Danilo Zanna ile Filo D'olio Üzerine

İstanbul, İzmir ve Bursa'daki üç ayrı restoranında İtalya'nın farklı bölgelerine özgü lezzetler sunan Şef Danilo Zanna, konuklarını her bir tabakta benzersiz bir lokal yolculuğa çıkarıyor.

YAZAR: Nazlı Sancaklı
ABONE OL
25 Haziran 2024 Salı 14:51 | Son Güncellenme:
5 dakika okunma süresi
Danilo Zanna ile Filo D'olio Üzerine

Türkiye onu ekranlardan tanıdı; önce bir talk show, sonra bir gastronomi yarışması jüriliği, ardından mutfak tutkusunu ve sırlarını paylaştığı "Danilo ile Mutlu Tarifler" kitabı... Türkiye'de mutfak alanında sürdürdüğü kariyerinin yanı sıra televizyon sunuculuğu konusunda da başarıya ulaşan Zanna, pek çok televizyon programında yer aldı. 2018 yılından bu yana da bir yemek programında jüri üyeliği yapıyor. Her ne kadar televizyon dünyasındaki başarısıyla gönülleri fethetse de aslında o deneyimli bir şef. Aslen bir İtalyan, Floransa doğumlu fakat bir o kadar da bizden biri. Doğduğu toprakların mimarisine duyduğu aşk Şef Zanna'nın önce mimarlık kariyeri hayalleri kurmasına yol açıyor ama yaşadığı zorlu eğitim süreci ve gelecek kaygısı onu İtalyan edebiyatına yönlendiriyor. Ta ki Londra'da restoran sahibi olan amcasının sağlık problemleri baş göstermesine ve Zanna'dan yardım isteğinde bulunmasına kadar... Bu talep Zanna'nın hayatının kırılma noktalarından birini oluşturuyor. 11 yıldır Türkiye'de yaşayan, Türkçesi, samimiyeti ve güler yüzü ile adeta bizden biri haline gelen Zanna, bugün İstanbul, İzmir ve Bursa olmak üzere üç şehirde konumlanan Filo D'olio restoranlarıyla lezzetseverleri ağırlıyor.

İmza Tabaklarla İtalya'ya Yolculuk

Farklı lezzetler keşfetmek için Türkiye'nin dört bir yanını dolaşan, üç restoranında ve pastanesinde de daima coğrafi işaretli ürünler kullanan Şef Zanna, bir yandan da sıfır atık, sıfır plastik ve sürdürülebilirlik alanlarındaki çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Türkiye'nin en başarılı İtalyan restoranı olmayı hedeflediklerinin altını çizen Danilo, sunduğu lezzetlerle konuklarına kendilerini İtalya'da hissettirmeyi başarıyor. Şu sıralar yaklaşık 300 kişilik bir ekibin görev aldığı İstanbul, İzmir, Bursa'daki üç restoranı ve bir pastanesi arasında mekik dokuyan şef, bu mekanlarında misafirlerine mevsimine göre 17 İtalyan ve 34 Türk coğrafi işaretli ürünle spesiyaller hazırlıyor. Çünkü yerel üreticiyi desteklemeyi oldukça önemsiyor. Restoranlarında kullandığı tüm peynirleri kendi kurduğu fabrikasında üretiyor. Peynirler zamanla o kadar beğeniliyor ki Zanna başka restoranlar için de üretim yapmaya başlıyor.

Başarı Hikayesi

İlk restoranı olan İstanbul'daki Vadistanbul şubesinde Roma konseptli bir hizmet sunan Danilo Zanna, ikinci restoranını İzmir İstinye Park'ta açmıştı. Bu restoranın yanında İzmir gastronomisine bir de tamamen geleneksel lezzetlerden oluşan bir İtalyan pastanesi kazandırdı. En son restoranının kapılarını ise Sicilya konseptiyle Bursa Downtown'da araladı. 2024 sonuna kadar İstanbul ve Ankara'da iki restoran daha açmayı planladıklarını müjdeleyen Şef Danilo, İtalya'da ise iki yeni restoran daha açacağını duyurdu.

Üçüncü Yıla Özel Kutlama

Geçtiğimiz günlerde kurucusu olduğu Filo D'Oilo restoranlarından İzmir şubesinin üçüncü yılını özel bir davetle kutlayan İtalyan Şef Zanna, konuklarına adeta lezzet şöleni yaşattı. İtalya'ya özgü lezzetlerini, misafirlerine hazırladığı yaz menüsü ile tattıran şef, ürünün ve emeğin birleşiminin nasıl lezzete dönüştüğünü gözler önüne seriyor. İmza tatlısı olan Tiramisu'nun, Türkçe adı "Al Beni Yukarı!" ismiyle servis edilmesi ise konukların gönlünü fethettiği gibi, tatlı konusundaki beklentileri de fazlasıyla karşılıyor.

İstanbul'un En İyi Teraslı Mekanları

İstanbul Avrupa Yakası'nın En İyi Kahvaltı Mekanları

İstanbul'un En Yeni Mekanları

EN ÇOK OKUNANLAR

Cannes Sokaklarında Geçmişe Yolculuk
Cannes Sokaklarında Geçmişe Yolculuk

Cannes Sokaklarında Geçmişe Yolculuk

1 dakika okunma süresi
Kim Kardashian Hukuk Dünyasına İlk Adımını Attı
Kim Kardashian Hukuk Dünyasına İlk Adımını Attı

Kim Kardashian Hukuk Dünyasına İlk Adımını Attı

2 dakika okunma süresi
Kırmızı Halıda Vintage Rüzgarı
Kırmızı Halıda Vintage Rüzgarı

Kırmızı Halıda Vintage Rüzgarı

1 dakika okunma süresi
Moda ve Duyuların Buluşması: Moeva'dan “Synersphere” Yazı
Moda ve Duyuların Buluşması: Moeva'dan “Synersphere” Yazı

Moda ve Duyuların Buluşması: Moeva'dan “Synersphere” Yazı

1 dakika okunma süresi
Avignon'da Tiyatral Diyalog: Louis Vuitton 2026 Cruise Defilesi
Avignon'da Tiyatral Diyalog: Louis Vuitton 2026 Cruise Defilesi

Avignon'da Tiyatral Diyalog: Louis Vuitton 2026 Cruise Defilesi

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Ada Esintileriyle Şehri Geride Bırakan Bir Yaz Hikâyesi
Ada Esintileriyle Şehri Geride Bırakan Bir Yaz Hikâyesi

Ada Esintileriyle Şehri Geride Bırakan Bir Yaz Hikâyesi

Fransa Açık Tenis Turnuvası Başlıyor
Fransa Açık Tenis Turnuvası Başlıyor

Fransa Açık Tenis Turnuvası Başlıyor

Yeni Başlayanlar İçin Sörfün Püf Noktaları
Yeni Başlayanlar İçin Sörfün Püf Noktaları

Yeni Başlayanlar İçin Sörfün Püf Noktaları

Nil Kıyılarında Bir Koku Masalı
Nil Kıyılarında Bir Koku Masalı

Nil Kıyılarında Bir Koku Masalı

Guns N' Roses, 32 Yıl Aradan Sonra İstanbul'da
Guns N' Roses, 32 Yıl Aradan Sonra İstanbul'da

Guns N' Roses, 32 Yıl Aradan Sonra İstanbul'da

Annelere Sürpriz Mektuplar
Annelere Sürpriz Mektuplar

Annelere Sürpriz Mektuplar

Anneler Günü'nde Anlamlı İş Birliği
Anneler Günü'nde Anlamlı İş Birliği

Anneler Günü'nde Anlamlı İş Birliği

Sinem Ünsal Cannes Stilini Zamansız Dalgalarla Taçlandırdı
Sinem Ünsal Cannes Stilini Zamansız Dalgalarla Taçlandırdı

Sinem Ünsal Cannes Stilini Zamansız Dalgalarla Taçlandırdı

Zamana Direnen Kadınlara Adanmış Bir Parfüm
Zamana Direnen Kadınlara Adanmış Bir Parfüm

Zamana Direnen Kadınlara Adanmış Bir Parfüm

Geçmişe Saygı, Geleceğe Yolculuk: J.C.R. Koleksiyonu
Geçmişe Saygı, Geleceğe Yolculuk: J.C.R. Koleksiyonu

Geçmişe Saygı, Geleceğe Yolculuk: J.C.R. Koleksiyonu

Rosie Huntington-Whiteley'den Özel Koleksiyon
Rosie Huntington-Whiteley'den Özel Koleksiyon

Rosie Huntington-Whiteley'den Özel Koleksiyon

Aytaç Şaşmaz'dan Yeni Bir Yorum: Gücün Kaynağı Bağ
Aytaç Şaşmaz'dan Yeni Bir Yorum: Gücün Kaynağı Bağ

Aytaç Şaşmaz'dan Yeni Bir Yorum: Gücün Kaynağı Bağ