“Succession” Benzeri 15 Dizi Önerisi

Final sezonu ile hayranlarıyla buluşan, televizyon tarihinin en iyi yapımları arasında gösterilen, bol ödüllü “Succession” dizisini sevenler için benzer yapımları bir araya getirdik. Dram yönünden güçlü, karizmatik karakterleri ve başarılı sinematografisi ile “Succession” sevenlerin izlemesi gereken diziler.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
2 Haziran 2023 Cuma 17:01 | Son Güncellenme:
14 dakika okunma süresi
“Succession” Dizisini Sevenler İçin Önerileri

"Succession" Dizisi Ne Hakkında?

Öncelikle "Succession" dizisini sık sık duyanlar ancak henüz izlemeye başlamamış olanlar için diziyi neden mutlaka izlemeniz gerektiğini ele alalım. 2018-2023 yıllarında yayınlanan HBO dizisi "Succession", 8.9 IMBD puanı ve 13 Emmy ödülü ile televizyon tarihinin en başarılı yapımlarından biri. Jesse Armstrong'un yaratıcılığını üstlendiği "Succession" dizisi, bir aile draması. Roy Ailesi, dünyanın en büyük medya ve eğlence şirketini kontrol etmesiyle tanınıyor. Şirketin patronu Logan Roy'un emekliye ayrılmasını bekleyen ve sahip oldukları medya imparatorluğunu kontrol etmek isteyen aile üyelerinin arasındaki kıyasıya rekabeti izliyoruz.

İlgi çekici karakteri, dikkat çekici kamera açıları, etkileyici sinematografisi, diyalogları, hikayesi ve tabii ki akılda kalan oyunculukları ile "Succession", izleyen kimseyi pişman etmeyecek bir yapım. Dizinin oyuncu kadrosunda Brian Cox, Jeremy Strong, Kieran Culkin, Sarah Snook, Matthew Macfadyen, Nicholas Braun, Alan Ruck, Peter Friedman, J. Smith-Cameron, Scott Nicholson, Dagmara Dominczyk, Justine Lupe gibi isimleri görüyoruz.


"Succession" Dizisine Benzeyen Yapımlar:

1. The Sopranos (1999-2007) – IMDB Puanı 9.2

Yaratıcı: David Chase

Oyuncular: James Gandolfini, Lorraine Bracco, Edie Falco, Michael Imperioli, Steven Van Zandt, Robert Iler

David Chase'in yaratıcısı olduğu HBO yapımı, beş Altın Küre ve 21 Emmy Ödüllü "The Sopranos", televizyon tarihinin en iyi dizilerinden biri -hatta birçoklarına göre en iyisi- olarak kabul ediliyor. "The Sopranos", büyük bir İtalyan-Amerikan mafya ailesi olan Soprano Ailesi ve ihanete tahammülü olmayan mafya lideri Tony Soprano'nun hikayesini anlatıyor. Tony Soprano, sık sık geçirdiği baygınlıklardan sonra zorla psikiyatriste gider. Doktoru Melfi ve Tony arasında geçen diyaloglardaki suç, aile, adalet gibi kavramlar ve onların arasında denge kurmaya çalışılması, dizinin ana çatışmasını oluşturuyor.


3. House of Cards (2013-2018) – IMDB Puanı 8.7

Yaratıcı: Beau Willimon

Oyuncular: Robin Wright, Michael Kelly, Justin Doescher, Derek Cecil, Jayne Atkinson

"House of Cards", bir kongre üyesinin, kendisine ihanet eden insanlardan intikam almak için karısıyla birlikte girdiği savaşı ve güç mücadelelerini konu alıyor. Diziyi sevenler için İngiliz yapımı dört bölümlük "House of Cards"ı (1990) da öneririz.


4. Empire (2015-2020) – IMDB Puanı 7.4

Yaratıcılar: Lee Daniels, Danny Strong

Oyuncular: Terrence Howard, Taraji P. Henson, Jussie Smollett, Bryshere Y. Gray, Trai Byers, Ta'Rhonda Jones, Gabourey Sidibe, Serayah

"Empire" dizisinde, bir hip-hop kralı, milyonlarca dolarlık şirketinin kontrolü için mücadele eden üç oğlu arasından bir varis seçmek zorunda kalırken, eski karısı da kendisine ait olanı geri almak için planlar yapar.


