Emmy Ödüllü En İyi 15 Komedi Dizisi

Geçmişten günümüze Emmy Ödülleri'nde En İyi Komedi Dizisi kategorisinde ödül almış en dikkat çeken komedi dizileri.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
20 Eylül 2022 Salı 17:50 | Son Güncellenme:
21 dakika okunma süresi
Emmy Ödüllü En İyi Komedi Dizileri

Emmy Ödüllü Komedi Dizileri


1.Cheers (1982-1993) – IMDB Puanı 7.9

Yaratıcı: James Burrows, Glen Chales, Les Charles

Oyuncular: Ted Danson, Rhea Perlman, John Ratzenberger, George Wendt, Kelsey Grammer, Woody Harrelson, Kirstie Alley, Philip Perlman ve Shelley Long

Emmy Ödülleri'nde 1983, 1984, 1989 ve 1991 yıllarında En İyi Komedi Dizisi seçilen "Cheers", televizyon tarihinin en kült komedi dizilerinden. İlginç bir şekilde yapım, ilk sezonunda yeterli reytingi elde edemediği için neredeyse yayından kaldırılıyordu. Ancak ilk sezonun ardından Emmy ödülü alışıyla dizinin kaderi tamamen değişti ve 11 sezon yayına devam etti. Boston'daki bir barda müdavimleri ve çalışanlarına odaklanan yapım, bu grubun hayatına odaklanıyor.


2.The Golden Girls (1985-1992) – IMDB Puanı 8.2

Yaratıcı: Susan Harris

Oyuncular: Bea Arthur, Estelle Getty, Rue McClanahan, Betty White

Emmy Ödülleri'nde 1986 ve 1987 yıllarında En İyi Komedi Dizi seçilen "The Golden Girls", arkadaşlık bağlarını güçlendiren bir yapım. Dorothy'nin alaycılığından Sophia'nın hızlı esprilerine, Blanche'ın küstahlığından Rose'un iyi kalpliliğine kadar "The Golden Girls", hem bu dört kadının hem de çok daha fazlasının hikayesini anlatıyor. Hayat, dostluk, aşk ve cheesecake üzerine bir dizi. Aynı zamanda gülmenin gerçekten en iyi ilaç olduğunun ve zarif bir şekilde yaşlanmak için bir ilham kaynağı olduğunun da canlı kanıtı. Bir dizinin bu kadar efsaneleşmek için daha fazlasına ihtiyacı yoktur sanırız. Susan Harris'in yaratıcılığını üstlendiği dizi, önceden evli dört, orta yaş üstü kadının Miami'de aynı evde yaşamaya başlamasını ve zor zamanlara rağmen birbirlerine destek oluşunu anlatıyor.


3.Seinfeld (1989-1998) – IMDB Puanı 8.9

Yaratıcı: Larry David, Jerry Seinfeld

Oyuncular: Jerry Seinfeld, Julia Louis-Dreyfus, Michael Richards, Jason Alexander

Emmy Ödülleri'nde 1993 yılında En İyi Komedi Dizisi seçilen "Seinfeld"in her bölümü bir 'stan-up' gösterisi gibi ilerliyor. New York'lu bir komedyen olan Jerry Seinfeld'in ve arkadaşlarının başından geçen yanlış anlaşılmalarla dolu, komik ve bir o kadar da talihsiz olayları izliyoruz. Muhtemelen bu diziyi "Friends"in biraz daha nevrotik versiyonu olarak tanımlayabiliriz.


4.Frasier (1993-2004) – IMDB Puanı 8.2

Yaratıcı: David Angell, Peter Casey, David Lee

Oyuncular: Kelsey Grammer, Jane Leeves, David Hyde Pierce, Peri Gilpin, John Mahoney

Emmy Ödülleri'nde 1994, 1995, 1996, 1997 ve 1998 yıllarında arka arkaya En İyi Komedi Dizisi seçilen "Frasier", aslında "Cheers" dizisinden ortaya çıkan bir 'spinoff'. "Cheers" dizisinde sevilen Dr. Frasier Crane karakteri, babasıyla birlikte yaşadığı memleketi Seattle'a geri döner ve radyo psikiyatristi olarak çalışmaya başlar. Dizi, 11 yıllık süresi boyunca pek çok rekora imza atarak; art arda beş kez En İyi Komedi Dizi kategorisinde Emmy kazanan ilk yapım oldu, yine komedi dalında 37 Emmy ödülü rekorunu hala elinde tutuyor.


