Margot Robbie'nin En İyi 12 Dizi ve Filmi

Hollywood'a resmi girişini “Pan Am” dizisiyle yapan ve “The Wolf of Wall Street”, “Once Upon a Time in…Hollywood” ve “I, Tonya” gibi filmlerle yıldızı parlayan Margot Robbie'nin geçmişten günümüze en iyi performansları.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
7 Temmuz 2022 Perşembe 13:49 | Son Güncellenme:
21 dakika okunma süresi
Margot Robbie'nin En İyi Dizi ve Filmleri

Margot Robbie'nin En Ünlü Dizi ve Filmleri

Margot Robbie, son yılların en başarılı ve popüler oyuncularından biri haline geldi. Avustralyalı oyuncu, kariyerine televizyon dizilerinde rol alarak başladı ve daha sonra birçok ünlü yapımda yer aldı. Kariyerinin başından itibaren gösterdiği performansla kısa sürede adını duyuran Margot Robbie, özellikle son dönemde birçok unutulmaz rolle izleyicilerin karşısına çıktı. Margot Robbie'nin en iyi dizi ve filmlerini ele alırken, bu yapımların neden öne çıktığını inceliyoruz.


1.Pan Am (2011-2012) – IMDB Puanı 7.0

Yaratıcılar: Nancy Hult Ganis, Jack Orman

Oyuncular: Christina Ricci, Margot Robbie, Michael Mosley, Karine Vanasse, Mike Vogel, Kelli Garner

Avusturalyalı oyuncu Margot Robbie'nin ABD'deki ilk projesi olması nedeniyle "Pan Am"i Hollywood'un kapılarını Robbie'ye açan yapım olarak değerlendirebiliriz. Margot Robbie, oyunculuğuyla parlamayı başardı. Bir dönem dizisi olan "Pan Am", ismini aldığı havayolu şirketinin dünyanın en lüks yolculuk imkanını sağladığı zamanlarda geçiyor ve şirketteki uçuş görevlilerini ve pilotları takip ediyor. Nancy Hult Ganis ve Jack Orman'ın yaratıcılığını üstlendiği dizi, 14 bölümlük ilk sezonunun ardından yayından kaldırılarak pek de uzun ömürlü olamasa da Margot Robbie'nin dikkatleri üstüne çekmesine büyük katkısı oldu.

2.About Time (2013) – IMDB Puanı 7.8

Yönetmen: Richard Curtis

Oyuncular: Domhnall Gleeson, Rachel McAdams, Bill Nighy, Margot Robbie

"About Time", Margot Robbie'nin yardımcı oyuncu olarak küçük bir rolünün olduğu yapımlardan ancak yine de başarılı bir film olması nedeniyle listemizde yer vermek istedik. Üstelik burada başroldeki Domhnall Gleeson ile yan yana oynaması, gelecekte başka bir projede ikilinin başrollerdeki uyumunu güçlendiriyor. Richard Curtis'in yazıp yönettiği "About Time", zamanda yolculuk yapan bir aşk hikayesiyle ilgili. Tim, 21 yaşına geldiğinde zamanda yolculuk yapabildiğini ve gerçekleşmiş olayları değiştirebildiğini fark eder. Hayatını daha iyi yapabilmek için ve aşık olduğu kadınla ilişkisini mükemmelleştirmek için sürekli zamanda yolculuk yapar. Ancak bazı hatalar yapılmalıdır ve bazı şeyler de değiştirilemezdir.