5. Dynasty (2017-2022) – IMDB Puanı 7.3

Yaratıcılar: Sallie Patrick, Stephanie Savage, Josh Schwartz

Oyuncular: Elizabeth Gillies, Rafael de la Fuente, Robert Christopher Riley, Sam Adegoke, Grant Show, Maddison Brown, Alan Dale, Adam Huber, Sam Underwood

"Dynasty" dizisi, Amerika'nın en zengin iki ailesinin, servetlerini ve çocuklarını kontrol etmek için giriştikleri kan davasını anlatıyor. Dilerseniz 1981-1989 yıllarında çekilen "Dynasty" dizisini de izleyebilirsiniz, ancak bazı yeniden yapımları izlemenin, orijinallerinden daha keyifli olduğunu söylemeliyiz.


6. Yellowstone (2018-2023) – IMDB Puanı 8.7

Yaratıcılar: John Linson, Taylor Sheridan

Oyuncular: Kevin Costner, Luke Grimes, Kelly Reilly, Wes Bentley, Cole Hauser, Kelsey Asbille, Brecken Merrill, Jefferson White, Gil Birmingham, Forrie J. Smith, Denim Richards, Ian Bohen

Dram ve Western türlerindeki "Yellowstone" dizisinde, Montana'da kendi çiftlikleriyle uğraşan bir aile, topraklarını ele geçirmeye çalışanlarla karşı karşıya geliyor.


7. Billions (2016-) – IMDB Puanı 8.4

Yaratıcılar: Brian Koppelman, David Levien, Andrew Ross Sorkin

Oyuncular: Paul Giamatti, Damian Lewis, Maggie Siff, David Costabile, Dola Rashad, Daniel K. Isaac

"Billions" dizisinde bolca dram, çatışma ve ittifak izliyoruz. Mike Prince, Axe Capital tahtına otururken "yeni para" merhamet anlamına gelmiyor. Ona karşı olan Chuck Rhoades ise kimsenin bu kadar servete ya da güce sahip olmaması gerektiğine inanıyor. Tüm oyuncular, yeni ittifaklar ararken, kesin olan tek bir şey var: zenginlik savaş demektir.


8. The Undoing (2020) – IMDB Puanı 7.4

Yaratıcı: David E. Kelley

Oyuncular: Nicole Kidman, Hugh Grant, Noah Jupe

"Succession" dizisine benzeyen yapımlar listemizdeki iki mini diziden biri olan "The Undoing", suç, dram ve gizem türlerinde karşımıza çıkıyor. "The Undoing" New York'ta yaşayan, ilk kitabını yayımlamaya hazırlanan başarılı terapist Grace Fracer'ın hayatı ve evliliğinin, eşinin korkunç bir cinayetle öldürülmesinin ardından allak bullak olmasına odaklanıyor. Bolca şüphe ve hiçbirinin tam iyi veya tam kötü olmadığı karakterler ile "The Undoing"i izlerken, "Succession"da hissettiğiniz bazı duyguları bulabilirsiniz.


9. House of Lies (2012-2016) – IMDB Puanı 7.4

Yaratıcı: Matthew Carnahan

Oyuncular: Don Cheadle, Kristen Bell, Ben Schwartz

Komedi ve dram türlerindeki "House of Lies" dizisinde; çekici, hızlı konuşan Marty Kaan ve yönetim danışmanlarından oluşan ekibi, günümüz kurumsal ABD'sinin bu iğneleyici, saygısız hicvinde, güçlü CEO'lara kur yapmak ve büyük anlaşmalar yapmak için kitaptaki her kirli numarayı kullanıyor.


10. Enlightened (2011-2013) – IMDB Puanı 7.6

Yaratıcılar: Laura Dern, Mike White

Oyuncular: Laura Dern, Diane Ladd, Sarah Burns

Komedi ve dram türlerindeki "Enlightened" dizisinde, kendi kendini yok etmeye mahkum gibi görünen bir kadın, ruhani bir uyanış yaşar. Aydınlanmış bir hayat yaşamaya kararlı hale gelir, ancak bu durum, evde ve işte daha çok kargaşa yaratır.


11. Riches (2022-) – IMDB Puanı 7.1

Yaratıcı: Abby Ajayi

Oyuncular: Deborah Ayorinde, Sarah Niles, CJ Beckford, Adeyinka Akinrinade, Ola Orebiyi, Hermione Norris, Emmanuel Imani, Nneka Okoye, Brendan Coyle

"Riches" dizisi, bir diğer büyük holding sahibi aile draması. Stephen Richards bir kozmetik imparatorluğu kurmuştur, ancak felç geçirdiğinde ailesinin sırları ve yalanları su yüzüne çıkar ve milyonlarca sterlinlik şirketinin geleceği tehlikeye girer.


12. Bloodline (2015-2017) – IMDB Puanı 7.9

Yaratıcılar: Glenn Kessler, Todd A. Kessler, Daniel Zelman

Oyuncular: Kyle Chandler, Ben Mendelsohn, Linda Cardellini, Sissy Spacek, Norbert Leo Butz, Jacinda Barrett, Jamie McShane

Dram ve gerilim türlerindeki "Bloodline" dizisinde bir aile, ailenin kara koyunu eve döndüğünde geçmişteki sırları ve yaralarıyla yüzleşmek zorunda kalır.


13. The Staircase (2022) – IMDB Puanı 7.1

Yaratıcı: Antonio Campos

Oyuncular: Colin Firth, Toni Collette, Michael Stuhlbarg

Biyografi, suç ve dram türlerindeki mini dizi "The Staircase", karısı Kathleen'in evlerindeki bir merdivenin dibinde ölü bulunmasının ardından onu öldürmekle suçlanan polisiye roman yazarı Michael Peterson'ın hikayesini ve ardından gelen 16 yıllık yargı mücadelesini anlatıyor.


14. Industry (2020-) – IMDB Puanı 7.2

Yaratıcılar: Mickey Down, Konrad Kay

Oyuncular: Myha'la Herrold, Maris Abela, Harry Lawtey

"Industry" dizisinde, genç bankacılar ve tüccarlar, 2008'deki çöküşün ardından finans dünyasında kendilerine bir yol çiziyor. "Industry"de para ve gücün yozlaştırdığı insanları seyrederken, "Succession" dizisinden bolca iz bulabilirsiniz.


15. The White Lotus (2021-2024) – IMDB Puanı 7.9

Yaratıcı: Mike White

Oyuncular: Jennifer Coolidge, Jon Gries, F. Murray Abraham, Adam DiMarco, Meghann Fahy, Beatrice Granno, Tom Hollander, Sabrina Impacciatore, Theo James, Aubrey Plaza, Haley Le Richardson

Dışarıdan bakıldığında benzer görünmese de eğer "Succession"daki mizah, hiciv ve başarılı diyaloglardan hoşlanıyorsanız, "The White Lotus"a da bayılacaksınız. Her sezonu farklı bir ülkede, farklı oyuncular ile çekilen dizi, White Lotus adında muhteşem bir tatil köyünde bir grup zengin misafir ve personele odaklanıyor. Dışarıdan mükemmel görünen bu yerler ve hayatlara yakından bakıldığında pek çok pürüzün olduğunu görmemiz de "Succession" ile benzer bir diğer özellik.


HBO Max'in En Sevilen Dizileri

En İyi Psikolojik Gerilim Filmleri

"Succession"ın 4.Sezonu Ne Zaman Yayınlanıyor?

EN ÇOK OKUNANLAR

Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü
Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

1 dakika okunma süresi
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi
Mayıs Ayı Burç Yorumları
Mayıs Ayı Burç Yorumları

Mayıs Ayı Burç Yorumları

20 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları
74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

Nisan Ayı Film Önerileri
Nisan Ayı Film Önerileri

Nisan Ayı Film Önerileri

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey
“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler
“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler
Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Nisan Ayı Dizi Önerileri
Nisan Ayı Dizi Önerileri

Nisan Ayı Dizi Önerileri

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler
“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları
43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler
En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler