İzlemediğinize Şaşıracağınız 25 Yabancı Dizi Önerisi

Yerli ve yabancı platformlarda yayınlanan en güncel yapımlar arasından izlemediğinize şaşıracağınız diziler.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
3 Ekim 2022 Pazartesi 13:51 | Son Güncellenme:
22 dakika okunma süresi
İzlemediğinize Şaşıracağınız Yabancı Dizi Önerileri

En İyi Yabancı Diziler: İzlemeniz Gereken 25 Efsane Dizi Önerisi

Yeni bir dizi keşfetmek istiyorsanız, yerli ve yabancı platformlarda yayınlanan en güncel ve izlemediğinize şaşıracağınız bu diziler arasından favorilerinizi izleme listenize not etmeyi unutmayın.

1. So Help Me Todd (2022-) – IMDB Puanı 7.4

Yaratıcı: Scott Prendergast

Oyuncular: Marcia Gay Harden, Skylar Astin, Madeline Wise

Oscar ödüllü oyuncu Marcia Gay Harden'ın başrolünü üstlendiği "So Help Me Todd" dizisi, yetenekli fakat amaçsız, ailenin kara koyunu olan bir özel dedektifin, evliliği bozulduktan sonra sersemleyen başarılı avukat annesinin yanında araştırmacı olarak gönülsüz de olsa çalışmaya başladıktan sonra başından geçen olayları anlatıyor.

2. The Bear (2022-) – IMDB Puanı 8.4

Yaratıcı: Christopher Storer

Oyuncular: Jeremy Allen White, Ebon Moss-Bachrach, Ayo Edebiri, Abby Elliott, Lionel Boyce, Liza Colón-Zayas, Edwin Lee Gibson, Corey Hendrix, Matty Matheson

Mutfaktan alevlerin ve bolca rekabetin yükseldiği "The Bear", Carmen "Carmy" Berzatto adlı genç ve yetenekli şefin kendisini bir anda aile işletmesi olan sandviç dükkanı The Original Beef of Chicagoland'de bulmasıyla yaşanılanları anlatıyor. Ailede yaşanan bir kaybın ardından evine geri dönen Carmy, Michelin yıldızlı restoranların ardından küçük bir işletmeyi yönetme konusunda türlü zorluklar yaşarken, mutfağın geri kalan üyeleri de ona yardımcı olmak konusunda pek istekli değildir. Bu senenin en çok konuşulanlarından, hem izleyici hem de eleştirmenlerden tam puan alan "The Bear" dizisi, mutfak ve aileyi temeline alıyor.

3. Derry Girls (2018-2022) – IMDB Puanı 8.5

Yaratıcı: Lisa McGee

Oyuncular: Saoirse-Monica Jackson, Nicola Coughlan, Louisa Harland, Jamie-Lee O'Donnell, Dylan Llewellyn

1990'lı yılların başında Kuzey İrlanda'daki politik çatışmaların ışığı altında beş liseli arkadaşı ve ailelerini anlatan "Derry Girls" dizisi sahip olduğu komedi anlayışıyla izleyenleri çok hızlı bir şekilde etkisi altına alıyor. Kuzey İrlanda ile birlikte bizim kızlar da geleceğe doğru büyük bir adım atar ancak yolda bazı sinir bozucu engellere takılmaktan kaçamazlar.

4. Andropoz (2022-) – IMDB Puanı 6.7

Yaratıcı: Yağmur Taylan, Durul Taylan

Oyuncular: Engin Günaydın, Derya Karadaş, Ergin Torun, Doğa Zeynep Doğuşlu, Tamer Karadağlı, Şebnem Hassanisoughi, Gülçin Santırcıoğlu, Turgut Tunçalp

Aile babası Yusuf, 50 yaşını geçince kafayı değişime takar. Saçını boyamakla başlayan bu masum değişim rüzgarının, adrenalin dolu bir kasırgaya dönüşmesi ise fazla zaman almayacaktır.

5. Dahmer-Monster: The Jeffrey Dahmer Story, Bir Katilin İfadeleri: Jeffrey Dahmer (2022) – IMDB Puanı 7.9

Yaratıcı: Ian Brennan, Ryan Murphy

Oyuncular: Evan Peters, Jeffrey Dahmer, Ricahrd Jenkins, Lionel Dahmer, Molly Ringwald, Shari Dahmer

Seri katil Jeffrey Dahmer'ı ve işlediği 17 cinayeti konu alan bu mini belgesel dizisinin baş yapımcısı Joe Berlinger, yaratıcılığını ise Ian Brennan ve Ryan Murphy üstleniyor. "Dahmer-Monster: The Jeffrey Dahmer Story (Bir Katilin İfadeleri: Jeffrey Dahmer)", 10 bölümlük bir mini belgesel dizi.

6. The Midnight Club (2022) – IMDB Puanı 6.5

Yaratıcı: Mike Flanagan, Leah Fong

Oyuncular: Samantha Sloyan, Zach Gilford, Igby Rigney, Annarah Cymone

Ölümcül hastalıklardan muzdarip gençlerin kaldığı bir yurtta, özel bir kulübün üyeleri tüyler ürpertici bir anlaşma yapar. İlk ölen, öteki dünyadan bir işaret gönderecektir. Korku dizilerinin sevilen ismi Mike Flanagan ve Leah Fong, "The Midnight Club" dizisinin yaratıcılığını üstleniyor.

7. Walker: Independence (2022) – IMDB Puanı 6.9

Yaratıcı: Seamus Kevin Fahey, Anna Fricke

Oyuncular: Katherine McNamara, Matt Barr

"Walker" dizisinden uyarlanan "Walker: Independence" dizisi, eşi gözlerinin önünde öldürülen Abby Walker'ın intikam hikayesinin konu ediniyor.

8. Vampire Academy (2022) – IMDB Puanı 6.4

Yaratıcı: Marguerite Mclntyre, Julie Plec

Oyuncular: Sisi Stringer, Daniela Nieves, Kieron Moore, Andrew Liner, Andre Dae Kim

Richelle Mead'in aynı adlı fantastik roman serisinden uyarlanan "Vampire Academy" dizisi, cazibelerle dolu bir dünyada iki genç kadının dostluğu, eğitimlerini birlikte tamamlama süreci ve kraliyet vampir topluluğuna girme hazırlıklarını konu ediniyor.

10. Let the Right One In (2022) – IMDB Puanı 7.5

Yaratıcı: Andrew Hinderaker

Oyuncular: Demian Bichir, Madison Taylor Baez, Anika Noni Rose, Grace Gummer

İsveç yapımı hit roman ve filmden esinlenen, başrollerini Oscar adayı Demian Bichir ve Madison Taylor Baez'in üstlendiği "Let the Right One In" dizisinde, 10 sene önce vampire dönüştürülen Elena'nın babası Mark'ın yardımıyla hayatta kalma mücadelesi anlatılıyor.

11. The Peripheral (2022-) – IMDB Puanı 7.6

Oyuncular: Chloe Grace Moretz, Gary Carr, Jack Reynor, Chris Coy, Louis Herthum, Eli Goree, Austin Rising, Miles Barrow

Teknolojinin toplumu kurnazca değiştirdiği bir gelecekte geçen hikayede bir kadın, alternatif bir gerçeklik ve kendi karanlık geleceğiyle gizli bir bağlantı keşfeder.

12. From Scratch (2022) – IMDB Puanı 7.9

Oyuncular: Zoe Saldana, Eugenio Mastrandrea, Roberta Rigano

Bu aşk öyküsünde Amerikalı bir kadın (Zoe Saldaña), İtalya'da tanıştığı Sicilyalı bir şefi sever ve kaybeder. Tembi Locke'un çok satan anı kitabından uyarlanan mini dizi, toplam sekiz bölümden oluşuyor.

13. Guillermo Del Toro's Cabinet of Curiosities (2022-) – IMDB Puanı 7.0

Yaratıcı: Guillermo Del Toro

Oyuncular: Ben Barnes, Andrew Lincoln, Sofia Boutella, Kevin Keppy, Ismael Cruz Cordova, Ruper Grint, Tim Blake Nelson

Oscar ödüllü beğenilen yönetmen Guillermo del Toro'nun derlediği bu koleksiyon, birbirinden korkunç şeytani öyküleri bir araya getiriyor. Bu uğursuz hikayeler antolojisi, "The Babadook", "Splice", "Mandy" ve daha fazlasının yönetmenleri de dahil olmak üzere günümüzün en saygın korku yaratıcılarından bazıları tarafından anlatılıyor.

14. The Mysterious Benedict Society (2021-2022) – IMDB Puanı 7.6

Oyuncular: Tony Hale, Gia Sandhu, Mystic Inscho, Seth Carr, Emmy DeOliveira, Marta Kessler, Katherine Evans, Kristen Schaal, Ben Cockell, MaameYaa Boafo

Trenton Lee Stewart'ın çok satan kitap serisine dayanan "The Mysterious Benedict Society"nin ikinci sezonu, Bay Benedict ve arkadaşları tarafından bir araya getirildiklerinde ilk görevlerinden bir yıl sonra, dört yetim çocuktan oluşan ekibin yeniden bir araya gelmesiyle başlıyor. Bu sefer Benedict'in ikiz kardeşi Dr. L.D. Curtain'in küresel sonuçlar doğurabilecek planlarını durdurmaya çalışmak için zekalarına güvenerek tehlikeli bir yolculuğa çıkmaları gerekiyor.

15. The Devil's Hour (2022-) – IMDB Puanı 7.6

Yaratıcı: Tom Moran

Oyuncular: Peter Capaldi, Jessica Raine

Tom Moran'ın yaratıcılığını üstlendiği bu İngiliz psikolojik-gerilim dizisinde başrolü Peter Capaldi ve Jessica Raine paylaşıyor. Lucy, her gece şeytanın saati olarak bilinen zamanda tam olarak 3:33'te uyanmaktadır. Uzun zamandır hayatında hiçbir şeyin mantıklı gelmediğini hisseden Lucy, aradığı cevapları esrarengiz ve vahşi cinayetlerde bulacaktır.

16. Big Mouth (2017-) – IMDB Puanı 7.9

Yaratıcı: Jennifer Flackett, Andrew Goldberg, Nick Kroll

Seslendirme Kadrosu: Nick Kroll, John Mulaney, Jessi Klein, Jason Mantzoukas, Fred Armisen, Maya Rudolph, Jordan Peele, Jenny Slate, Andrew Rannells

Yetişkinlere yönelik Emmy ödüllü animasyon dizisi, Bridgeton Ortaokulu tayfasının birbirinden eğlenceli maceralarını konu alan yeni sezonuyla geri dönüyor.

17. Si lo hubiera sabido, Şimdiki Aklım Olsaydı (2022-) – IMDB Puanı 6.2

Yaratıcı: Irma Correa, Ece Yörenç

Oyuncular: Megan Montaner, Miquel Fernandez ve Michel Noher

Emma, Nando ile on yıllık evliliğinden ve aile hayatından mutlu olmayan, yaşamının tüm pırıltısını kaybettiğini düşünen 30 yaşında bir kadındır. Romantizm veya heyecandan eser olmayan bir rutinin içinde sıkışıp kalmıştır ve geçmişe gitme şansı olsa Nando'nun evlilik teklifini kabul etmeyeceğini fark ederek ondan boşanmaya karar verir. Birkaç gün sonra, arkadaşlarıyla birlikte nadir rastlanan bir ay tutulmasını izlemeye giderken zamanda bir kayma yaşanır ve Emma, 10 yıl önceye, 2008'e gider. Artık 30 yaşındaki aklıyla 20 yaşındaki bedeninde sıkışıp kalmıştır. Hayat ona kim olduğunu ve kim olmak istediğini yeniden değerlendirme şansı verir. Üstelik, önündeki on yılda dünyayı nelerin beklediğini bilme avantajına da sahiptir.

18. Karppi, Deadwind (2018-2021) – IMDB Puanı 7.3

Yaratıcı: Rike Jokela, Kirsi Porkka, Jari Olvai Rantala

Oyuncular: Pihla Viitala, Lauri Tilkanen, Mimosa Willamo, Noa Tola

Sofia Karppi bir şantiyede genç bir kadının cesedini bulduğunda, hayatını tekrar yok etmekle tehdit eden bir olaylar zincirini tetikler. Yeni sezonda ise Karppi ile Nurmi; barışmalarının ardından esrarengiz bir sembol, eczacılıkla ilgili vaatler ve bir katilin etrafında dönen bir davayı ele alırlar.

19. The Handmaid's Tale (2017-) – IMDB Puanı 8.4

Yaratıcı: Bruce Miller

Oyuncular: Elisabeth Moss, Yvonne Strahovski, Joseph Fiennes, Ann Dowd, Madeline Brewer, O-T Fagbenle, Max Minghella, Amanda Brugel, Samira Wiley

Çok sevilen yazar Margaret Atwood'un aynı adlı kitabından Bruce Miller tarafından diziye uyarlanan "The Handmaid's Tale", politik gerilimin en karanlık olduğu distopyalardan biri. Muhtemelen listemizdeki en karanlık ve gergin dizi de bu olabilir. Distopik bir gelecekte geçen dizide, teokratik diktatörlükle yönetilmeye başlayan ülkede kadınların cariye olarak yaşamaya zorlanması anlatılıyor. Kadınlar, ya güçlü konumdaki erkeklerle evli oldukları için 'eş' olarak var olabiliyorlar ya da doğurgan olanlar, üst kademedeki erkeklerin çocuklarını doğurmakla yükümlüler. Hiçbiri olamayan kadınlarsa toplumdan dışlanmış ya da çalışma kamplarında sürgüne gönderilmiş durumda. Bol ödüllü ama izlemesi hiç de kolay olmayan dizide, tüm karakterlerin içsel ve dışsal çatışmalarına oldukça yakından odaklanılıyor ve dizinin çarpıcılığı da muhtemelen buradan geliyor.

21. Time (2021-) – IMDB Puanı 8.2

Yaratıcı: Jimmy McGovern

Oyuncular: Sean Bean, Stephen Graham

Sean Bean ve Stephen Graham'ın başrollerinde olduğu, BAFTA ödüllü suç ve dram dizisi "Time"ın yaratıcılığını Jimmy McGovern üstleniyor. Eric, sorumluluğundakileri korumaya çalışan bir hapishane memurudur. En tehlikeli mahkumlardan biri onun zayıflığını tespit ettiğinde, Eric ilkeleri ve ailesine olan sevgisi arasında imkansız bir seçim yapmak zorunda kalır.

22. Guilt (2019-) – IMDB Puanı 7.3

Yaratıcı: Neil Forsyth

Oyuncular: Mark Bonnar, Emun Elliott, Greg McHugh

Kapkaranlık ve yer yer komik, çağdaş bir gerilim dizisi olan, En İyi Yönetmen ve En İyi Televizyon Senaryosu dallarında İskoçya BAFTA Ödüllerini kazanan "Guilt", iki kardeşin hikayesini anlatıyor. Kardeşler, yanlışlıkla yaşlı bir adama çarpıp ölümüne neden olur. İzlerini örterler ancak komşuları ve ölen adamın akrabaları bir şeylerden şüphelenmeye başlayınca hayatları alt üst olur.

24. Cranford (2007-2010) – IMDB Puanı 8.3

Yaratıcı: Sue Birtwistle, Susie Conklin

Oyuncular: Judi Dench, Imelda Staunton, Julia McKenzie

Usta oyuncu Judi Dench'in başrolünde yer aldığı, 4 kez Primetime Emmy ödülü kazanan "Cranford", 1840'lı yıllarda geçiyor. Kadınların hakim olduğu Cranford'da Sanayi Devrimi'nin istenmeyen sonuçları hızla bu kırsal kasabaya yaklaşırken romantizm ve değişim ortaya çıkmaya başlar.

25. 500T: Kayıp Otobüs

"500T: Kayıp Otobüs", bu efsane hattaki otobüsün, içindeki yolcularıyla ortadan kaybolmasına dair sır perdesini aralıyor. Olayla ilgili esrarengiz teoriler, kayıp yakınları, görgü tanıkları, uzmanlar ve araştırmacıların yorumlarıyla mercek altına alınıyor. Peki, olay gerçek mi, kurmaca mı? "Mockumentary" türündeki bu program, farklı keşiflerden hoşlananlara hitap ediyor.

En İyi Politik Gerilim Dizileri

Emmy Ödüllü En İyi Mini Diziler

Emmy Ödüllü En İyi Drama Dizileri

EN ÇOK OKUNANLAR

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler
En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

Mart Ayı Film Önerileri
Mart Ayı Film Önerileri

Mart Ayı Film Önerileri

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları
74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

Nisan Ayı Film Önerileri
Nisan Ayı Film Önerileri

Nisan Ayı Film Önerileri

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler
“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Challengers” Filmi İncelemesi
“Challengers” Filmi İncelemesi

“Challengers” Filmi İncelemesi

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

Nisan Ayı Dizi Önerileri
Nisan Ayı Dizi Önerileri

Nisan Ayı Dizi Önerileri

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler
Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler