Four Seasons Hotel Sultanahmet Avlu'dan Sürdürülebilir Menü

Four Seasons Hotel Sultanahmet'in imza restoranı Avlu, yenilenen menüsünde sürdürülebilir ve yerel ürün felsefesi ile hazırlanan yaratıcı lezzetlere yer veriyor.

28 Ağustos 2024 Çarşamba 11:10 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi

Four Seasons Hotel Sultanahmet'in, doğayla iç içe yemyeşil atmosferinde konumlanan imza restoranı Avlu, sürdürülebilir ve yerel ürün felsefesi ile yaratıcı lezzetlerden oluşan menüsünü misafirleri ile buluşturuyor. Michelin Rehberi 2024 İstanbul seçkisinde tavsiye listesinde ve Gault&Millau Gastronomi Rehberi 2024 Türkiye seçkisinde yer alan Avlu'nun Executive Chef'i Özgür Üstün'ün Anadolu mutfağını, modern yorumlarla bir araya getirdiği menüde, her tabak bir bölgeyi temsil ediyor.

Orijinal reçeteler referans alınarak hazırlanan menüde mevsimsellik ön planda tutuluyor. Anadolu'nun farklı bölgelerinde yetiştirilen sürdürülebilir ve ayrıcalıklı yemeklere odaklanılıyor. Aydın inciri, rezene ve pancar sos ile servis edilen Pirpirim Otu, Karadeniz Somonu'ndan, sardalya filetolarının baharatlı iç pilavı ile doldurulup panelendiği, zeytinyağında kızartılan sarımsaklı mayonez, soğan turşusu ve taze otlarla servis edilen Kızarmış Sardalya Dolma ve klasik mantı hamurunun iç dolgusunun karabiga karides ve zeytinyağında pişirilmiş İzmir enginarıyla yapıldığı, kuşkonmaz, enginar parçacıkları ve tereyağında kızarmış kıtır Bolu keşi ile servis edilen Enginarlı Karabiga Karides Mantı'ya dek yerel ürün felsefesi ile hazırlanan yaratıcı lezzetler ön plana çıkıyor. Anadolu'nun yedi farklı bölgesinden zengin lezzet deneyimlerini bir arada yaşatan mekanın bu yaratıcı menüsünü, papatya görünümlü tatlı, Fıstık, Kayısı Papatya finalize ediyor. Beyaz çikolata ile servis edilen Antep fıstıklı ıslak kek, papatya çayı aromalı Malatya kayısı sosuyla beğeni kazanıyor. Detaylı bilgi ve rezervasyon için 0212 402 30 00 no'lu numarayı arayabilir ya da buradan ulaşabilirsiniz.

Four Seasons Hotel Bosphorus x Atelier Rebul İş Birliği

Four Seasons Hotel Sultanahmet Dünyanın En İyi Oteli Seçildi

Four Seasons Hotels Istanbul'da Yılbaşı Festivali

EN ÇOK OKUNANLAR

Kaderin Kesiştirdiği İki Hayat

Kaderin Kesiştirdiği İki Hayat

1 dakika okunma süresi
Evrensel Moda Dili

Evrensel Moda Dili

2 dakika okunma süresi
Yılın Trendi: Doğal Saç Şekillendirme

Yılın Trendi: Doğal Saç Şekillendirme

9 dakika okunma süresi
Bong Joon-ho'nun En İyi Filmleri

Bong Joon-ho'nun En İyi Filmleri

9 dakika okunma süresi
Netflix'te İzlemeniz Gereken 14 Müzikal Film

Netflix'te İzlemeniz Gereken 14 Müzikal Film

13 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

İstanbul'un En İyi Müze Restoranları

İstanbul'un En İyi Müze Restoranları

Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul

Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul

Haftanın Mekânı: Rüya İstanbul

Haftanın Mekânı: Rüya İstanbul

Doğa İle Baş Başa Kalacağınız Türkiye'nin En İyi Gastronomi Otelleri

Doğa İle Baş Başa Kalacağınız Türkiye'nin En İyi Gastronomi Otelleri

The Peninsula'dan Özel Gastronomi Serisi: “Three Chefs, Three Feasts”

The Peninsula'dan Özel Gastronomi Serisi: “Three Chefs, Three Feasts”

Haftanın Mekanı: The Barn at Grandma's Wonderland

Haftanın Mekanı: The Barn at Grandma's Wonderland

Michelin Yıldızlı Şef Josh Angus ile Özel Röportaj

Michelin Yıldızlı Şef Josh Angus ile Özel Röportaj

Haftanın Mekanı: MykOrini

Haftanın Mekanı: MykOrini

Michelin Yıldızlı Sankai by Nagaya'nın Menüsünde Japon Sonbaharı Başladı

Michelin Yıldızlı Sankai by Nagaya'nın Menüsünde Japon Sonbaharı Başladı

İstanbul'un En İyi Brunch Mekanları

İstanbul'un En İyi Brunch Mekanları

Haftanın Mekanı: Inari Omakase

Haftanın Mekanı: Inari Omakase

İstanbul'un Hayvan Dostu Mekanları

İstanbul'un Hayvan Dostu Mekanları