En İyi Johnny Depp Filmleri

1984 yapımı “A Nightmare On Elm Street” filmindeki rolünden itibaren sinemanın en çok aranan yüzlerinden biri haline gelen Johnny Depp'in en iyi filmleri.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
26 Nisan 2022 Salı 13:33 | Son Güncellenme:
17 dakika okunma süresi
En İyi Johnny Depp Filmleri


"Ed Wood" (1994)

Bir dönem popüler sinemanın mucize ikilisi olarak görülen Tim Burton ve Johnny Depp, bir kez daha "Ed Wood" için bir araya geldi. Rudolph Grey'in "Nightmare of Ecstasy" romanından uyarlanan, yönetmenliğini Tim Burton'ın yaptığı "Ed Wood", hırslı ama problemli bir yönetmen olan Edward D. Wood Jr.'ın yeteneksizliğine rağmen hayallerini gerçekleştirmek için gösterdiği muazzam çabayı anlatıyor. Başroldeki Johnny Depp'e Martin Landau, Sarah Jessica Parker ve Patricia Arquette gibi isimler eşlik ediyor.



"Public Enemies" (2009)

Gerçek bir hikayeden esinlenilen "Public Enemies"de Johnny Depp, efsanevi gangster ve banka soyguncusu John Dillinger'ı canlandırıyor. Michael Mann'in yönettiği bu heyecanlı suç filminde, FBI 1930'larda yükselen suç dalgası sırasında John Dillinger, Baby Face Nelson ve Pretty Boy Floyd'u yakalamaya çalışıyor. İnatçı FBI ajanı Melvin Purvis'i de Christian Bale canlandırıyor. Filmin başrolündeki Johnny Depp ve Christian Bale'in yanı sıra Marion Cotillard, Stephen Graham, Channing Tatum, Christian Stolte, Jason Clarke ve David Wenham gibi isimleri görüyoruz.



"Charlie and the Chocolate Factory" (2005)

Roald Dahl'ın romanından John August tarafından senaryoya uyarlanan ve Tim Burton tarafından yönetilen bu ünlü filmde Johnny Depp'i eksantrik çikolata üreticisi Willy Wonka olarak izliyoruz. Timothée Chalamet'nin Willy Wonka'nın gençliğini canlandırdığı yeni bir film çekiliyor. Chalamet'nin Depp'in güçlü performansından nasıl ilham alıp, onu nasıl bir adım daha ileri taşıyacağı heyecanla bekleniyor. "Charlie and the Chocolate Factory" filminde genç bir çocuk olan Charlie, bir grup çocuk ile birlikte dünyanın en sıra dışı şeker üreticisi tarafından yönetilen dünyanın en muhteşem fabrikasında bir tur kazanır. Hem çocukları hem de yetişkinleri eğlendiren filin oyuncu kadrosunda Johnny Depp'e Freddie Highmore, David Kelly, Helena Bonham Carter, Noah Taylor, Missi Pyle, James Fox, Deep Roy, Christopher Lee, Adam Godley, AnnaSophia Robb, Julia Winter, Jordan Fry, Augustus Gloop gibi isimler eşlik ediyor.



"Edward Scissorhands" (1990)

Listemizdeki bir diğer Tim Burton x Johnny Depp iş birliği olan "Edward Scissorhands", yine oldukça sıra dışı bir hikaye anlatıyor. Zaten bu ikilinin bir araya gelerek realistik bir film yaratmalarını bekleyemeyiz. Eksik inşa edilmiş ve elleri makas olan yapay bir adam, yalnız bir yaşam sürmektedir. Sonra bir gün, banliyöde yaşayan genç bir kadın onunla tanışır ve onu dünyasıyla tanıştırır. Hafif bir "Frankenstein" esintisi alabileceğiniz bu sevimli ve duygusal filmde Johnny Depp ile birlikte Winona Ryder, Dianne Wiest, Anthony Michael Hall ve Vincent Price gibi isimleri izliyoruz.



"Corpse Bride" (2005)

Tim Burton'ın senaryo ekibinde yer aldığı 1993 yapımı "The Nightmare Before Christmas"ın tarzına benzeyen "Corpse Bride"ın senaryo ekibinde ve yönetmen koltuğunda yine Tim Burton ve Mike Johnson yer alıyor. Animasyon filminde utangaç bir damat, düğün provası sırasında yanlışlıkla ölü bir gelinin uyanmasına ve kendisiyle evleneceğini düşünmesine neden olur. Artık ortada bir damat, bir ölü ve bir de canlı gelin vardır. Filmin seslendirme kadrosunda Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Emily Watson, Tracey Ullman, Paul Whitehouse, Joanna Lumley gibi isimler yer alıyor.



"Finding Neverland" (2004)

Johnny Depp'in yer aldığı en duygusal filmlerden biri olan "Finding Neverland", Depp ve Freddie Highmore'un birlikte oynadığı ilk film. İkilinin kimyası beğenilmiş olacak ki bu filmin hemen ardından "Charlie and the Chocolate Factory"de yeniden başrolü paylaştılar. İlk başta çoğu kişi filmin, yeni bir "Peter Pan" uyarlaması olacağını düşünüyordu. Sonradan anlaşıldı ki aslında "Finding Neverland", sevilen çocuk klasiğinin yazarı J. M. Barrie'nin "Peter Pan" hikayesini nasıl yarattığını konu alıyor. Filmde Barrie'nin bir aileyle kurduğu ilişkiyi ve "Peter Pan"ın doğuşunu izliyoruz. Marc Foster'ın yönettiği, izledikten sonra da hatırladıkça gözlerinizi dolduracak "Finding Neverland"in başrollerinde Johnny Depp, Kate Winslet, Freddie Highmore, Julie Christie, Radha Mitchell ve Dustin Hoffman yer alıyor.



"Dead Man" (1995)

Hollywood'un en ilginç yönetmenlerinden Jim Jarmusch'un yazıp yönettiği "Dead Man"de, bir adamı öldürdükten sonra kaçan muhasebeci William Blake, kendisini manevi dünyaya yaptığı yolculuğa hazırlayan Nobody (Kimse) adında tuhaf bir yerli Amerikalı adamla karşılaşır. "Deap Man", kafasınız çok dolu olmadığı bir günde izlemenizi tavsiye ederiz. Filmin oyuncu kadrosunda Johnny Depp, Gary Farmer, John Hurt, Lance Henriksen, Gabriel Byrne, Jared Harris ve Crispin Flover gibi isimleri görüyoruz.



"Into The Woods" (2014)

Bu sefer listemizde Johnny Depp'in başrolde olmadığı ama tabii ki oldukça sıra dışı bir karakteri canlandırdığı "Into The Woods" var. James Lapine'in yazıp Rob Marshall'ın yönettiği film, çocuk masallarını bir araya getiren bir müzikal. Bir cadı, çocuksuz bir fırıncıya ve karısına, soyağaçlarına konan laneti tersine çevirmek için klasik peri masallarından sihirli öğeler tedarik etme görevi verir. Johnny Depp'in "Kırmızı Başlıklı Kız" hikayesinin Kötü Kurt'unu canlandırdığı filmde Anna Kendrick, Meryl Streep, Emily Blunt, James Corden, Chris Pine, Daniel Huttlestone, Christine Baranski ve Tammy Blanchard'ı izliyoruz.



"What's Eating Gilbert Grape" (1993)

Johnny Depp'in drama türünde de kendisini kanıtladığı film olarak bilinen "What's Eating Gilbert Grape", oldukça duygusal bir yapım. Küçük bir kasabada yaşayan genç bir adam olan Gilbert Grape, kendi mutluluğunun peşinden koşarken zihinsel engelli küçük kardeşi ve morbid obez annesine bakmak için mücadele ediyor. Leonardo DiCaprio'nun da engelli kardeş Arnie'yi canlandırdığı filmde Depp ile DiCaprio arasındaki uyum seyircinin içine işliyor. Lasse Hallström'ün yönettiği "What's Eating Gilbert Grape"in kadrosunda Johnny Depp ve Leonardo DiCaprio ile birlikte Juliette Lewis, Mary Steenburgen, Darlene Cates, Laura Harrington, Mary Kate Schellhardt, Kevin Tighe, John C. Reilly ve Crispin Glover yer alıyor.



"Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl" (2003)

Listemizde Johnny Depp'in birçok filminde başrolü oynadığı "Pirates of the Caribbean" serisinin ilk ve en sevilen filmi "Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl"e yer vermek istedik. Bu film, Johnny Depp'in zaten oldukça tanınan bir oyuncu olmasına rağmen gerçek anlamda parlamasını sağlayan yapım oldu. Filmin yönetmeni Gore Verbinski, Johnny Depp ile ilgili verdiği bir röportajda Depp'i sadece kendi haline bıraktığını ve istediği şekilde oynamasına alan tanıdığını anlatmıştı. Bu yöntem ve Depp'in performansı sayesinde hem efsanevi Jack Sparrow karakteri doğmuş oldu hem de film inanılmaz bir popülarite elde etti. Demirci Will Turner, valinin kızı olan aşkı Elizabeth Swann'ı, Jack'in artık ölümsüz olan eski korsan müttefiklerinden kurtarmak için eksantrik korsan Kaptan Jack Sparrow ile iş birliği yapar. "Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl"de serinin geri kalan birçok filminde de yer alacak olan Johnny Depp, Geoffrey Rush, Orlando Bloom, Keira Knightley, Jack Davenport, Jonathan Pryce, Lee Arenberg ve Mackenzie Crook bulunuyor.



"Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street" (2007)

Listemizin son filmi olarak bir diğer Tim Burton, Johnny Depp ve Helena Bonham Carter ortak yapımına yer vermek istedik çünkü bu üçlünün kariyerlerini birlikte yükselttiğini söyleyebiliriz. Başlangıçta gerilim ve müzikal türündeki "Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street"un devam filmlerinin gelmesi planlanıyordu, ancak film gişede beklenen başarıyı gösteremedi ve tek film olarak kaldı. Yine de atmosferi ve oyunculuklarının başarısı için kesinlikle izlenmeye değer bir iş olduğunu eklemeliyiz. 1840'ların Londra'sında güzel eşiyle birlikte mutlu mesut yaşayan bir berber vardır. Ancak Sweeney Todd, haksız yere hapse atılıp sürgüne gönderilir. Yıllar sonra intikam hırsıyla geri dönen Todd, hiçbir şeyin aynı olmadığını fark eder ve Mrs. Lovett'in yardımıyla vahşice bir intikam planı yapar. Filmde Johnny Depp ve Helena Bonham Carter'a, Alan Rickman, Timothy Spall, Sacha Baron Cohen, Jamie Campbell Bower, Jayne Wisener ve Laura Michelle Kelly gibi isimler eşlik ediyor.


Johnny Depp Kimdir?

Johnny Depp, Amerikalı ünlü bir oyuncu, yapımcı ve müzisyendir. 9 Haziran 1963 tarihinde Kentucky, Owensboro'da doğmuştur. Gençliğinde müzisyenlik yapmış ve birçok müzik grubunda çalmıştır. Ancak daha sonra oyunculuğa yöneldi ve kariyeri boyunca birçok unutulmaz karakteri canlandırdı.

Depp, 1984 yılında ilk oyunculuk deneyimini A Nightmare on Elm Street filminde sergiledi. Ardından 1987 yılında 21 Jump Street adlı TV dizisinde geniş bir izleyici kitlesi kazandı. 1990'lı yıllarda ise film kariyeri hızla yükseldi. Edward Scissorhands, Donnie Brasco, Sleepy Hollow, Pirates of the Caribbean serisi, Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street ve Alice in Wonderland gibi birçok başarılı filmde yer aldı. Depp, oyunculuk kariyerinde birçok ödül kazandı.

Altın Küre ve Emmy gibi birçok ödül kazanan Depp, aynı zamanda 3 kez Akademi Ödülü'ne aday gösterildi. Bunun yanı sıra müzik kariyerinde de başarılı oldu. Hollywood Vampires adlı rock grubunun kurucularından biridir ve gitar çalmaktadır. Depp, sadece yetenekli bir oyuncu değil aynı zamanda yardımsever bir insandır. UNICEF, Children's Hospice & Palliative Care Coalition, Make-A-Wish Foundation ve Comic Relief gibi pek çok yardım kuruluşunun destekçisidir. Hayvan haklarına duyarlılığı da bilinmektedir.

Özetle: Johnny Depp, müzisyenlik, oyunculuk ve yardımseverliğiyle tanınan bir sanatçıdır. Kendine özgü tarzı, karizması ve yeteneğiyle milyonlarca hayran kazanmıştır.

En İyi Polisiye Filmler

En İyi Psikolojik Gerilim Filmleri

Kıvanç Tatlıtuğ'un En İyi Performansları

EN ÇOK OKUNANLAR

2024 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri
2024 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri

2024 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri

1 dakika okunma süresi
Podyumlardan İlhamla 10 Makyaj Trendi
Podyumlardan İlhamla 10 Makyaj Trendi

Podyumlardan İlhamla 10 Makyaj Trendi

1 dakika okunma süresi
Nisan Ayı Burç Yorumları
Nisan Ayı Burç Yorumları

Nisan Ayı Burç Yorumları

34 dakika okunma süresi
Boyner İstinyePark İstanbul Mağaza Daveti
Boyner İstinyePark İstanbul Mağaza Daveti

Boyner İstinyePark İstanbul Mağaza Daveti

1 dakika okunma süresi
Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları
Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları

Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları

12 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler
“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey
“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

Balenciaga'nın Hayat Hikayesi Dizi Oldu
Balenciaga'nın Hayat Hikayesi Dizi Oldu

Balenciaga'nın Hayat Hikayesi Dizi Oldu

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

Şubat Ayı Film Önerileri
Şubat Ayı Film Önerileri

Şubat Ayı Film Önerileri

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

Şubat Ayı Dizi Önerileri
Şubat Ayı Dizi Önerileri

Şubat Ayı Dizi Önerileri

“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey

Nisan Ayı Film Önerileri
Nisan Ayı Film Önerileri

Nisan Ayı Film Önerileri

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları
43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler
Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler