İstanbul Anadolu Yakası'nın En İyi Kahvaltı Mekanları

Türk serpme kahvaltılarından Fransız mutfağının kruvasanlarına, kreplerine dek her damak tadına uygun lezzeti bulabileceğiniz, Moda'dan Fenerbahçe'ye, Caddebostan'dan Suadiye'ye, Beykoz'dan Çengelköy'e kadar İstanbul Anadolu Yakası'nın en iyi kahvaltı mekanları.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
8 Eylül 2023 Cuma 16:31 | Son Güncellenme:
23 dakika okunma süresi
İstanbul Anadolu Yakası'nın En İyi Kahvaltı Mekanları

Kadıköy'ün Kahvaltı Mekanları:

Boter

Kalamış Parkı'nın yakınlarındaki Boter, ismini Felemenkçe "tereyağı" kelimesinden alıyor. Sade, taze ve lokal lezzetlere öncelik veren mekanın mutfağında en çok hangi malzemeye yer verdiğini tahmin edebilirsiniz. Yemeklerin lezzeti de tam buradan geliyor. İster doyurucu bir kahvaltı isterseniz de kahvaltının ardından tatlı ve kahve için olsun, her daim adresiniz olabilir.

Adres: Zühtüpaşa, Rüştiye Sk. No:30A, Kadıköy

Telefon: 0216 346 43 73

Instagram: @boter.kalamis


Mill Bakery Co.

Kahvaltı ve brunch hizmeti veren Mill Bakery Co. iştahınızı açacak seçeneklere sahip. Sağlıklı sandviç ve bowl'ların yanı sıra tatlı ve tuzlu kruvasan çeşitleri, pancake'ler ve çok daha fazlası ile güne dilediğiniz gibi bir başlangıç yapma imkanı sunuyor. Kahvaltının yanı sıra tatlılarını denemenizi de mutlaka öneririz.

Adres: Rasimpaşa, Yeşilay Sk. No:2/C, Kadıköy

Instagram: @millbakery.co


Boden

Sabah 8'de kapılarını açan Boden, gece 1'e dek hizmet veriyor, bu da burada kahvaltıdan çok daha fazlasını bulabileceğiniz anlamına geliyor. Şık dekorasyonu ile adımınızı attığınız anda sizi etkisi altına alacak mekanda hangi lezzeti seçeneğiniz konusunda kararsız kalabilirsiniz.

Adres: Osmanağa, İhlas Sk. No:4/A, Kadıköy

Instagram: @boden.istanbul


Küff Kolektif

Küff Kolektif'in zengin menüsündeki kahvaltı seçeneklerinden avokadolu ekmek üstü çırpılmış yumurtayı denemenizi öneririz. Ekşi mayalı ekmeğin kahvaltıya lezzet katan tadından etkilenmemek münkün değil. Tabii klasiklerden yanaysanız; Ezine peyniri, Van otlu peyniri, Erzincan tulum, kaşar peyniri, yeşil ve siyah zeytin, acuka, ev yapımı reçel, tereyağı, bal-kaymak, çeri domates, salatalık, sucuklu yumurtadan oluşan Malum Kahvaltı'yı da tercih edebilirsiniz.

Adres: Osmanağa, Ali Suavi Sk. No:9/B, Kadıköy

Instagram: @kuff.kolektif


Maybe

Maybe, oldukça imza kahvaltı ve brunch lezzetlerine sahip. Damağınızda iz bırakacak sandviçler, farklı yumurta seçenekleri, ağız sulandıran bowl'ların her birinin, oldukça sağlıklı ve taze malzemelerle hazırlandıkları ilk görüşte belli oluyor. Eşsiz görünümlü tatlılarıyla da gönlünüzü fethedebilir.

Adres: Fenerbahçe, Gazi Mehmetçik Sk. No:15/B, Kadıköy

Telefon: 0216 802 62 52

Instagram: @maybegastrotheque


Bop!

Küçük ve sevimli bir kahvaltı mekanı olan Bop; kahvaltı tabakları, ekmek üstü seçenekleri, yumurta çeşitleri ile güne oldukça enerjik bir başlangıç yapabilmeniz için her şeye sahip. Doğal reçelleri ve ev yapımı kahvaltılıklarıyla da lezzetli olduğu kadar malzemeleriyle de güvenilir bir kahvaltı yapmanızı sağlıyor.

Adres: Rasimpaşa, Duatepe Sk. No:4/D, Kadıköy

Telefon: 0216 700 10 86

Instagram: @bopbreakfast


Moda'nın Kahvaltı Mekanları:

Munchies

Kahvaltı anlayışı yalnızca sucuklu yumurtadan ibaret olmayan, pancake severlerin hit mekanlarından Munchies'te reçel, marmelat, çilek, muz, Nutella, fındık-fıstık ezmesi ve şurup ile sunulan pancake'ler masanıza sıcacık geliyor. Munchies, tatlı pancake çeşitlerinin yanı sıra hellimli ve yumurtalı gibi tuzlu tarifleriyle de gönüllere taht kuruyor.

Adres: Caferağa, Moda Cad. Kadıköy

Telefon: 0216 336 30 39

Instagram: @munchiesmoda


Naan Bakeshop

Naan Bakeshop, fırın lezzetleri ile kalbinizi çalacak bir mekan. Ekşi mayalı ekmeğini denemenizi önereceğimiz Naan'da sandviçlere veya kruvasanlara da göz atabilirsiniz. Kahvaltı için tercih edebileceğiniz gibi gün içinde bir kahve ve tatlı için de uğrayabileceğiniz bir kafe.

Adres: Caferağa, No:113 Moda, Kadıköy, İstanbul

Instagram: @naanbakeshop


Zapata Bakery

Moda'nın sevilen kafelerinden Zapata Bakery, günün diğer saatlerinde olduğu gibi kahvaltıda da leziz seçenekler sunuyor. Ekmek üstü seçenekleri veya yumurtalı ve sebzeli tabakları ile hafif ama güçlü bir kahvaltı tercih edebileceğiniz gibi gelenekselden vazgeçmem diyorsanız da serpme kahvaltısını öneririz.

Adres: Caferağa, Şevki Bey Sk. No : 31 A, Kadıköy

Instagram: @zapatabakery


Brekkie Croissant & Cookie

Tatlı ve tuzlu kahvaltı ve brunch seçenekleri ile oldukça sevilen Brekkie, leziz ve pek çok farklı çeşitteki kruvasanlarıyla ünlü. Cookie ve kruvasanların yanı sıra sandviç, bowl ve tostları da kesinlikle denemeye değer.

Adres: Osmanağa, Yoğurtçu Parkı Cd No:24/1 Moda, Kadıköy, İstanbul

Telefon: 0216 345 03 45

Instagram: @brekkiemoda


Yer

Keyifli bir hafta sonu kahvaltısı için tercih edebileceğiniz mekanlardan biri de Yer. Yöresel tatlar arıyorsanız; kavurma, köy biberi, mantar ve kuru domatesli göz yumurtadan oluşan Az Kahvaltı'yı önerebiliriz. Daha Ege tatlarına aşinaysanız; börek, zeytin, acuka, avokado ve bol yeşillikli seçenekler bulabileceğiniz tabaklara yönelebilirsiniz.

Adres: Caferağa, Ferit Tek Sk. 25/A, Kadıköy

Telefon: 0216 450 16 70

Instagram: @yer_moda


Pazar Brunch & Bakery

Pazar Brunch & Bakery, kendinizi daima uzun ve keyifli bir pazar kahvaltısında gibi hissedebileceğiniz adresiniz. Aradığınız ister çörek ister krep ister donut gibi hamur işleri isterseniz de bol yumurtalı seçenekler olsun, burada mutlaka bulabilirsiniz.

Adres: Caferağa, Dr. Esat Işık Cad. 22/A, Kadıköy

Instagram: @pazarbrunchbakery


180 Coffee Bakery

Ev yapımı granolasıyla hazırladıkları fit kahvaltılardan klasik menemenli ve peynir çeşitleriyle kurdukları serpme kahvaltılara dek 180 Coffee Bakery, her kahvaltı tercihine uygun bir seçenek sunuyor. Yumurta ve patatesin uyumuna hayran olanlar için de 180 Yumurta'yı öneririz.

Adres: Caferaga Mah. Dr. Esat Işıl Cad. Erdal Apt. No:36 Moda, Kadıköy

Telefon: 0216 337 57 27

Instagram: @180coffeebakery


Yumma Moda

Samimi ve sevimli bir kafe olan Yumma, Moda'nın mahalle ruhunu en içten şekilde yansıtan mekanlardan. Üstelik vegan, vejetaryen, şekersiz ve glütensiz seçenekleri ile de her beslenme biçimine uygun lezzetler sunuyor. Yumma'nın kahvaltılık seçenekleri arasında ise Çanakkale, Ezine ve tulum peyniri, Antep peyniri, Antakya sürk peyniri, yeşil zeytini, Bursa siyah zeytini, sarımsaklı ve limonlu tereyağı, Antep usulü Muhammara, Kaz Dağları balı, ev yapımı reçel çeşitleri ve köy yumurtası yer alıyor.

Adres: Caferağa, Fırıldak Sk. 17/B Moda, Kadıköy

Instagram: @yummamoda


Lil Bake

Kahvaltı ve brunch restoranı Lil Bake'in Moda'nın yanı sıra Hasırcıbaşı'nda da mekanı bulunyor. İç açıcı atmosferinde misafirlerini ağırlayan mekanda Trakya eski kaşarlı ve sucuklu kruvasan, hellimli kruvasan ve yumurtalı kruvasan gibi tabaklar denemenizi mutlaka öneririz.

Adres: Caferağa, Bademaltı Sk. No:32/1, Kadıköy

Telefon: 0216 801 39 97

Instagram: @lilbakemoda


Caddebostan'ın Kahvaltı Mekanları:

Grön Coffee Company

Nordik ilhamlı mimarisinin en gözde kısmı olan geniş terası gökyüzüyle aranızdaki mesafeyi azaltırken, mutfaktan çıkan hem gün arası hem ana öğün lezzetleri mekanda oturma sürenizi epeyce uzatıyor. Bunlar da mekanda yer bulmanın neden daima bu kadar zor olduğunu açıklıyor.

Adres: Caddebostan, Şerafettin Sk. No:2/A, 34728 Kadıköy

Instagram: @groncoffee


Comfy

Comfy, Cadde'nin en sevilen kahvaltı ve brunch mekanlarından biri olmakla birlikte tatlılarıyla da oldukça popüler. Sağlıklı bir kahvaltının ardından vicdan azabı çekmeden tatlılarla kendinizi kaybedebilirsiniz.

Adres: Caddebostan Mah. Köşk Sk. No: 4/A Şaşkınbakkal, Kadıköy

Telefon: 0216 225 99 71

Instagram: @comfycadde


Sour & Sweet Artisan Bakery

"Aşkın en fermente hali" ile fırın lezzetlerine olan tutkularını özetleyen Sour & Sweet Artisan Bakery, yalnızca ekşi mayalı artizan ekmeklerini tatmak için bile uğranılması gereken bir mekan. Geleneksel hamur işi menüsü, lezzeti bir yana uzun tazeliğiyle de artı puanları toplarken; güneş ışığını kucaklayan köşeleri, uzun kahve sohbetlerine ev sahipliği yapma konusunda garanti vadediyor.

Adres: Caddebostan, Caddebostan Plaj Yolu Sk. No:8A, Kadıköy

Instagram: @sourandsweetbakery


Flan Bakery & Coffee

Flan Bakery & Coffee'nin Caddebostan'da olduğu gibi Suadiye ve Bursa'da da şubeleri bulunuyor. İştah açıcı görünümleriyle bowl'lar, artizan tatlılar, leziz tabaklar ve sağlıklı seçenekler ile Flan, her türlü kahvaltı arayışına karşılık veriyor.

Adres: Caddebostan Mah. Prof. Dr. Hulusi Behçet Cad. Arzu Apt. No:28/B, Kadıköy

Instagram: @flan.bakery


Klar Coffee Co.

Mottosunu 'İyi kahve, sağlıklı mutfak' sözleriyle özetleyen Klar Coffee Co., dünyanın pek çok farklı noktasındaki çiftliklerden seçilen kaliteli kahve çekirdeklerini özenle kavurup misafirlerinin beğenisine sunmakla kalmıyor; taze meyvelerle sunulan pankek'lerden mekanın klasiği haline gelen imza sandviçlerine dek lezzet şöleni de yaşatıyor. Kahve kültürüyle gastronomi deneyimini bir arada yaşamak istiyorsanız, listenize Klar Coffee Co.'yu eklemenizde fayda var.

Adres: Caddebostan Mah. Ömerpaşa Sk. Osnaz Apt. Kadıköy

Telefon: 0216 999 13 42

Instagram: @klarcoffeecompany


Suadiye'nin Kahvaltı Mekanları:

Nove Coffee Company

Tüm gün kahvaltı bulabileceğiniz Nove Coffee Company, en sevdiği öğün kahvaltı olanlar ve akşam bile yiyebilirim diyenler için ideal bir adres. Suadiye dışında Şaşkınbakkal'da da mekanı bulunan Nove,

Adres: Suadiye Mah. Bağdat Cad. No: 403 Kadıköy

Telefon: 0216 208 40 08

Instagram: @novecoffeeco


Beyaz Fırın

Hikayesi, 1800'lerin ortasında Balat'ta başlayan Beyaz Fırın, ailenin büyük dedesi Kozma Stoyanof'un açtığı simitçi ile başlıyor. Beş nesil boyunca aile, mekanı bugünkü Beyaz Fırın'a dönüştürüyor. Muhtemelen lezzetlerin sırrı da bu köklü temelden geliyor. Beyaz Fırın, kahvaltı haricinde yalnızca tatlı yemeye veya öğle yemeğine de kesinlikle tercih edebileceğiniz bir restoran.

Adres: Caferağa, Yeni Fikir Sk. No: 4/2 Moda, Kadıköy, İstanbul

Telefon: 0216 504 08 08

Instagram: @beyazfirin


Raw'n More

Kahvaltı ve brunch restoranı olan Rw'n More, vegan ve vejetaryen seçenekler de bulabileceğiniz bir mekan. Ancak tabii ki yumurta ve et düşkünleri için de kahvaltı seçenekleri sunuluyor. Kahvaltıda hamur işi ve tatlı olmadan yapamam diyenlerin de mutlu olabileceği mekandaki juice'larla güne enerjik bir başlangıç yapabilirsiniz.

Adres: Suadiye, Küçükağa Sk. No:3-A, Kadıköy

Telefon: 0216 759 42 59

Instagram: @raw.n.more


Havva Hanım

Havva Hanım, Karadeniz'in yöresel kahvaltılarını en leziz halleriyle sunuyor. Suadiye ve Ataşehir'de olmak üzere iki ayrı şubeyle hizmet veren Havva Hanım, misafirlerine tamamını yöresinden getirdiği ürünlerle kahvaltı sunuyor. Trabzon'un köy tereyağı ve telli peyniri, Rize'nin et kavurması, Maçka'nın ve Erzincan'ın tulum peyniri, Kayseri'nin pastırması, Isparta'nın beyaz peyniri, Bodrum'un zeytini ve Bayburt'un ova balı, ev yapımı acuka ve söğüş tabağı ile birlikte aynı sofrada bir araya geliyor.

Adres: Suadiye Mah. Şemsettin Günaltay Cad. No:89 Kozyatağı, Kadıköy

Telefon: 0216 410 61 10

Instagram: @havvahanim34


The Townhouse

Kokteylleri ve akşam yemeği için daha çok tercih edilen The Townhouse, kahvaltı keyfini uzun saatlere yaymayı sevenlerin de favorisi olmaya aday. Paylaşımlık tabakları ve konforlu dekorasyonu ile ön plana çıkan mekanın gözde seçeneklerinin başında ise şarküteri ürünlerinin yanı sıra her yerde denk gelmenin mümkün olmadığı English Breakfast lezzetleri de bulunuyor. The Townhouse'ın kahvaltı seçeneklerine, brunch'a özel kokteyller de eşlik ediyor.

Adres: Suadiye, Plaj Yolu Sk. No:13, Kadıköy

Telefon: 0216 463 14 15

Instagram: @thetownhouseistanbul


Çengelköy'ün Kahvaltı Mekanları:

Nou Breakfast Club

Kahvaltı ve brunch restoranı Nou Breakfast Club, kruvasanla hazırlanan pek çok farklı kahvaltı tabağını bulabileceğiniz bir mekan. Çengelköy'ün sevimli sokaklarında, oldukça şık bir atmosferde güne başlayabileceğiniz keyifli bir atmosfer.

Adres: Çengelköy, Kerime Hatun Cami Sk. No:11/A, Üsküdar

Instagram: @noucengelkoy


Lezzet Arayanlara

Lezzet Arayanlara, üretimini yaptıkları lezzetleri sofraya taşıdıkları mekanda aynı zamanda onların satışını da yapıyor. Özel zeytinyağları ve gurme ürünlerle hazırlanan lezzetli kahvaltı tabaklarının tadına baktıktan sonra aklınızda kalan lezzetleri doğrudan dükkan kısmından satın alabilirsiniz.

Adres: Küçüksu, Kaldırım Cad. No:17/1A, 34684 Üsküdar

Instagram: @lezzetarayanlara


Boon Cafe

Boon Cafe, Boğaz manzarasının tadını en çok çıkarabileceğiniz Çengelköy'deki kahvaltı duraklarından. Zengin menüsünde Türk ve dünya mutfaklarından lezzetleri bulabileceğiniz gibi kahvaltıda da benzer şekilde geleneksel veya evrensel yiyecekler görebilirsiniz.

Adres: Çengelköy Mah. Çengelköy Cad. Kara Sk. No:1/A, Üsküdar

Telefon: 0216 422 10 40

Instagram: @booncafe


Beykoz'un Kahvaltı Mekanları:

Yoros Cafe & Restaurant

Yoros Cafe & Restaurant, Anadolu Kavağı'nın yeşil ve maviyi buluşturduğu eşsiz manzarası eşliğinden, bol oksijenli bir ortam sunuyor. Deniz manzarasına bakarak kahvaltı edebileceğiniz mekan, deniz mahsülleri ve balık ürünleriyle de ünlü olduğu için günün ilerleyen saatlerinde de ziyaret edebilirsiniz.

Adres: Anadolu Kavağı, Fener Yolu 3/A, Beykoz

Telefon: 0216 320 20 56

Instagram: @yoroscaferestaurant


Güzelce Fener

Yukarıdan denizi izlerken, sırtınızı yemyeşil tepelere dayayabileceğiniz bir ortamda konumlanan Güzelce Fener, doğal bir atmosferin ortasında doğal ürünlerle kahvaltı sofraları kuruyor.

Adres: Anadolufeneri, Adatepe Çıkmazı 3/1, 34829 Beykoz

Instagram: @guzelcefener


Mihrabat Korusu

Anadolu Yakası'nın Kanlıca sırtlarında konumlanan, şehrin en muhteşem korularından Mihrabat Korusu'nda hem hafta içi hem de hafta sonu kahvaltı imkanı sunulurken, kahvaltı ürünleri arasında peynir ve zeytin çeşitleri, söğüş tabağı, tahin pekmez, bal kaymak, patates kızartması, sigara böreği, sahanda sucuk, sahanda yumurta ya da menemen seçenekleri bulunuyor. Simit ve poğaçanın yer aldığı hamur işleri bölümünde, hafta sonları pişi ve galeta servisi de yapılıyor.

Adres: Mihrabat Cad. No:50 Kanlıca, Beykoz

Telefon: 0216 425 86 16

Instagram: @mihrabat


İstanbul Avrupa Yakası'nın En İyi Kahvaltı Mekanları

Yumurtadan Sıkılanlar İçin Kahvaltı Tarifleri

Bodrum'un Favori Kahvaltı Mekanları

EN ÇOK OKUNANLAR

Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

1 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Cafe Dior Lezzetleri Japonya'da
Cafe Dior Lezzetleri Japonya'da

Cafe Dior Lezzetleri Japonya'da

İstanbul'da Mekan Önerisi: Octo
İstanbul'da Mekan Önerisi: Octo

İstanbul'da Mekan Önerisi: Octo

Hong Kong'un En İyi Restoranları
Hong Kong'un En İyi Restoranları

Hong Kong'un En İyi Restoranları

İstanbul'da Yeni Mekan Önerileri
İstanbul'da Yeni Mekan Önerileri

İstanbul'da Yeni Mekan Önerileri

İstanbul'un En İyi Fine Dining Restoranları
İstanbul'un En İyi Fine Dining Restoranları

İstanbul'un En İyi Fine Dining Restoranları

Amsterdam'ın En İyi 10 Restoranı
Amsterdam'ın En İyi 10 Restoranı

Amsterdam'ın En İyi 10 Restoranı

Sevgililer Günü İçin Restoran Önerileri
Sevgililer Günü İçin Restoran Önerileri

Sevgililer Günü İçin Restoran Önerileri

Çırağan Palace Kempinski, Saray Lezzetleri İle Adresinizde
Çırağan Palace Kempinski, Saray Lezzetleri İle Adresinizde

Çırağan Palace Kempinski, Saray Lezzetleri İle Adresinizde

İstanbul'da Mekan Önerisi: Ferida Brasserie
İstanbul'da Mekan Önerisi: Ferida Brasserie

İstanbul'da Mekan Önerisi: Ferida Brasserie

İstanbul'un En İyi Japon Restoranları
İstanbul'un En İyi Japon Restoranları

İstanbul'un En İyi Japon Restoranları

İstanbul'da Mekan Önerisi: Zihni Nişantaşı
İstanbul'da Mekan Önerisi: Zihni Nişantaşı

İstanbul'da Mekan Önerisi: Zihni Nişantaşı

İstanbul'da Mekan Önerisi: İsokyo
İstanbul'da Mekan Önerisi: İsokyo

İstanbul'da Mekan Önerisi: İsokyo