Bodrum'un En İyi Mekanları

Bodrum'da yaz yeni açılan mekanlarla daha da hareketli geçecek. Sezonun nabzını tutmaya hazırlanan hit adresleri bir araya getirdik.

YAZAR: Zeynep Babacan
ABONE OL
23 Haziran 2021 Çarşamba 13:13 | Son Güncellenme:
Bodrum'un En İyi Mekanları
1/17

Paper Moon



İtalyan Şef Giuseppe Pressani ve ekibinin ellerinden çıkan lezzetlerden oluşan menüsüyle Paper Moon, Bodrum Loft'ta misafirlerini İtalyan deneyimi yaşamaya davet ediyor. Paper Moon, klasik menüsüyle "fine dining" servis anlayışını Bodrum'da misafirleriyle buluşturuyor. Gün boyu Paper Moon Bodrum Loft by the Beach menüsü ile "comfort food" anlayışı ile hizmet veren restoran mevsimlik, günlük, taze ve yerel lezzetleri ile ön plana çıkıyor. Restoranda öğlen ve akşam İtalyan mutfağının bölgelere göre çeşitlilik gösteren yemekleri geleneksel tariflere göre hazırlanıyor. Pizza, taze makarna, risotto çeşitlerine Bodrum'un lokal deniz mahsulleri ile hazırlanan lezzetler eşlik ediyor.

Bodrum'un En İyi Mekanları
2/17

Azur



Yeni nesil deniz mahsulü restoranı Azur, İstanbul'dan sonra Yalıkavak'ta da lezzet tutkunlarını ağırlıyor. Kendine ait özel bir sahilde yer alan restoran, yemek öncesi ve yemek sonrası için de yazın popüler buluşma adreslerinden biri olmayı hedefliyor. Yerel ve mevsiminde kullanılan ürünleri, geleneksel yöntemlerle harmanlayarak gastronomik bir deneyim sunan restoran, misafirlerini interaktif bir yemek yolculuğuna çıkarıyor. Fransa'dan temin edilen Gillardeau İstiridye, Alaska'nın Kral Yengeci gibi gerçek yerinden alınan iyi malzemelerle hazırlanan tabaklar ile birlikte, menüye yeni eklenen Deniz Mahsulü Wellington da denenmesi gereken lezzetler arasında.

Bodrum'un En İyi Mekanları
3/17

Ioki on the Beach



Geleneksel Japon Edo dönemi mekanlarına modern bir kimlik kazandırılarak oluşturulan Kurochan markası, On the Beach uzantısıyla deniz, kum ve güneşin dinamik ruhuna uyum sağlıyor. Mekanda kullanılan modernize edilmiş Japon mobilya ve aksesuarların lezzetler ile olan uyumu baştan aşağıya farklı bir deneyim sunuyor. Mekan, Japon kültürünün hem tat hem de mimari ögelerinin birleşimine atıfta bulunuyor. Kurochan on the Beach misafirlerine 12:00-19:00 saatleri arasında hizmet veriyor. Menüde sashimi, nigiri ve bu konsepte özel olarak hazırlanmış roll'ların yanı sıra özel kokteyller de bulunuyor.

Bodrum'un En İyi Mekanları
4/17

Hakkasan Bodrum



Mandarin Oriental, Bodrum'da denizin üzerinde, otelin en güzel noktalarından birinde yer alan Hakkasan Bodrum, deniz manzaralı yemek bölümüyle birlikte lounge ve bar alanlarını da içeriyor. Restoran, geleneksel teknikleri ve kaliteli malzemeleri çağdaş bir anlayışla yorumlayan Çin mutfağına saygı duruşunda bulunuyor. Misafirlere Pekin Ördeği'nin yanı sıra Çıtır Ördek Salatası, Ballı Izgara Şili Levreği, Yasemin Çayı ile Füme Edilmiş Dana Kaburga gibi lezzetler servis ediliyor.

