Danilo Zanna ile Filo D'olio Üzerine

İstanbul, İzmir ve Bursa'daki üç ayrı restoranında İtalya'nın farklı bölgelerine özgü lezzetler sunan Şef Danilo Zanna, konuklarını her bir tabakta benzersiz bir lokal yolculuğa çıkarıyor.

YAZAR: Nazlı Sancaklı
ABONE OL
25 Haziran 2024 Salı 14:51 | Son Güncellenme:
5 dakika okunma süresi
Danilo Zanna ile Filo D'olio Üzerine

Türkiye onu ekranlardan tanıdı; önce bir talk show, sonra bir gastronomi yarışması jüriliği, ardından mutfak tutkusunu ve sırlarını paylaştığı "Danilo ile Mutlu Tarifler" kitabı... Türkiye'de mutfak alanında sürdürdüğü kariyerinin yanı sıra televizyon sunuculuğu konusunda da başarıya ulaşan Zanna, pek çok televizyon programında yer aldı. 2018 yılından bu yana da bir yemek programında jüri üyeliği yapıyor. Her ne kadar televizyon dünyasındaki başarısıyla gönülleri fethetse de aslında o deneyimli bir şef. Aslen bir İtalyan, Floransa doğumlu fakat bir o kadar da bizden biri. Doğduğu toprakların mimarisine duyduğu aşk Şef Zanna'nın önce mimarlık kariyeri hayalleri kurmasına yol açıyor ama yaşadığı zorlu eğitim süreci ve gelecek kaygısı onu İtalyan edebiyatına yönlendiriyor. Ta ki Londra'da restoran sahibi olan amcasının sağlık problemleri baş göstermesine ve Zanna'dan yardım isteğinde bulunmasına kadar... Bu talep Zanna'nın hayatının kırılma noktalarından birini oluşturuyor. 11 yıldır Türkiye'de yaşayan, Türkçesi, samimiyeti ve güler yüzü ile adeta bizden biri haline gelen Zanna, bugün İstanbul, İzmir ve Bursa olmak üzere üç şehirde konumlanan Filo D'olio restoranlarıyla lezzetseverleri ağırlıyor.

İmza Tabaklarla İtalya'ya Yolculuk

Farklı lezzetler keşfetmek için Türkiye'nin dört bir yanını dolaşan, üç restoranında ve pastanesinde de daima coğrafi işaretli ürünler kullanan Şef Zanna, bir yandan da sıfır atık, sıfır plastik ve sürdürülebilirlik alanlarındaki çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Türkiye'nin en başarılı İtalyan restoranı olmayı hedeflediklerinin altını çizen Danilo, sunduğu lezzetlerle konuklarına kendilerini İtalya'da hissettirmeyi başarıyor. Şu sıralar yaklaşık 300 kişilik bir ekibin görev aldığı İstanbul, İzmir, Bursa'daki üç restoranı ve bir pastanesi arasında mekik dokuyan şef, bu mekanlarında misafirlerine mevsimine göre 17 İtalyan ve 34 Türk coğrafi işaretli ürünle spesiyaller hazırlıyor. Çünkü yerel üreticiyi desteklemeyi oldukça önemsiyor. Restoranlarında kullandığı tüm peynirleri kendi kurduğu fabrikasında üretiyor. Peynirler zamanla o kadar beğeniliyor ki Zanna başka restoranlar için de üretim yapmaya başlıyor.

Başarı Hikayesi

İlk restoranı olan İstanbul'daki Vadistanbul şubesinde Roma konseptli bir hizmet sunan Danilo Zanna, ikinci restoranını İzmir İstinye Park'ta açmıştı. Bu restoranın yanında İzmir gastronomisine bir de tamamen geleneksel lezzetlerden oluşan bir İtalyan pastanesi kazandırdı. En son restoranının kapılarını ise Sicilya konseptiyle Bursa Downtown'da araladı. 2024 sonuna kadar İstanbul ve Ankara'da iki restoran daha açmayı planladıklarını müjdeleyen Şef Danilo, İtalya'da ise iki yeni restoran daha açacağını duyurdu.

Üçüncü Yıla Özel Kutlama

Geçtiğimiz günlerde kurucusu olduğu Filo D'Oilo restoranlarından İzmir şubesinin üçüncü yılını özel bir davetle kutlayan İtalyan Şef Zanna, konuklarına adeta lezzet şöleni yaşattı. İtalya'ya özgü lezzetlerini, misafirlerine hazırladığı yaz menüsü ile tattıran şef, ürünün ve emeğin birleşiminin nasıl lezzete dönüştüğünü gözler önüne seriyor. İmza tatlısı olan Tiramisu'nun, Türkçe adı "Al Beni Yukarı!" ismiyle servis edilmesi ise konukların gönlünü fethettiği gibi, tatlı konusundaki beklentileri de fazlasıyla karşılıyor.

İstanbul'un En İyi Teraslı Mekanları

İstanbul Avrupa Yakası'nın En İyi Kahvaltı Mekanları

İstanbul'un En Yeni Mekanları

EN ÇOK OKUNANLAR

Maksimum Sonuç İçin Göz Altı Jel Maske Tüyoları
Maksimum Sonuç İçin Göz Altı Jel Maske Tüyoları

Maksimum Sonuç İçin Göz Altı Jel Maske Tüyoları

3 dakika okunma süresi
Soğuk Havalarda Sağlıklı Kalmanın Sırları
Soğuk Havalarda Sağlıklı Kalmanın Sırları

Soğuk Havalarda Sağlıklı Kalmanın Sırları

4 dakika okunma süresi
Sevgililer Günü Hediye Rehberi 2025
Sevgililer Günü Hediye Rehberi 2025

Sevgililer Günü Hediye Rehberi 2025

1 dakika okunma süresi
5 ŞUBAT 2025
5 ŞUBAT 2025

5 ŞUBAT 2025

1 dakika okunma süresi
Gisele Bündchen Doğum Yaptı
Gisele Bündchen Doğum Yaptı

Gisele Bündchen Doğum Yaptı

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Los Angeles'ta Dev Yangın: Hollywood Tahliye Edildi
Los Angeles'ta Dev Yangın: Hollywood Tahliye Edildi

Los Angeles'ta Dev Yangın: Hollywood Tahliye Edildi

Loris Frequence Serisi Yenilendi
Loris Frequence Serisi Yenilendi

Loris Frequence Serisi Yenilendi

Son Zamanların Popüler Kelimesi: Cringe
Son Zamanların Popüler Kelimesi: Cringe

Son Zamanların Popüler Kelimesi: Cringe

2025 Super Bowl'da Ünlü Geçidi
2025 Super Bowl'da Ünlü Geçidi

2025 Super Bowl'da Ünlü Geçidi

Çiçekler ve Anlamları: Sevgililer Günü İçin En Romantik Seçimler
Çiçekler ve Anlamları: Sevgililer Günü İçin En Romantik Seçimler

Çiçekler ve Anlamları: Sevgililer Günü İçin En Romantik Seçimler

14 Şubat Sevgililer Günü Sözleri ve Kart Mesajları
14 Şubat Sevgililer Günü Sözleri ve Kart Mesajları

14 Şubat Sevgililer Günü Sözleri ve Kart Mesajları

Haftanın Gündemi: 10 – 16 Şubat Moda ve Sanatın Nabzı
Haftanın Gündemi: 10 – 16 Şubat Moda ve Sanatın Nabzı

Haftanın Gündemi: 10 – 16 Şubat Moda ve Sanatın Nabzı

Haftalık Gündem: 13- 19 Ocak Haftasında Moda ve Sanatın Nabzı
Haftalık Gündem: 13- 19 Ocak Haftasında Moda ve Sanatın Nabzı

Haftalık Gündem: 13- 19 Ocak Haftasında Moda ve Sanatın Nabzı

Haftanın Gündemi: Ocak'ın İkinci Haftasında Moda ve Sanatın Nabzı
Haftanın Gündemi: Ocak'ın İkinci Haftasında Moda ve Sanatın Nabzı

Haftanın Gündemi: Ocak'ın İkinci Haftasında Moda ve Sanatın Nabzı

Dijital Dünyaya Kısa Bir Ara: Sosyal Medya Detoksu
Dijital Dünyaya Kısa Bir Ara: Sosyal Medya Detoksu

Dijital Dünyaya Kısa Bir Ara: Sosyal Medya Detoksu

Yoga mı, Pilates mi?
Yoga mı, Pilates mi?

Yoga mı, Pilates mi?

Çocuklar İçin Sömestir Tatili Etkinlikleri
Çocuklar İçin Sömestir Tatili Etkinlikleri

Çocuklar İçin Sömestir Tatili Etkinlikleri