Andrew Garfield'ın En İyi 10 Dizi ve Filmi

Andrew Garfield'ın bilim kurgudan biyografiye, dramdan aksiyon ve gerilime, oynadığı en iyi dizi ve filmler.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
25 Ağustos 2022 Perşembe 18:20 | Son Güncellenme:
15 dakika okunma süresi
Andrew Garfield'ın En İyi Dizi ve Filmleri

Andrew Garfield - Oynadığı Dizi ve Filmler

1.The Social Network (2010) – IMDB Puanı 7.8

Yönetmen: David Fincher

Oyuncular: Jesse Eisenberg, Andrew Garfield, Justin Timberlake, Rooney Mara

"The Social Network" yalnızca Andrew Garfield'ın filmografisinde değil, tüm zamanların en iyi filmlerinden biri olarak görülüyor. "Citizen Kane", sinema tarihinin en iyi filmi kabul ediliyor; "The Social Network" ise modern bir "Citizen Kane" olarak gösterilerek başyapıtlar arasında kalıcı bir yer edindi. Harvard öğrencisi Mark Zuckerberg, Facebook olarak tanınacak sosyal ağ sitesini yaratırken, fikirlerini çaldığını iddia eden ikizler ve daha sonra işten atılan kurucu ortağı tarafından dava edilir. Jesse Eisenberg'ün sinir bozucu olmayı çok iyi başaran performansı sayesinde Mark Zuckerbeg'den zaman zaman nefret ediyoruz, onu soğuk, mesafeli ve karşısındakini küçümseyen antipatik biri olarak görüyoruz. Ancak bir yandan da sahip olduğu dehayı takdir ediyor ve koskoca bir teknoloji imparatorluğunun ilk adımlarını, hoşlandığı kız kalbini kırdı diye atmış olmasına biraz üzülüyor biraz da gülüyoruz. Adeta yin yang gibi onun tam tersi bir karakteri canlandıran Andrew Garfield ise rolünde bir o kadar başarılı. Özellikle duygularının patladığı bir sahne var ki performansıyla sahneyi çaldığını söyleyebiliriz.

2.Never Let Me Go (2010) – IMDB Puanı 7.1

Yönetmen: Mark Romanek

Oyuncular: Keira Knightley, Carey Mulligan, Andrew Garfield

Kazuo Ishiguro'nun popüler bilim kurgu romanından uyarlanan "Never Let Me Go"da Andrew Garfield'ın performansının, eleştirmenlerin ve Hollywood'un ilk kez oyuncuyu tam anlamıyla fark etmesine neden olduğu söylenmekte. Garfield'ın filmdeki katmanlı performansı, aldığı övgülere gerçekten de değiyor. Üç arkadaşın hayatlarını, ilkokul günlerinden genç yetişkinliklerine kadar takip ederiz ve içinde yaşadıkları dünyanın gerçekliğiyle yüzleşmelerine tanık oluruz.

3.Tick, Tick...Boom! (2021) – IMDB Puanı

Yönetmen: Lin-Manuel Miranda

Oyuncular: Andrew Garfield, Alexandra Shipp, Robin de Jesus, Vanessa Hudgens, Joshua Henry, Bradley Whitford

Çarpıcı sinematografisi, dikkat çeken senaryosu ve tabii ki Andrew Garfield'ın çok yönlü yeteneği ile yükselen "Tick, Tick...Boom!"un yönetmenliğini Lin-Manuel Miranda üstleniyor. 30. yaş gününün eşiğinde, gelecek vaat eden genç bir tiyatro bestecisi, New York'ta bir sanatçı olarak aşk, dostluk ve hayatın baskıları arasında yüzleşir. "Tick, Tick...Boom" zamanımızın tükendiğini hissetmek gibi kırılgan ama içten duyguları inceliyor.

