ONLINE OKUMAKİÇİN TIKLAYIN!
Başarılı Şef İsmet Saz'ın 1 Mart'ta hayata geçirdiği çiçeği burnunda restoranı Lokanta İst, Türk mutfağına getirdiği modern ve sürdürülebilir yorumla dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Boğaz manzaralı Kuruçeşme'de kapılarını aralayan mekan, bölgesel çeşitliliği ve biyoçeşitliliği kutlayan, israfı en aza indiren ve mevsimsel ürünleri ön planda tutan bir anlayışla misafirlerini karşılıyor. Gastronomi tutkunlarına Türk mutfağı özelinde farklı bir deneyim yaşatmak isteyen Şef İsmet Saz'ın Lokanta İst'i, bizim de bu hafta “Haftanın Mekanı” köşemize yerleşiyor.
Anadolu'nun hikayelerini çağdaş bir sofrada yeniden anlatan Neolokal, 10. yılında bir kez daha dünyanın en iyileri arasında. İstanbul'un kalbinde bir masal, dünyanın dört bir yanında yankı buluyor…