Annenizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Güzel Filmler

Tek başınıza izlemek kadar Anneler Günü'nde annenizle birlikte izlemekten de zevk alacağınız en güzel filmler.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
26 Nisan 2022 Salı 17:56 | Son Güncellenme:
19 dakika okunma süresi
Annenizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Güzel Filmler


"Mother's Day" (2016)

Listemizin açılışını konunun anlam ve önemini isminde taşıyan film "Mother's Day" ile yapmak istedik. Film, dört ailenin Anneler Günü haftasında başlarından geçenleri konu alıyor. Başrollerini Jennifer Aniston, Kate Hudson, Julia Roberts ve Jason Sudeikis'in paylaştığı bu duygusal komedi filminin yönetmenliğini Garry Marshall üstleniyor.



"Wonder" (2017)

New York Times'ın en çok satan kitabından uyarlanan "Wonder", beşinci sınıfa giren ve ilk kez normal bir ilkokula giden yüz farklılıkları olan August Pullman'ın inanılmaz ilham verici ve iç ısıtan hikayesini anlatıyor. Annenizle birlikte duygusal bir aile draması izlemek isterseniz, "Wonder"ı öneririz. Filmin başrollerinde Jacob Tremblay, Julia Roberts ve Owen Wilson yer alıyor.



"Hidden Figures" (2016)

Güçlü kadın karakterlerin gerçek hikayesini anlatan "Hidden Figures"ü her zaman izleyebilirsiniz ama annenizle birlikte izlemek çok daha keyifli olabilir. Film, ABD uzay programının ilk yıllarında NASA'da hayati bir rol oynayan Afrikalı-Amerikalı matematikçilerden oluşan bir ekibin hikayesini anlatıyor. Cesur ve ilham verici bu yapım, Taraji P. Henson, Octavia Spencer, Janelle Monae, Kevin Costner, Kirsten Dunst, Jim Parsons, Mahershala Ali, Aldis Hodge gibi isimlerden oluşan oyuncu kadrosuyla da dikkat çekiyor.



"Mamma Mia!" (2008)

Bu filmi izledikten sonra annenizle birlikte bir Yunan Adaları tatili yapmak isteyebilirsiniz. Yaz, müzik, deniz, güneş ve aşk... Yunan Adaları'nın kendine has parlak mavi ve beyaz renkli manzaralarında, ABBA müzikleri eşliğinde geçen bu filmde, evlenmek üzere olan genç Sophie'nin, annesi Donna'nın geçmişteki üç büyük aşkından hangisinin kendi babası olduğunu keşfetmeye çalışmasını izliyoruz. Düğünün en büyük davetlileri Donna'nın iki en yakın dostu ve geçmişteki üç büyük aşk hikayesinin erkekleri. Filmin yıldız oyuncu kadrosunda Meryl Streep, Amanda Seyfried, Dominic Cooper, Pierce Brosnan, Stellan Skarsgard, Colin Firth, Julie Walters ve Christine Baranski yer alıyor. "Mamma Mia!"yı izleyip beğendiyseniz, Lily James'in Donna'nın gençliğini canlandırdığı "Mamma Mia: Here We Go Again" filmini de izleyebilirsiniz.



"The Perfect Man" (2005)

Şöyle bir düşününce Hilary Duff'ın çoğu filmi, annenizle birlikte izleyebileceğiniz kadar sevimli ve keyifli. Hilary Duff, Heather Locklear ve Chris Noth'un başrolleri paylaştığı "The Perfect Man" filminde iki çocuklu bir anne, aşk hayatındaki hayal kırıklıkları nedeniyle sık sık taşınmaktadır. Sürekli yer değiştirmelerinden sıkılan Holly, annesine mükemmel adamı bularak daimi yuvalarını korumak ister. Ancak tabii ki mükemmel adamı bulma planı ters tepecektir.



"CODA" (2021)

2022 En İyi Film, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ve En İyi Uyarlama Senaryo Oscar'larını kazanan bu duygusal aile ve kendini keşfetme hikayesi, annenizle birlikte izleyebileceğiniz en güncel filmlerden biri. Ruby, sağır ailesindeki tek işiten kişidir. Ailenin balıkçılık işi tehdit edildiğinde, Ruby kendini Berklee Müzik Koleji'ndeki tutkusunun peşinden gitmek ile ailesini terk etme korkusu arasında parçalanmış halde bulur. Filmin başrollerinde Emilia Jones, Marlee Matlin, Troy Kotsur ve Leo Rossi yer alıyor.



"Bird Box" (2018)

Annenizle birlikte gerilim filmi izlemeyi seviyorsanız, çocuklarını kurtarmak için insan üstü bir mücadele veren bir annenin hikayesini anlatan "Bird Box" tam size göre. Görünmeyen varlıkların, toplumun çoğunu intihara sürüklemesinden beş yıl sonra, bir anne ve iki çocuğu güvenliğe ulaşmak için umutsuz bir girişimde bulunur. Susanne Bier imzalı filmin oyuncu kadrosunda Sandra Bullock, Trevante Rhodes, John Malkovich, Sarah Paulson, Jacki Weaver, Rosa Salazar, Danielle Macdonald, Lil Rel Howery, Tom Hollander, Machine Gun Kelly gibi isimleri görüyoruz.



