Chris Evans'ın En İyi 10 Filmi

“Captain America” karakterini canlandırmasıyla ünü hızla artan ve Hollywood'un aranan oyuncularından birine dönüşen Chris Evans'ın filmografisinde ağırlıklı olarak aksiyon filmlerini görüyoruz. Yine de romantikten bilim kurguya, komediden drama geniş bir tür yelpazesine sahip olan Chris Evans'ın en iyi 10 filmini inceliyoruz.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
14 Haziran 2022 Salı 14:23 | Son Güncellenme:
15 dakika okunma süresi
Chris Evans'ın En İyi Filmleri


"Knives Out" (2019)

Chris Evans, Captain America karakterini uzun bir süre canlandırdıktan hemen sonra "Knives Out" ile Captain America'nın naif, düzgün, efendi karakterinin tam tersi bir rol ile karşımıza çıkıyor. "Knives Out", gizem ve dedektiflik filmlerini sevenlerin kesinlikle keyif alacağı bir yapım. Rian Johnson tarafından yazılıp yönetilen film, Harlan Thrombey isimli zengin bir adamın ölü bulunmasıyla başlıyor. Dedektif Benoit Blanc, bu gizemli ölümü çözmek için malikaneye gelir. Ancak Harlan'ın ailesinin tüm üyeleri şüpheli davranmaktadır. Oyuncu kadrosunda Daniel Craig, Ana de Armas, Jamie Lee Curtis, Michael Shannon, Don Johnson, Toni Collette, Chris Evans ve Lakeith Stanfield'ın yer aldığı "Knives Out", 40 milyon dolarlık bütçesini fazlasıyla katlayarak, dünya çapında 311.4 milyon dolarlık bir hasılat elde etti. Ardından, doğal olarak devam filmi için hazırlıklara başlandı. "Knives Out 2"da Chris Evans'ı göremeyecek olsak da Daniel Craig başrolde devam ediyor.



"Snowpiercer" (2013)

Oscar'lara damga vuran "Parasite" filminin yönetmeni Bong Joon-ho'nun yönettiği "Snowpiercer", o kadar ünlü oldu ki 2020 yılında dizisi de çekilmeye başlandı. Post-apokaliptik bilim kurgu aksiyon türündeki filmin ana karakteri, tam da Chris Evans için biçilmiş bir rol. Olaylar, iklim krizinin dünyayı yaşanamaz bir hale getirmesinin ardından, insanlığın son kalıntılarını taşıyan bir trende gerçekleşiyor. Tren, önden arkaya doğru hiyerarşik bir düzenle sınıflandırılmış ve en arkada Curtis isim genç bir adamın da dahil olduğu alt sınıf yer alıyor. Yaşanan tüm adaletsizlikler, Curtis'in liderliğini yaptığı ezilen kitlenin isyanına yol açıyor. Filmin başarılı oyuncu kadrosunda Chris Evans'a Tilda Swinton, Jamie Bell, Song Kang-ho, Octavia Spencer, John Hurt ve Ed Harris eşlik ediyor.



"Gifted" (2017)

Bu sefer Chris Evans, dram türünde bir film ile karşımıza çıkıyor. Tom Flynn'in yazıp Marc Webb'in yönettiği "Gifted", küçük dahi yeğeni Mary'i tek başına yetiştiren Frank'i takip ediyor. Frank, Mary'nin annesiyle bir velayet savaşına giriyor. Evans, bu film sayesinde baba figürü olarak da oldukça gerçekçi ve duygusal bir performans sergileyebileceğini kanıtlıyor. Filmin başrollerinde Chris Evans, Mckenna Grace, Lindsay Duncan ve Octavia Spencer'ı görüyoruz.



"Puncture" (2011)

Biyografi ve dram türündeki "Puncture", Chris Evans'ın en ciddi rollerinden biri olabilir. Klasik Hollywood filmlerinden çok da ileri gidemese de "Puncture"ın özünde etkileyici bir hikayesi var. Uyuşturucu bağımlısı bir avukat, kişisel şeytanlarıyla savaşırken bir tıbbi malzeme şirketiyle de mahkemede savaşmaktadır. Adam ve Mark Kassen imzalı "Puncture"da Chris Evans'ın yanı sıra Michael Biehn, Vinessa Shaw ve Brett Cullen yer alıyor.



"The Nanny Diaries" (2007)

Chris Evans ile Scarlett Johansson'ın bir araya gelişi Marvel filmlerinden çok daha önce gerçekleşti, ardından ikili "The Nanny Diaries" ile yeniden birlikte kamera karşısına geçti. Bu kadar çok filmde yan yana gelmelerinin nedeninin, tesadüften çok, ikilinin uyumunun sevilmesi olduğunu söyleyebiliriz. Üniversiteden mezun olan Annie, zengin bir New York'lu aile için dadı olarak çalışmaya başlar. Ailenin evine yerleşen Annie, bir yandan bu işlevsiz ailenin yanında bir yer edinmeye, bir yandan sorumluluğundaki zorlu çocuğun dadılığını yapmaya, bir yandan da yeni bir romantizme yelken açmaya çalışmaktadır. Başroldeki Scarlett Johansson'a Chris Evans, Laura Linney, Paul Giamatti, Donna Murphy ve Nicholas Art eşlik ediyor.



"Scott Pilgrim vs. The World" (2010)

Chris Evans, "Scott Pilgrim vs. The World" filminde yardımcı oyuncu rolünde olsa da adeta rol çalacak kadar başarılı bir performans sergilediğinin altını çizmek gerek. Bryan Lee O'Malley'nin "Scott Pilgrim" çizgi romanından uyarlanan filmde, Scott'ın bir yandan bir müzik yarışmasını kazanmaya çalışırken, bir yandan da sevgilisinin eski sevgilileriyle mücadele edişini izliyoruz. Biraz komedi, biraz müzik, biraz video oyunu ve çizgi roman estetiğinin bir araya geldiği yapım, ilk yayınlandığı dönemde pek parlak eleştiriler almasa da zamanla ikonikleşti.



"What's You Number?" (2011)

Listemizdeki bir diğer romantik komedi türündeki film ise "What's You Number?" Bu sefer Chris Evans, başrolü Anna Faris ile paylaşıyor. Ally'nin, hayatında daha önceden ilişki yaşadığı 19 erkeği yeniden gözden geçirerek, bunlardan birinin "hayatının aşkı" olup olmadığını bulmaya çalışmasını izliyoruz. Ally'e bu macerasında komşusu Colin yardım ediyor. Tabii ki romantik komedi türünün hayranları şimdiden filmin sonunu tahmin etmiştir bile. Ancak yine de izlemesi keyifli bir iş. Chris Evans'ın da romantik komedilere oldukça yakıştığını söylemek gerek. Yine de belki filmografisini belli bir dengede tutmak adına, Evans'ın filmleri arasında çok da fazla romantik komediye rastlayamıyoruz.



"Before We Go" (2014)

"Before We Go" filmine listemizde yer vermemizin nedeni; bunun, Chris Evans'ın en iyi filmlerinden biri olması değil, tek yönetmenlik denemesi olması. Evans'ın Alice Eve ile birlikte başrolü paylaştığı "Before We Go", gece boyunca Manhattan'da mahsur kalan iki yabancıyı takip ediyor. Beklenmedik bir macera, onları korkularıyla yüzleşmeye ve hayatlarının kontrolünü ellerine almaya zorladığında birbirlerinin en güvenilir sırdaşları haline gelirler. Oldukça minimal bir film olması nedeniyle Evans ve Eve'in oyunculukları ön plana çıkıyor. Ancak Chris Evans, bu deneyimi zorlu veya tatminsiz mi buldu bilemiyoruz ama bir daha yönetmenliğe kalkışmadı.



"Captain America: The Winter Soldier" (2014)

Marvel evreninde Captain America karakterine hem "Avengers" filmlerinde hem de "Captain America" filmlerinde hayat veren Chris Evans, tam 11 film boyunca aynı karakteri canlandırdı. Bu adanmışlığı temsilen "Captain America" serisinin en sevilen filmlerinden "Captain America: The Winter Soldier"ı listemize eklemek istedik. "Captain America" üçlemesi, muhtemelen Marvel'ın en sevilen serilerinin başında geliyor. "Captain America: The Winter Soldier" ise Marvel'ın en cesur filmlerinden biri olabilir çünkü oldukça milliyetçi duygularla ortaya çıkan ve inşa edilen bu karakter, filmde beklenmedik bir şekilde sistem eleştirisi yapıyor. Süper kahraman filmlerinin, genelde tartışmalı konulara girmeyi tercih etmemesi nedeniyle "Captain America: The Winter Soldier"ın farklı bir yol izlemesi oldukça takdir edilmişti. Steve Rogers, modern dünyadaki rolünü benimsemeye çalışırken, yeni bir tehdit olan Winter Soldier isimli suikastçıya karşı savaşmak için bir Avenger ve S.H.I.E.L.D ajanı olan Black Widow ile birlikte çalışır. Anthony ve Joe Russo'nun yönettiği filmin başrollerinde Chris Evans, Samuel L. Jackson, Scarlett Johansson, Robert Redford, Sebastian Stan, Anthony Mackie ve Cobie Smulders yer alıyor. Küçük bir uyarı notu eklemekte fayda var; bu filmi izlemeden önce yayın sırasına göre diğer Marvel filmlerini de izlemek isteyebilirsiniz. Tüm filmler kendi başlarına bir konuya sahip olsa da karakterleri tanımak ve geniş çaplı hikayenin anlaşılabilmesi adına tamamını izlemekte fayda var. Aksi takdirde konuya çok havadan girdiğiniz için pek zevk alamayabilirsiniz.



"Avengers: Endgame" (2019)

Hem Marvel'ın kurduğu 24 filmlik evrenin son filmi hem de Chris Evans'ın Captain America karakterini son kez canlandırdığı film olarak "Avengers: Endgame"in önemi, Evans için oldukça büyük olsa gerek. Yıllar boyunca ilmek ilmek işlenen hikayenin son parçası ve seneler boyunca bu filmlerde tek bir karaktere hayat veren oyuncuların bazıları için veda niteliği taşıyan bu filmin başarısı, aslında kendinden önce gelen filmler sayesinde büyüyor. "Avengers: Endgame" muhtemelen tarihin en kalabalık süper kahraman filmidir. İçinde onlarca süper kahraman olmasına rağmen tüm karakterleri önceki filmler sayesinde iyice tanımış olduğumuz için kaosa dönüşebilecek bir film, çok büyük bir başarıyla sonuçladı. Film, Thanos'a karşı verilen savaşın son kısmını anlatıyor. Anthony ve Joe Russo imzalı filmin dev oyuncu kadrosunda Josh Brolin, Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Chris Evans, Scarlett Johansson, Don Cheadle, Benedict Cumberbatch, Tom Holland, Chadwick Boseman, Zoe Saldana, Elizabeth Olsen, Karen Gillan, Tom Hiddleston, Paul Bettany, Anthony Mackie, Sebastian Stan, Idris Elba, Danai Gurira, Peter Dinklage, Dave Bautista, Vin Diesel, Bradley Cooper ve daha birçok isim bulunuyor.


Natalie Portman'ın En İyi Performansları

En İyi Johnny Depp Filmleri

Kıvanç Tatlıtuğ'un En İyi Performansları

EN ÇOK OKUNANLAR

Seyahat Rehberi: Sakız Adası
Seyahat Rehberi: Sakız Adası

Seyahat Rehberi: Sakız Adası

9 dakika okunma süresi
Taylor Swift Hakkında Merak Edilenler
Taylor Swift Hakkında Merak Edilenler

Taylor Swift Hakkında Merak Edilenler

22 dakika okunma süresi
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

1 dakika okunma süresi
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler
Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

Şubat Ayı Dizi Önerileri
Şubat Ayı Dizi Önerileri

Şubat Ayı Dizi Önerileri

Mart Ayı Film Önerileri
Mart Ayı Film Önerileri

Mart Ayı Film Önerileri

Nisan Ayı Film Önerileri
Nisan Ayı Film Önerileri

Nisan Ayı Film Önerileri

Nisan Ayı Dizi Önerileri
Nisan Ayı Dizi Önerileri

Nisan Ayı Dizi Önerileri

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

Mart Ayı Dizi Önerileri
Mart Ayı Dizi Önerileri

Mart Ayı Dizi Önerileri

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları
74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar