Avantgarde Yalıkavak Küdür koyunda sanat ve doğa ile iç içe bir tatil sunuyor.

Avantgarde Yalıkavak Küdür koyunda sanat ve doğa ile iç içe bir tatil sunuyor.

ABONE OL
15 Temmuz 2015 Çarşamba 15:14 | Son Güncellenme:
15 dakika okunma süresi
AVANTGARDE YALIKAVAK'TA HER ŞEY KİŞİYE ÖZEL

Adını son yıllarda çok sık duyduğumuz Avantgarde Collection otellerinin genç ve başarılı patronu İsmet Öztanık ile turizmde değişen trendleri ve yükselen beklentileri konuştuk. Öztanık’a göre Türk turizminin çıkışı ‘her şey dahil’de değil, ‘her şey kişiye özel’de...

Bodrum her yaz olduğu gibi bu yaz da çekim merkezi... Siz, Bodrum’un son yıllardaki en gözde adreslerinden Yalıkavak’ta oteli bulunan bir iş adamı olarak bunu neye bağlıyorsunuz?

Bodrum’un kendine özgü bir büyüsü var. Hatırlarsınız; bundan 10 yıl kadar önce “Bodrum bitiyor mu?” tartışmaları yapılıyordu. Aksine daha da büyüydü. Hizmet kalitesi arttı. Dünyaca ünlü zincirlerin akınına uğradı. Önce Türkbükü, ardından da Yalıkavak’ın yıldızı parladı. Gelişerek büyümeye de devam ediyor.

Çeşme, Alaçatı gibi merkezlerin yükselişine, Yunan Adaları’na erişimin kolaylaşmasına rağmen bunu nasıl başardı Bodrum?

Bunun cevabı çok net: Kalite çıtasını yükseltti... Bugün Bodrum’da bulabileceğiniz markaları, hizmetleri rakiplerinde bulabilmeniz mümkün değil. Onların da kendilerine göre artıları var muhakkak ama Bodrum gibi dilediğiniz her şeye erişmeniz mümkün değil.

Nedir onlar?

Hem güzel bir deniz, hem eşsiz koylar, hem kaliteli tesisler, hem alışveriş imkânları, hem yerel ve uluslararası lezzetler, hem de rakipsiz bir eğlence hayatı. Mesela Yunan Adaları’nda kaliteli tesis ve nitelikli hizmet konusunda ciddi sıkıntılar var. Bu konudaki eksikliklerine karşılık özgün mimari ve genel fiyat politikası ile avantaj sağlamaya çalışıyorlar.

Avantgarde Collection Yalıkavak olarak sizi hem bölgedeki, hem de yakın çevrenizdeki rakiplerinizden ayıran özellikleriniz neler?

Amerika’nın ünlü emlak kralına “Bir evin fiyatını belirleyen ilk üç kriter nedir?” diye sormuşlar. “Konum, konum, konum” karşılığını vermiş. Avantgarde Yalıkavak, Mavi Yolculuk tutkunlarının gözdesi Küdür Koyu’nda. Kendine özel bir plaja sahip. Gözlerden uzaksınız ama hayatın da merkezindesiniz. Otelin iskelesinden tam karşıya baktığınızda Nobu, Cipriani, Billionaire Club gibi dünyanın en gözde restoran ve gece kulüplerine ev sahipliği yapan Yalıkavak Marina’yı görürsünüz. Otelimizin özel teknesiyle Marina’ya ulaşmanız sadece birkaç dakika sürer. Keza Gümüşlük ve Türkbükü’ne erişim konusunda da ideal konumdadır Yalıkavak.

Avantgarde Yalıkavak’ı daha çok kimler tercih ediyor?

Yalıkavak’taki mazimiz sadece 3 yıl öncesine dayanıyor olmasına rağmen otelimizin kendi müdavimlerini yarattığı rahatlıkla söyleyebilirim. Bunda tesisin konumu kadar kompaktlığı da çok önemli bir etken. Toplam 31 odamız var. Bunların 23’ü süit. Odalar Bodrum’da alışılagelenden çok daha geniş. Ferah bir yaşam alanı ile ayrı bir yatak odasından oluşuyor. Odanızdan çıktığınız an önünüz havuz. Birkaç basamakla havuzdan geniş peyzaj alanına ulaşıyorsunuz. Bu alanda güneşlenebilir ya da Maldivler’den gelen bembeyaz kumların üzerinde de yazın tadını çıkartabilirsiniz. Dileyenler için deniz üzerinde yer alan ve kişiye özel butler servisine sahip cabanalarda da keyif yapabilirsiniz.

Hâl böyle olunca gözlerden uzak kalmak isteyen ünlü isimler de “Çocuğum hep gözümün önünde olsun” diyen aileler de bizi tercih ediyor. Hatta bazı odalarımız, çevremizde yer alan ünlü işletmelerin sahipleri tarafından uzun süreli olarak rezerve ediliyor. Onlar işleriyle ilgilenirken aileleri veya yakın dostları burada huzur içinde tatillerini yapabiliyorlar.

Çocukların sizdeki yeri ayrı galiba?

Kesinlikle... İki küçük çocuk babası olarak bu konuya ayrı bir önem veriyorum doğrusu... Çünkü çocuklu ailelerin tatilde ne aradıklarını gayet iyi biliyorum. Mesela büyük otellere gittiğinizde mini club hizmeti alırsınız ve bu size nefes alma imkânı verir. Ama sınırlı odaya sahip tesislerde genellikle bu hizmet bulunmaz. BU benim açımdan kabul edilebilir değil. İlk iki sezon bu eksikliği nasıl giderebilirim diye çok düşündüm. Sadece bir anaokulu öğretmeni ya da animatör görevlendirip sorunu çözmek bizim hizmet anlayışımız açısından yetersizdi. Biz, bu konuda İstanbul’un en gözde adreslerinden Little Genius ile işbirliğine gittik. 31 odalı bir otel çatısı altında ilk kez bu kadar kapsamlı bir hizmet veriliyor Türkiye’de. Konaklayan misafirlerimiz bu hizmetten ücretsiz faydalanırken, yaz tatillerini Bodrum’da geçiren aileler de yararlanabiliyor buradaki eğitimlerden...

Eğitim derken neyi kast ediyorsunuz, biraz açabilir misiniz?

Little Genius deneyimli ekibi ile tüm yaz çocuklara okul öncesi eğitim desteği sağlıyor. 18 ay ve 5 yaş arası çocuklarınızın duygusal, sosyal, fiziksel gelişiminin yanı sıra yabancı dil, yaratıcılık, konsantrasyon ve el becerilerini geliştirici eğitimler alıyorlar. Bu eğitimler Amerikalı, Kanadalı, Fransız ve Avustralyalı eğitmenler tarafından veriliyor. Yarımada standartlarının çok üstünde bir hizmet söz konusu... Bu sayede çocuklar hem eğlenip hem öğrenirken, aileleri de tatilin tadını doyasıya çıkartabiliyor.

Başka bu tür işbirlikleri söz konusu mu?

Aslında eski işbirliklerimiz bizi bu noktaya taşıdı. Malum pek çok otelde bir kütüphane köşesi yer alır. Çoğu zaman özensiz olur. “Biz de yapalım” dedik ama “En iyisiyle yapalım” dedik. Geçen yıl dünyaca ünlü Assouline Yayınevi ile Culture Lounge konseptini devreye soktuk. Assouline imzalı birbirinden önemli eserleri okuyanlara dünyaca ünlü şarapların eşlik ettiği bir de kav oluşturduk. Bu sayede, “Bodrum En İyi 10” listelerine, “En Entelektüel Otel” olarak girmeyi başardık.

Tatil aynı zamanda alışveriş demek... Ancak öyle büyük çaplı şeyler almaya da gerek yoktur çoğu zaman. Tasarım bir tişört, bir takı almak insana kendini iyi hissettirir genellikle. Bu konuda sektörün lideri lidyana.com ile işbirliği yaparak lobimizde küçük ama çok şık bir butik açtık.

Sizin sanat eserlerine meraklı olduğunuz, önemli bir kişisel koleksiyonunuz bulunduğunu da biliyoruz koleksiyonunuzla ilgili neler söylersiniz?

Özellikle çağdaş sanatla yakından ilgiliyim. Kişisel koleksiyonum da var ama benim için ondan daha önemli olan otellerimize gelen misafirlerimizle paylaştığımız koleksiyonlar. İstanbul Levent, Taksim ve Taksim Square otellerimizde de önemli sanatçıların çok özel eserleri yer alıyor ama Yalıkavak otelimizde Muğla’nın gelecek vaat eden özgün sanatçılarına yer verdik. Bunlardan biri de Tülay Özgür. Otelin lobisi ve ortak kullanım alanları haricindeki bölümlerde röprodüksiyon eserler kullanmak yerine, bölgenin mahalli değerlerine yer verdik. Bununla yetinmeyip Mehmet Güleryüz, Kezban Arca Batıbeki gibi isimlerin, alanında marka haline gelmiş sanatçıların yapıtlarını da Bodrum’a taşıdık. Otelimizde konaklayan misafirlerimizin bu eserleri görmesi de bize yetmedi doğrusu. Bu yaz, Art50.net tarafından organize edilen “Celebrities” sergisine ev sahipliği yapmaya karar verdik. Ayna, Genco Gülan, Betül Aytaç ile Hadra Tanrıverdi’nin yağlıboya tablodan heykele, fotoğraftan serigrafi ve baskıya kadar farklı tekniklerde üretilen eserleri her gün her saat, herkese açık olarak sergileniyor. Mona Lisa’dan Marilyn Monroe’ya, Dali’den Zeki Müren’e kadar otelin farklı köşelerinde sanatseverleri bekliyor.

Hizmet tamam, sanat tamam, deniz-güneş tamam da, insan tatilde en çok lezzet arıyor galiba... Bu konuda ne gibi hizmetleriniz var?

Yemek yemeye, dünyanın farklı köşelerini gezip yeni lezzetler keşfetmeye meraklı bir insan olarak bu sahibi olduğum tüm otellerde en önem verdiğim konuların başında yer alıyor. Bir Avantgarde Collection klasiği Ace Restaurant & Lounge, Levent ve Taksim’den sonra Yalıkavak’ta da lezzet tutkunlarını ağırlıyor. Şef Ulaş Morkoç yönetimindeki deneyimli mutfak ekibi Ege ve dünya sahillerinden ilham aldığı Yalıkavak’a özel menüsüyle Bodrum’da gastronomik deneyim arayanların vazgeçilmezleri arasına girmeyi çoktan başardı. Safranlı Kerevit, Shrimp Martini, Another Caprese, Lobster Crisp, Kokoreç Pizza, Ace Tapas, Közlenmiş Patlıcanlı Mantı ve Yaban Mantar Çorbası ile Balkabaklı Cream Brulee gibi birçok klasik Ace lezzetinin yanı sıra Yalıkavak ikonları olarak bilinen Anasonlu Karides Tava, Kızarmış Kabak Çiçeği ve Chef Ulaş’ın özel yorumuyla “Denizden babam çıksa bile yerim” gibi eşsiz lezzetler damaklarda unutulmaz izler bırakıyor.

Ayrıca başta da söylediğim gibi burası kapalı bir plaj. Dışarıdan gelip geçmek, doğal fiziki özellikleri nedeniyle mümkün değil. Oysa biz sahilden geçen seyyar satıcılardan haşlanmış mısır, midye dolma almaya alışmış bir milletizdir. Bu lezzetleri de, Avantgarde yorumlar ile yaratılmış “Sin Menü” ile masum günahlar işlemek isteyenlerin beğenisine sunuyoruz.

Bu lezzetleri tatmak için Avantgarde Yalıkavak’a gelmek zorunda mıyız?

Bunu çok isteriz ama her zaman mümkün olmadığının da farkındayız. Bu nedenle Avantgarde Catering hizmetimizle, özel davetleri bir ziyafete dönüştürüyoruz. Dileyenler için yatlara da özel servis yapıyoruz.

Avantgarde Yalıkavak’ta özel organizasyonlara imza atılabiliyor mu?

Tabii ki... Çok geniş bir peyzaja, 500 kişilik davetlere imza atabilen Mejor Costa Bar&Lounge alanına, bugüne kadar çok sayıda nikâh törenine sahne olan muhteşem manzaralı bir iskelemiz var. Burası tatil yapmak isteyenler kadar, en özel günlerini ölümsüz kılmak isteyenlerin de Bodrum’daki favori adresleri arasında yer alıyor.

Siz anlattıkça 31 odalı bir butik otelde miyiz, 1000 odalı dev bir tesiste miyiz kafamız karıştı doğrusu, her şey kişiye özel mi otelinizde?

Ne mutlu bize... Yapmak istediğimiz tam olarak bu... Bizler Antalya’daki büyük tesisler gibi her şey dahil hizmeti vermiyoruz; bizde her şey kişiye özel... Mesela tatiliniz sırasında sadece ilk kahve siparişinizi verirken sade mi şekerli mi olduğunu söylersiniz, sonra zaten nasıl içiyorsanız öyle gelir... Plajda hangi köşeden zevk alıyorsanız orası sizin için hazırlanır. Favori masanız yemek saati geldiğinde hazırdır. Bizim işimiz bu detaylar zaten. Bu sayede 1000 odalı otellerde aradıklarını asla bulamayacak olanlar bizi tercih ediyor.

Etiketler: a, b, c

EN ÇOK OKUNANLAR

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

1 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Ocak Ayı Burç Yorumları
Ocak Ayı Burç Yorumları

Ocak Ayı Burç Yorumları

8 Nisan Koç Burcundaki Güneş Tutulmasında Burçları Neler Bekliyor?
8 Nisan Koç Burcundaki Güneş Tutulmasında Burçları Neler Bekliyor?

8 Nisan Koç Burcundaki Güneş Tutulmasında Burçları Neler Bekliyor?

10 Mart Balık Yeni Ayında Burçları Neler Bekliyor?
10 Mart Balık Yeni Ayında Burçları Neler Bekliyor?

10 Mart Balık Yeni Ayında Burçları Neler Bekliyor?

Mart Ayı Burç Yorumları
Mart Ayı Burç Yorumları

Mart Ayı Burç Yorumları

Nasıl Vegan Oldum?
Nasıl Vegan Oldum?

Nasıl Vegan Oldum?

2023 Yılının Unutulmaz ALEM Dergisi Kapakları
2023 Yılının Unutulmaz ALEM Dergisi Kapakları

2023 Yılının Unutulmaz ALEM Dergisi Kapakları

Merve Mermer Hakkında Bilinmeyenler
Merve Mermer Hakkında Bilinmeyenler

Merve Mermer Hakkında Bilinmeyenler

Şubat Ayı Burç Yorumları
Şubat Ayı Burç Yorumları

Şubat Ayı Burç Yorumları

Belçim Bilgin Hakkında Bilinmeyenler
Belçim Bilgin Hakkında Bilinmeyenler

Belçim Bilgin Hakkında Bilinmeyenler

25 Ocak Aslan Burcu Dolunayında Burcunuzu Neler Bekliyor?
25 Ocak Aslan Burcu Dolunayında Burcunuzu Neler Bekliyor?

25 Ocak Aslan Burcu Dolunayında Burcunuzu Neler Bekliyor?

10 Şubat Kova Burcu Yeni Ayında Burçları Neler Bekliyor?
10 Şubat Kova Burcu Yeni Ayında Burçları Neler Bekliyor?

10 Şubat Kova Burcu Yeni Ayında Burçları Neler Bekliyor?

2024 Altın Küre Ödülleri: Kazananlar ve Kırmızı Halı
2024 Altın Küre Ödülleri: Kazananlar ve Kırmızı Halı

2024 Altın Küre Ödülleri: Kazananlar ve Kırmızı Halı