"Brave" (2012)

Disney ve Pixar ortak yapımı bir animasyon filmi olan "Brave", harika bir anne-kız ilişkisini anlatıyor. Zaman zaman hepimiz annelerimizle ters düşebiliyoruz ve "Brave" bunu o kadar içten ve duygusal bir şekilde anlatıyor ki bu hikaye, hem sizin hem de annenizin içine işleyecek. Hayatta kendi yolunu çizmeye kararlı olan Prenses Merida, krallığına kaos getiren bir geleneğe meydan okur. Bir dilek hakkı olan Merida, bir laneti geri almak için cesaretine ve okçuluk becerilerine güvenmelidir. Filmin seslendirme kadrosunda Kelly Macdonald, Billy Connolly, Emma Thompson, Julie Walters, Robbie Coltrane ve Kevin McKidd gibi ünlü isimler bulunuyor.



"Because I Said So" (2007)

İyi niyetli ama inatçı anneleri anlatan bu sevimli filmi, mutlaka annenizle birlikte izlemelisiniz. Her şeye burnunu sokan bir anne, kızının kendi izinden gitmemesi için onu doğru adamla ayarlamaya çalışır. Ancak tabii ki planı istediği gibi işlemez. "Because I Said So" filminin başrollerinde Diane Keaton, Mandy Moore, Lauren Graham, Gabriel Macht, Tom Everett Scott, Piper Perabo ve Stephen Collins'i izliyoruz.



"The Parent Trap" (1998)

Annenizle birlikte izleyebileceğiniz bir diğer keyifli film de 1998 yapımı "The Parent Trap". Hikayemiz anne ve babalarını yeniden bir araya getirmeye çalışan iki küçük kızı konu alıyor. Birbirlerinden hiçbir haberi olmadan ayrı ayrı büyütülen tek yumurta ikizleri, tesadüf eseri gittikleri yaz kampında karşılaşırlar. Bunun üstüne ikizler, ebeveynlerini yeniden bir araya gelmeye ikna etmeye çalışmak için kimliklerini değiştirir. Oldukça eğlenceli bir plan yapsalar da yollarına bolca engel çıkacaktır. Nancy Meyers'ın yönettiği filmin başrollerinde Lindsay Lohan, Dennis Quaid ve Natasha Richardson'ın yer alıyor. Dilerseniz "The Parent Trap"in, başrollerini Hayley Mills, Maureen O'Hara ve Brian Keith'in paylaştığı, aynı isimli orijinal 1961 yapımını da tercih edebilirsiniz.



"Lady Bird" (2017)

Eleştirmenlerce çok beğenilen "Lady Bird" filmi, 17 yaşındaki sanata yatkın Lady Bird'ü ve annesiyle olan bol çatışmalı ilişkisini konu alıyor. Çok sevilen senarist ve yönetmen Greta Gerwig'in yazıp yönettiği filmin başrollerinde Saoirse Ronan, Laurie Metcalf, Tracy Letts, Lucas Hedges, Timothée Chalamet, Beanie Feldstein ve Lois Smith gibi isimler yer alıyor.



"Roma" (2018)

Akademi Ödüllü yönetmen Alfonso Cuarón'un başyapıtı "Roma", 1970'lerin Meksika'sında bir aile ve onların yatılı hizmetçisi Cleo'nun duygusal, yarı otobiyografik hikayesini anlatıyor. Film, 2019 Oscar'larında En İyi Yabancı Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Sinematografi ödüllerini kazandı. "Roma"nın oyuncuları arasında Yalitza Aparicio, Marina de Tavira, Diego Cortina Autrey, Carlos Peralta, Marco Graf, Daniela Demesa, Nancy Garcia Garcia ve Veronica Garcia bulunuyor.



"Serial Mom" (1994)

Bu komedi filmi, bir annenin çocukları için her şeyi yapabileceğini kanıtlıyor. Dışarıdan bakıldığında mükemmel bir Amerikan ebeveyninin tüm özelliklerini barındıran karakterimiz, harika bir aşçı ve ev hanımı, geri dönüşüme bile sıkı sıkıya özen gösteriyor. İdeal bir Amerikan banliyö annesi. Ancak aynı zamanda çocuklarını mutlu etmek için kelimenin tam anlamıyla cinayet işleyebilecek bir kadın. "Serial Mom"ın oyuncu kadrosunda Kathleen Turner, Sam Waterston, Ricki Lake ve Matthew Lillard gibi isimler var.



