Balayında Gidebileceğiniz 25 Destinasyon

Çiftler için dünyanın en romantik 25 balayı destinasyonu.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
26 Ekim 2022 Çarşamba 18:02 | Son Güncellenme:
22 dakika okunma süresi
Balayında Gidebileceğiniz 25 Destinasyon

Como Gölü, İtalya

Riva yolculukları, leziz makarnalar, kartpostallardan çıkmış gibi mükemmel köylerde gezintiler, göl kenarında uzanmak... Muhtemelen balayı için daha rahatlatıcı ve nefes aldıran bir plan düşünülemez. Alplerin etkileyici manzarasına karşı uzanan Como Gölü ve Cernobbio, Bellagio ve Varenna gibi pitoresk kasabaları uzun süredir Milanolu seçkinler ve dünya yıldızlarını ağırlıyor. İtalyanların söylemeyi sevdiğ gibi mükemmel bir "dolce vita" deneyimi için görkemli, tarihi ve zarif villalarıyla Como Gölü, dünyanın en iyi balayı destinasyonlarından biri.


Maui, Hawaii

Maui, balayı konusunda kesinlikle amatör bir bölge değil. Ada, her gece farklı bir restoranda yemek yemeye yetecek kadar harika yemek seçenekleriyle, bir yandan gösterişli bir yandan da rahat bir his vermeyi başarıyor. Muhteşem plajları, yağmur ormanlarını ve yılın belirli zamanlarında balina izlemeyi de yapılacaklar listenize ekleyebilirsiniz. Üç Hawaii adasına bakan, yalnızca yetişkinlere özel, tamamı süitlerden oluşan Hotel Wailea', Maui'deki konaklama önerilerimizden.


Bora Bora, Fransız Polinezyası

Tüplü dalışı ve korunan mercan resifleriyle tanınan Fransız Polinezyası'ndaki Bora Bora, her şeyden uzaklaşmak isteyen balayı çiftleri için izole bir destinasyon. Motu To'opua Adası'nda özel bir koyda bulunan Conrad, Bora Bora'daki en uzun beyaz kumlu plaja ve muhtemelen en efsanevi gün batımına sahip yerlerden.


Papagayo Peninsula, Kosta Rika

Kuzeybatı Kosta Rika'daki bu 1400 dönümlük eko-lüks tatil köyü ve yerleşim bölgesi, egzotik vahşi yaşam ve beyaz kumlu plajlara ev sahipliği yapıyor ve eşinizle birlikte Kosta Rika'nın hayranlık uyandıran doğasını keşfetmek için ideal bir başlangıç noktası sunuyor. Peninsula Papagayo'daki otel önerimiz Four Seasons Resort Costa Rica olabilir: Zipline gibi maceralı etkinlikler arayan çiftler için hem çeşitlilik sahibi hem de konforlu bir mekan.


Cape Breton Adası, Kanada

Alışılmışın dışında bir balayı arayanlar için Yeni İskoçya'daki (Nova Scotia) Cape Breton Adası sahili tam da doğru yer. Kuzey Amerika'daki en iyi 100 golf sahasından ikisine ev sahipliği yapan bölge, balayı çiftleri için birinci sınıf bisiklet, yürüyüş ve gün batımı tekne turlarına da erişim sağlıyor. Aynı zamanda bol miktarda ıstakoz, yengeç, somon ve doğal olarak yetiştirilmiş yerel ürünler sunan bir deniz ürünleri cenneti. Cape Breton Adası'nın nefes kesici sahili boyunca okyanusa nazır 19 villa ile gözlerden uzak 72 odalı lüks bir tatil yeri olan Cabot Cape Breton'da oda ayırtabilirsiniz.


Lord Howe Adası, Avustralya

Hilal şeklindeki, Dünya Mirası listesindeki Lord Howe Adası, muhteşem havası ve manzaraları ile balayı çiftlerinin nihai kaçış noktası. Üstelik adada 400 kişilik bir ziyaretçi sınırlaması var. Yani adayı kendi kişisel cennetiniz olarak görüp, gerçek anlamda bir inziva tatili yapabilirsiniz. Otantik bir Avustralya sahil evinin rahat ruhundan ilham alan, dokuz çağdaş ada tarzı süitle lüks bir sığınak sağlayan Capella Lodge'da kalabilirsiniz.


Floransa, İtalya

Floransa'daki bir balayı size her şeyden biraz verir; leziz yemekler, sınırsız kültür-sanat, tarih ve eğlence gezileri, şarap turları ve Toskana kırsalına kolay erişim. Bir Relais & Chateaux mülkü olan Relais Santa Croce, romantizm ve tarih yayıyor. 18. yüzyıldan kalma bir palazzoda yer alan tesis, iki kişilik bir konaklama için ideal: Toskana üzerinde sıcak hava balonu yolculuğu ve Chianti bölgesindeki şarap imalathaneleri turları gibi imkanlar sunuyor.


Nevis Adası, Karayipler

Büyüleyici ve çok mütevazı Nevis Adası, yavaş, rahat temposu, berrak suları ve beyaz kumlu plajları ile tanınıyor. Ünlü Aman tatil beldelerinin mimarları tarafından tasarlanan Golden Rock Inn, 11 odalı samimi bir konaklama seçeneği olarak yemyeşil bahçelerin içinde yer alıyor. Nevis'in bu yüksek rakımlı bölümünün ormanlık alanında yürüyüş parkurları, olağanüstü manzaralar ve gurme yemekler var.


Kaplumbağa Adası, Fiji

Kaplumbağa Adası (Turtle Island), kentsel tükenmişlikten kaçmak isteyen bir medya patronu tarafından özel olarak satın alınan 1.294 kilometre karelik bir ada. Şimdi bir milyondan fazla ağaca, geniş resiflere, çeşitlilik sahibi bir vahşi hayata ve 14 villalı bir tatil köyüne, 12 özel plaja ve sayısız su ve kara aktivitesine ev sahipliği yapıyor. Yalnızca 14 villalı bir tatil köyüne sahip olması, adada aynı anda oldukça az sayıda misafire izin verildiğini gösteriyor. Yani oldukça kişisel bir tatil deneyimi için ideal. Üstelik leziz Fiji yemeklerinin çok iyi örneklerini de burada bulabilirsiniz.


Tanzanya

Tanzanya, gerçek bir macera arayan çiftler için, Serengeti Ulusal Parkı boyunca yürüyerek keşfedebileceğiniz 10 günlük bir keşif gezisi imkanı sağlıyor. Lüks bir tatil arayanlar için uygun olmayabilir çünkü yol yok, insanlar yok, telefon sinyali pek yok. Doğa, hayvanlar, macera ve sevdiğiniz insanla baş başa olacağınız bir yer. Ama bolca yürüyüş, taze kahve, tembellik yapabileceğiniz uzun öğle yemekleri, fotoğraf çekimleri, kamp ateşi başında yıldızları seyretmek ve günbatımında soğuk Tanzanya birası kulağa hiç de kötü gelmiyor.


Andaman Adaları, Hindistan

Andaman Adaları, dünyanın en izole adalarından bazıları. Ancak dalış yerleri, plajları ve yemyeşil ormanları için kesinlikle gitmeye değer. Berrak suları olan beyaz kumlu plajlar, mangrovlarda kano, karanlıkta parlayan algler ve olağanüstü yürüyüş ve dalış alanları var. Taj Exotica Resort & Spa, 46 dönümlük bir arazide 50 villa ile Havelock Adası'ndaki ilk beş yıldızlı otel.


Santorini, Yunanistan

Santorini, uzun zamandır ikonik balayı destinasyonlarından ve bunun için oldukça geçerli nedenleri var. Eşsiz gün batımları, inanılmaz mavi Ege Denizi'ne bakan sonsuzluk havuzları, antik volkanik manzaralar, büyülü bir atmosfer yaratmak için burada bir araya geliyor. Oia, adanın en romantik şehri olarak tanıtılıyor. Santorini'nin en yüksek uçurumunun tepesindeki Imerovigli ise adadaki en büyülü ve sınırsız gün batımı manzarasına sahip yer. Balayında kendinizi olabildiğince şımartmanız için özel yüzme havuzu, kendi spa ve hamam imkanı, kişisel şef ve açık hava şöminesi sunan Auberge Resorts' Grace Hotel'i öneririz.


Mauritius

Hint Okyanusu'nda bulunan bir ada ülkesi olan Mauritius; gözlerden uzak oluşu, seçkin atmosferi, inanılmaz plajları ve sayısız resifiyle tanınıyor. Canlı bir mercan resifi üzerinde yer alan One & Only Le Saint Geran, modern, yemyeşil iç mekanlara, akla gelebilecek her türlü su sporuna ve birinci sınıf yemek imkanlarına sahip bir otel.


Mayorka, İspanya

Madrid veya Barselona'dan sadece kısa bir uçuş mesafesinde olan Mayorka, zeytin ve limon ağaçlarıyla bezeli tepeleri, Arnavut kaldırımlı köyleri ve tabii ki Akdeniz'in rüya gibi manzaralarına sahip bir ada. Sayısız sanatçı, yazar ve ünlünün yaptığı gibi yapın ve büyüleyici ve şık Deià kasabasında kalın. Buradaki en iyi konaklama seçeneklerinden biri de Belmond La Residencia. Mum ışığında romantik bir akşam yemeği, ödüllü spa'da rahatlama, antik teraslarda piknikler, köy ve deniz manzaralı eşliğinde bir balayı...


Champagne, Fransa

Evliliğinizi kutlamak için balayında Şampanya Bölgesi'ne (Champagne) gitmekten daha anlamlı ne olabilir? Şampanyanın ana vatanı olan bu Fransız yerleşkesi, kilometrelerce uzanan UNESCO sertifikalı üzüm bağlarına, Michelin yıldızlı restoranlara ve Marne Nehri'nde sıcak hava balonu veya tekne gezintisi gibi aktivitelere ev sahipliği yapıyor. Royal Champagne Hotel & Spa, Biologique Recherche Spa, çevredeki üzüm bağlarına ve köylere bakan özel teraslara sahip 49 odalı bir butik otel. Ayrıca bölgenin fiili başkenti olan Reims'e ve Notre-Dame Katedrali gibi birçok tarihi mekana arabayla sadece 30 dakika uzaklıkta.


Marakeş, Fas

Devasa bahçeler, renkli camiler ve en iyi halı ve mücevher pazarlarıyla dolu bir imparatorluk şehri olan Marakeş, egzotik ve heyecan verici bir balayı destinasyonu. 1920'lerden beri Fas'ın en iyi otellerinden biri olarak devam eden La Mamounia'da kalabilirsiniz. Otel, Faslı bir prens için yetiştirilen 700 yıllık zeytinliklerin içinde, Jacques Garcia tarafından tasarlanmış görkemli iç mekanlara sahip.


Canggu, Bali

Bali'nin güney kıyısındaki daha az bilinen bir bölgesinde yer alan Canggu, adanın en iyi sörf rotalarından bazılarına sahip, Hint Okyanusu'nun yanı başında rahat bir sahil köyü. COMO Uma Canggu, bölgede açılan ilk lüks otel. Yeni bir şeyler denemek veya becerilerini geliştirmek isteyen balayı çiftleri, TropicSurf ile her türlü sörf çeşidinde çalışma fırsatına sahip. Ya da sadece ayaklarınızı yumuşak volkanik kuma batırıp, sahilde lüksün tadını çıkarabilirsiniz.


Kyoto, Japonya

Japonya'nın kalbinde huzurlu bir sığınak olan Kyoto, güzel bahçelere, antik tapınaklara, eski sokaklara, inanılmaz yemeklere ve zengin bir kültürel tarihe sahip. Ritz-Carlton, Kyoto'da açılan ilk lüks otellerden biri ve Michelin yıldızlı yemekleri, Japon esintili spa'ları, yeni evliler için samimi çekçek gezilerine sunarken, aynı zamanda Kamo-gawa Nehri üzerinde mükemmel bir konuma sahip.


Trancoso, Brezilya

Üç tarafı sık orman ve diğer tarafı da okyanusla çevrili Trancoso, ziyaretçilerine dünyanın geri kalanından çok uzakta hissettiriyor. Butik otel UXUA Casa Hotel & Spa, tümü yerel ve sürdürülebilir malzemeler kullanılarak restore edilmiş, bir ile üç yatak odalı seçeneklere sahip 11 villaya sahip. Casa da Avore, UXUA'nın bahçelerindeki özel atmosferi nedeniyle en çok talep edilen ve çiftler arasındaki favorilerden biri.


Charleston, Güney Carolina, ABD

Hem tarih meraklıları hem de yemek tutkunları, Güney Carolina'daki sahil şehri Charleston'da onları eğlendirecek pek çok şey bulabilir. Amerikan Devrimi'ne kadar uzanan eşsiz mimariden klasik güney mutfağına, yerel esnaf pazarlarına, kültürel alanlar olan Gullah ve Geechee ve Amerika'nın önde gelen yelkenli yerlerinden birine kadar, Charleston'da görülecek ve yapılacak şeyler asla bitmeyecektir.


Auckland, Yeni Zelanda

Açık hava ve doğa tutkunları, romantik bir kaçamak için balayında Yeni Zelanda'yı tercih edebilir. Ülkenin en kalabalık şehir merkezi olan Auckland'da bir mola vermek bir zorunluluk olsa da Milford Sound'un okyanus manzaraları gibi ülkenin hayranlık uyandıran bölgelerinden bazılarını görmek için şehirden dışarı çıkmayı unutmayın. Tongariro Alp Geçidi'nin krater gölleri de kesinlikle görülmeye değer. Tabii ki Yeni Zelanda, macera sporları için de harika bir ülke: Paraşütle atlama, bungee jumping, zipline ve aklınıza başka ne gelirse burada bulabilirsiniz. Ayrıca ünlü Marlborough bölgesinde bir şarap tadım gününü de mutlaka yapılacaklar listenize eklemelisiniz.


Montreal, Kanada

Adeta bir geçmişe yolculuk macerası sunan Montreal, romantik yürüyüşler, klasik mimari manzaraları ve Paris restoranlarına rakip olacak kadar iyi yemekleri ile Kanada'nın merkezinde küçük bir Fransa gibi. Tarih turu için Old Montreal bölgesinde gezip, gece hayatı için şehrin modern kısmına geçebilirsiniz. Modern kısım, kokteyller konusundaki eşsiz başarısının yanı sıra sanat müzeleri ve galerileriyle de giderek popülerleşiyor.


New York City, ABD

Biraz da klasiklere gelmek gerekirse; New York'u bu kadar ünlü yapan, burada herkesin kendi zevkine göre bir şeyler bulabilmesi. Empire State Binası, Özgürlük Anıtı, Central Park gibi klasik turist rotalarının yanı sıra Broadway'de bir gösteri izleyip, The Met, MoMa ve The Whitney gibi dünyanın en ünlü müzelerini gezebilirsiniz. Her beslenme biçimine ve damak zevkine uygun birinci sınıf restoranlardan, sınırsız alışveriş seçeneklerinden bahsetmeye bile gerek yok.


Roma, İtalya

Romantizm ve kültürün zirvesindeki rotalardan biri de sinematik manzarasıyla Roma şehri. Balayı çiftleri için yemeğe ve gezmeye doyamayacakları sonsuz seçeneğe sahip. Şehrin tek üç Michelin yıldızlı restoranına sahip ve bir Waldorf Astoria Oteli olan Rome Cavalieri, aristokratlar gibi bir balayı deneyimi yaşayabileceğiniz noktalardan. Aşk Çeşmesi'ne gidip aradığınız aşkı bulmak için değil de bulduğunuz aşka daima sahip olmak için dilek dileyebilirsiniz.


Paris, Fransa

Tabii ki 'Aşıklar Şehri' Paris'i balayı destinasyonları listesine eklemesek olmazdı. Tarihi bulvarları, parıldayan ışıkları, gösterişli köprü ve anıtları ve şehrin ortasından geçen Seine Nehri; Paris'teki her şey romantizmle örtüşüyor. Dünyadaki balayı süitlerinin en iyi örneklerini muhtemelen burada bulacaksınız. Bunlardan biri de Le Bristol'ün en üst katındaki, şehrin panoramik manzarasına bakan görkemli Balayı Süiti.


Çiftler İçin Seyahat Önerileri

Sinema Tarihinin En Ünlü Çiftleri

Romantik Gençlik Filmleri

Fransa'nın En Romantik 8 Kasabası

En İyi Romantik Komedi Filmler

EN ÇOK OKUNANLAR

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

1 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Seyahat Rehberi: Balkanlar
Seyahat Rehberi: Balkanlar

Seyahat Rehberi: Balkanlar

Seyahat Rehberi: Midilli Adası
Seyahat Rehberi: Midilli Adası

Seyahat Rehberi: Midilli Adası

Türkiye'nin En İyi 10 Kamp Rotası
Türkiye'nin En İyi 10 Kamp Rotası

Türkiye'nin En İyi 10 Kamp Rotası

Seyahat Rehberi: Kopenhag
Seyahat Rehberi: Kopenhag

Seyahat Rehberi: Kopenhag

Avrupa'nın En İyi Sağlıklı Yaşam Otelleri
Avrupa'nın En İyi Sağlıklı Yaşam Otelleri

Avrupa'nın En İyi Sağlıklı Yaşam Otelleri

Seyahat Rehberi: Leros Adası
Seyahat Rehberi: Leros Adası

Seyahat Rehberi: Leros Adası

Seyahat Rehberi: Patmos Adası
Seyahat Rehberi: Patmos Adası

Seyahat Rehberi: Patmos Adası

Seyahat Rehberi: Rodos Adası
Seyahat Rehberi: Rodos Adası

Seyahat Rehberi: Rodos Adası

Seyahat Rehberi: Kos Adası
Seyahat Rehberi: Kos Adası

Seyahat Rehberi: Kos Adası

Seyahat Rehberi: Sakız Adası
Seyahat Rehberi: Sakız Adası

Seyahat Rehberi: Sakız Adası

Puglia Seyahat Rehberi
Puglia Seyahat Rehberi

Puglia Seyahat Rehberi

Seyahat Rehberi: Simi Adası
Seyahat Rehberi: Simi Adası

Seyahat Rehberi: Simi Adası