Bodrum'un En İyi Mekanları
5/17

Inari Omakase



Japon lezzetlerini içeren menü sunumuyla İnari Omakase Pop Up, menüsünde Uzak Doğu'nun tanıdık lezzetlerinin yanı sıra yaratıcı tatlara da yer veriyor. Soya kağıdı, tempura karides, avokado ve çıtır patates, trüf mayonez ile hazırlanan Kirohana Roll; tempura karides, salatalık, acılı ton balığı, mango, avokado ile yaratılan "Egekai Roll" ve tempura mısır, trüf mayonez ile hazırlanan Corn Kakiage, İnari Omakase Pop Up'ın öne çıkan lezzetlerinden.

Bodrum'un En İyi Mekanları
6/17

Atelier Di Carne by Dario Cecchini



Mandarin Oriental, Bodrum modern et restoranı Atelier Di Carne by Dario Cecchini'yi bünyesine katarak misafirlerini lezzet yolculuğuna çıkarıyor. Bir steakhouse'un temel bileşenlerini vurgulayan Atelier Di Carne by Dario Cecchini, farklı et tabaklarının yanı sıra, deniz ürünleri ve mevsimlik sebzeleriyle misafirlerini ağırlıyor. Restoran, klasik kesimlerden "to beef or not to beef" seçeneklerine, zengin menüsü ile gurme bir deneyime davet ediyor. Restoranın tasarımı ödüllü mimar Stephane Dupoux ve Thanx Mimarlık'ın kurucusu Zeynep Yılmaz'ın imzasını taşıyor. Dekorasyonda kullanılan malzemelerin tamamı; renk, doku, yoğunluk ve enerjileriyle dört ana elementi sembolize ediyor.

Bodrum'un En İyi Mekanları
7/17

Sunset Sushi Bar



1994 yılından bu yana İstanbul Boğazı'nın en güzel manzaralarından birine hakim lokasyonunda hizmet veren Sunset, Sushi Bar konseptini Bodrum'a da taşıyor. Bodrum'da Göltürkbükü ile Torba arasındaki Cennet Koyu'na komşu bölgede yer alan ve geçen yıldan bu yana Bodrum'un popülerleri arasına giren Bodrum Loft'un içerisinde açılan Sunset Sushi Bar @ Bodrum Loft, Uzak Doğu'dan gelen uzman sushi şefleri ve geniş menüsü ile hizmet veriyor.

Bodrum'un En İyi Mekanları
8/17

Lucca By The Sea



Lucca'nın denizin üstünde olan yazlık versiyonu Lucca By The Sea, Mandarin Oriental, Bodrum'da açıldı. Restoranın pop ve eğlence ruhlu tasarımı Tulum ve Mikonos'dan izler taşıyor. Mekan, yaz boyunca deniz mahsulü ağırlıklı yeni menüsüyle ve kokteylleriyle Lucca By The Sea olarak Bodrum'da misafirlerini ağırlayacak. Dünya mutfağına dair yenilikleri ve farklı lezzetleri Lucca yorumuyla sunan restoran menüsünün favorilerinden Istakozlu Bottarga Makarna ve Ahtapot Taco ilk defa Lucca By The Sea misafirleri ile buluşuyor. Haftanın belirli günleri müzik performanslarına ev sahipliği yapmaya hazırlanan restoranda sürpriz konuklara ek olarak DJ Yakuza ve Memo Garan gibi isimler de performans sergileyecek.

Bodrum'un En İyi Mekanları
9/17

Folie Restaurant & Sea



METT Hotel & Beach Resort Bodrum'un içinde yer alan Folie Restaurant & Sea hem damağa hem de göze hitap eden deniz ürünleri, şık ambiyansı ve gündüzden geceye uzanan eğlence tarzı ile 'beach club' anlayışına yeni bir vizyon kazandırıyor. Portekizli deneyimli şef Pedro Miguel ve danışman Fransız şef Maxime Le Van önderliğinde Akdenizli bir menü sunan Folie, ıstakozlu tagliatelle'den istiridyeye, beef tartar'dan pizza tartufo'ya damaklardan silinmeyecek lezzetleri misafirleriyle buluşturuyor. Günbatımı kokteylleri, Akdeniz Rivierası'nda geçirilen bir yaza yakışır deniz ürünleri ağırlıklı menüsü ve Bodrum merkeze olan yakınlığının yanı sıra, Haremtan Koyu'nun benzersiz Ege manzarasına hakim konumuyla Folie, 10.00- 20.30 saatleri arasında misafirlerini ağırlıyor.

Bodrum'un En İyi Mekanları
10/17

La Pasion by NECO



Şef Neco'nun önderliğinde işletilen La Pasion by NECO, yaz ve kış her daim hizmet veriyor. Yılda iki kez menüsünü değiştiren La Pasion'da 40 çeşit tapas, 6-7 çeşit paella dışında birkaç çeşit et, makarna ve imza tatlısı 'cream catalan' bulunuyor. Geniş yemek menüsünde alerjen listesine yer vererek glüten ve benzeri hassasiyeti olan misafirlerine ayrıcalıklı seçenekler sunan La Pasion, 2008 yılından beri şef Neco'nun takipleriyle ve yönlendirmesi ile her yıl Tripadvisor'da birinci sırada yer alıyor.

Bodrum'un En İyi Mekanları
11/17

Ruby Mare Bar Lounge & Restaurant & Sushi Barba



Ali Ünal-Erkan Ünal kardeşler, Bodrum'da heyecanla beklenen yeni mekanları Ruby Mare Bar Lounge & Restaurant ve bünyesindeki Sushi Barba kapılarını bir davetle açtı. Bodrum'un en güzel mevkilerinden biri olan Yalıkavak Kızılburun'da 360 derece manzarası ile görenleri büyüleyen Ruby Mare Bar Lounge & Restaurant dünya mutfağının seçkin lezzetlerini misafirlerine sunarken bünyesine kattığı Sushi Barba markası ile de fark yarattı. Park Fora'nın bünyesindeki Sushi Barba deneyimli şefleri ve muhteşem sushi menüsüyle yazın favori mekanları arasına girmeye aday. Ruby Mare Bar Lounge & Restaurant'da aynı zamanda pazartesi ve perşembe günleri DJ Emrah Ekiz, cumartesi ve çarşamba günleri ise birbirinden sürpriz sanatçıların sahne alacağı canlı müzik performansları da yapılacak.

Bodrum'un En İyi Mekanları
12/17

The Galliard Cove House


The Galliard'ın yeni konsepti Cove House; restoran, bar ve beach hizmetleri vermek üzere Bodrum Yalıkavak Gökçebel Koyu'nda kapılarını açtı. Bodrum'un doğal lezzetlerinin kullanıldığı mutfak, Michelin yıldızlı restoranlarda çalışmış profesyonel şeflerin imzasını taşıyor. Modern Akdeniz mutfağının hakim olduğu restoranın menüsünde geleneksel Türk lezzetleri de yer alıyor.

Bodrum'un En İyi Mekanları
13/17

ONA At The Beach


Six Senses Kaplankaya'da pop-up restoran konsepti ile bu yıl haziran ayının başında, Luca Pronzato tarafından açılan ONA At The Beach, Ekim ayının sonuna kadar gastronomi, sanat ve iyi müziği ONA çatısı altında buluşturuyor. ONA At The Beach'te Şef Nicolau Pla Gomez ve Şef Aykut Doğanok ile birlikte açık mutfağın başında konuk şef olarak, Nicole ve Basta'nın mutfağında deneyim kazanmış Ali Akmansoy, Türkiye'yi Hindistan Genç Şef Olimpiyatları'nda temsil etmiş ve Michelin yıldızlı restoranlarda çalışmış Ecem Karakuş, Nicole ve Spago İstanbul tecrübelerini ONA At The Beach'e taşıyacak Özge Çeltük yer alıyor.

Bodrum'un En İyi Mekanları
14/17

Naru


Naru, Mesa Bodrum Demirbükü içerisinde restoran ve sahil işletmesi olarak hizmet veriyor. Türk ve Akdeniz mutfağının hakim olduğu menü, yerel malzemeler kullanılarak hazırlanıyor ve mevsimsel taze ürünlere göre sürekli yenileniyor. Deniz mahsullerinin ağırlıkta olduğu sunumların yanı sıra, taş fırında hazırlanan tarifler de ikram ediliyor. Geniş içecek menüsüne ek olarak yerel otlarla ve meyvelerle hazırlanan kokteyller de restoran menüsünde servis ediliyor.

Bodrum'un En İyi Mekanları
15/17

Ma'Nâ


Ma'Nâ, İstanbul Karaköy'den sonra Bodrum Gölköy'deki Faros Hotel'in iskelesinde misafirlerini ağırlıyor. Mezeleri ile öne çıkan Ma'Nâ, klasik lezzetleri haricinde Bodru m menüsüne dikkat çeken yeni yemekleri de eklemeyi ihmal etmemiş. Ahtapot tandır, İzmir usulü kokoreç, çıtır kabak, tutmaç mantısı, balık pazarı tabağı, tahinli sufle denenmesi gereken lezzetler arasında yerini alıyor.

Bodrum'un En İyi Mekanları
16/17

Lacivert


Lacivert'in, İstanbul'un dışındaki ilk şubesi Le Chic Bodrum'da hizmet vermeye başladı. Eşsiz manzarası eşliğinde misafirlerine en iyi deneyimi sunmayı hedefleyen Lacivert, pandemi koşullarına uygun olarak 1200 metrekarelik iskele üzerinde 120 kişiye kadar hizmet veriyor. İşletmeye, denizden tekne ile ulaşım imkanı da bulunuyor.
Bodrum'un En İyi Mekanları
17/17

Can Oba


Michelin yıldızlı şef Alfons Schuhbeck'le sekiz sene aynı mutfakta çalışan Can Oba'nın Bodrum Yalıkavak'taki restoranı bu yaz da konuklarına keyifli vakitler sunmaya devam ediyor. Uluslararası mutfaklardan yemekler eşliğinde hoş bir akşam geçirmeye ne dersiniz? Restoranda taze hazırlanmış mezelerin tadı damakta kalan cinsten! B u yaz menüye eklenen yeni lezzetler ise ıspanak yatağında deniz tarağı, mandalinalı pamuk şekeri eşliğinde el yapımı kavun dondurma ve smoothie.

Etiketler: gurme, mekan, bodrum

EN ÇOK GEZİLEN GALERİLER

Serenay Sarıkaya'nın Unutulmaz 10 Stili
Serenay Sarıkaya'nın Unutulmaz 10 Stili

Serenay Sarıkaya'nın Unutulmaz 10 Stili

Trend Önerisi: Çizgiler Yükselişte
Trend Önerisi: Çizgiler Yükselişte

Trend Önerisi: Çizgiler Yükselişte

“The Gentlemen” Dizisinde Mob Wife Trendi: Susie Glass
“The Gentlemen” Dizisinde Mob Wife Trendi: Susie Glass

“The Gentlemen” Dizisinde Mob Wife Trendi: Susie Glass

En İyi Siyah Beyaz Stiller
En İyi Siyah Beyaz Stiller

En İyi Siyah Beyaz Stiller

2024 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri
2024 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri

2024 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri

Podyumlardan İlhamla 10 Makyaj Trendi
Podyumlardan İlhamla 10 Makyaj Trendi

Podyumlardan İlhamla 10 Makyaj Trendi

Urart x Bekir Kıraç Sergi Daveti
Urart x Bekir Kıraç Sergi Daveti

Urart x Bekir Kıraç Sergi Daveti