Urla'nın En İyi Şef Restoranları

Lonely Planet tarafından "Best in Travel 2024" destinasyonu olarak seçilen İzmir'in sahil kasabası Urla, uğruna seyahat etmeye değer lezzetlerle dolu. Michelin ve Gault&Millau gibi dünyanın en prestijli rehberlerinin de es geçmediği Urla'nın adından övgüyle söz edilen beş şef restoranını radarımıza aldık.

YAZAR: Ariana Can
26 Haziran 2024 Çarşamba 12:39 | Son Güncellenme:
4 dakika okunma süresi

Atilla Heilbronn

Şef Atilla Heilbronn'un Narımor Urla içerisinde bulunan fine dining restoranı misafirlerine mevsimsel olarak değişen tadım menüsü sunuyor. Servis edilen her tabak damaklarımızda ayrı bir heyecan uyandırırken, sommelier Buse Ünal Heilbronn'un şarap seçkisi ise deneyiminizi bir üst seviyeye taşıyor. Türkiye'de az rastlanan yenilikçi pişirme teknikleri ile karşılaşacağınız bu özgün restoran vazgeçilmeziniz olmaya aday. Rezervasyon ile misafir kabul eden Atilla Heilbronn, haftanın dört günü açık.

Vino Locale

1 Michelin Yıldızı ve Michelin Yeşil Yıldızı alan Vino Locale'nin yemekleri şef Ozan Kumbasar imzalı. Girişte bulunan muhteşem bahçesi ile kendinizi sıcak ve samimi bir karşılamaya hazırlayın. Öğlen ve akşam servisi veren restoran lezzetli yemekleri ve hizmet kalitesiyle ön plana çıkıyor. Kapalı bölümünde bulunan sanat eserleri ise Vino Locale için özel olarak tasarlanmış. Michelin Sommelier Ödülü alan Seray Kumbasar'ın şarap seçkisi ile keyifli bir akşam geçirmek için Vino Locale'yi listenize eklemeyi unutmayın.

Od Urla

1 Michelin Yıldızı ve Michelin Yeşil Yıldızı'na sahip bir diğer restoran ise zeytin ağaçları ile çevrili Od Urla. Tarladan sofraya deneyimini yaşayabileceğiniz, şef Osman Sezener'in restoranda hem tadım menüsü mevcut hem de alakart menü servis ediliyor. Şefin masasında oturmak ise gastronomi tutkunları için ayrı bir keyif. Tüm servis sürecine açık mutfakta şahit oluyorsunuz. Zengin kokteyl menüsü ile yemek öncesi keyifli bir başlangıç sizleri bekliyor. Bahçesinde bulunan kavını da ziyaret edebilirsiniz.

Teruar

Şef Osman Serdaroğlu'nun 1 Michelin Yıldızı alan restoranı Teruar, modern tarzıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Her tabak, bölgenin taze ürünleriyle hazırlanıyor. Teruar'ın huzurlu atmosferi, zeytin ağaçlarıyla çevrili geniş bahçesi ve şık dekorasyonu, burayı sadece bir restoran değil, aynı zamanda bir kaçış noktası haline getiriyor.

Barba Urla

Geleneksel lezzetlerin başarılı yorumlarını tadabileceğiniz şef Nabi Berkay Cen'in restoranı Barba Urla, Kıyıda Urla'nın alt katında hizmet veriyor. Rakı eşlikçilerini casual fine konseptinde sunan şef, mevsime göre de yeni tabaklar hazırlıyor. Kapalı ve açık alanı bulunan restoran keyifli bir akşam yemeği için sizleri bekliyor. Küçük bir tüyo: Burası gün batımını izleyebileceğiniz en güzel lokasyonlardan biri. Kokteylinizi yudumlarken deniz kenarında olmanın verdiği huzuru hissedebilirsiniz.

İstanbul'un En Yeni Mekanları

Urla'nın En İyi Mekanları

İstanbul'un En Yeni Mekanları

EN ÇOK OKUNANLAR

"Palm Royale": Moda Tutkunları Bu Diziyi Çok Sevdi

"Palm Royale": Moda Tutkunları Bu Diziyi Çok Sevdi

1 dakika okunma süresi
İstanbul'un En Yeni Mekanları

İstanbul'un En Yeni Mekanları

48 dakika okunma süresi
Bir Mirasın İzinde

Bir Mirasın İzinde

1 dakika okunma süresi
“Kasaba”: Karanlıkta Kalan Dostluklar

“Kasaba”: Karanlıkta Kalan Dostluklar

3 dakika okunma süresi
Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul

Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul

4 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

İstanbul'un Hayvan Dostu Mekanları

İstanbul'un Hayvan Dostu Mekanları

Haftanın Mekânı: Seoul Kitchen

Haftanın Mekânı: Seoul Kitchen

Michelin Yıldızlı Şef Josh Angus ile Özel Röportaj

Michelin Yıldızlı Şef Josh Angus ile Özel Röportaj

Doğa İle Baş Başa Kalacağınız Türkiye'nin En İyi Gastronomi Otelleri

Doğa İle Baş Başa Kalacağınız Türkiye'nin En İyi Gastronomi Otelleri

Haftanın Mekanı: BİZ İstanbul

Haftanın Mekanı: BİZ İstanbul

İstanbul'un En İyi Brunch Mekanları

İstanbul'un En İyi Brunch Mekanları

Haftanın Mekânı: Lokanta Limu

Haftanın Mekânı: Lokanta Limu

İstanbul'un En İyi Matcha Durakları

İstanbul'un En İyi Matcha Durakları

Michelin Yıldızlı Sankai by Nagaya'nın Menüsünde Japon Sonbaharı Başladı

Michelin Yıldızlı Sankai by Nagaya'nın Menüsünde Japon Sonbaharı Başladı

The Peninsula'dan Özel Gastronomi Serisi: “Three Chefs, Three Feasts”

The Peninsula'dan Özel Gastronomi Serisi: “Three Chefs, Three Feasts”

İstanbul'un En İyi Hamburgercileri

İstanbul'un En İyi Hamburgercileri

Dünyanın En İyi 50 Barı 2025 Listesi Açıklandı

Dünyanın En İyi 50 Barı 2025 Listesi Açıklandı