IMDB'ye Göre 2023 Yılının En Popüler Dizileri

2023 yılında yayınlanmaya başlayan ya da yeni sezonu gelen diziler, IMDB kullanıcılarının yorum ve puanlamalarıyla belirlenen en popülerler listesine giriyor. Dramdan komediye, aksiyondan bilim kurguya, fantastikten gerilime dek IMDB'ye göre 2023 yılının en popüler dizilerini bir araya getirdik.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
18 Eylül 2023 Pazartesi 16:39 | Son Güncellenme:
19 dakika okunma süresi
IMDB'nin En Popüler 2023 Yılı Dizileri

1. One Piece (2023-) – IMDB Puanı 8.5

Yaratıcılar: Steven Maeda, Matt Owens

Oyuncular: Inaki Godoy, Emily Rudd, Mackenyu, Vincent Regan, Morgan Davies, Aidan Scott, Armand Aucamp

1999 yılından beri çok sevilerek devam eden anime dizi "One Piece"in 'live-action' dizisi, 2023 yılında izleyici ile buluştu. Denizci bir dünyada genç bir korsan kaptan, Korsan Kral ünvanını elde etmek ve 'One Piece' olarak bilinen efsanevi hazineyi keşfetmek için mürettebatıyla birlikte yola çıkar.


2. Ahsoka (2023) – IMDB Puanı 8.0

Yaratıcı: Dave Filoni

Seslendirme Kadrosu: Rosario Dawson, Natasha Liu Bordizzo, Wes Chatham

"Star Wars" evreninden yeni bir yapım olan "Ahsoka", aksiyon, macera ve dram türlerinde bir mini dizi. Galaktik İmparatorluğun çöküşünden sonra, eski Jedi Şövalyesi Ahsoka Tano, savunmasız bir galaksiye yönelik ortaya çıkan bir tehdidi araştırıyor. "Ahsoka" dizisi, sekiz bölümü ile 2023 yılında oldukça beğeni topladı.


3. Top Boy (2011-2023) – IMDB Puanı 8.4

Yaratıcı: Ronan Bennett

Oyuncular: Ashley Walters, Kano, Jasmine Jobnson

Suç, dram ve gerilim türlerindeki "Top Boy" dizisinde, Londralı iki uyuşturucu satıcısı Doğu Londra'daki bir toplu konutta kazançlı ticaretlerini sürdürüyor. "Top Boy" dizisi, sezon finali olan 5. sezonu ile son kez 2023 yılında izleyici karşısına çıktı.


4. The Wheel of Time (2021-) – IMDB Puanı 7.1

Yaratıcı: Rafe Judkins

Oyuncular: Rosamund Pike, Josha Stradowski, Daniel Henney, Zoe Robins, Madeleine Madden, Marcus Rutherford, Donal Finn, Ceara Coveney

Robert Jordan'ın çok satan fantastik romanlar serisinden uyarlanan "The Wheel of Time" dizisi, büyünün var olduğu, ancak sadece bazılarının ona erişebildiği fantastik bir dünyada geçiyor. Moiraine adında güçlü bir büyücü kadının yolu, beş genç erkek ve kadınla kesişir. Ve bu durum, tüm dünyanın kaderini etkileyen tehlikeli bir yolculuğun kıvılcımı olur. "The Wheel of Time", sekiz bölümlük 2. sezonu ile 2023 yılında izleyici ile buluştu.


5. Virgin River (2019-) – IMDB Puanı 7.4

Yaratıcı: Sue Tenney

Oyuncular: Alexandra Breckenridge, Martin Henderson, Tim Matheson, Annette O'Toole, Colin Lawrence, Benjamin Hollingsworth, Zibby Allen, Sarah Dugdale, Marco Grazzini, Mark Ghanimé, Kai Bradbury, Kandyse McClure

Romantik dram türündeki "Virgin River" dizisinde, yeni bir başlangıç yapmak isteyen pratisyen hemşire Melinda Monroe, Los Angeles'tan Kuzey Kaliforniya'nın ücra bir kasabasına taşınır ve burada neyle ve kimle karşılaştığına şaşırır. "Virgin River" dizisi, 5. sezonu ile 2023 yılında ekranlardaki yerini aldı.


