MAYO TASARIMLARI

Küçük yaşlardan beri mayo ve bikinilere ilgisi olan Burcu Karabacak’ın 2015 koleksiyonunda el örgüsü modeller yer alıyor.

ABONE OL
20 Temmuz 2015 Pazartesi 14:06 | Son Güncellenme:
15 dakika okunma süresi
MAYO TASARIMLARI

BURCU KARABACAK

Küçük yaşlardan beri mayo ve bikinilere ilgisi olan Burcu Karabacak’ın 2015 koleksiyonunda el örgüsü modeller yer alıyor.

Kendinizi nasıl tanımlıyorsunuz?
Boğaziçi Üniversitesi Turizm mezunuyum. Tam bir yengeç burcuyum. Hayatından sporu eksik etmeyen, kendini çocuklarına adamış,  hayatın hep artı yönlerini görmeye çalışan, olumsuzlukların  beni yıldırmadığı çok güçlü bir kadınım.  

Mayo ve bikini merakınız nasıl başladı?
Mayo ve bikini ilgim çok küçük yaşlarda başladı diyebilirim aslında. O zaman bile hatırlarım bir çocukta olması gerekenden çok daha fazla bikinim vardı. Hep değişik ve farklı bikinileri tercih ediyorum şu anda da. 

So Yoo Beachwear nasıl kuruldu?
Ben özelikle Türkiye’de plaj modasında çok eksikler var diye düşünerek çok kısa zamanda bu işe girdim. Hep kendim ilk başta ne isterim nasıl rahat ederim ayni zamanda da nasıl farklı gözükürümden yola çıkarak So Yoo Beachwear koleksiyonumu oluşturdum. İlerleyen zamanlarda So Yoo Beachwear markasını çok daha farklı projelerde göreceksiniz.  

So Yoo Beachwear’da neler bulabiliriz? 
So Yoo Beachwear koleysiyonunun yüzde 80’ i sezonun modası olan crochet bikini ve crochet el örgüsü uzun elbiselerden oluşuyor. Geri kalanı ise dantel elbiseler ve hem plajlarda hem de geceleri çok rahatlıkla kullanılabilecek dantel detaylı pantolon ve bluzlardan oluşuyor. 

So Yoo Beachwear nasıl bir kadını yansıtıyor?
So Yoo Beachwear kadını ilk başta farkı yansıtıyor. Hem farklı olup hem elegan görünen kadını , şık ve rahat bir kadını yansıtıyor. 

Bikini, mayo alırken nelere dikkat etmeliyiz?
Bikini alırken ilk önemli olan şey rahat olması, çabuk kuruması ayni zamanda da şık görünmesi.  Kalçaları geniş bayanlar olabildiğince düz renkleri seçmeli  ve biraz yüksek belli olmasına dikkat etmeliler.  Karın problemi olan bayanlar kalın ve yüksek bikini modellerine dikkat etmelidir. Düşük bikini altlarından uzak durmalıdır. Küçük göğüslü bayanlar straplez bikinilere ve enine çizgili modellere bakabilirler ya da içine dolgulu push up modellere bakabilirler. Büyük göğüslü kadınlar kalın bağlı ve boyundan bağlı bikini üstleri kullanabilirler. Üçgen bikiniden kaçınmalıdırlar. 

 

TUĞÇE ERKİN

Milano’da İstituto Marangoni’de moda tasarımı alan Tuğçe Erkin iç giyimle başladığı tasarımlarına mayo ve bikinileri ile devam ediyor.

Sizi tanıyabilir miyiz?

1985 yılı İstanbul doğumluyum. Modaya ve tasarıma olan ilgimi mesleğe dönüştürmek için 2004 yılında Milano’ya gittim. 4 sene İstituto Marangoni’de moda tasarım eğitimi aldım. Mezun olduktan sonra Fransız bir markada 6 sene boyunca tecrübe kazandım ve Temmuz 2014’te kendi markam La Dolce Passione’yi kurdum.

La Dolce Passione’nin kuruluş hikayesini anlatır mısınız?
Moda tasarım sektöründe çalıştığım yıllarda detaylara çok önem verdiğimi, ufak ayrıntıların üstünde çok durduğumu fark ettim. Bir gün kendi markamı kurmak hep en büyük hayalimdi fakat yapılmamış bir şey yapmak istiyordum. Bu sırada iç giyimdeki açığı fark ettim, tasarım olarak ülkemizde daha önde yapılmamış olması beni cesaretlendirdi ve heyecanlandırdı. 2014 Temmuz ayında projemi hayata geçirdim.

Bikini tasarlamaya nasıl başladınız?
Bikini ve mayo tasarımlarım tamamen müşterilerim sayesinde oldu. İç giyim tasarımlarını  keşke mayo olsa da dışarıda da giyinebilsek diyorlardı. Bende bana gelen bu istekler doğrultusunda ilk 7 parçalık bikini, mayo koleksiyonumu hazırladım.

Bikini tasarımlarınız nasıl bir kadını tanımlıyor?
Marka olarak kendine güvenen, modern, sade ve iç güzelliğine de dış giyimine gösterdiği önemi gösteren tüketiciyi hedefliyorum. Zaman içinde tamda bu kitleye ulaştığımı düşünüyorum. Tanışma şansını bulduğum müşterilerim çok doğru bir kitleye hitap ettiğimi gösteriyor buda beni çok mutlu ediyor. 
2015 yaz koleksiyonunuzdan bahseder misiniz?
Markanın modern ve sade çizgisi bu koleksiyonda da kendini belli ediyor. Hem rahat hem sıradanlıktan uzak, kontrast renk kombinlerinin önde olduğu, bikini ve mayoları pareo elbiseler ve pantolonlar tamamlıyor. Tasarımlarımda çoğunlukla kontrast renkler kullanıyorum. Modeli ve detayları daha çok öne çıkardığını düşünüyorum. Farklı renk kombinleri kumaşı sıradan olmaktan çıkarıp haute couture bir hava veriyor. Renkler de siyah vazgeçilmez rengimiz bunun yanında yanık tende çok hoş durduğunu düşündüğüm fuşya rengi, saks mavisi, turuncu ve bu sene çok moda olan gri mavi rengi kullandım. Hem tek tek hem de kombin olarak çok yakıştılar bence.
İlham kaynaklarınız neler?
Gezdiğim farklı ülkelerdeki insanlar, izlediğim filmlerdeki karakterler, yurt dışı sokak modaları, büyük markaların defileleri. Her an her şey bana ilham verebilir.
Bikini, mayo  alırken nelere dikkat etmeliyiz?
Kişi vücudunu çok iyi tanımalı. Eğer tanıyorsa kendine nasıl bir modelin, nasıl bir kesimin daha iyi gideceğini çok iyi bilir. Model çok farklı bir kesime sahipse kesinlikle denemeli, düşündüğünden daha farklı durabilir üstünde. Kalıp çok önemli, hiç yakışmayacağını düşündüğü bir model güzel ve doğru yapılmış bir kalıp ile çok güzel durabilir.Karın bölgesindeki fazlalıktan rahatsız olan kişiler mayo tercih edebilir veya mayokini. Kalçalarda olan fazlalıktan rahatsız olanlar yanları hafif kalın modelleri tercih edebilir. Ve bir de push up’lı mayo ve bikini bence plajlarda doğallıktan çok uzak duran bir görüntü, suya girildiğinde de çok rahatsız eden bir ayrıntı. Push up’sız modelleri tercih edebilirler.

 

LİANA KALMA & ROYS ELHADEF

Plajda fark edilmek isteyen kadının markası Lilyandrose’un arkasında iki yakın arkadaş yatıyor. Paris’te çıktıkları tatil markalarını fikrinin tohumlarının atılmasına sebep olmuş.

Lilyandrose markası nasıl doğdu?

Tasarım yolculuğumuz aslında beraber Paris tatilindeyken mayo markası kurmaya karar vermemizle başladı. Kendimize her zaman küçük küçük tasarım yapmış olsak da marka kurup üretim yapmak kendimize tasarım yapmaktan çok daha farklı ve zor bir süreçti. Biz aslında sosyal hayatta hep bir aradaydık fakat zamanla kendimizi ortak hayallerin içinde bulduk ve kendi isimlerimizin birleşmesinden doğan Lilyandrose markasını hayata geçirdik.

Lilyandrose nasıl bir kadını yansıtıyor?
Lilyandrose kadınını tek bir stile ithaf etmek bizce doğru değil çünkü Lilyandrose mayoları kişiliğinize göre uyum sağlıyor ama kesinlikle kendine güvenen ve plajda fark edilmekten hoşlanan bir kadın. 

2015 yaz sezonu koleksiyonunuzdan bahseder misiniz?
Bizim her daim sevdiğimiz geometrik nakış desenleri, asla vazgeçemediğimiz metal aksesuarlar bu sene bizim koleksiyonumuzda göreceğiniz detaylardan. Neon hala sezonda tutulsa da geçen sezondaki hakimiyetini korumuyor fakat bu sene de yine neona yakın lime rengi çok revaçta. Soft renklerin metal aksesuarlarla birleşimindeki ışıltıyı da unutmamak gerek. Bu senenin soft rengi kesinlikle bakıra kaçan ve rose gold’la çok yakışan turuncu. Geçen sene sıkça yüksek bel gördük bu sene onun yerini haute coture tarzı mayolar aldı. Mayolar oldukça iddialı ve rahat bir seçim olarak karşımıza çıkıyor. Bizim 4 sezondur koleksiyonumuzun ana temeli olan nakışlar bu koleksiyonun yine olmazsa olmazı.

Tasarımlarınızın ilham kaynağı neler?
Koleksiyonlarımızdan hikayelerden ilham almayı seviyoruz ve bu sene ‘circus’ teması var koleksiyonda. Hayvanlardan kesinlikle ilham alıyoruz ve nakışlarda esprili şekilde kullanmayı çok seviyoruz. Bu sene atlar, filler, deve ve ıstakoz kullandığımız hayvan figürlerinden. Hayvanları kullanmak bizim için çok fazla anlam ifade ediyor çünkü onları hem modern, hem etnik hem de geometrik temalarda kullanabiliyoruz bu da bize koleksiyon içindeki çeşitliliği sağlıyor.

Bikini alırken nelere dikkat etmeliyiz?
Bikini alırken kesinlikle vücut tipinize göre bikiniyi seçmelisiniz. Neyi beğendiğiniz değil neyin size yakıştığı önemlidir. Hep tekrar ettiğimiz gibi; kişilerin doğru tercih yapmaları bizim için de önemli sonuçta kendine ne kadar uyan bir modeli giyerse kişi o kadar güzel gözükür ve kendine o kadar güveni gelir. Örneğin göğsü küçük birinin balkonet dediğimiz modelleri tercih etmesini öneriyoruz çünkü bu tip modeller göğsü alttan desteklediği ve içlerine push-up eklenebildiği için göğsü olduğundan çok daha büyük gösterebiliyor. Ayrıca bizim çok sık karşılaştığımız yanlış bir düşünce var kadınlarda: Basenleri büyük olan kadınların baseni tamamen kavrayan bikini altları giymeleri onları kapamaktan çok, büyük göstermesine neden olur. Ne kadar büyük bir bikini altı seçerseniz o kadar olduğunuzdan daha kilolu gözükürsünüz. Bu sene mayo modelleri gerçekten çok şık karın bölgesinden rahatsız olan kadınların ise mutlaka mayo koleksiyonumuza bakmalarını öneririz.

ZEYNEP TOSUN


Zeynep Tosun  mayo bikini tasarımlarına da el atmıştı, 2015 yazında plajlarda koleksiyonunu sıkça göreceğiz.  Minimal ve yalın çizgilerin hakim olduğu koleksiyonunda canlı kırmızı ve yeşil renklerin yanı sıra soft pudra renklerine de yer verdi.

Mayo koleksiyonu yapmaya nasıl karar verdiniz?

Mayo-bikini tasarlarken kendi beğenilerimden yola çıktım, istediğim modelleri bulamadığım için kendim tasarlamaya karar verdim.
 
2015 mayo –bikini koleksiyonunuzda neler yer alıyor?
Bu yıl koleksiyonumuzda canlı renkler hakim diyebilirim, çiçek desenleri, puantiyeler, hem romantik, hem feminenliği ortaya çıkaran tüller, kalın omuz detayları, metal aksesuarlar göreceksiniz. 

Hangi materyalleri ve renkleri tercih ediyorsunuz?
Metal kuşgözleri, tül detayları, hem soft pudralar, hem canlı kırmızı ve yeşilleri bulabilirsiniz bu koleksiyonda. 

Nasıl bir kadını tanımlıyor mayo koleksiyonunuz?
Mayo-bikini koleksiyonum da hazır giyim ve couture koleksiyonlarım gibi güçlü, kendine güvenen, iddialı ve farklı kadını tanımlıyor. 
Bikini-mayo seçiminde nelere dikkat etmeliyiz?
Nasıl rahat ediyorsanız, kendinize hangi modeli yakıştırıyorsanız, içinizden ne geliyorsa giyin!  
Yurt dışından beğendiğiniz moda tasarımcıları kimler?
Givenchy, Ricardo Tisci, Stella Mc Cartney, MSGM.

EN ÇOK OKUNANLAR

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

1 dakika okunma süresi
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi
Lancome x Hazal Kaya Daveti
Lancome x Hazal Kaya Daveti

Lancome x Hazal Kaya Daveti

1 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Kırmızı Halıdan İlhamla En İyi 10 Pantolon Görünümü
Kırmızı Halıdan İlhamla En İyi 10 Pantolon Görünümü

Kırmızı Halıdan İlhamla En İyi 10 Pantolon Görünümü

Pelin Kaya ve Ayşe Brav'ın Yeni Markası: BETTERDAYS
Pelin Kaya ve Ayşe Brav'ın Yeni Markası: BETTERDAYS

Pelin Kaya ve Ayşe Brav'ın Yeni Markası: BETTERDAYS

Moda Tasarımcıları ile Gelinlik Trendleri
Moda Tasarımcıları ile Gelinlik Trendleri

Moda Tasarımcıları ile Gelinlik Trendleri

2024 Moda Haftaları: Sonbahar/Kış Koleksiyonları
2024 Moda Haftaları: Sonbahar/Kış Koleksiyonları

2024 Moda Haftaları: Sonbahar/Kış Koleksiyonları

Dries Van Noten Moda Dünyasına Veda Ediyor
Dries Van Noten Moda Dünyasına Veda Ediyor

Dries Van Noten Moda Dünyasına Veda Ediyor

2024 Oscar Kırmızı Halısı'ndan Yükselen Trend: Gümüş Elbiseler
2024 Oscar Kırmızı Halısı'ndan Yükselen Trend: Gümüş Elbiseler

2024 Oscar Kırmızı Halısı'ndan Yükselen Trend: Gümüş Elbiseler

2024 MET Gala Hakkında Bilmeniz Gerekenler
2024 MET Gala Hakkında Bilmeniz Gerekenler

2024 MET Gala Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Alessandro Michele, Valentino'nun Yeni Kreatif Direktörü Oldu
Alessandro Michele, Valentino'nun Yeni Kreatif Direktörü Oldu

Alessandro Michele, Valentino'nun Yeni Kreatif Direktörü Oldu

En İyi Bomber Deri Ceket Kombinleri
En İyi Bomber Deri Ceket Kombinleri

En İyi Bomber Deri Ceket Kombinleri

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Pierpaolo Piccioli'den Valentino'ya Veda
Pierpaolo Piccioli'den Valentino'ya Veda

Pierpaolo Piccioli'den Valentino'ya Veda

Moda Dünyasında Değişim
Moda Dünyasında Değişim

Moda Dünyasında Değişim