KAHVE DEMLEME TEKNİKLERİ

Cargo Coffee Co. ile kahve demlemenin üç farklı tekniğini keşfedin.

ABONE OL
05 Mayıs 2020 Salı 11:51 | Son Güncellenme:
6 dakika okunma süresi
KAHVE DEMLEME TEKNİKLERİ

CHEMEX

MALZEMELER:

• 32 gr taze kavurulmuş kahve

• 500 ml kaynatılmış içme suyu (94°C)

• Kahve öğütücü

• Hassas tartı

• Kronometre

YAPILIŞI:

1. Suyu kaynatın ve 94 dereceye ayarlayın.

2. 32 gr kahvenizi kalın kum tanesi kıvamında öğütün.

3. Chemex’e filtrenizi yerleştirin ve bol sıcak suyla ıslatarak, kokusundan arınmasını sağlayın.

4. Chemex’i tartı üzerine yerleştirin ve tartıyı sıfırlayın.

5. Chemex’in içerisindeki suyu boşaltın, kahvenizi dağıtmadan filtrenin tam orta kısmına dökün ve tartıyı yeniden sıfırlayın.

6. Kronometrenizi başlatın ve 100 ml suyu yavaşça ekleyerek ön demlemeyi yapın. Bütün kahvenin ıslandığından emin olun.

7. 30. saniyede, dairesel hareketlerle 100 ml daha su ekleyin.

8. Bunu her 30 saniyede toplam 500 ml olana kadar devam edin.

9. 3. dakikada 500 ml olmasına dikkat edin.

10. Kahveniz doğru kalınlıkta ise 4. dakikaya geldiğinizde tüm kahvenizin süzülmüş olması gerekiyor. Filtreyi kenarlarından tutarak alın ve çöpe atın.

11. Chemex'inizi yavaşça çalkalayın ve servis edin.

AEROPRESS

MALZEMELER:

• 16 gr taze kavurulmuş kahve

• 230 ml kahveye uygun su (94°C)

• Kahve öğütücü

• Hassas tartı

• Kronometre

YAPILIŞI:

1. Çekirdek kahvenizi filtre kahve çekiminden çok az daha ince öğütün.

2. Su ısıtıcısında tercihen filtrelenmiş yoksa damacana suyunuzu 94C’de ısıtın (Suyu kaynatıp sonra soğutmayın).

3. Aeropress’in delikli filtre kısmına filtre kağıdını yerleştirin ve yerine vidalayın.

4. Aeropress’i, fincanınızı, filtre kağıdını (Kağıt kokusundan kurtulmak için) bol sıcak sudan geçirin.

5. Fincanınızı tartıya alın ve üzerine aeropress’i yerleştirin.

6. Öğütülmüş kahveyi Aeropress’e alın ve yanlarına vurarak kahvenin düz bir yatak oluşturmasını sağlayın.

7. Tartıyı açın ve saati başlatın.

8. Hızlıca ısıtıcıdan 230 ml suyu kahvenin üzerine dökün ve 5 saniye şiddetle karıştırın (Tüm kahve suya doymalıdır).

9. Üst parçayı sadece lastik kısmı girecek kadar olmak üzere alt parçaya hiç vakit kaybetmeden yerleştirin (Böylece kahvenin kağıttan akmasını engellemiş olursunuz).

10. 1. dakikaya ulaşınca üst parçayı çıkarın ve 5 saniye kadar tekrar karıştırın.

11. Üst parçayı tekrar yerine takın, tartının üzerinden alın ve yavaşça aşağıya doğru bastırın. Toplam süre 1.30 dakikayı geçmemelidir.

12. Eğer çok hızlı itilirse öğütme seviyenizi inceltin, çok yavaş itilirse ise tam tersine kalınlaştırın.

13. Kahvenizi ister olduğu gibi için, isterseniz su ekleyip biraz seyreltebilirsiniz. 

14. Vidalı parçayı sökün ve çöp kutusuna doğru sonuna kadar bastırarak kahve artığından kurtulun. Sıcak su ile tüm parçaları yıkayın.

V60 

MALZEMELER:

• 16 gr taze öğütülmüş kahve

• 250 ml su (94°C)

• Kahve ö ğ ütücü

• Hassas tartı

• Kronometre

YAPILIŞI:

1. Elektronik tartının üstüne demleme yapacağınız bardağı, bardağın üzerine de V60’ı yerleştirin.

2. Kağıt filtreyi üzerinde gösterilen yerden katlayıp V60’ın içine yerleştirin ve sıcak suyla yıkayın. Bu işlem kağıdın kokularından arınmasını yardımcı olacaktır.

3. Filtre kahveden biraz daha ince öğüttüğünüz çekirdek kahveyi, kağıt filtrenin içine koyun.

4. Derece ayarlı su ısıtıcınız yoksa, suyunuzu kaynatıp 1 dakika bekletebilirsiniz. Bu sürede suyun ısısı 94 dereceye düşecektir.

5. Demlemeye başlamadan darasını alın ve süreyi başlatın. Ön demleme için 50-60 ml arası suyu dökün ve bütün kahvelerin ıslandığından emin olun.

6. 30. saniyede dairesel hareketler çizerek 100 ml daha su ekleyin.  30 saniye daha bekledikten sonra 100 ml daha ekleyin ve tartıda 250 ml görünce durun.

7. Ortalama demleme süresi 2:30-3:00 dakika olmalıdır.

8. Kahveniz hazır, soğutmadan keyifle tüketin.

EN ÇOK OKUNANLAR

Narın Bilinmeyen Faydaları
Narın Bilinmeyen Faydaları

Narın Bilinmeyen Faydaları

4 dakika okunma süresi
Regé-Jean Page Kimdir?
Regé-Jean Page Kimdir?

Regé-Jean Page Kimdir?

8 dakika okunma süresi
Aslışah Alkoçlar & Kaan Demirağ Nişan Töreni
Aslışah Alkoçlar & Kaan Demirağ Nişan Töreni

Aslışah Alkoçlar & Kaan Demirağ Nişan Töreni

1 dakika okunma süresi
2021 Yılında Burçların ‘En'leri
2021 Yılında Burçların ‘En'leri

2021 Yılında Burçların ‘En'leri

8 dakika okunma süresi
Esra Bilgiç ile 5 Soru 5 Cevap
Esra Bilgiç ile 5 Soru 5 Cevap

Esra Bilgiç ile 5 Soru 5 Cevap

3 dakika okunma süresi
Astrolog Zeynep Turan'ın 2021 Yılı Astrolojik Öngörüleri
Astrolog Zeynep Turan'ın 2021 Yılı Astrolojik Öngörüleri

Astrolog Zeynep Turan'ın 2021 Yılı Astrolojik Öngörüleri

10 dakika okunma süresi
Irina Shayk ve Lea'nın İkonik 6 Stil Anı
Irina Shayk ve Lea'nın İkonik 6 Stil Anı

Irina Shayk ve Lea'nın İkonik 6 Stil Anı

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

İstanbul'da Kruvasan Yiyebileceğiniz 5 Yer
İstanbul'da Kruvasan Yiyebileceğiniz 5 Yer

İstanbul'da Kruvasan Yiyebileceğiniz 5 Yer

Ocak Ayı Meyve ve Sebzeleri
Ocak Ayı Meyve ve Sebzeleri

Ocak Ayı Meyve ve Sebzeleri

Yumurtalı ve Domatesli Ekmek Keki
Yumurtalı ve Domatesli Ekmek Keki

Yumurtalı ve Domatesli Ekmek Keki

Mayasız Bazlama
Mayasız Bazlama

Mayasız Bazlama

Elmalı Rulo Tarifi
Elmalı Rulo Tarifi

Elmalı Rulo Tarifi

Yılbaşı Akşamı için Sağlıklı Atıştırmalıklar
Yılbaşı Akşamı için Sağlıklı Atıştırmalıklar

Yılbaşı Akşamı için Sağlıklı Atıştırmalıklar

Yeni Yıl Kahvaltı Önerisi: Ekmek Üstleri
Yeni Yıl Kahvaltı Önerisi: Ekmek Üstleri

Yeni Yıl Kahvaltı Önerisi: Ekmek Üstleri

Yılbaşı Kurabiye Tarifi
Yılbaşı Kurabiye Tarifi

Yılbaşı Kurabiye Tarifi

Sütlü Karnabahar Çorbası
Sütlü Karnabahar Çorbası

Sütlü Karnabahar Çorbası

Su Tüketimini Artıran Öneriler
Su Tüketimini Artıran Öneriler

Su Tüketimini Artıran Öneriler

İstanbul'un En Lezzetli 5 Tatlı Mekanı
İstanbul'un En Lezzetli 5 Tatlı Mekanı

İstanbul'un En Lezzetli 5 Tatlı Mekanı

Cup Of Joy'un Yeni Adresi Cadde
Cup Of Joy'un Yeni Adresi Cadde

Cup Of Joy'un Yeni Adresi Cadde