3.The Wolf of Wall Street (2013) – IMDB Puanı 8.2

Yönetmen: Martin Scorsese

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Margot Robbie, Jonah Hill

"The Wolf of Wall Street", Margot Robbie'nin tüm Hollywood'un dikkatlerini üstüne çektiği yapım oldu. Suç filmlerinin ustası Martin Scorsese'nin bu ikonikleşmiş kara komedi suç filminde Robbie, Naomi karakterini herhangi bir "güzel kadın" olmaktan çok öteye taşıyor. Leonardo DiCaprio ile karşılıklı oynayan ve DiCaprio'nun bile "Oyunculuğuna hayran kaldım" sözleriyle kendisini övdüğü Margot Robbie, büyük yönetmenlerin de ilgisini çekmeye başladı. 1980'lerin yozlaşmış Wall Street'inde aldatma ve açgözlülük dünyasına giren bir borsacı olan Jordan Belfort'un yükseliş ve düşüş hikayesini izliyoruz. Robbie de filmde Jordan'ın eşi ve çocuklarının annesi Naomi'yi canlandırıyor. "The Wolf of Wall Street"in oyuncu seçmelerinde Margot Robbie, karakteri farklı bir şekilde ele aldığını kanıtlamak ve şansını denemek için Leonardo DiCaprio'nun yüzüne beklenmedik bir tokat atmıştı. Bu denemesi ve cesareti hem DiCaprio'yu hem de Martin Scorsese'yi afallatmış ama bir yandan da etkileyerek, rolü kapmasını sağlamıştı.

4. Focus (2015) – IMDB Puanı 6.6

Yönetmenler: Glenn Ficarra, John Requa

Oyuncular: Will Smith, Margot Robbie, Rodrigo Santoro

Margot Robbie'nin Will Smith ile kimyalarının çok övüldüğü "Focus" filmi, akıcı ve keyifli bir seyir sunması nedeniyle de sevildi. Glenn Ficarra ve John Requa'nın birlikte yazıp yönettiği "Focus", uzman bir dolandırıcı olan Nicky'nin büyük planının tam ortasında geçmişinden tanıdığı Jess ile karşılaşmasını ve işlerin planlamadıkları bir yola sapmasını anlatıyor. Margot Robbie, kariyerinin ilk dönemlerinde suç ve aksiyon filmlerinde görünmeyi seviyor gibi görünüyor.

5. Suicide Squad (2016) – IMDB Puanı 5.9

Yönetmen: David Ayer

Oyuncular: Will Smith, Margot Robbie, Viola Davis, Jai Courtney, Jared Leto, Joel Kinnaman, Karen Fukuhara, Cara Delevigne, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Jay Hernandez

Film, izleyici ve eleştirmenler tarafından çok sevilmemiş olmasına rağmen pek çok kişinin hemfikir olduğu bir konu vardı ki o da Margot Robbie'nin Harley Quinn karakterine ne kadar uyduğu ve ne kadar başarılı bir şekilde rolün hakkını verdiğiydi. Gizli bir devlet kurumu, bir savunma görev gücü oluşturmak için hapsedilmiş en tehlikeli süper kötülerden bazılarını bir araya getirir. İlk görevleri: dünyayı kıyametten kurtarmaktır. Muhtemelen filmdeki en sevilen sahneler Margot Robbie'ninkiler olabilir. Sonrasında Margot Robbie, Harley Quinn olarak seride yer almaya devam etti.

6. I, Tonya (2017) – IMDB Puanı 7.5

Yönetmen: Craig Gillespie

Oyuncular: Margot Robbie, Sebastian Stan, Allison Janney, Paul Walter Hauser, Bobby Cannavale, Mckenna Grace

Margot Robbie'nin en sevilen ve en övülen performanı "I, Tonya" filminden geliyor olabilir. Oscar ve BAFTA gibi büyük ödül törenlerinde En İyi Kadın Oyuncu dalında adaylık kazanan Robbie, ünlü buz patenci Tonya Harding'i canlandırıyor. Gerçek bir kişiye hayat vermesi nedeniyle hem bölgesel aksan hem gerçek kişi ve olaylara göstermesi gereken özenin büyük olduğu zorlu bir işin altından kalktı. Robbie'nin filmde büyük oyunculuk sergilediği bazı sahneleri, bugün bile zaman zaman sosyal medyada karşımıza çıkabiliyor. Rekabetçi buz patencisi Tonya Harding, ABD Artistik Patinaj Şampiyonası'nda üst sıralara yükselir, ancak eski kocası araya girince geleceği şüpheye düşer. Steven Rogers'ın senaryosunu yazdığı filmin yönetmen koltuğunda Craig Gillespie oturuyor.

7. Goodbye Christopher Robin (2017) – IMDB Puanı 7.1

Yönetmen: Simon Curtis

Oyuncular: Domhnall Gleeson, Margot Robbie, Will Tilston, Alex Lawther, Kelly Macdonald ve Vicki Pepperdine

Margot Robbie ile Domhnall Gleeson, 2013 yılındaki "About Time"dan sonra 2017 yılında "Goodbye Christopher Robin" ile bir kez daha bir araya geliyor. Bu film ile aralarındaki ekran önü kimyasının arttığını görebiliyoruz. Tabii bunda senaryonun ve bu sefer ikisinin de başrolde yer almasının etkisi büyüktür. Frank Cottrell Boyce ve Simon Vaughan tarafından senaryosu yazılan filmin yönetmenliğini ise Simon Curtis üstleniyor. Yazar A.A. Milne ve oğlu Christopher Robin arasındaki ilişki ve bunun nasıl ünlü "Winnie the Pooh" için ilham kaynağı olduğunu izliyoruz.

8. Marry Queen of Scots (2018) – IMDB Puanı 6.3

Yönetmen: Josie Rourke

Oyuncular: Saoirse Ronan, Margot Robbie, Jack Lowden

İskoçya Kraliçesi Mary Stuart'ın, İngiltere Kraliçesi olan kuzeni I. Elizabeth'i devirme girişimini anlatan film, Mary'i hapis cezasına ve ardından da idama sürükleyen tarihi hikayeyi anlatıyor. Mary Stuart'ı Saoirse Ronan ve I. Elizabeth'i de Margot Robbie canlandırınca filmde oyunculuk şöleni görmeyi beklemek çok olağan ve bu beklentimiz de karşılığını kesinlikle buluyor. John Guy'ın "Queen of Scots: The True Life of Mary Stuart" isimli kitabından Beau Willimon tarafından senaryoya uyarlanan filmin yönetmenliğini Josie Rourke yapıyor.

9. Once Upon a Time in...Hollywood (2019) – IMDB Puanı 7.6

Yönetmen: Quentin Tarantino

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Emile Hirsch, Margaret Qualley, Timothy Olyphant, Autin Butler, Dakota Fanning, Damian Lewis, Al Pacino, Maya Hawke, Victoria Pedretti, Sydney Sweeney

Quentin Tarantino'nun yazıp yönettiği filmde sinemanın üç karizmatik ismi Leonardo DiCaprio, Brad Pitt ve Margot Robbie bir araya geliyor. 1969 Los Angeles'ta Hollywood'un Altın Çağı'nın son yıllarında işlenen korkunç cinayetin sinema ve hatta ABD tarihini değiştirmesinin hikayesi Tarantino'nun gözünde, alternatif bir şekilde anlatılıyor. Margot Robbie'nin Sharon Tate'i canlandırdığı filmde Leonardo DiCaprio solmakta olan bir Hollywood yıldızı olan Rick Dalton'ı ve Brad Pitt de onun sadık yoldaki ve dublörü Cliff Booth'u canlandırıyor. Margot Robbie, filmin merkezindeki bir karakteri olabildiğince az replikle ama Sharon Tate'e dair bilmemiz gereken tüm özellikleriyle aktarmayı başarıyor.

10. Bombshell (2019) – IMDB Puanı 6.8

Yönetmen: Jay Roach

Oyuncular: Charlize Theron, Nicole Kidman, Margot Robbie, John Lithgow, Allison Janney, Malcolm McDowell, Kate McKinnon, Connie Britton

Gerçek olayları anlatan "Bombshell", Fox News'in kurucusu ve CEO'su Roger Ailes'ın kadın çalışanlarına uyguladığı taciz skandalının perde arkasını anlatıyor. Charlize Theron, Nicole Kidman ve Margot Robbie, bu davadaki üç önemli ismi canlandırıyor. "Sarışın bomba" gibi çevirebileceğimiz "bombshell" kelimesini ismi yapan film, stereotipik olarak "bombshell" olarak görülen bu üç kadının, dışarıdan görünenden çok daha fazlasıyla mücadele edişini anlatıyor. Charles Randolph'un yazdığı "Bombshell"in yönetmenliği Jay Roach yapıyor.

11. Birds of Prey (2020) – IMDB Puanı 6.0

Yönetmen: Cathy Yan

Oyuncular: Margot Robbie, Rosie Perez, Mary Elizabeth Winstead, Jurnee Smollett, Ewan McGregor, Ella Jay Basco, Chris Messina

Tam adı "Birds of Prey and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn" olan filmde Margot Robbie bir kez daha Harley Quinn karakterine hayat vermek için dönüyor. DC Comics'in sevilen karakterlerinden biri olan Harley Quinn, Joker'den ayrılmasının ardından yeraltı dünyasında adeta bir kenara atılmış olur. Bir zamanlar kraliçe gibi yaşayan Harley, bir kral olmadan da önemli ve istediği bir noktaya gelmeye karar verir. Ancak bu süreçte küçük bir kızı, bir suç lordundan korumak zorunda kalınca Black Canary, Huntress ve Rene Montoya'dan oluşan başka bir grupla bir araya gelmek zorunda kalır. Margot Robbie, Harley Quinn'in hafif deli, hafif kötü, bazen de iyi ama her zaman sempatik karakterini bir kez daha oldukça başarılı bir şekilde yansıtmayı başarıyor.

12.Amsterdam (2022) – IMDB Puanı 6.1

Yönetmen: David O. Russell

Oyuncular: Christian Bale, Margot Robbie, John David Washington, Anya Taylor-Joy, Taylor Swift, Robert De Niro, Chris Rock, Matthias Schoenaerts, Zoe Saldana, Rami Malek

1930'lu yıllarda geçen "Amsterdam" filmi, kendilerini, tanık oldukları cinayetin şüphelileri konumunda bulan üç yakın arkadaşın bir suç zincirinin ortasında kalışını anlatıyor. "Amsterdam" filminde Margot Robbie, çok büyük Hollywood yıldızları ile ekranı paylaşmasına rağmen arka planda kalmamayı başarıyor.


13.Barbie (2023)

Yönetmen: Greta Gerwig

Oyuncular: Margot Robbie, Ryan Gosling, Kingsley Ben-Adir, Scott Evans, Simu Liu, Ncuti Gatwa, Hari Nef, Emma Mackey, Dua Lipa, Anna Cruz Kayne, Sharon Rooney, Issa Rae, Kate McKinnon, Nicola Coughlan, Alexandra Shipp, Ritu Arya, Helen Mirren, Aeric Ferrera, Will Ferrell, Emerald Fennell, Michael Cera

Senaryosunu Greta Gerwig ve Noah Baumbach'ın birlikte kaleme aldığı "Barbie" filmi, Barbie Diyarı'nda yaşayan ve sözde kusurları nedeniyle sürgüne gitmeye zorlandığı için gerçek dünyada bir maceraya atılan ve bu yolda mükemmelliğin ancak gerçekten kendi içinde bulunabileceğini keşfeden bir oyuncak bebeği merkezine alıyor.


İştahınızı Açacak En İyi Gastronomi Filmleri

Tatil Temalı En İyi Filmler

En İyi Psikolojik Gerilim Filmleri

EN ÇOK OKUNANLAR

2024 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri
2024 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri

2024 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri

1 dakika okunma süresi
En İyi Polo Kazak Stilleri
En İyi Polo Kazak Stilleri

En İyi Polo Kazak Stilleri

1 dakika okunma süresi
Podyumlardan İlhamla 10 Makyaj Trendi
Podyumlardan İlhamla 10 Makyaj Trendi

Podyumlardan İlhamla 10 Makyaj Trendi

1 dakika okunma süresi
Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları
Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları

Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları

12 dakika okunma süresi
Nisan Ayı Burç Yorumları
Nisan Ayı Burç Yorumları

Nisan Ayı Burç Yorumları

34 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Nisan Ayı Film Önerileri
Nisan Ayı Film Önerileri

Nisan Ayı Film Önerileri

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler
“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

Mart Ayı Film Önerileri
Mart Ayı Film Önerileri

Mart Ayı Film Önerileri

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler
En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey
“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

Balenciaga'nın Hayat Hikayesi Dizi Oldu
Balenciaga'nın Hayat Hikayesi Dizi Oldu

Balenciaga'nın Hayat Hikayesi Dizi Oldu

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

Şubat Ayı Film Önerileri
Şubat Ayı Film Önerileri

Şubat Ayı Film Önerileri

“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey

Mart Ayı Dizi Önerileri
Mart Ayı Dizi Önerileri

Mart Ayı Dizi Önerileri