Four Seasons Hotel Bosphorus'ta gerçekleşen gastronomi programı "Ode to Bosphorus", dünyaca ünlü üç şefi konuk alıyor. Programda İsviçre'nin yenilikçi şefi Markus Arnold, lezzetler ve dokular arasındaki etkileyici oyunları ile dikkat çeken Roger Van Damme ve dünyaya Güney Amerika'da yer alan Surinam mutfağını tanıtan Soenil Bahadoer yer alıyor.
"Ode to Bosphorus" programı, İsviçre'nin yenilikçi bakış açısı ile öne çıkan michelin yıldızlı "Steinhalle"nin şefi Markus Arnold ile başlıyor. 25-28 Nisan 2024 tarihleri arasında Four Sesons Hotel Bosphorus için hazırladığı menüyü yeme içme tutkunları ile buluşturan Şef Arnold'un mutfak felsefesi kişisel olarak en çok sevdiği şeyi pişirmesine odaklanıyor. Restoranı "Steinhalle" konseptini seyahatlerinden, gördüklerinden ve hayallerinden ilham aldığı duyuları keskinleştiren bölgesel bir mutfak olarak tanımlayan Şef, Four Seasons'ta sunduğu menüsünde en sevdiği yemeklere yer veriyor.
"Ode to Bosphorus" serisinin devamı 8-10 Mayıs 2024 tarihleri arasında dünyanın en iyi pasta şefi ödülünün de sahibi michelin yıldızlı "Het Gabaar"ın şefi Roger Van Damme ile devam ediyor. Belçika'da yer alan restoranını, sunduğu tatlı menüsü ile bir çekim merkezi haline getiren Şef Van Damme, Four Seasons Hotel Bosphorus misafirlerine özel, hem göze hem damağa hitap eden bir tadım menüsü hazırlıyor.
"Ode to Bosphorus" programının son buluşması ise Four Seasons misafirlerini yeni bir mutfakla tanıştırıyo. Güney Amerika bölgesinde yer alan Surinam mutfağını, aldığı Fransız eğitimi ile birleştiren Soenil Bahadoer, Kasım 2024'te Four Seasons Hotel Bosphorus için köklerinden ilham aldığı eşsiz bir menü hazırlıyor. İki michelin yıldızlı restoranı "Lindehof"da farklı dünyalar, kültürler, kokular ve lezzetleri bir araya getirdiğini söyleyen Şef Bahadoer, Four Seasons Hotel Bosphorus Executive Chef'i Görkem Özkan ile birlikte hazırladığı menü ile misafirlerine keyifli ve eğlenceli bir deneyim sunmayı amaçlıyor.