Eğitimine İzmir’de başlayıp, 15 yaşında İsrail’e giden Jo Kohen, Tadmor Pastacılık okuluna gitti. Mezun olduktan sonra başta Hilton Telaviv olmak üzere, 3 ayrı büyük pastahanede ve 1 büyük catering şirketinde görev aldı. Belçika, İtalya ve Fransa da cafe yönetimi, catering hizmetleri, düğün ve organizasyon yemekleri eğitimi aldı. 1992 yılında tekrar İzmir’e dönen Kohen, İzmir’in ilk cafesi olan Reci’s Cafe zincirini kurdu. Daha sonra açtığı La Folie Restaurant, Altınyunus Cafe Reci’s, Harley Davidson Cafe, Çiğli
yemek fabrikası, Işıkkent Fabrika, Balçova Teleferikte 3 cafe, EGS Reci’s Cafe, EGS Pitas, 1997’de Festival Gıda ve Catering, Cocco Locco (fast food), 2003’de cafe Ekose (ilk sulu yemek cafesi), Çeşme Apropo (Yıldızburnu), Tete a Tete (Narlıdere), Levent Marina (5 ayrı işletme) La Cigale’ı açtı. Kohen en son Alsancak’ta Rumca ve Türkçe müziklerin çalındığı son derece güzel bir mekan olan Piero Meyhane’yi yarattı.
KEÇİ PEYNİRLİ PAZI SARMA
Malzemeler;
l 100 gr. Keçi peyniri
l 100 gr. Ezine peyniri
l 50 gr. Tulum peyniri
l 100 gr. Fidella peyniri
l 1 bağ Dereboyu
l 1 bağ Maydanoz
l 1 bağ Taze nane
l 1 bağ Pazı yaprağı
l 50 gr. Zeytinyağ
l 1 baş Sarmısak
Tarifi; Tüm peynirler blander’da püre kıvamına getirilir. Dereotu, maydanoz, taze nane, ince ince doğranarak bu peynir karışımına eklenir. Son olarak sarımsak ve zeytinyağı ilave edilir.
UYKULUK VE BADEMLİ KOKOREÇ TANDIR
Mallzemeler;
500 gr. uykuluk
500 gr. badem
1 adet kuzu kokoreç
1 gr. kimyon
1 gr. kekik
1 gr. pul biber
1 gr. tuz
1 gr. kırmızı toz biber
50 gr. tereyağ
30 gr. zeytinyağ
Tarifi; Kuzu kokoreç aluminyum folyoya sarılarak 180 derece fırında pişmesi sağlanır. Uykuluk ve badem haşlandıktan sonra kuşbaşı doğranır ve Tavada tereyağı ve
zeytinyağ ile sotelenir. İçine tüm baharat karışımı ilave edildikten sonra fırından alınıp dilimlenen kokoreç ile beraber servis edilir.
TAHİNLİ YAPRAK KABAK TATLISI
Malzemeler;
1 kg. kabak
1 kg. şeker
1 limon
Tarifi; Kabak ve şeker bir süre güneşte bırakılır. Daha sonra birlikte kaynatılır. Yarım Saat kaynatma işleminden sonra dilim dilim kesilir. Üzerine şurubu
ilave edildikten sonra kaymak, ceviz ve tahin sos ile servis edilir