5.Ally McBeal (1997-2002) – IMDB Puanı 6.9

Yaratıcı: David E. Kelly

Oyuncular: Calista Flockhar,t Greg Germann, Jane Krakowski, Vonda Shepard, Peter MacNicol, Lisa Nicole Carson, Portia de Rossi, Lucy Liu

Emmy Ödülleri'nde 1999 yılında En İyi Komedi Dizisi seçilen "Ally McBeal", bir avukat olan Ally'nin kişisel ve profesyonel hayatını takip ediyor. Bu hukuk komedisi, komedi kategorisinde ödül kazanan ilk bir saatlik diziydi. Yaratıcısı David E. Kelly ise aynı yıl komedi kategorisinde "Ally McBeal" ile drama kategorisinde ise "The Practice" ile En İyi Dizi ödülü kazanarak Emmy tarihine ismini yazdırmış oldu.


6.Will & Grace (1998-2020) – IMDB Puanı 7.3

Yaratıcı: David Kohan, Max Mutchnick

Oyuncular: Eric McCormack, Debra Messing, Megan Mullally, Sean Hayes

Emmy Ödülleri'nde 2000 yılında En İyi Komedi Dizisi seçilen "Will & Grace", dostluğun başrolde olduğu bir diğer komedi dizisi. Ev arkadaşı olan iki yakın dost Will ve Grace'in arkadaşlarıyla birlikte New York'taki yaşamlarını izliyoruz. Bu iki karakterin, ne olursa olsun daima birbirlerinin arkasında duracağından ve birbirlerine destek olacağından emin olduğumuz dizi, bir yandan kalbimizi sıcacık yaparken bir yandan da orta yaşlı insanların şehir hayatında nasıl hayatta kaldığını izlemenin eğlenceli yanını tadıyoruz.


7.Sex and the City (1998-2004) – IMDB Puanı 7.3

Yaratıcı: Darren Star

Oyuncular: Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Kristin Davis, Cynthia Nixon

Emmy Ödülleri'nde 2001 yılında En İyi Komedi Dizisi seçilen "Sex and the City", New York'ta yaşayan dört kadını takip ediyor. Üst sınıf bir hayatla New York'un en canlı ve şaşalı manzaralarını bize sunan dizi, 2008 yılında "Sex and the City", 2010 yılında ise "Sex and the City 2" isimli iki filmle hikayesine devam etti. 2021 yılında ise Samantha karakteri dışında aynı kadroyla "And Just Like That..." isimli yeni bir diziyle kaldığı yerden devam ettiği yeni bir yapımla karşımıza çıktı.


8.Friends (1994-2004) – IMDB Puanı 8.9

Yaratıcı: David Crane, Marta Kauffman

Oyuncular: Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry, David Schwimmer

Emmy Ödülleri'nde 2002 yılında En İyi Komedi Dizisi seçilen "Friends", Manhattan'da yaşayan altı arkadaşın kişisel ve profesyonel yaşamlarını merkezine alıyor. Televizyonda bazen en başarılı yapımların, en basit formülle çalıştığına dair iyi bir örnek olan dizi, yirmi ve otuzlarındaki bir kadın-erkek grubunun hayatının büyük şehirde nasıl olabileceğine dair oldukça eğlenceli bir iş. Dostluk, aşk, ev arkadaşlığı, ilişkiler, iş hayatı gibi oldukça tanıdık konuları, oldukça samimi bir şekilde seyirciye sunuyor. Oyuncuların, kimyalarının birbirine çok iyi uyması ve birbirlerinden oldukça farklı karakterleri canlandırması, diziye renk katıyor.


9.The Office (2005-2013) – IMDB Puanı 9.0

Yaratıcı: Greg Daniels, Ricky Gervais, Stephen Merchant

Oyuncular: Steve Carell, John Krasinski, Jenna Fischer, Rainn Wilson, Leslie David Baker, Angela Kinsey, Brian Baumgartner, Kate Flannery, Phyllis Smith, Creed Bratton, Oscar Nunez, Mindy Kaling, B.J. Novak, Ed Helms

Emmy Ödülleri'nde 2006 yılında En İyi Komedi Dizisi seçilen "The Office", İngiliz orijinalinden uyarlanan bir ABD uyarlaması. Dizi, Dunder Mifflin adlı yerel Pennsylvania kağıt satış şirketini ve çalışanlarını anlatıyor. Bu konu kulağa ne kadar sıkıcı geliyorsa dizi de onun 180 derece zıttı bir şekilde komik. Her biri fazlasıyla orijinal karakterlerin hikayelerini izlerken, "Ben bu karaktere sinir oluyordum, ne zaman en sevdiğim insana dönüştü?" deme olasılığınız da oldukça yüksek. Kafanızı dağıtmak ve yorgunluğunuzu atmak için izleyebileceğiniz en iyi yapımlardan biri.


10.30 Rock (2006-2013) – IMDB Puanı 8.3

Yaratıcı: Tina Fey

Oyuncular: Tina Fey, Alec Baldwin, Tracy Morgan, Jack McBrayer, Scott Adsit, Judah Friedlander, Jane Krakowski, Keith Powell

Emmy Ödülleri'nde 2007, 2008 ve 2009 yıllarında En İyi Komedi Dizisi seçilen "30 Rock", bir televizyon kanalının olabilecek en eğlenceli halini sunuyor. "TGS with Tracy Jordan" adlı skeç komedi şovunun baş yazarı Liz Lemon, başarılı bir televizyon şovunu aklını kaybetmeden yönetmeye çalışırken, kibirli yeni bir patron ve çılgın yeni bir yıldızla uğraşmak zorunda kalır.


11.Modern Family (2009-2020) – IMDB Puanı 8.5

Yaratıcı: Steven Levitan, Christopher Lloyd

Oyuncular: Ed O'Neill, Sofia Vergara, Julie Bowen, Ty Burrell, Jesse Tyler Ferguson, Eric Stonestreet, Rico Rodriguez, Sarah Hyland, Nolan Gould, Ariel Winter, Aubrey Anderson-Emmons, Jeremy Maguire, Reid Ewing

Emmy Ödülleri'nde 2010, 2011, 2012, 2013 ve 2014 yıllarında En İyi Komedi Dizisi seçilen "Modern Family", bu dalda arka arkaya beş kez ödül kazanarak "Frasier"ın elinde tuttuğu rekora ortak olan tek yapım oldu. 'Mockumentary' tarzını seviyorsanız ama biraz daha yumuşatılmış versiyonunu arıyorsanız; hareketli kamera kullanımının daha az ve absürtlük seviyesinin biraz daha indirgenmiş olduğu "Modern Family" tam size göre. Üç farklı ama birbiriyle bağlantılı ailenin kendi aralarında ve birbirleriyle olan ilişkilerini konu alan "Modern Family", izlerken "Keşke benim de böyle teyzem, amcam olsa" diyebileceğiniz bir dizi.


12.Veep (2012-2019) – IMDB Puanı 8.4

Yaratıcı: Armando Iannucci

Oyuncular: Julia Louis-Dreyfus, Tony Hale, Anna Chlumsky, Reid Scott, Timothy Simons, Matt Walsh, Gary Cole, Kevin Dunn, Sufe Bradshaw, Sarah Sutherland, Sa Richardson

Emmy Ödülleri'nde 2015, 2016 ve 2017 yıllarında En İyi Komedi Dizisi seçilen "Veep", politik bir komedi. Eski Senatör Selina Meyer, Amerika Birleşik Devletleri Başkan Yardımcısı olmanın umduğu gibi bir şey olmadığını keşfeder. İngiliz dizisi "The Thick of It"in hicivsel uyarlaması olan yapımda, narsist ve şanssız bir başkan yardımcısı olan Selina Meyer ve onun çalkantılı siyasi kariyerine odaklanıyoruz. Julia Louis-Dreyfus, Selena Meyer rolüyle Komedi Dalında En İyi Kadın Oyuncu kategorisinde art arda altı Emmy ödülü kazandı.


