Geçmişten Günümüze; Angelina Jolie'nin En İyi 10 Filmi

Hollywood'un en karizmatik oyuncularından biri olan Angelina Jolie'nin aksiyondan drama, dönem yapımlarından animasyon ve romantiğe en iyi ve en çok izlenen Angelina Jolie filmleri.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
3 Ağustos 2022 Çarşamba 18:29 | Son Güncellenme:
16 dakika okunma süresi
Angelina Jolie'nin En İyi Filmleri

En Çok İzlenen Angelina Jolie Filmleri

Angelina Jolie, oyunculuk kariyeri boyunca En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oscar'ının yanı sıra Akademi Ödülleri, Emmy Ödülleri ve BAFTA'da pek çok kez En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu kategorilerinde aday gösterildi. Canlandırdığı her karakter ve oynadığı her rol ile etkileyici bir performans sergilemeyi başaran Angelina Jolie'nin dramdan aksiyona, gerilimden romantik ve biyografiye en ünlü filmleri.


1.Girl, Interrupted (1999) – IMDB Puanı 7.3

Yönetmen: James Mangold

Oyuncular: Angelina Jolie, Winona Ryder, Clea Duvall, Brittany Murphy, Elisabeth Moss

60'ların sonlarında bir akıl hastanesinde geçen James Mangold'un filmi "Girl, Interrupted", etkileyici bir oyuncu kadrosuna ev sahipliği yapıyor. Angelina Jolie, Winona Ryder, Clea Duvall, Brittany Murphy ve Elisabeth Moss, hastanedeki genç hastaları canlandırıyor. Jolie, çalışanları ve diğer hastaları sürekli olarak sarsan, asi ve cesur bir şekilde dürüst bir provokatör olan sosyopatik Lisa'ya hayat veriyor. Bu performansıyla da 2000 yılında En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oscar'ını kazanmayı başarıyor. Film, yazar Susanna Kaysen'ın kitabında da anlattığı gerçek hikayesine dayanıyor.

2.Mr. & Mrs. Smith (2005) – IMDB Puanı 6.5

Yönetmen: Doug Liman

Oyuncular: Brad Pitt, Angelina Jolie, Adam Brody, Vince Vaughn, Kerry Washington, Keith David, Chris Weitz

'Brangelina' efsanesinin doğuşu diyebileceğimiz "Mr. & Mrs. Smith", Angelina Jolie ile Brad Pitt'i ilk kez bir araya getiren yapım. Doug Liman imzalı bu aksiyon komedide dışarıdan bakıldığında ilişkileri monotonlaşmış gibi görünen evli bir çiftin, birbirlerinden gizledikleri hayatlarının çakışmasını izliyoruz. John ve Jane'in birbirlerinden sakladıkları büyük bir sırları vardır; ikisi de ajandır ve rakip şirketlere çalışmaktadır. Bir gün ikisine de aynı görev verilir; birbirlerini öldürmek. Bu da Smith çiftini işleri ya da eşleri arasında bir seçim yapmaya iter. "Mr. & Mr.s Smith" filmi, keyifli vakit geçirmek ve eğlenmek için ideal bir tercih.

3.Maleficent (2014) – IMDB Puanı 6.9

Yönetmen: Robert Stromberg

Oyuncular: Angelina Jolie, Ella Fanning, Sam Riley, Sharlto Copley, Lesley Manville, Imelda Stauton, Juno Temple ve Brenton Thwaites

2019 yılında "Maleficient: Mistress of Evil" isimli ikincisi de yayınlanan film, Disney'in son yıllarda merkezine aldığı "gerçek sevgi" konusunu işliyor. Disney'in en ünlü kötü karakterlerinden Maleficent'ın hayatını, bu sefer karakteri ana kötü değil de ana karakter olarak yansıtarak anlatıyor. "Uyuyan Güzel" hikayesinin yeniden uyarlaması olan filmde, Maleficent'ın motivasyonlarını, olduğu kişiye neden ve nasıl dönüştüğünü görüyoruz. Jolie'nin karizmatik oyunculuğu sayesinde bu karakterle bir yandan bağ kurarken, bir yandan da ne kadar havalı olduğunu düşünmeden edemiyoruz.

4.Wanted (2008) – IMDB Puanı 6.7

Yönetmen: Timur Bekmambetov

Oyuncular: Angelina Jolie, James McAvoy, Morgan Freeman, Terence Stamp, Thomas Kretschmann, Common, Chris Pratt

Bol aksiyonlu ve maceralı "Wanted" filminde bu sefer Angelina Jolie'yle James McAvoy'un partner olduğunu görüyoruz. Hayatından sıkılmış bir ofis çalışanı, profesyonel bir suikastçının oğlu olduğunu ve babasının öldürme yeteneklerini paylaştığını keşfeder. Gizli bir ekibe katılarak, şüphelileri öldürmek için eğitilmeye başlar. McAvoy'un çaylak ve biraz saf Wesley karakteri ile Jolie'nin canlandırdığı gizemli ve soğukkanlı Fox karakterinin kimyası yadsınamaz bir seviyede. Timur Bekmambetov imzalı "Wanted"ın başrollerinde Angelina Jolie ve James McAvoy'un yanı sıra Morgan Freeman, Terence Stamp, Thomas Kretschmann, Common ve Chris Pratt'i görüyoruz.

5.Changeling (2008) – IMDB Puanı 7.8

Yönetmen: Clint Easwood

Oyuncular: Angelina Jolie, Colm Feore, Amy Ryan, Gattlin Griffith, John Malkovich, Michelle Gunn

Gerçek bir hikayeye dayanan dram filmi "Changeling", küçük oğlu kaçırılan Christine'in trajik öyküsünü ve savaşını anlatıyor. Oğlu kaçırıldıktan uzun bir süre sonra üzerinde medya ve toplumun baskısını hisseden polis, Christine'in oğlunu bulur ve ikiliyi büyük bir medya gösterisiyle kavuşturur. Ancak Christine, bu çocuğun onun oğlu olmadığını iddia eder, polis ise artık kayıp olmayan çocuğu aramayı kesmiştir. Clint Easwood'un yönettiği bu tarihi dramada Angelina Jolie'nin güçlü performansı büyük övgü topladı. Duygusal olarak zorlayıcı bir yapım olsa da kesinlikle izlemeye değer.

6.Kung Fu Panda (2008) – IMDB Puanı 7.6

Yönetmen: Mark Osborne, John Stevenson

Seslendirme Kadrosu: Jack Black, Angelina Jolie, Ian McShane, Dustin Hoffman, Jackie Chan, Seth Rogen, Lucy Liu, David Cross, James Hong, Michael Clarke Duncan

En sevilen animasyon filmlerinden biri olan "Kung Fu Panda", 2008 yılında ilk yayınlandığında çok beğenildiği için 2011 ve 2016 senelerinde devam filmleri de çekildi. Angelina Jolie, serinin bu iki devam filminde de Tigress karakterini seslendirmeye devam ediyor. Sakar bir panda olan Po, Barış Vadisi'nin koruyucusu olarak seçilir. Ancak vadinin baş düşmanı yolda olduğu için bu koruyuculuk görevi çok yakında test edilecektir. 2009 yılında En İyi Animasyon Film dalında Oscar adayı olan yapım; aksiyon, macera ve animasyon türlerini bir arada görmeyi sevenleri asla hayal kırıklığına uğratmayan bir iş.

7.Salt (2010) – IMDB Puanı 6.4

Yönetmen: Phillip Noyce

Oyuncular: Angelina Jolie, Liev Screiber, Chiwetel Ejiofor, Daniel Olbrychski, August Diehl, Andre Braugher

Artık bu noktada Angelina Jolie'nin aksiyon filmlerini ne kadar sevdiğini fark etmişizdir ve tabii ki bu türe ne kadar yakıştığını. Jolie, "Salt"ta Rus casusu olmakla suçlandığı için kaçmak zorunda kalan bir CIA ajanını canlandırıyor. Korkusuz, zeki ve asla pes etmeyen bu karakterin hakkını veriyor. Bu filmin ilginç yanı hikayedeki ana karakter olan Salt'ın aslında bir erkek olarak tasarlanması ve rolün Tom Cruise'a teklif edilmiş olması. Ancak Cruise rolden çekilince çözümü, rolü başka bir erkek oyuncuya sunmak yerine, Salt karakterini kadına çevirip Angelina Jolie'ye teklif etmekte bulmuşlar. Her ne kadar film, bir seriye dönüşmemiş olsa da bu kararın ne kadar yerinde olduğunu, Jolie'nin role ve yapıma ne kadar uyum sağladığıyla görebiliyoruz.

8.Gia (1998) – IMDB Puanı 6.9

Yönetmen: Michael Cristofer

Oyuncular: Angelina Jolie, Faye Dunaway, Elizabeth Mithell, Mercedes Ruehl, Eric Michael Cole, Kylie Travis

Michael Cristofer imzalı biyografik drama "Gia"da, model Gia Marie'nin çalkantılı çocukluğundan New York'taki modellik kariyerine ve uyuşturucu bağımlılığı nedeniyle yaşadığı problemlere, hayat hikayesini izliyoruz. Angelina Jolie, inanılmaz performansıyla filmi daha dramatik ve karanlık bir noktaya taşıyor. Heyecandan heyecana koşan, ancak bir yandan da sorunlu biri olan Gia'yı kolaylıkla sahneliyor, 70'lerin çalkantılı dünyasına mükemmel bir şekilde uyum sağlıyor. "Gia", bugün hala Angelina Jolie'nin en iyi performansları arasında gösteriliyor.

9.A Mighty Heart (2007) – IMDB Puanı 6.6

Yönetmen: Micheal Winterbottom

Oyuncular: Angelina Jolie, Dan Futterman, Archie Panjabi, Irrfan Khan, Will Patton

"A Mighty Heart", 11 Eylül'den sonra Pakistan'da görev yapan iki Amerikalı gazeteci Mariane ve Daniel Pearl'ün gerçek hikayesine dayanıyor. Hamile olan Mariane, Pakistan'da kaybolan kocası Daniel'i bulmak için çılgınca bir aramaya başlıyor. Jolie'nin filmografisi boyunca, önüne ne kadar engel konulursa konulsun sevdiğini bulmaktan asla vazgeçmeye güçlü kadın karakterleri ağırlıklı olarak tercih ettiğini ve bu rolleri oldukça başarılı bir şekilde canlandırdığını görebiliyoruz. Filmdeki olaylar aslında sadece bir hafta içinde gerçekleşiyor. Ancak bu süre zarfında o kadar çok duygusal kargaşa, kaos ve kafa karışıklığı yaşanıyor ki belki de Jolie'nin güçlü oyunculuğu olmasa dağılmış bir yapım ortaya çıkabilirdi.

10.The Tourist (2010) – IMDB Puanı 6.0

Yönetmen: Florain Henckel von Donnersmarch

Oyuncular: Johnny Depp, Angelina Jolie, Paul Bettany, Timothy Dalton, Rufus Sewell

2005 yılı Fransız filmi "Anthony Zimmer"ın yeniden yapımı olan "The Tourist", ne Angelina Jolie ne de Johnny Depp'in en iyi filmleri arasında görülmese de bir istisna yaparak listemize almak istedik. Bunun en büyük nedeni ise Angelina Jolie'nin 'cool' duruşuyla Johnny Depp'in sempatikliğinin bir araya gelmesiyle oluşan harika uyum. Amerikalı bir turist olan Frank, İtalya'ya doğru çıktığı tren yolculuğunda Elise isimli gizemli bir kadınla tanışır. Elise ve Frank yolculuğa birlikte devam ederler. Ancak ikilinin yolları hiç de tesadüfen kesişmemiştir.

Marilyn Monroe'nun En İyi Filmleri

Tom Cruise'un En İyi Filmleri

Jennifer Lopez'in En İyi Filmleri

EN ÇOK OKUNANLAR

Stil Önerisi: Saç Bantları
Stil Önerisi: Saç Bantları

Stil Önerisi: Saç Bantları

1 dakika okunma süresi
Beymen Beauty Week Daveti
Beymen Beauty Week Daveti

Beymen Beauty Week Daveti

1 dakika okunma süresi
96.Oscar Ödülleri: Kazananlar ve Kırmızı Halı
96.Oscar Ödülleri: Kazananlar ve Kırmızı Halı

96.Oscar Ödülleri: Kazananlar ve Kırmızı Halı

1 dakika okunma süresi
Mert Özlenir x Nazlı Selin Şengel Düğün Daveti
Mert Özlenir x Nazlı Selin Şengel Düğün Daveti

Mert Özlenir x Nazlı Selin Şengel Düğün Daveti

1 dakika okunma süresi
25 Mart Terazi Burcu Ay Tutulmasında Burçları Neler Bekliyor?
25 Mart Terazi Burcu Ay Tutulmasında Burçları Neler Bekliyor?

25 Mart Terazi Burcu Ay Tutulmasında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

Mutlaka İzlemeniz Gereken Boks Filmleri
Mutlaka İzlemeniz Gereken Boks Filmleri

Mutlaka İzlemeniz Gereken Boks Filmleri

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler
Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

96. Oscar Ödülleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler
96. Oscar Ödülleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler

96. Oscar Ödülleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Balenciaga'nın Hayat Hikayesi Dizi Oldu
Balenciaga'nın Hayat Hikayesi Dizi Oldu

Balenciaga'nın Hayat Hikayesi Dizi Oldu

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler
“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler
En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

Sundance Film Festivali 2024 Kazananları
Sundance Film Festivali 2024 Kazananları

Sundance Film Festivali 2024 Kazananları

Mart Ayı Dizi Önerileri
Mart Ayı Dizi Önerileri

Mart Ayı Dizi Önerileri

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları
74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları