EBRU ÇEREZCİ

Moda ve gastronomi ikilisinin birbirlerine duydukları aşk, tüm dünyada yankı uyandırıyor. Jacquemus ve Bottega Veneta derken şimdi sırada Nişantaşı’nda açılan Hiref var. Mekanın geleneksel tatları, modern lezzetler ile harmanlayan menüsünü ve konseptini Hiref’in kurucu ortağı Ebru Çerezci’den dinledik.

ABONE OL
18 Aralık 2019 Çarşamba 08:49 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi
EBRU ÇEREZCİ

Lara MUTLU - lara.mutlu@alem.com.tr / Fotoğraflar Merve AĞAZAT

Hiref için hem mağaza, hem cafe konsepti oluşturma fikri nasıl oluştu?
Hiref markasını ilk günden beri bir konsept olarak ele aldık. Duruşumuz, tasarım çizgimiz ve ürün kalitemiz ile zaman içinde gerçekten de “Hiref tarzı” diye bir tanım oluştu. Daima iyi bir ev sahibi olmaya özen gösterdik. Marka olarak kültürümüzü modern ve zarif bir biçimde ele alıyoruz. Misafirlerimizi bu kez ikram kültürümüz ile ağırlamak istedik. Yöresel lezzetleri, özüne saygılı bir şekilde farklı tatlar ile harmanladık. Sanatla iç içe, akıllarda yer eden bir mekan oluşturduk.

Mekanda Türk çağdaş resim sanatının önemli isimlerinin işleri dikkat çekiyor. Burayı dekore ederken aklınızda ne vardı?
Nişantaşı’ndaki bu adreste insanlar, rahat, samimi, kaliteli ve keyifli zaman geçirsin istiyoruz. Burada Nuri İyem ve Fikret Mualla gibi sanatçıların eserleri yer alıyor. Hem yemek yiyebileceğiniz hem de alışveriş yapabileceğiniz bir mekan çıktı ortaya. 

Hiref gelenekseli modernizm ile birleştiren bir marka. Bu durumu menüye nasıl yansıttınız?
Türk mutfağına büyük saygı ile yaklaştık ve bu zengin kültürü, günümüz modern anlayışı ile ele aldık. En büyük desteği Demet Sabancı Çetindoğan verdi. Geleneksel Türk mutfağına ve ağırlama kültürüne çok hakim olduğu için yönlendirmeleri kıymetli oldu. Markanın ruhunu ve geleneksel tatları çok güzel harmanladı. 

Menüde yer alan Tahinli San Sebastian da gelenekseli modernizm ile birleştiren bir tatlıydı. Bu tarz başka öne çıkan lezzetleriniz hangileri?
San Sebastian sevilen bir tat ancak bu lezzeti Hiref’te sunmak fark gerektiriyordu. Biz de cheesecake’i, tahin ile harmanladık ve sonuç harika oldu. Ayvalı Burrata salatası da menüdeki iddialı seçeneklerden. Ayva tatlısını burrata ile bir araya getirdik. Hiref Mantı da ıspanak dolgulu ve beş ay boyunca mağarada dinlendirilen Karaman yöresine ait obruk peyniri ile lezzetlendiriliyor.

RÖPORTAJIN TAMAMI BU HAFTA ALEM'DE.

EN ÇOK OKUNANLAR

Kentli Zarefet: Klasik ve Modern Trençkotlar
Kentli Zarefet: Klasik ve Modern Trençkotlar

Kentli Zarefet: Klasik ve Modern Trençkotlar

2 dakika okunma süresi
Retinol Kullanımı Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Retinol Kullanımı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Retinol Kullanımı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

23 dakika okunma süresi
İstanbul'un En Yeni Mekanları
İstanbul'un En Yeni Mekanları

İstanbul'un En Yeni Mekanları

48 dakika okunma süresi
Sağlık Sırları
Sağlık Sırları

Sağlık Sırları

1 dakika okunma süresi
Napoli Kraliçesi'nin Mirası
Napoli Kraliçesi'nin Mirası

Napoli Kraliçesi'nin Mirası

3 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

"Enfes Bir Akşam” Kadrosuyla Şehri, Zamanı ve Kendini Keşfetmek Üzerine
EBRU ÇEREZCİ

"Enfes Bir Akşam” Kadrosuyla Şehri, Zamanı ve Kendini Keşfetmek Üzerine

Gücü, Şefkati ve Hayalleriyle Alara Mildon'un Dünyası
EBRU ÇEREZCİ

Gücü, Şefkati ve Hayalleriyle Alara Mildon'un Dünyası

Enis Arıkan İle Sahne Işığından Sokak Ritmine
EBRU ÇEREZCİ

Enis Arıkan İle Sahne Işığından Sokak Ritmine

Kathleen Pierce'tan Güzellik Teknolojisine Dair Merak Edilenler
EBRU ÇEREZCİ

Kathleen Pierce'tan Güzellik Teknolojisine Dair Merak Edilenler

Bilinçakışının İzdüşümü Deniz Pelister'in “Kül” Sergisine Yansıyor
EBRU ÇEREZCİ

Bilinçakışının İzdüşümü Deniz Pelister'in “Kül” Sergisine Yansıyor

Meltem Kaptan'dan Adile Naşit'in Hikâyesine Samimi Bir Dokunuş
EBRU ÇEREZCİ

Meltem Kaptan'dan Adile Naşit'in Hikâyesine Samimi Bir Dokunuş

Rekabetin İzdüşümü: Kerem Kazaz
EBRU ÇEREZCİ

Rekabetin İzdüşümü: Kerem Kazaz

Sessiz Parıltı: Mina Akdağ
EBRU ÇEREZCİ

Sessiz Parıltı: Mina Akdağ

Candan Varnalı ile Afrika'da Kendini Yeniden Keşfetmek
EBRU ÇEREZCİ

Candan Varnalı ile Afrika'da Kendini Yeniden Keşfetmek

Mandarin Oriental Bosphorus Istanbul: Serkan Yalçınkaya ile Lüksü Yeniden Tanımlayan Sezon”
EBRU ÇEREZCİ

Mandarin Oriental Bosphorus Istanbul: Serkan Yalçınkaya ile Lüksü Yeniden Tanımlayan Sezon”

Miray Beşli Çapa ile Sanat ve Hayatın Ritimleri
EBRU ÇEREZCİ

Miray Beşli Çapa ile Sanat ve Hayatın Ritimleri

Melek Zeynep Bulut ile “Açık Anıtlar” Üzerine
EBRU ÇEREZCİ

Melek Zeynep Bulut ile “Açık Anıtlar” Üzerine