Four Seasons Hotel Sultanahmet Avlu'dan Sürdürülebilir Menü

Four Seasons Hotel Sultanahmet'in imza restoranı Avlu, yenilenen menüsünde sürdürülebilir ve yerel ürün felsefesi ile hazırlanan yaratıcı lezzetlere yer veriyor.

28 Ağustos 2024 Çarşamba 11:10 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi
Four Seasons Hotel Sultanahmet Avlu'dan Sürdürülebilir Menü

Four Seasons Hotel Sultanahmet'in, doğayla iç içe yemyeşil atmosferinde konumlanan imza restoranı Avlu, sürdürülebilir ve yerel ürün felsefesi ile yaratıcı lezzetlerden oluşan menüsünü misafirleri ile buluşturuyor. Michelin Rehberi 2024 İstanbul seçkisinde tavsiye listesinde ve Gault&Millau Gastronomi Rehberi 2024 Türkiye seçkisinde yer alan Avlu'nun Executive Chef'i Özgür Üstün'ün Anadolu mutfağını, modern yorumlarla bir araya getirdiği menüde, her tabak bir bölgeyi temsil ediyor.

Orijinal reçeteler referans alınarak hazırlanan menüde mevsimsellik ön planda tutuluyor. Anadolu'nun farklı bölgelerinde yetiştirilen sürdürülebilir ve ayrıcalıklı yemeklere odaklanılıyor. Aydın inciri, rezene ve pancar sos ile servis edilen Pirpirim Otu, Karadeniz Somonu'ndan, sardalya filetolarının baharatlı iç pilavı ile doldurulup panelendiği, zeytinyağında kızartılan sarımsaklı mayonez, soğan turşusu ve taze otlarla servis edilen Kızarmış Sardalya Dolma ve klasik mantı hamurunun iç dolgusunun karabiga karides ve zeytinyağında pişirilmiş İzmir enginarıyla yapıldığı, kuşkonmaz, enginar parçacıkları ve tereyağında kızarmış kıtır Bolu keşi ile servis edilen Enginarlı Karabiga Karides Mantı'ya dek yerel ürün felsefesi ile hazırlanan yaratıcı lezzetler ön plana çıkıyor. Anadolu'nun yedi farklı bölgesinden zengin lezzet deneyimlerini bir arada yaşatan mekanın bu yaratıcı menüsünü, papatya görünümlü tatlı, Fıstık, Kayısı Papatya finalize ediyor. Beyaz çikolata ile servis edilen Antep fıstıklı ıslak kek, papatya çayı aromalı Malatya kayısı sosuyla beğeni kazanıyor. Detaylı bilgi ve rezervasyon için 0212 402 30 00 no'lu numarayı arayabilir ya da buradan ulaşabilirsiniz.

Four Seasons Hotel Bosphorus x Atelier Rebul İş Birliği

Four Seasons Hotel Sultanahmet Dünyanın En İyi Oteli Seçildi

Four Seasons Hotels Istanbul'da Yılbaşı Festivali

EN ÇOK OKUNANLAR

Kyoto'da Zamanın Yeni Yorumu

Kyoto'da Zamanın Yeni Yorumu

1 dakika okunma süresi
Boğaz'da Bir Yaz Rüyası: Grace Brands Summer Lounge

Boğaz'da Bir Yaz Rüyası: Grace Brands Summer Lounge

1 dakika okunma süresi
2025 Yazının Sürpriz Çiftleri

2025 Yazının Sürpriz Çiftleri

1 dakika okunma süresi
Anim'in Renkli Dünyası Bodrum'da

Anim'in Renkli Dünyası Bodrum'da

1 dakika okunma süresi
Ekran Işığı Uyku Düşmanı Mı?

Ekran Işığı Uyku Düşmanı Mı?

10 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Yalıkavak'ta Yaz Akşamlarına Şef Dokunuşu

Yalıkavak'ta Yaz Akşamlarına Şef Dokunuşu

İstanbul'da Babalar Günü'ne Özel Brunch Mekanları

İstanbul'da Babalar Günü'ne Özel Brunch Mekanları

Suadiye'de Sakin Lüksün Yeni Adresi: Pigalle

Suadiye'de Sakin Lüksün Yeni Adresi: Pigalle

Haftanın Mekanı: Mezkla

Haftanın Mekanı: Mezkla

Haftanın Mekanı: Miori by the Sea

Haftanın Mekanı: Miori by the Sea

2025 Yazında İstanbul'un En İyi Açık Havuzları

2025 Yazında İstanbul'un En İyi Açık Havuzları

Bodrum'un En Yeni Restoranları ve Gurme Mekanları (2025)

Bodrum'un En Yeni Restoranları ve Gurme Mekanları (2025)

İstanbul'da Anneler Günü'ne Özel Brunch Mekanları

İstanbul'da Anneler Günü'ne Özel Brunch Mekanları

Neolokal, 4. Kez The World's 50 Best Restaurants Listesinde

Neolokal, 4. Kez The World's 50 Best Restaurants Listesinde

Haftanın Mekanı: Limoré

Haftanın Mekanı: Limoré

Bodrum'un Kalbinde Yeni Bir Sofra Hikâyesi: Yek Masa

Bodrum'un Kalbinde Yeni Bir Sofra Hikâyesi: Yek Masa

Yaz Tatilinde Gidilecek Gurme Şehirler ve Mekanlar

Yaz Tatilinde Gidilecek Gurme Şehirler ve Mekanlar