6. Ted Lasso (2020-2023) – IMDB Puanı 8.8

Yaratıcılar: Brendan Hunt, Joe Kelly, Bill Lawrence

Oyuncular: Ted Lasso, Hannah Waddingham, Brendan Hunt, Brett Goldstein, Nich Mohammed, Jeremy Swift, Phil Dunster, Juno Temple

"Ted Lasso", ekip çalışmasının ödüllendirildiği, arkadaşlığın her şeyden önemli olduğu ve nezaketin her zaman ilerlemenin en iyi yolu olduğu bir dünyada geçiyor. Dizide Jason Sudeikis, spor hakkında hiçbir şey bilmemesine rağmen bir İngiliz futbol takımıyla ilgilenen Amerikan Futbolu koçu Ted Lasso'yu canlandırıyor. Biraz şapşal ve oldukça iyi niyetli bir karakter olan Ted'i sevmemek zaten mümkün değil. Ted'in ilham verici konuşmalarını dinlerken, futbol takımının aksine sizinle konuştuğunu hissediyorsunuz. "Ted Lasso" dizisi, final sezonu olan 3. sezonu ile 2023 yılında son kez izleyicilerin karşısına çıktı.


7. Only Murders in the Building (2021-) – IMDB Puanı 8.1

Yaratıcı: John Hoffman, Steve Martin

Oyuncular: Steve Martin, Martin Short, Selena Gomez, Amy Ryan, Jayne Houdyshell, Teddy Coluca, Cara Delevigne

Yer yer absürt ama çokça ilginç cinayet dizisi "Only Murders in the Building", başrollerindeki Selena Gomez, Martin Short ve Steve Martin'in mükemmel uyumuyla oldukça üst bir seviyeye çıkıyor. Gerçek suç hikayelerine hayran üç yabancının kendilerini tam da öyle bir hikayenin ortasında bulmasını anlatan "Only Murders in the Building" dizisi, Selena Gomez'e People's Choice Awards'da Yılın Komedi Dizisi Oyuncusu ödülünü kazandırdı. Yalnız ve uyumsuz insanların, kendi istekleri dışındaki olaylar nedeniyle bir araya gelmek zorunda kalıp, zamanla ayrılamaz gruplara dönüştüğü dizileri seviyorsanız, "Only Murders in the Building" tam da size göre bir yapım. "Only Murders in the Building", 3. sezonu ile 2023 yılında izleyiciyle buluştu.


8. The Last of Us (2023-) – IMDB Puanı 8.8

Yaratıcı: Craig Mazin

Oyuncular: Pedro Pascal, Bella Ramsey, Anna Torv, Melanie Lynskey, Lamar Johnson, Merle Dandridge, Keivonn Woodard, Nick Offerman, Jeffrey Pierce

"The Last of Us" dizisi, 2013 yılında yayınlanan aynı isimli PlayStation oyunundan uyarlandı. Çok sevilen video oyunu, zombi salgını sonrasındaki post apokaliptik bir dünyada geçiyor. Aksiyon ve macera türlerindeki bir hayatta kalma oyunu olan "The Last of Us"ta bu kaotik dünyada yollarını bulmaya çalışan birkaç kişiyi takip ediyoruz. Küresel bir salgının medeniyeti yok etmesinin ardından, güçlü ve soğukkanlı bir adam olan Joel, insanlığın son umudu olabilecek 14 yaşındaki bir kız olan Ellie'nin sorumluluğunu üstlenir. İkili bir yandan güncel politik çatışmalar arasında hayatta kalmaya çalışırken, bir yandan da enfekte olarak zombiye dönüşmüş insanlardan korunmaya çalışır. "The Last of Us" dizisi, dokuz bölümlük ilk sezonu ile 2023 yılında yayınlanmaya başlayarak bu senenin en sevilen dizilerinden biri oldu.


9. The Bear (2022-) – IMDB Puanı 8.4

Yaratıcı: Christopher Storer

Oyuncular: Jeremy Allen White, Ebon Moss-Bachrach, Ayo Edebiri, Abby Elliott, Lionel Boyce, Liza Colón-Zayas, Edwin Lee Gibson, Corey Hendrix, Matty Matheson

Mutfaktan alevlerin ve bolca öfkenin yükseldiği "The Bear", Carmen "Carmy" Berzatto adlı genç ve yetenekli şefin kendisini bir anda abisinin sandviç dükkanı The Original Beef of Chicagoland'de bulmasıyla yaşanılanları anlatıyor. Ailede yaşanan bir kaybın ardından evine geri dönen Carmy, Michelin yıldızlı restoranların ardından küçük bir işletmeyi yönetme konusunda türlü zorluklar yaşarken, mutfağın eski ekibi de ona yardımcı olmak konusunda pek istekli değil. Son dönemin en beğenilen dizilerinden, hem izleyici hem de eleştirmenlerden tam puan alan "The Bear"; travmalar, insan psikolojisi, sevgi, aile ve tabii ki yemek üzerine etkileyici bir yapım. "The Bear", 10 bölümlük 2. sezonu ile 2023 yılında izleyici ile buluştu.


10. Dear Child (2023) – IMDB Puanı 7.4

Oyuncular: Julika Jenkins, Naila Schubert, Justus von Dohnanyi

Korku, dram ve gizem türlerindeki "Dear Child (Sevgili Çocuk)", Romy Hausmann'ın aynı adlı romanından uyarlanmış altı bölümlük bir mini dizi. Hannah ve Jonathan adlı iki çocukla birlikte yüksek güvenlikli bir evde yaşayan Lena, dışarıdan tamamen izole durumdadır. Çocuklar ve Lena, tam olarak kendileri için belirlenen saatlerde yemeklerini yemekte, tuvalete gitmekte ve uyumaktadır. O, odaya girer girmez ellerini göstermek için sıraya girerler. Onun söylediği her şeyi yaparlar. Bu durum, genç kadın kaçmayı deneyene dek böyle devam eder.


11. Foundation (2021-) – IMDB Puanı 7.5

Yaratıcılar: Josh Friedman, David S. Goyer

Oyuncular: Lee Pace, Jared Harris, Lou Llobell, Leah Harvey, Terrence Mann, Laura Birn, Cassian Bilton

Dram ve bilim kurgu türlerindeki "Foundation" dizisi, galaksi boyunca gezegenlere dağılmış ve hepsi Galaktik İmparatorluk'un yönetimi altında yaşayan insanların karmaşık bir destanı. "Foundation" dizisi, 10 bölümlük 2. sezonu ile 2023 yılında izleyicinin karşısına çıktı.


12. Special Ops: Lioness (2023-) – IMDB Puanı 7.7

Yaratıcı: Taylor Sheridan

Oyuncular: Zoe Saldana, Laysla De Oliveira, Dave Annable, Michael Kelly, Morgan Freeman, Nicole Kidman

Aksiyon, dram ve gerilim türlerindeki "Special Ops: Lioness" dizisinde, CIA'in teröre karşı savaşında mızrağın ucu olarak görev alan Joe, kişisel ve profesyonel hayatını dengelemeye çalışır. Joe, Lioness Programı'nda gizli ajan olarak kadın bir özel harekatçı olan Cruz'u görevlendirir. "Special Ops: Lioness" dizisi, sekiz bölümlük ilk sezonu ile 2023 yılında ekranlarda oldukça sevildi.


13. Succession (2018-2023) – IMDB Puanı 8.9

Yaratıcı: Jesse Armstrong

Oyuncular: Brian Cox, Kieran Culkin, Matthew Macfadyen, Nicholas Braun, Alan Ruck, Sarah Snook, Jeremy Strong

2020 ve 2022 yıllarında Emmy Ödülleri'nde En İyi Drama Dizisi seçilen "Succession", gerek çekim teknikleri gerek senaryosu gerekse de yarattığı trendlerle çığır açan bir yapım olmayı başardı. "Succession", özellikle son sezonuyla izlenme rekorları kıran ve hemen her bölümüyle sosyal medyada günlerce konuşulan bir dram dizisi oldu. Roy Ailesi'nin yönettiği medya şirketi adeta bir imparatorluğa dönüşmüşken, babalarının şirket yönetimini bırakmaya karar vermesi üzerine aile içinde güç dengeleri sarsılarak, CEO koltuğu için dev bir rekabet başlar. "Succession", final sezonu olan 4. sezonu ile 2023 yılında izleyiciyle buluştu.


14. Billions (2016-2023) – IMDB Puanı 8.4

Yaratıcılar: Brian Koppelman, David Levien, Andrew Ross Sorkin

Oyuncular: Paul Giamatti, Damian Lewis, Maggie Siff, David Costabile, Dola Rashad, Daniel K. Isaac

"Billions" dizisinde bolca dram, çatışma ve ittifak izliyoruz. Mike Prince, Axe Capital tahtına otururken "yeni para" merhamet anlamına gelmiyor. Ona karşı olan Chuck Rhoades ise kimsenin bu kadar servete ya da güce sahip olmaması gerektiğine inanıyor. Bu para ve güç oyunundaki tüm karakterler, yeni ittifaklar ararken, kesin olan tek bir şey var: zenginlik savaş demektir. "Billions" dizisi, final sezonu olan 7. sezonu ile 2023 yılında izleyicinin karşısına çıktı.


15. Black Mirror (2011-) – IMDB Puanı 8.7

Yaratıcı: Charlie Brooker

Modern dünyanın yarattığı kolektif huzursuzluğu oldukça gerçekçi ama zaman zaman da fazlasıyla sert bir şekilde ele alan "Black Mirror"ın ismi aslında diziyi açıklamaya yetiyor. "Kara Ayna" olarak çevrilen "Black Mirror", bilgisayar, televizyon ve telefon gibi teknolojik cihazların siyah ekranlarındaki yansımamıza gönderme yapıyor. "Alacakaranlık Kuşağı"nın çağdaş bir yeniden çalışması olarak görülen dizinin her bölümü, bir film konusu gibi diğerinden bağımsız. Oyuncular da her bölümde değişiyor. Bazı bölümlerde oldukça gerilebilir, bazılarında rahatsız olabilirrsiniz -ki dizinin de amacı tam olarak bu- veya nadiren de olsa bazılarında mutlu olabilirsiniz. Yıldız oyuncuların da zaman zaman ziyaret ettiği dizi, gerçek anlamda bir fenomen haline geldi. "Black Mirror" dizisi, 6. sezonu ile 2023 yılında ekranlardaydı.


Son 25 Yılın En İyi 25 Dizisi

Modunuzu Yükseltecek 18 Dizi Önerisi

"Succession" Dizisini Sevenler İçin Önerileri

EN ÇOK OKUNANLAR

Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü
Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

1 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler
Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Nisan Ayı Dizi Önerileri
Nisan Ayı Dizi Önerileri

Nisan Ayı Dizi Önerileri

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler
“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

Mart Ayı Dizi Önerileri
Mart Ayı Dizi Önerileri

Mart Ayı Dizi Önerileri

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

Mart Ayı Film Önerileri
Mart Ayı Film Önerileri

Mart Ayı Film Önerileri

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları
74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

Nisan Ayı Film Önerileri
Nisan Ayı Film Önerileri

Nisan Ayı Film Önerileri