4.The Amazing Spider-Man 2 (2014) – IMDB Puanı 6.6

Yönetmen: Marc Webb

Oyuncular: Andrew Garfield, Emma Stone, Jamie Foxx, Paul Giamatti, Dane DeHaan, Colm Feore, Sally Field, Felicity Jones

Aslında "Amazing Spider-Man" serisi, "Spider-Men" filmlerinin en az popülerlerinden. Bu nedenle serinin üçüncü filmi de çekilemedi. Ancak hem Andrew Garfield'ın Spider-Man karakterine getirdiği biraz 'cool' biraz da şapşal yorum hem de filmin yaratıcılığı "The Amazing Spider-Man 2"yu listemize almamıza neden oluyor. Ancak tabii ki siz "The Amazing Spider-Man" serisini izlemeye 2012 yapımı birinci filmden başlayın. Aslında filmin geneline baktığımızda birinci film, "The Amazing Spider-Man 2"dan çok daha iyi yapılandırılıp, işlenmiş bir yapım. Ancak ikinci film, tek bir muazzam sahneyle öne geçiyor. Ne yazık ki hangi sahne olduğunu söylememiz, büyük bir 'spoiler' vermemize neden olur. Siz, izleyince kesinlikle hangi sahneden bahsettiğimizi anlayacaksınız. New York, kötü adamlar tarafından kuşatıldığında, korumaya yemin ettiği şehri ve sevdiklerini kurtarmak Örümcek Adam'a düşer.

5.Under the Banner Heaven (2022) – IMDB Puanı 7.5

Yönetmen: Dustin Lance Black

Oyuncular: Andrew Garfield, Sam Worthington, Daisy Edgar-Jones, Denise Gough, Wyatt Russell

Aynı adlı 2003 tarihli romana dayanan mini dizi "Under the Banner Heaven", 1980'lerde geçiyor. Dindar bir dedektifin inancı, saygın bir ailenin anne ve küçük çocuğunun cinayetini araştırırken test ediliyor. Dizi, bir yandan Mormon'ların dininin kökenlerini araştırırken, aşırı inanç fikrine de meydan okuyor. Bu karamsar gerilim, izleyenlerin herkesten şüphelenmesine ve zaman zaman sinirlerinin bozulmasına neden olabilir. Andrew Garfield, inançlı dedektifin iç çatışmalarını oldukça başarılı bir şekilde ekrara taşıyor.

6.The Other Boleyn Girl (2008) – IMDB Puanı 6.7

Yönetmen: Justin Chadwick

Oyuncular: Natalie Portman, Scarlett Johansson, Eric Bana, Jim Sturgess, Andrew Garfield, Mark Rylance, Kristin Scott Thomas, Benedict Cumberbatch, Eddie Redmayne

Philippa Gregory'nin aynı adlı romanından uyarlanan "The Other Boleyn Girl", Anne ve Mary Boleyn kız kardeşlerin Kral VIII. Henry Tudor'ın dikkatini çekmek için girdikleri mücadeleyi anlatıyor. Natalie Portman ve Scarlett Johansson, canlandırdıkları karakterlerin siyah ve beyaz yanlarını, çok katmanlılığını ve zaman ilerledikçe geçirdikleri değişimlere o kadar hakimler ki seyirci olarak ikiliye hayran olmamak mümkün değil. Andrew Garfield'ın ise filmde çok daha küçük bir rolü olsa da bu performansın, Hollywood'da dikkat çekmeye başlamasına yardım ettiğini söyleyebiliriz.

7.Breathe (2017) – IMDB Puanı 7.1

Yönetmen: Andy Serkis

Oyuncular: Andrew Garfield, Claire Foy, Hugh Bonneville, Ed Speleers, Tom Hollander

Andrew Garfield'ın kariyerindeki en iyi performanslardan birini sergilediği "Breathe", çocuk felci hastalığı geçirdiği için hareket kabiliyetini tamamen kaybeden Robin ve eşi Diana Cavendish'in aşk hikayesini anlatıyor. Garfield, Robin karakterine hayat verirken, vücudunun sahip olduğu hareketsizlik nedeniyle oyunculuğuna çok daha derinlikli bir şekilde hareket katıyor. Andy Serkis'in yönetmenliğini yaptığı bu duygusal aşk hikayesi, aynı zamanda bir biyografi.


8.The Eyes of Tammy Faye (2021) – IMDB Puanı 6.6

Yönetmen: Michael Showalter

Oyuncular: Jessica Chastain, Andrew Garfield, Cherry Jones, Vincent D'Onofrio, Mark Wystrach, Sam Jaeger, Louis Cancelmi, Gabriel Olds

Jessica Chastain kuşkusuz The Eyes of Tammy Faye'in öne çıkan oyuncusu, üstelik bu rolüyle En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ını da kazandı. Ancak Andrew Garfield da Jim Bakker karakterinin belirsiz, tekinsiz ve suçlu doğasını yansıtırken o kadar başarılı ki... Hem karakteri her gördüğümüz sahnede ondan ve kendimizden şüphe etmemizi sağlayarak bizi seyirci olarak dinç tutuyor hem de bir oyuncu olarak kendi çeşitliliğini kanıtlamış oluyor. Film, televizyoncu Tammy Faye Bakker'ın olağanüstü yükselişine, düşüşüne ve kurtuluşuna samimi bir bakış sunuyor.

9.Spider-Man: No Way Home (2021) – IMDB Puanı 8.2

Yönetmen: Jon Watts

Oyuncular: Tom Holland, Zendaya, Jacob Batalon, Benedict Cumberbatch, Marisa Tomei, Jon Favreau, Benedict Wong, Tobey Maguire, Andrew Garfield

Çok geniş bir hikayeyi, çok sevilen oyuncu ve karakterler ile bir araya getirmeyi başaran yapım, ülkemizde olduğu gibi dünyada da çok büyük bir izleyici kitlesine ulaştı. Spider-Man olarak kimliği ortaya çıkan Peter, Doctor Strange'den yardım ister. Tüm dünyanın Peter'ın kimliğini unutması için bir büyü yapan Doctor Strange'in sihri ters tepince diğer evrenlerden Spider-Man'in kimliğini bilen herkes bizim bildiğimiz dünyaya gelmeye başlar. Andrew Garfield'ınki filmdeki en büyük rol olmadığı halde, göründüğü her sahnede oyunculuğuyla filmi adeta çalıyor.

10.Silence (2016) – IMDB Puanı 7.1

Yönetmen: Martin Scorsese

Oyuncular: Andrew Garfield, Adam Driver, Liam Neeson, Tadanobu Asano, Issei Ogata

Muhtemelen "Silence", Andrew Garfield'ın filmografisindeki en iç karartıcı ve en iyi yapımlardan biri olabilir. Ancak bununla birlikte film, hem gişede oldukça başarısız oldu hem de ödül törenlerinde beklenen başarıyı gösteremedi. Belki de bunun nedeni üç saatlik bir acı ve ızdırap şöleni olması olabilir. Bu rol için yoğun bir araştırma ve hazırlık sürecinden geçen Garfield, kiliseden ayrıldığı söylenen bir akıl hocasını aramak için Portekiz'den Hıristiyanlık karşıtı Japonya'ya seyahat eden 17. yüzyıldan bir Katolik rahibi oynuyor. Yüreğiniz ne kadar acıyı kaldırabilir bilemiyoruz ama gücünüz varsa yalnızca Garfield'ın performansı için bile izlemeye değer bir film.

Son Yılların En İyi 18 Süper Kahraman Filmi

En İyi Gizem Dizileri

Son Yılların En İyi Süper Kahraman Dizileri

EN ÇOK OKUNANLAR

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

1 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları
74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları
43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

Nisan Ayı Film Önerileri
Nisan Ayı Film Önerileri

Nisan Ayı Film Önerileri

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler
Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

“Challengers” Filmi İncelemesi
“Challengers” Filmi İncelemesi

“Challengers” Filmi İncelemesi

Nisan Ayı Dizi Önerileri
Nisan Ayı Dizi Önerileri

Nisan Ayı Dizi Önerileri

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler
“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey
“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler
“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler