumları

Nisan Ayı Burç Yorumları

34 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Şubat Ayı Film Önerileri
Şubat Ayı Film Önerileri

Şubat Ayı Film Önerileri

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey
“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları
43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

Nisan Ayı Film Önerileri
Nisan Ayı Film Önerileri

Nisan Ayı Film Önerileri

Mart Ayı Dizi Önerileri
Mart Ayı Dizi Önerileri

Mart Ayı Dizi Önerileri

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler
Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

Sundance Film Festivali 2024 Kazananları
Sundance Film Festivali 2024 Kazananları

Sundance Film Festivali 2024 Kazananları

Nisan Ayı Dizi Önerileri
Nisan Ayı Dizi Önerileri

Nisan Ayı Dizi Önerileri

Şubat Ayı Dizi Önerileri
Şubat Ayı Dizi Önerileri

Şubat Ayı Dizi Önerileri