13.The Marvelous Mrs. Maisel (2017-) – IMDB Puanı 8.7

Yaratıcı: Amy Sherman-Palladino

Oyuncular: Rachel Brosnahan, Alex Borstein, Michael Zegen, Marin Hinkle, Tony Shalhoub, Matteo Pascale, Matilda Szydagis, Kevin Pollak

Emmy Ödülleri'nde 2018 yılında En İyi Komedi Dizisi seçilen "The Marvelous Mrs. Maisel", tüm hayatını mükemmel bir eş ve anne olmaya adamış bir kadının bir anda kocası tarafından terk edilmesiyle başlayan hikayesini anlatıyor. 1950'lerin New York'unda geçen dizi, Midge Maisel'ın hiç kimsenin öngöremediği bir şekilde kendisine 'stand-up' komedyeni olarak bir kariyer çizmesini konu alıyor.


14.Fleabag (2016-2019) – IMDB Puanı 8.7

Yaratıcı: Phoebe Waller-Bridge

Oyuncular: Phoebe Waller-Bridge, Sian Clifford, Olivia Colman, Andrew Scott, Jenny Rainsford, Bill Paterson, Brett Gelman

Emmy Ödülleri'nde 2019 yılında En İyi Komedi Dizisi seçilen "Fleabag"in yaratıcılığını ve başrolünü Phoebe Waller-Bridge üstleniyor. Toplam 12 bölümlük iki sezonuyla hafta sonunda başlayıp bitirmeniz için sizi ikna edebilir. Ödüllü tiyatro oyunundan uyarlanan komedi dizisi, Londra'daki hayatla başa çıkmaya çalışırken yakın zamanda yaşanan bir trajediyle yüzleşmek zorunda kalan genç bir kadın hakkında. Özünde bir komedi dizisi olsa da İngiliz tarzı kara komedilerin yapmayı sevdiği gibi yer yer drama yönelmeyi de ihmal etmiyor.


15.Ted Lasso (2020-) – IMDB Puanı 8.8

Yaratıcı: Brendan Hunt, Joe Kelly, Bill Lawrence

Oyuncular: Jason Sudeikis, Hannah Waddingham, Brendan Hunt, Brett Goldstein, Nich Mohammed, Jeremy Swift, Phil Dunster, Juno Temple

Emmy Ödülleri'nde 2021 ve 2022 yıllarında En İyi Komedi Dizisi seçilen "Ted Lasso", ekip çalışmasının ödüllendirildiği, arkadaşlığın her şeyden önemli olduğu ve nezaketin ilerlemenin en iyi yolu olduğu bir dünyada geçiyor. Dizide Jason Sudeikis, spor hakkında hiçbir şey bilmemesine rağmen bir İngiliz futbol takımıyla ilgilenen Amerikan futbolu koçu Ted Lasso'yu canlandırıyor. Biraz şapşal ve oldukça iyi niyetli bir karakter olan Ted'i sevmemek zaten mümkün değil. Ted'in ilham verici konuşmalarını dinlerken, futbol takımının aksine sizinle konuştuğunu hissediyorsunuz.


Emmy Ödüllü En İyi Drama Dizileri

Modunuzu Yükseltecek 18 Dizi Önerisi

"The Office" Sevenlerin Mutlaka İzlemesi Gereken Diziler

EN ÇOK OKUNANLAR

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi
Mayıs Ayı Burç Yorumları
Mayıs Ayı Burç Yorumları

Mayıs Ayı Burç Yorumları

20 dakika okunma süresi
Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü
Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Mart Ayı Film Önerileri
Mart Ayı Film Önerileri

Mart Ayı Film Önerileri

Nisan Ayı Dizi Önerileri
Nisan Ayı Dizi Önerileri

Nisan Ayı Dizi Önerileri

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

Mayıs Ayı Film Önerileri
Mayıs Ayı Film Önerileri

Mayıs Ayı Film Önerileri

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Nisan Ayı Film Önerileri
Nisan Ayı Film Önerileri

Nisan Ayı Film Önerileri

Mayıs Ayı Dizi Önerileri
Mayıs Ayı Dizi Önerileri

Mayıs Ayı Dizi Önerileri

Mart Ayı Dizi Önerileri
Mart Ayı Dizi Önerileri

Mart Ayı Dizi Önerileri

“The Idea of You” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“The Idea of You” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“The Idea of You” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler
En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler
“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler