İstanbul'un Açık Hava Sinemaları ve Güncel Filmler

Sıcak sonbahar akşamlarında açık hava sinemalarının keyfine varmak isteyenler için İstanbul'da gidebileceğiniz açık hava sinemaları ve güncel film programlarını bir araya getirdik.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
15 Haziran 2023 Perşembe 11:59 | Son Güncellenme:
22 dakika okunma süresi
İstanbul'un Açık Hava Sinemaları

İstanbul'un Açık Hava Sinemalarındaki Filmler:

Living (2022) – IMDB Puanı 7.3

Yönetmen: Oliver Hermanus

Oyuncular: Bill Nighy, Aimee Lou Wood, Alex Sharp

Dram türündeki "Living" filminde, 1950'lerin Londra'sında, mizahtan yoksun bir bürokrat, korkunç bir teşhis aldıktan sonra hayatı deneyimlemek için işinden izin almaya karar verir.

Tarih ve Saat: 31 Ağustos, 21.30

Yer: Hillside Açık Hava Sineması


Léon (1994) – IMDB Puanı 8.5

Yönetmen: Luc Besson

Oyuncular: Jean Reno, Natalie Portman, Gary Oldman

"Léon" filminde 12 yaşındaki Mathilda, ailesi öldürüldükten sonra profesyonel bir suikastçı olan Léon tarafından isteksizce yanına alınır. Mathilda, Léon'un himayesine girip suikastçılık mesleğini öğrenirken ikili arasında alışılmadık bir ilişki kurulur.

Tarih ve Saat: 4 Eylül, 21.00

Yer: Swissotel The Bosphorus - Sultanpark


Love & Other Drugs (2010) – IMDB Puanı 6.7

Yönetmen: Edward Zwick

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Anne Hathaway, Marshall Herskovitz

Romantik dram ve komedi türlerindeki "Love & Other Drugs" filminde, 1990'ların Pittsburgh'unda bir ilaç satıcısı, Parkinson hastası genç bir kadınla ilişki yaşamaya başlar.

Tarih ve Saat: 5 Eylül, 21.00

Yer: Yapı Kredi bomontiada Avlu


Oppenheimer (2023) – IMDB Puanı 8.7

Yönetmen: Christopher Nolan

Oyuncular: Cillian Murphy, Florence Pugh, Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr., Rami Malek, Josh Hartnett, Benny Safdie

Christopher Nolan'ın yönettiği ve senaryosunu kaleme aldığı "Oppenheimer" filmi, bilim insanı ve atom bombasının babası olarak bilinen J. Robert Oppenheimer'ın hayatını konu alıyor. Oppenheimer'ın akademik gençlik yıllarından başlayıp atom bombasının yaratımına ve sonrasında gelen davalara dek uzanan süreci izlediğimiz "Oppenheimer" filmi, Kai Bird ve Martin Sherwin imzalı, Pulitzer ödüllü "American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer" isimli kitaptan sinemaya uyarlanan bir biyografi.

Tarih ve Saat: 5 Eylül, 21.00

Yer: Hillside Açık Hava Sineması


Dunkirk (2017) – IMDB Puanı 7.8

Yönetmen: Christopher Nolan

Oyuncular: Fionn Whitehead, Barry Keoghan, Tom Hardy, Aneurin Barnard, Harry Styles, Cillian Murphy, Kenneth Branagh, Mark Rylance, Damien Bonnard, Jack Lowden

Belçika, İngiliz İmparatorluğu ve Fransa'dan gelen müttefik askerler, Fransa'nın Dunkirk Limanı'nda Alman Ordusu tarafından kuşatılır ve bir yandan savaş devam ederken tahliye edilmeye çalışılırlar. 2. Dünya Savaşı'nın en şiddetli muharebelerinden birini yansıtan "Dunkirk" filmi, Christopher Nolan'ın kendine özgü anlatım teknikleriyle oldukça sıra dışı bir yapım olarak karşımıza çıkıyor. Nolan'ın senaryosunu da yazdığı "Dunkirk", En İyi Film Kurgusu, En İyi Ses Kurgusu ve En İyi Ses Miksajı dallarında Oscar kazanırken, En İyi Müzik, En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Sinematografi ve En İyi Prodüksiyon Tasarımı kategorilerinde de adaylık elde etti.

Tarih ve Saat: 6 Eylül, 21.00

Yer: The Ritz-Carlton, Istanbul - The Roof


The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring, Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği (2001) – IMDB Puanı 8.8

Yönetmen: Peter Jackson

Oyuncular: Elijah Wood, Ian McKellen, Viggo Mortense, Sean Astin, Orlando Bloom, Sena Bean, Billy Boyd, Cate Blanchett, Christopher Lee, Ian Holm

Sinema tarihinin en efsanevi film serisi "The Lord of the Rings"in ilki olan "The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği)", bizi mitolojik ve büyüleyici bir yolculuk hikayesiyle tanıştırıyor. Shire'lı uysal bir Hobbit ve sekiz yol arkadaşı, güçlü Tek Yüzük'ü yok etmek ve Orta Dünya'yı Karanlık Lord Sauron'dan kurtarmak için bir yolculuğa çıkarlar.

Tarih ve Saat: 6 Eylül, 21.00

Yer: Kemerburgaz Kent Ormanı, YBY Woods


Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One (2023) – IMDB Puanı 8.0

Yönetmen: Christopher McQuarrie

Oyuncular: Tom Cruise, Hayley Atwell, Ving Rhames

Aksiyon, macera ve gerilim türlerindeki "Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One" filminde Ethan Hunt ve IMF ekibi, yanlış ellere geçmeden önce tehlikeli bir silahın izini sürmelidir.

Tarih ve Saat: 7 Eylül, 21.00

Yer: Hillside Açık Hava Sineması


Daliland, Dali Diyarı (2022) – IMDB Puanı 6.0

Yönetmen: Mary Harron

Oyuncular: Ben Kingsley, Barbara Sukowa, Ezra Miller

Biyografi ve dram türlerindeki "Daliland (Dali Diyarı)" filminde, 1973 yılında genç bir galeri asistanı, yaşlanan dahi Salvador Dali'nin New York'taki büyük sergisine hazırlanmasına yardım ederken perde arkasında çılgın bir maceraya atılır.

Tarih ve Saat: 8 Eylül, 20.30

Yer: Feriye Açık Hava Sineması


Amsterdam (2022) – IMDB Puanı 6.1

Yönetmen: David O. Russell

Oyuncular: Christian Bale, Margot Robbie, John David Washington, Anya Taylor-Joy, Taylor Swift, Robert De Niro, Chris Rock, Matthias Schoenaerts, Zoe Saldana, Rami Malek

1930'lu yıllarda geçen "Amsterdam" filmi, kendilerini, tanık oldukları cinayetin şüphelileri konumunda bulan üç yakın arkadaşın bir suç zincirinin ortasında kalışını anlatıyor.

Tarih ve Saat: 10 Eylül, 20.00

Yer: Swissotel The Bosphorus - Sultanpark


The Great Gatsby (2013) – IMDB Puanı 7.2

Yönetmen: Baz Luhrmann

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Carey Mulligan, Joel Edgerton, Tobey Maguire,

F. Scott Fitzgerald'ın 1925 tarihli başyapıtının dördüncü film versiyonu "The Great Gatsby"de Leonardo DiCaprio filmin baş karakteri Jay Gatsby'yi canlandırıyor. Gatsby, Long Island malikanesinde muhteşem partiler veren ancak kim olduğu asla bilinmeyen gizemli, zengin bir adamdır. Yeni arkadaşı Nick Carraway ile tanıştığı dönemde sevip de kaybettiği tek kadın Daisy Buchanan ortaya çıkar.

Tarih ve Saat: 11 Eylül, 20.00

Yer: Swissotel The Bosphorus - Sultanpark


Green Book (2018) – IMDB Puanı 8.2

Yönetmen: Peter Farrelly

Oyuncular: Virgo Mortensen, Mahershala Ali, Linda Cardellini

Biyografi, komedi ve dram türlerindeki "Green Book" filminde, işçi sınıfından İtalyan-Amerikalı bir fedai, 1960'ların Amerikasının güneyindeki mekanları gezen Afro-Amerikalı bir klasik piyanistin şoförü olur.

Tarih ve Saat: 12 Eylül, 21.00

Yer: Yapı Kredi bomontiada Avlu


Aftersun, Güneş Sonrası (2022) – IMDB Puanı 7.7

Yönetmen: Charlotte Wells

Oyuncular: Paul Mescal, Frankie Corio, Celia Rowlson-Hall

Cannes Film Festivali'nde French Touch Prize of the Critics' Week Jury ödülü alan ve Akademi Ödülleri'nde Paul Mescal'e En İyi Erkek Oyuncu Oscar adaylığını getiren "Aftersun", Türkiye'de geçen dram türünde bir yapım. Sophie, 20 yıl önce babasıyla çıktığı tatilin ortak sevincini ve özel melankolisini düşünür. Tanıdığı baba ile tanımadığı adamı uzlaştırmaya çalışırken, gerçek ve hayali anılar aradaki boşlukları doldurur.

Tarih ve Saat: 15 Eylül, 20.30

Yer: Feriye Açık Hava Sineması


Deadpool 2 (2018) – IMDB Puanı 7.6

Yönetmen: David Leitch

Oyuncular: Ryan Reynolds, Josh Brolin, Morena Baccarin

Ağzı bozuk mutant paralı asker Wade Wilson (nam-ı diğer Deadpool), doğaüstü yeteneklere sahip genç bir çocuğu acımasız, zamanda yolculuk yapan sayborg Cable'dan korumak için hiçbir yere ait olamayan bir grup mutanttan oluşan bir ekip kurar.

Tarih ve Saat: 19 Eylül, 21.00

Yer: The Ritz-Carlton, Istanbul - The Roof


La Belle Epoque, Yeni Baştan (2019) – IMDB Puanı 7.4

Yönetmen: Nicolas Bedos

Oyuncular: Daniel Auteuil, Guillaume Canet, Doria Tillier

Komedi, dram ve fantastik türlerindeki "La Belle Epoque (Yeni Baştan)" filminde, kriz içinde bir çift izliyoruz. Hayal kırıklığına uğrayan adam, bir girişimcinin, ona seçtiği zamana geri dönmesini teklif ettiği gün hayatının altüst olduğunu görür.

Tarih ve Saat: 22 Eylül, 20.30

Yer: Feriye Açık Hava Sineması


Joker (2019) – IMDB Puanı 8.4

Yönetmen: Todd Phillips

Oyuncular: Joaquin Phoenix, Robert De Niro, Zazie Beetz, Frances Conroy, Brett Culen

DC çizgi romanlarının ünlü kötü karakteri, Batman'in ezeli düşmanı Joker, ikinci kez bir oyuncuya Oscar kazandırdı. (Heath Ledger, "The Dark Knight" filminde Joker karakterine hayat vererek En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Oscar'ına layık görülmüştü.) Joaquin Phoenix'e En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ını kazandıran "Joker" filmi, psikolojik problemleri olan Arthur Fleck'in toplum tarafından göz ardı edilmesi ve kötü muamele görmesine karşı sevilme ve komedyen olma hayallerini gerçekleştirmeye çalışmasını anlatıyor. Arthur, komedyen olarak sevilmeyeceğini ama başka bir şekilde insanların hayranlığını kazandığını fark eder: suç ve şiddetle. Bu yol onu yavaş yavaş Joker'e dönüştürür.

Tarih ve Saat: 25 Eylül, 20.00

Yer: Swissotel The Bosphorus - Sultanpark


The Godfather, Baba (1972) – IMDB Puanı 9.2

Yönetmen: Francis Ford Coppola

Oyuncular: Marlon Brando, Al Pacino, James Caan, Robert Duvall, Diane Keaton, Richard S. Castellano

Francis Ford Coppola imzalı "The Godfather", sinema tarihinin en kült filmlerinden biri. Savaş sonrası New York'ta bir organize suç hanedanının yaşlanan reisi, gizli imparatorluğunun kontrolünü hayli gönülsüz olan en küçük oğluna devreder.

Tarih ve Saat: 27 Eylül, 21.00

Yer: Kemerburgaz Kent Ormanı, YBY Woods


Everything Everywhere All at Once (2022) – IMDB Puanı 7.9

Yönetmen: Dan Kwan ve Daniel Scheinert

Oyuncular: Michelle Yeoh, Stephanie Hsu, Jamie Lee Curtis, Ke Huy Quan, James Hong, Tallie Medel

Artık yaşlanmakta olan Çinli bir göçmen, yaşayabileceği hayatlarla bağlantılı diğer evrenleri keşfederek tek başına dünyayı kurtarabileceği çılgın bir maceraya sürüklenir. "Everything Everywhere All at Once", yalnızca en iyi bağımsız filmlerinden biri değil, en iyi süper kahraman yapımlarından biri de görülüyor.

Tarih ve Saat: 2 Ekim, 20.00

Yer: Swissotel The Bosphorus - Sultanpark


La La Land (2016) – IMDB Puanı 8.0

Yönetmen: Damian Chazelle

Oyuncular: Ryan Gosling, Emma Stone, Rosemarie DeWitt, J.K. Simmons

"La La Land" filminde, Los Angeles'ta kariyerlerinin başındaki bir piyanist ve bir aktris, gelecekle ilgili hayallerine ulaşmaya çalışırken birbirlerine aşık olurlar. Komedi ve dram türlerindeki müzikal film "La La Land", Emma Stone ile Ryan Gosling'in kimyası ve Damien Chazelle'in senaryosuyla üst seviyeye çıkıyor.

Tarih ve Saat: 9 Ekim, 20.00

Yer: Swissotel The Bosphorus - Sultanpark


Bohemian Rhapsody (2018) – IMDB Puanı 7.9

Yönetmen: Bryan Singer

Oyuncular: Rami Malek, Lucy Boynton, Gwilym Lee, Ben Hardy, Joseph Mazzello, Aidan Gillen

Rami Malek'in muhteşem bir performansla başrolde olduğu "Bohemian Rhapsody" filmi, dünyaca ünlü Queen grubunun solisti Freddie Mercury'nin hayatını gözler önüne seriyor. Queen'in en iyi performansı kabul edilen 1985 yılındaki Live Aid'e kadar izlediğimiz "Bohemian Rhapsody" filmi, fantastik bir yolculuğu müzikal bir üslupla anlatıyor.

Tarih ve Saat: 16 Ekim, 20.00

Yer: Swissotel The Bosphorus - Sultanpark


Whiplash (2014) – IMDB Puanı 8.5

Yönetmen: Damien Chazelle

Oyuncular: J.K. Simmons, Miles Teller, Melissa Benoist

Damien Chazelle'in geniş çevrelere ismini duyuran filmi "Whiplash", J.K. Simmons'a En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Oscar'ını kazandırdı. En İyi Senaryo ve En İyi Film Kurgusu Oscar'larını da alan "Whiplash"ta, gelecek vaat eden genç bir baterist, öğrencisinin potansiyelini gerçekleştirmek için her şeyi göze alabilecek bir eğitmen tarafından acımasız bir eğitimden geçiyor.

Tarih ve Saat: 30 Ekim, 20.00

Yer: Swissotel The Bosphorus - Sultanpark


Tüm Zamanların En İyi Yaz Filmleri

Tatil Temalı En İyi Filmler

Christopher Nolan'ın Yönettiği En İyi Filmler

EN ÇOK OKUNANLAR

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler
Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları
43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

“Challengers” Filmi İncelemesi
“Challengers” Filmi İncelemesi

“Challengers” Filmi İncelemesi

Nisan Ayı Film Önerileri
Nisan Ayı Film Önerileri

Nisan Ayı Film Önerileri

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler
“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

Mart Ayı Dizi Önerileri
Mart Ayı Dizi Önerileri

Mart Ayı Dizi Önerileri

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları
74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler
“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler