Jennifer Lawrence'ın En İyi 16 Filmi

Jennifer Lawrence, doğal yeteneği, güçlü sahne performansları ve sempatik karakteri sayesinde Hollywood'un tanınan ve saygı gören isimlerinden biri. Amerikan sinemasının en çok kazanan oyuncularından biri olan Jennifer Lawrence'ın en iyi filmlerini bir araya getirdik.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
9 Haziran 2023 Cuma 16:06 | Son Güncellenme:
17 dakika okunma süresi
Jennifer Lawrence'ın En İyi Filmleri

Jennifer Lawrence Kimdir?

Jennifer Lawrence, 15 Ağustos 1990'da Kentucky, ABD'de doğdu. Doğal yeteneği, güçlü sahne performansları ve sempatik karakteri ile kısa sürede büyük bir çıkış yaparak Hollywood'da tanınan ve saygı gören bir isim haline geldi. Oyunculuk kariyerine genç yaşta başlayan Jennifer Lawrence, dramdan bilim kurguya, komediden aksiyona, gerilimden korkuya pek çok farklı türde çeşitli başarılı filmlerde rol aldı.

Jennifer Lawrence, oyunculuğa ilgi duymaya genç yaşta başladı. 2006 yılında "Company Town" adlı televizyon dizisiyle profesyonel olarak ilk oyunculuk deneyimini yaşadı. Ardından "The Bill Engvall Show" adlı 'sitcom'da rol aldı ve performansıyla dikkat çekti. Büyük çıkışını ise 2010 yapımı "Winter's Bone" filmiyle yaptı. Bu filmdeki performansıyla En İyi Kadın Oyuncu dalında Akademi Ödülü'ne aday gösterildi ve geniş çapta tanındı.

"Silver Linings Playbook" (2012) filmindeki performansı ile En İyi Kadın Oyuncu kategorisinde Oscar kazanarak Hollywood'daki yerini kesinleştirmiş oldu. Jennifer Lawrence, "The Hunger Games" serisinde başrol performansıyla da büyük beğeni topladı. Daha sonra "X-Men" filmlerinde genç mutan Mystique karakterini canlandırarak popülerliğini daha da artırdı. "American Hustle" (2013), "Joy" (2015) ve "Passengers" (2016) gibi filmlerdeki rolleriyle birçok ödül kazandı.


Jennifer Lawrence'ın En İyi Filmleri:

1. Silver Linings Playbook (2012) – IMDB Puanı 7.7

Yönetmen: David O. Russell

Oyuncular: Jennifer Lawrence, Bradley Cooper, Robert De Niro

Dram, komedi ve romantik türlerdeki "Silver Linings Playbook", Jennifer Lawrence'a En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ını kazandıran film. Eski öğretmen Pat Solitano, akıl hastanesinde geçirdiği bir sürenin ardından ailesinin yanına taşınır ve eski karısıyla barışmaya çalışır. Pat, kendi sorunları olan gizemli bir kız olan Tiffany ile tanışınca işler daha da zorlaşır.


2. Winter's Bone (2010) – IMDB Puanı 7.1

Yönetmen: Debra Granik

Oyuncular: Jennifer Lawrence, John Hawkes, Garret Dillahunt, Isaiah Stone

Gizem ve dram türündeki "Winter's Bone" filminde, gözü kara bir Ozark Mountain kızı, bir yandan ailesini bir arada tutmaya çalışırken bir yandan da tehlikeli arazileri aşarak uyuşturucu satıcısı babasının peşine düşüyor. Daniel Woodrell'ın romanından Debra Granik ve Anne Rosellini tarafından senaryoya uyarlanan "Winter's Bone"un En İyi Film, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ve En İyi Uyarlama Senaryo dallarında Oscar adaylıkları bulunuyor. "Winter's Bone" filmin sahip olduğu En İyi Kadın Oyuncu adaylığı, Jennifer Lawrence'ın ilk Oscar adaylığı.


3. American Hustle (2013) – IMDB Puanı 7.2

Yönetmen: David O Russell

Oyuncular: Amy Adams, Christian Bale, Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Jeremy Renner, Louis C.K, Michael Pena

"American Hustle" filminde bir dolandırıcı olan Irving Rosenfeld, baştan çıkarıcı ortağı Sydney Prosser ile birlikte bir FBI ajanı için çalışmaya zorlanır. Ajan Richie DiMaso, onları Jersey'deki güç simsarları ve mafya dünyasına iter.


4. Mother! (2017) – IMDB Puanı 6.6

Yönetmen: Darren Aronofsky

Oyuncular: Jennifer Lawrence, Javier Bardem, Ed Harris, Michelle Pfeiffer, Brian Gleesın, Domhnall Gleeson

"Mother!" filmi, Darren Aronofsky'nin en tartışmalı filmi olabilir; bazılarına göre bir başyapıt bazılarına göre ise abartılı bir yapım. Sembolizmle dolu "Mother!" filminde bir çiftin ilişkisi, davetsiz misafirlerin evlerine gelip huzurlu yaşamlarını bozmasıyla sınanır.


5. Joy (2015) – IMDB Puanı 6.6

Yönetmen: David O. Russell

Oyuncular: Jennifer Lawrence, Robert De Niro, Bradley Cooper

Biyografi ve dram türlerindeki "Joy", güçlü bir aile şirketi hanedanının kurucusu ve reisi olarak yükselen baş karakterinin hikayesini konu alıyor. "Joy" filmi, Jennifer Lawrence'a En İyi Kadın Oyuncu kategorisinde Oscar adaylığı getirdi.


6. Don't Look Up (2021) – IMDB Puanı 7.2

Yönetmen: Adam McKay

Oyuncular: Jennifer Lawrence, Leonardo DiCaprio, Meryl Streep, Cate Blanchett, Rob Morgan, Jonah Hill, Mark Rylance, Tyler Perry, Timothée Chalamet, Ron Perlman, Ariana Grande, Kid Cudi, Himesh Patel, Tomer Sisley

Adam McKay'in yönettiği ve David Sirota ile yazdığı "Don't Look Up" filmi, iki gökbilimcinin dünyayı yok etmek üzere gelen bir kuyruklu yıldızı keşfetmeleri ve bu konuda önlem almak için başta hükümet olmak üzere insanları uyarmaya çalışmasını konu alıyor. Bir kara komedi olan "Don't Look Up", insanların, dünyanın sonuna karşı ne kadar kayıtsız olduğunu anlatıyor.


7. Serena (2014) – IMDB Puanı 5.4

Yönetmen: Susanne Bier

Oyuncular: Jennifer Lawrence, Bradley Cooper, Rhys Ifans

Dram, tarih ve romantik türlerdeki "Serena" filminde Buhran dönemi Kuzey Carolina'sında George Pemberton'ın kereste imparatorluğunun geleceği, Serena ile evlenmesiyle karmaşık bir hal alır.


8. Passengers (2016) – IMDB Puanı 7.0

Yönetmen: Morten Tyldum

Oyuncular: Jennifer Lawrence, Chris Pratt, Michael Sheen

Dram, romantik ve bilim kurgu türlerindeki "Passengers" filminde, uzak bir koloni gezegenine seyahat eden bir uzay aracındaki uyku kapsülünde meydana gelen bir arıza, yolculardan birini 90 yıl erken uyandırır.


9. The Burning Plain (2008) – IMDB Puanı 6.8

Yönetmen: Guillermo Arriaga

Oyuncular: Charlize Theron, John Corbett, José Mara Yazpik, Jennifer Lawrence

"The Burning Plain" filmi, zor geçen çocukluğunun ardından bağ kurmaya çalışan bir anne ve kızını konu alan, iki katmanlı bir hikayeye sahip bir dram.


10. Like Crazy (2011) – IMDB Puanı 6.6

Yönetmen: Drake Doremus

Oyuncular: Felicity Jones, Anton Yelchin, Jennifer Lawrence

Romantik dram türündeki "Like Crazy" filminde Jennifer Lawrence'ın daha küçük bir rolü var. İngiliz bir üniversite öğrencisi Amerikalı bir öğrenciye aşık olur, ancak vize süresini aştığı için ABD'ye girişi yasaklanınca ondan ayrılmak zorunda kalır.


11. "The Hunger Games" Serisi (2012, 2013, 2014, 2015)

Oyuncular: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Woody Harrelson, Donald Sutherland, Philip Seymour Hoffman, Julianne Moore, Willow Shields, Elizabeth Banks, Sam Claflin, Stanley Tucci, Willow Shields

Genç nesil distopik roman türünün öncülerinden "The Hunger Games", filminin vizyona girmesinin ardından sinemada da benzer bir dönüşümün önünü açtı. "The Hunger Games" serisinin ilk filminde, Katniss Everdeen isimli genç bir kızın, ülkenin farklı bölgelerinden toplanan gençlerin ölümüne savaştırıldığı bir yarışmada kız kardeşinin yerine gönüllü olmasıyla başlayan hikayeyi izliyoruz. Katniss, istemeden de olsa bir devrimin fitilini ateşlediğinde öncülüğü üstlenmekten başka bir seçeneği olmadığını fark eder. Gary Ross imzalı "The Hunger Games" (2012) filmini, Francis Lawrence'ın yönetmenliğindeki "The Hunger Games: Catching Fire" (2013), "The Hunger Games: Mockingjay – Part 1" (2014) ve "The Hunger Games: Mockingjay – Part 2" (2015) takip ediyor.


12. Causeway (2022) – IMDB Puanı 6.6

Yönetmen: Lila Neugebauer

Oyuncular: Jennifer Lawrence, Brian Tyree Henry, Linda Emond

Dram türündeki "Causeway" filminde bir ABD askeri, Afganistan'da savaşırken travmatik bir beyin hasarı geçirir ve eve döndüğünde hayata alışmaya çalışır.


13. "X-Men" Serisi (2011, 2014, 2016, 2019)

Oyuncular: Jennifer Lawrence, James McAvoy, Michael Fassbender

Mutantların özel güçleriyle dünyayı nasıl şekillendirdiğini ve hem insanlar hem de kendi aralarındaki çatışmaları konu alan süper kahraman serisi "X-Men"in yeni nesil film serisinde Jennifer Lawrence, Mystique/Raven karakterine hayat veriyor. Oldukça sevilen "X: First Class"(2011) filminin ardından "X-Men: Days of Future Past"(2014) ile eski "X-Men" serisi ve oyuncuları ile bir araya gelinerek oldukça başarılı bir filme daha imza atıldı. Ardından gelen üçüncü film "X-Men: Apocalypse"(2016) ve "X-Men: Dark Phoenix"(2019) ile beklenen başarı elde edilememiş olsa da yeni nesil "X-Men" serisi de bu şekilde sona erdi.


14. Red Sparrow (2018) – IMDB Puanı 6.6

Yönetmen: Francis Lawrence

Oyuncular: Jennifer Lawrence, Joel Edgerton, Matthias Schoenaerts

Aksiyon, dram ve gerilim türlerindeki "Red Sparrow" filminde bir balerin olan Dominika Egorova, vücudunu silah olarak kullanmaya zorlandığı bir Rus istihbarat servisi olan 'Serçe Okulu'na alınır. Bir C.I.A. ajanını hedef alan ilk görevi, her iki ulusun güvenliğini de tehdit eder.


15. House at the End of the Street (2012) – IMDB Puanı 5.5

Yönetmen: Mark Tonderai

Oyuncular: Jennifer Lawrence, Elisabeth Shue, Max Thieriot

Dram, korku ve gerilim türlerineki "House at the End of the Street" filminde, annesiyle birlikte küçük bir kasabaya taşınan bir genç kız, sokağın sonundaki evde bir kaza olduğunu öğrenir. Bir çocukla arkadaş olunca işler daha da karışır. Bu cinayet, bir kaza olmayabilir.


16. No Hard Feelings, Büyü de Gel (2023)

Yönetmen: Gene Stupnitsky

Oyuncular: Jennifer Lawrence, Andrew Feldman, Laura Benanti, Natalie Morales, Hasan Minhaj, Matthew Broderick

"No Hard Feelings (Büyü de Gel)" filmi; tuhaf, zengin aile çocuğu Percy ile büyüdüğü evi kaybetmenin eşiğinde olan Maddie arasında geçen eğlenceli hikayeyi konu alıyor. Ebeveynleri 19 yaşındaki içe kapanık oğulları Percy'nin üniversiteye gitmeden önce onunla "çıkacak" birini aradıkları bir ilan verirler. İlgi çekici bu iş ilanını gören Maddie, kısa süre sonra tuhaf Percy'nin göründüğü gibi olmadığını keşfederek şaşırır.


Nicole Kidman'ın En İyi Dizi ve Filmleri

Kadın Yönetmenlerin Mutlaka İzlemeniz Gereken Filmleri

Natalie Portman'ın En İyi Filmleri

EN ÇOK OKUNANLAR

Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü
Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

1 dakika okunma süresi
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları
43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

Nisan Ayı Dizi Önerileri
Nisan Ayı Dizi Önerileri

Nisan Ayı Dizi Önerileri

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

Mart Ayı Dizi Önerileri
Mart Ayı Dizi Önerileri

Mart Ayı Dizi Önerileri

“Challengers” Filmi İncelemesi
“Challengers” Filmi İncelemesi

“Challengers” Filmi İncelemesi

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları
74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

Nisan Ayı Film Önerileri
Nisan Ayı Film Önerileri

Nisan Ayı Film Önerileri

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey
“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler
“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler
Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler