Kıvanç Tatlıtuğ'un En İyi Dizi ve Filmleri

Kıvanç Tatlıtuğ, "Aşk-ı Memnu"dan "Kelebeğin Rüyası"na, "Kuzey Güney"den "Ezel"e birçok unutulmaz dizi ve filmde başarılı oyunculuğu ve canlandırdığı karakterlerle iz bıraktı. Son olarak "Aile" ve Netflix yerli yapımı "Yakamoz S-245" dizilerinin başrolünde yer alan Kıvanç Tatlıtuğ'un geçmişten günümüze en iyi performansları.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
19 Nisan 2022 Salı 16:27 | Son Güncellenme:
17 dakika okunma süresi
Kıvanç Tatlıtuğ'un En İyi Dizi ve Filmleri

Kıvanç Tatlıtuğ Kimdir?

1983 yılında Adana'da doğan Kıvanç Tatlıtuğ, 2002 yılında Best Model of Turkey ve ardında da Best Model of the World seçildi. Modellikten önce basketbolda ilerleyerek büyük kulüplerde oynadı. Ancak geçirdiği sakatlık nedeniyle basketbola veda ederek, modellik alanında ilerleme kararı aldı. Kazandığı yarışmalardan sonra Fransa'daki Success Ajans ile çalışmaya başlayarak, bir sene Paris'te yaşadı. Daha sonrasında kariyerine oyunculuk ile devam etmek istediğine karar veren Tatlıtuğ, kendisini bu alanda geliştirdi. İlk olarak "Gümüş" dizisiyle karşımıza çıkan Kıvanç Tatlıtuğ, kariyeri ilerledikçe daha zorlu roller seçerek performanslarını geliştirmeye devam etti.

Kıvanç Tatlıtuğ En İyi Dizi ve Filmleri

1. Gümüş (2005-2007)

Yönetmenler: Tarık Alpagut, Kemal Uzun

Oyuncular: Kıvanç Tatlıtuğ, Songül Öden, Ekrem Bora, Güngör Bayrak, Funda İlhan, Ayça Varlıer, Serdar Orçin

Üç sezondan oluşan "Gümüş" dizisi, 2005-2007 yıllarındaki yayın döneminde ülkemizde büyük bir hayran kitlesine ulaşmasının yanı sıra bugün hala Ortadoğu ülkelerinde oldukça izleniyor. Songül Öden ve Kıvanç Tatlıtuğ'un başrollerini paylaştığı dizi, klasik "kavuşamayan aşıklar" hikayesinin tam tersini anlatıyor. Gümüş, Mehmet'e uzun zamandır aşıktır ve bir gün ikisinin ailesi onları evlendirme kararı alır. Ancak Mehmet, Gümüş için bu şekilde hissetmiyordur, tersine onun sevdiği başka bir kadın vardır. Mehmet, ailesini reddetmeyip Gümüş ile evlenir ama karısına aşık olması uzun zaman alacaktır. "Gümüş" dizisi, Kıvanç Tatlıtuğ'un oyunculuğunun ilk ve en önemli adımı oldu. Pek çok oyuncunun aksine kariyerine başrol ile zirveden başlamış oldu.


2. Aşk-ı Memnu (2008-2011)

Yönetmen: Hilal Saral

Oyuncular: Kıvanç Tatlıtuğ, Beren Saat, Selçuk Yöntem, Hazal Kaya, Nebahat Çehre, Zerrin Tekindor, Nur Fettahoğlu

"Aşk-ı Memnu" dizisi, bugün hala sahneleri sosyal medyada dolaşan, replikleri tekrar tekrar paylaşılan bir yapım. Bu popülerlikte Behlül Haznedar rolüne hayat veren Kıvanç Tatlıtuğ'un payının oldukça büyük olduğunu da eklemeliyiz. Halid Ziya Uşaklıgil'in 1899 tarihli aynı isimli ünlü romanından uyarlanan "Aşk-ı Memnu", Adnan Bey ile evlenen Bihter Yöreoğlu ile Behlül arasında yaşanın yasak aşkı konu alıyor. Kerem Çatay'ın yarattığı "Aşk-ı Memnu" dizisinin senaryosu Ece Yörenç ve Melek Gençoğlu tarafından yazıldı. Dizinin sonunda, en başından beri hep havalı, şık ve karizmatik gördüğümüz Behlül karakterinin, yıkılmış haliyle "Behlül kaçar" dediği sahneyi kaçımız unutabiliriz.


3. Ezel (2011)

Yönetmen: Uluç Bayraktar

Oyuncular: Kenan İmirzalıoğlu, Cansu Dere, Tuncel Kurtiz, Yiğit Özşener, Barış Falay, Haluk Bilginer, Kıvanç Tatlıtuğ

2009 – 2011 yılları arasında yayınlanan "Ezel", Türk televizyon tarihinin en unutulmaz dizileri arasında yer alıyor. Alexandre Dumas'nın "Monte Kristo Kontu" romanından uyarlanan "Ezel" dizisinin senaryosunu Kerem Deren ve Pınar Bulut kaleme aldı. Ömer, mütevazı hayatında ailesi, yakın arkadaşları ve aşık olduğu kız ile mutludur. Ancak uğradığı ihanet ile suçsuz yere hapse giren Ömer, burada tanıştığı Ramiz Dayı'nın desteğiyle hapisten çıktığında bambaşka bir insana dönüşür. Ezel ismini alan Ömer, intikam peşinde eski tanıdıklarının hayatına girer. Dizinin son sezonunun dört bölümünde konuk oyuncu olarak yer alan Kıvanç Tatlıtuğ, "Sekiz" isimli karakteri canlandırmıştı. Yalnızca birkaç bölüm görünmesine ve kötü karakteri canlandırmış olmasına rağmen Kıvanç Tatlıtuğ'un oyunculuğu ile birlikte Sekiz oldukça sevilmişti.


4. Kuzey Güney (2011-2013)

Yönetmenler: Mehmet Ada Öztekin, Hilal Saral

Oyuncular: Kıvanç Tatlıtuğ, Buğra Gülsoy, Öykü Karayel, Hazar Ergüçlü, Bade İşcil, Rıza Kocaoğlu, Zerrin Tekindor, Mustafa Avkıran, Semra Dinçer

Kıvanç Tatlıtuğ'un başrolde yer aldığı "Kuzey Güney" dizisi, 2011 – 2013 yılları arasında yayınlandı. Oldukça büyük bir izleyici kitlesine sahip olan dizi, birbirine zıt iki kardeş olan Kuzey ve Güney'in hikayesini anlatıyor. Yaratıcılığını Melek Gençoğlu ve Ece Yörenç'in yaptığı, "Kuzey Güney", aynı kıza aşık ve pek de anlaşamayan iki kardeşten Kuzey'in, kardeşinin suçunu üstlenerek hapse girmesiyle başlayan olayları anlatır. Zaten birbirinden bambaşka karakterlere sahip olan iki kardeş, hayatlarının da tamamen zıt kutuplara gitmesiyle birer rakibe dönüşür. Kıvanç Tatlıtuğ, Kuzey Tekinoğlu'nu canlandırarak oyunculuğu ve kendisine yazılan diyaloglar sayesinde bu karakterin ölümsüzleşmesini sağladı. Tatlıtuğ'un, Kuzey'in yürüyüşünden cep telefonunu tutuşuna kadar, orijinal ve iz bırakan bir karakter olmasını sağlayan en büyük etken olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.


5. Kelebeğin Rüyası (2013)

Yönetmen: Yılmaz Erdoğan

Oyuncular: Mert Fırat, Kıvanç Tatlıtuğ, Belçim Bilgin, Taner Birsel, Ahmet Mümtaz Taylan, Yılmaz Erdoğan, Farah Zeynep Abdullah, İpek Bilgin

Yılmaz Erdoğan'ın kaleminden ve yönetmenliğinden çıkan "Kelebeğin Rüyası", yayınlandığı 2013 yılında izlenme rekorları kırdı. 1940'lı yıllarda geçen film, iki genç şair Rüştü Onur ile Muzaffer Tayyip Uslu'nun memuriyette görev yaparken bir yandan da şiir sevdalarını paylaşmalarını konu alıyor. Ancak paylaştıkları tek sevda şiir değildir; iki arkadaş, Belediye Başkanı'nın kızı Suzan'la yakın arkadaş olur ve ona karşı duygu beslemeye başlar. Dönemin yaygın ve korkulan hastalığı verem ise gençlerin hayatını tehdit etmektedir. Kıvanç Tatlıtuğ, filmde masum, azimli ve zayıf genç bir adam olan Muzaffer Tayyip Uslu karakterine hayat vererek hem izleyicilerden tam not almış hem de birçok ödül kazanmıştı.


6. Hadi Be Oğlum (2018)

Yönetmen: Bora Egemen

Oyuncular: Kıvanç Tatlıtuğ, Büşra Develi, Alihan Türdemir

Kıvanç Tatlıtuğ, Fırat Parlak'ın senaryosunu yazdığı "Hadi Be Oğlum" filminde bir balıkçı olan Ali Kaptan'ı canlandırıyor. Ali'nin tüm hayatı oğlu Efe'nin ekseninde dönmektedir. Ancak Efe, iletişim sorunları yaşayan bir çocuktur. Ali, Efe'nin kendisini anlayıp anlayamadığını bile bilmez ama oğluna olan sevgisi daha iyi bir gelecek için elindeki tek şeydir. Kıvanç Tatlıtuğ, ciddi roller üstlenerek, aile draması gibi duygu yüklü filmlerde de karakterinin hakkını verebileceğini ispat ediyor.


7. Çarpışma (2018-2019)

Yönetmenler: Uluç Bayraktar, Ahmet Katıksız, Ufuk Hakan Eren

Oyuncular: Kıvanç Tatlıtuğ, Elçin Sangu, Onur Saylak, Melisa Aslı Pamuk, Alperen Duymaz

Senaryosu Ali Aydın'a ait olan "Çarpışma", yayın hayatı kısa sürmüş olsa da iz bırakan dizilerden biri olmayı başardı. İstanbul'da bir gece dört araba aynı anda birbirine çarpar ve bu kaza sonucu arabadaki insanların hayatları birbirine dolaşır. Kıvanç Tatlıtuğ, dizide İstanbul Organize Şube komiseri olan Kadir karakterini canlandırmış ve performansıyla Seul Uluslararası Drama Ödülleri'nde En İyi Erkek Oyuncu kategorisinde aday olmuştu.


8. Organize İşler Sazan Sarmalı (2019)

Yönetmen: Yılmaz Erdoğan

Oyuncular: Yılmaz Erdoğan, Kıvanç Tatlıtuğ, Ezgi Mola, Rıza Kocaoğlu, Bensu Soral, Okan Çabalar, Ahmet Mümtaz Taylan, Güven Kıraç

Yılmaz Erdoğan'ın yazıp yönettiği "Organize İşler Sazan Sarmalı", çok sevilen "Organize İşler" filminin devamı olarak geldi. Aksiyon ve komedi türlerindeki film, İstanbul'daki sempatik bir dolandırıcı çetesinin hikayesini anlatıyor. Kimsenin yakalayamadığı bu ekip, son üçkağıtlarında başlarını zorlu bir belaya bulaştırır. Özünde bir aile hikayesi olan "Organize İşler Sazan Sarmalı" filminde Kıvanç Tatlıtuğ, ekibimizin başına dert olan Sarı Saruhan karakterini canlandırıyor. Tatlıtuğ'a serseri veya kaba kötü adam rollerinin çok yakıştığını söylersek yanlış olmaz, zira şimdiye kadarki yapımları göz önünde bulundurursak kendisi de bu tarz karakterleri oynamayı seviyor gibi görünüyor.


9. Yakamoz S-245 (2022-)

Yönetmenler: Tolga Karaçelik, Umut Aral

Oyuncular: Kıvanç Tatlıtuğ, Özge Özpirinçci, Meriç Aral, Ertan Saban, Ece Ceşmioğlu, Onur Ünsal, Ecem Uzun, Jerry Hoffmann, Güven Murat Akpınar, Ersin Arıcı, Hakan Salınmış, Alper Saldıran

Netflix'in oldukça popülerleşen "Into The Night" dizisinin evreninin uzantısı olan "Yakamoz S-245", gizemli kozmik bir olay dünyayı kasıp kavururken, askeri bir denizaltıya sığınan bir grup insanın hayatta kalabilmek için verdikleri mücadeleyi anlatıyor. Kıvanç Tatlıtuğ, bilim ekibinin lideri Arman'ı canlandırarak oldukça güçlü bir performans sergiliyor. Küresel bir felaket ve insanlar arasındaki çatışmaların yarattığı gerginliği Tatlıtuğ'un jest ve mimiklerinden rahatlıkla okuyabiliyoruz.


10. Aşıklar Bayramı (2022)

Yönetmen: Özcan Alper

Oyuncular: Kıvanç Tatlıtuğ, Settar Tanrıöğen, Laçin Ceylan, Erkan Can, Burcu Cavrar, Çetin Kemal Sarıkartal, Erkan Bektaş, Uğur Uzunel

Kıvanç Tatlıtuğ, 2022 yılında Netflix'in aranan yüzlerinden oldu. Bir diğer Netflix yerli yapımı olan "Aşıklar Bayramı" filminde başrolü Settar Tanrıöğen ile paylaşan Tatlıtuğ, bu sefer çok daha duygusal bir performans sergiliyor. Avukat Yusuf ve bir halk ozanı olan babası Heves Ali, görüşmedikleri 25 yılın ardından uzun bir yolculuk için bir araya geliyor. Baba ile oğlu, belki de birlikte çıktıkları bu son yolculukta, bir yandan geçmişlerine bir yandan da geleceklerine dair sorunlarını çözmeye çalışıyor. Affetmenin ve affedilmenin yanı sıra hayata tekrar tutunmanın dokunaklı öyküsünü anlatan "Aşıklar Bayramı" filminin senaryosu Özcan Alper ile birlikte Kemal Varol'a ait.


11. Aile (2023-)

Yönetmen: Ahmet Katıksız

Oyuncular: Kıvanç Tatlıtuğ, Serenay Sarıkaya, Nejat İşler, Canan Ergüder, Ushan Çakır, Umutcan Ütebay, Yüsra Geyik, Ecem Simge Yurdatapan, Levent Ülgen, Emel Göksu, Nur Sürer

Kıvanç Tatlıtuğ'un 2019 yılında veda ettiği televizyona geri dönmesini sağlayan "Aile", ünlü "Sopranos" dizisinden uyarlandı. Dizi, varlıklı bir aile olan Soykanlar'ın başına geçen Aslan'ın, kendisiyle aynı konularda yaralı bir psikolog olan Devin ile tanışmasını, aile dinamiklerinin değişmesine neden olan bu durumun ardından gelişen olayları ve 'aile' kavramının farklı yönlerini konu alıyor. 7 Mart 2023'te izleyiciyle buluşan "Aile" dizisi, ilk bölümden reytinglerde birinci sıraya yerleşti.

"Yakamoz S-245" Dizisi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Hazal Kaya'nın En İyi Performansları

Aslı Enver'in En İyi Performansları

EN ÇOK OKUNANLAR

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

1 dakika okunma süresi
Lancome x Hazal Kaya Daveti
Lancome x Hazal Kaya Daveti

Lancome x Hazal Kaya Daveti

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Mart Ayı Film Önerileri
Mart Ayı Film Önerileri

Mart Ayı Film Önerileri

Mart Ayı Dizi Önerileri
Mart Ayı Dizi Önerileri

Mart Ayı Dizi Önerileri

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Nisan Ayı Dizi Önerileri
Nisan Ayı Dizi Önerileri

Nisan Ayı Dizi Önerileri

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler
En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları
43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey
“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey