Michelin Yıldızlı şef Daniel Lopez tarafından hazırlanan menüsü ile Ege’nin köklü yemek kültürünü evrensel gastronomi normlarına taşıyan MaNCaR, yıl boyunca İzmir Alsancak’ta, yaz aylarında ise Alaçatı’daki restoranları ile farklı lezzet arayanların uğrak noktası haline geldi.
Gurme lezzet arayanların yeni durağı: İzmir MaNCaR, geçtiğimiz yılın ilk yarısında hizmete başlayan Alaçatı restoranının gerek gurme menüsü ve farklı lezzetleri gerekse dekorasyonu ile büyük beğeni görmesinin ardından kışlık restoranını İzmir Alsancak’ta açtı. MaNCaR, Michelin Yıldızlı şef Daniel Lopez tarafından tasarlanan özel reçeteli yemeklerinde, Ege’nin binlerce yıllık yemek kültürü ile “gastronominin merkez üssü” kabul edilen Bask Bölgesi’nin pişirme tekniklerini buluşturuyor. Şef Lopez, hayranı olduğu Ege’ye özgü otları ve deniz ürünlerini gastronomi standartlarında göre yorumlayarak oluşturduğu MaNCaR’ın menüsünde, lezzet avcılarına yeni keşif fırsatları sunuyor. Ege mutfağını ve İzmir’i gurme lezzet arayışında olanlar için bir cazibe merkezi haline getirme hedefinin ilk adımlarından biri olan MaNCaR’ın menüsü her sezonda büyük oranda yenileniyor ve zenginleştiriliyor. Lezzet iddiasını yemeklerle sınırlı tutmayan MaNCaR, her sezon yenilenen 41 şaraplık özel şarap menüsü ve zengin kavı ile de farklı damak tatlarına hitap ediyor. MaNCaR, akşam yemeği sonrasında ya da iş çıkışında dostlarıyla keyifli bir ortamda sohbet etmek isteyenler için de özel kokteylleriyle benzersiz bir seçenek sunuyor. MaNCaR Alsancak’tan öğle yemeklerine özel menü Alsancak restoranında öğle ve akşam servisiyle hizmet veren MaNCaR’ın “haftalık market menüsü” ise sıra dışı lezzetler sunuyor. MaNCaR şeflerinin sürpriz gurme lezzetleri harmanladıkları bu haftalık menülerde, mevsimine göre en taze ve organik ürünlerden yola çıkarak yeniliklere açık damak tadına sahip misafirlerini lezzet turuna çıkarıyor. Mevsimlik Ege otlarını, değişik mantarları, kuzu kol, dana kuyruğu, uykuluk gibi et yemeklerini yaratıcı reçetelerle bir araya getiren yemeklerden oluşan yelpaze, Bask usulü Soğan çorbasından, dana kuyruğuna kadar uzanıyor. MaNCaR’ın en dikkat çeken lezzetleri arasında “deniz mahsüllü risottadan ”, “badem püresi yatağında sotelenmiş mevsim sebzeleri”, “tersine cacık” ve “beyaz çikolata çorbası” yer alıyor. MaNCaR, misafirlerine sunduğu lezzetli öğünlerin keyfini; sadelik, samimiyet ve doğallığı sayesinde yemekleri ön plana çıkaran dekorasyonuyla perçinliyor.
MaNCaR Alsancak: 0 (232) 484 1214
MaNCaR Alaçatı: 0 (232) 716 9767
www.mancar.com.tr