"Freaky Friday" (2003)

Bir diğer "anlaşamayan anne-kız hikayesi" filmi olan "Freaky Friday"de bu sefer işler tersine dönüyor. Sürekli tartışan ve birbirlerini asla anlayamayan Tess ve kızı Anna, sıra dışı bir gecede bedenleri değişip birbirlerinin vücuduna hapsolunca, birbirleriyle empati kurmayı öğrenmek zorunda kalacaktır. Bu aile komedisinin başrollerinde Jamie Lee Curtis, Lindsay Lohan, Mark Harmon, Chad Michael Murray, Harold Gould ve Ryan Malgarini'yi görüyoruz.



"Away We Go" (2009)

Kalbinizi sıcacık yapacak "Away We Go", çocuk yetiştirmek için ideal yeri arayan bir çiftin tüm ülkeyi baştan aşağı gezmesini konu alıyor. İkili, yol boyunca talihsizlikler yaşar, akraba ve eski arkadaşlarıyla kurdukları yeni bağlarla, ilk kez kendileri için "yuva" diyebilecekleri yeri keşfetmeye çalışırlar. Sam Mendes'in yönettiği filmin oyuncuları arasında John Krasinski, Maya Rudolp, Allison Janney, Carmen Ejogo, Catherine O'Hara, Jeff Daniels, Jim Gaffigan ve Maggie Gyllenhaal gibi isimler bulunuyor.


"Postcards from the Edge" (1990)

Bazen ünlü bir aktris bile olsanız annenizin evine dönmek zorunda kalabilirsiniz. Birlikte yaşayan tüm anne ve kızlarının keyifle izleyeceği bu filmde Shirley MacLaine ve Meryl Streep, anne-kızı canlandırıyor. Filmi izledikten sonra kendi anne-kız ilişkinizle ne kadar ortak yön bulursunuz bilinmez ama MacLaine ve Streep'in uyumu kesinlikle izlemeye değer.



"Cheaper by the Dozen" (2003)

Kalabalık aile komedileri bir dönem oldukça popülerdi ve izlemesi hala fazlasıyla keyifli. "Cheaper by the Dozen" filminde, yazar karısı kitap turuna çıkan 12 çocuklu bir baba, yeni işi ve zorlayıcı çocuklarını aynı düzenle götürmeye çalışır. Bu eğlenceli aile komedisinde Steve Martin, Bonnie Hunt, Hilary Duff, Piper Perabo, Tom Welling, Kevin G. Schmidt, Alyson Stoner, Ashton Kutcher ve Jacob Smith gibi isimleri izliyoruz.



"Life as We Know It" (2010)

Anne-baba olmak bazen bir seçim sonucu olur bazense bir zorunluluk sonucu. Birbirinden hiç hoşlanmaya Holly ve Eric, ortak arkadaşları bir kazada ölünce yetim kalan minik kızlarına bakıcılık yapmak zorunda kalır. Biraz romantizm, biraz duygusallık ve biraz da komedi içeren "Life as We Know It"in başrollerinde Katherine Heigl ve Josh Duhamel yer alıyor.



"Little Miss Sunshine" (2006)

Bağımsız yapım bir komedi olan "Little Miss Sunshine", bir aile ve yolculuk filmi ve içinizi ısıtırken belki minik birkaç damla gözyaşı dökmenize neden olmayacağının sözünü veremeyiz. Olive ve ailesi, güzellik kraliçesi olmayı hayal eden küçük kızları Olive'i bir güzellik yarışmasının finallerine götürmek için uzun bir araba yolculuğuna çıkar. Bu film, "Önemli olan vardığın yer değil, yolculuğun kendisidir" sözünün en anlamlı karşılıklarından biri olabilir. Steve Carell, Toni Collette, Greg Kinnear, Abigail Breslin, Paul Dano, Alan Arkin'dan oluşan oyuncu kadrosu bile "Little Miss Sunshine"ı izlemek için yeterli bir neden.



"Mother" (1996)

Listemizin sonunu da kısa ve net isimli "Mother" filmiyle getirmek istedik. Nevrotik ve iki kez boşanmış bir bilim kurgu yazarı, kişisel sorunlarını çözmek için annesinin yanına taşınır. Tabii ki bundan sonrası bolca komedi ve drama içeriyor. Alberts Brooks'un yönettiği, başrolünde oynadığı ve Monica Mcgowan Johnson ile birlikte yazdığı "Mother"ın başrolünde Brooks'a Debbie Reynolds eşlik ediyor.


Tüm Zamanların En İyi Yaz Filmleri

En İyi Romantik Komedi Filmler

Oscar Ödüllü Romantik Filmler

EN ÇOK OKUNANLAR

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

1 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

Nisan Ayı Dizi Önerileri
Nisan Ayı Dizi Önerileri

Nisan Ayı Dizi Önerileri

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Mart Ayı Film Önerileri
Mart Ayı Film Önerileri

Mart Ayı Film Önerileri

Nisan Ayı Film Önerileri
Nisan Ayı Film Önerileri

Nisan Ayı Film Önerileri

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler
En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler
Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları
74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey
“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler