Zendaya'nın En İyi Dizi ve Filmleri

Unutulmaz performansları ve doğal yeteneği ile Emmy dahil birçok ödül kazanan Zendaya'nın en iyi dizi ve filmleri.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
9 Mart 2023 Perşembe 14:15 | Son Güncellenme:
19 dakika okunma süresi
Zendaya'nın En İyi Dizi ve Filmleri

Zendaya Kimdir?

Oyunculuktan şarkıcılığa, dansçılıktan modelliğe pek çok alanda gördüğümüz Zendaya, 1 Eylül 1996 tarihinde Kaliforniya'da doğdu. Tam adı Zendaya Maree Stoermer Coleman olsa da Hollywood'da kısaca Zendaya olarak biliniyor. 2020 yılında "Euphoria" dizisindeki performansı ile hem Critics' Choice hem de Emmy'de En İyi Kadın Oyuncu seçilen Zendaya, aynı rolle 2022 yılında da Emmy Ödülü kazandı. 2009 yılında Disney Channel'daki "Shake It Up" dizisinde yer alan Zendaya, 13 yaşında oyunculuk kariyerine ilk adımları attı. Disney yıldızlarından biri olarak hızla öne çıkan başarılı oyuncu, zamanla büyük gişe filmlerinde görünmeye başladı. Müzikal projeler sayesinde şarkıcılık konusunda da kendisini geliştiren Zendaya'nın, "Shake It Up" dizisinin ve "The Greatest Showman" ile "Smallfoot" filmlerinin 'soundtrack' albümlerinde seslendirdiği şarkılar da var.

Zendaya'nın En İyi Filmleri

1. Dune (2021) – IMDB Puanı 8.0

Yönetmen: Denis Villeneuve

Oyuncular: Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Zendaya, Jason Momoa, Stellan Skarsgard, Josh Brolin, Javier Bardem, Sharon Duncan-Brewster, Dave Bautista

Zendaya'nın en iyi filmlerinin açılışını, izleyen çoğu kişinin ve eleştirmenlerin "Uzun zamandır gelen en iyi bilim kurgu" olarak tanımladığı "Dune" ile yapmak doğru olur diye düşünüyoruz. Yönetmeni Denis Villeneuve'ün çocukluğundan beri "Dune"u çekmenin hayalini kurduğu ve bu filme hazırlanmak için öncesinde "Arrival" ve "Blade Runner 2049" ile bilim kurgu türüne kendini alıştırdığı biliniyor. Villeneuve'ün senaryo ekibinde de yer aldığı "Dune", ABD'li yazar Frank Herbert'ın aynı adlı roman serisinden uyarlanıyor.

Soylu bir aile olan Atreides'in, İmparator tarafından galaksinin en önemli kaynağı 'baharatın' çıkarıldığı çöl gezegeni Arrakis'in koruyuculuğunu yapma amacıyla görevlendirilmesi ve bu değerli gezegen üzerindeki hak iddialarıyla büyüyen politik bir bilim kurgu hikayesi anlatılıyor. Filmi, bu entrikalar arasında kalıp hem evinden hem de ailesinden olan Paul Atreides'in gözünden izliyoruz. Zendaya, 2021 yapımı "Dune: Part One"da çok büyük bir role sahip olmasa da devam filmleri de çekilen "Dune" evreninde önemli bir karakteri canlandırıyor. Bu da gelecek filmlerde Zendaya'yı daha çok göreceğimiz anlamına geliyor.


2. Spider-Man: Homecoming (2017) – IMDB Puanı 7.4

Yönetmen: Jon Watts

Oyuncular: Tom Holland, Michael Keaton, Robert Downey Jr., Marisa Tomei, Jon Favreau, Zendaya, Jacob Batalon, Laura Harrier, Tony Revolori, Gwyneth Paltrow, Donald Glover

Bize yeni Spider-Man karakterini tanıtan film "Spider-Man: Homecoming", Marvel'ın Sony ile ortak yapımcılık projelerinden. Marvel, uzun zaman önce ekonomik olarak iyi bir noktada değilken, en ünlü karakterinden Spider-Man'in haklarını Sony'e sattı. O zamandan beri projelerinde Spider-Man'i göstermek istediğinde Sony ile ortak çalışıyor. Bu durum da pek çok "Spider-Man" serisinin üretilmesine neden oldu. Çünkü süper kahraman filmi hayranları bir yana, "Spider-Man" hayranları öbür yana... Önce Tobey Maguire'ın canlandırdığı Spider-Man'in serisini, ardından Adrew Garfield'ın canlandırdığı Spider-Man'in yarım kalan serisini izledik. Sırada ise Tom Holland'ınki var.

Hayranlar hala hangi oyuncunun ve filmlerinin, karakterin ve hikayesinin özüne daha sadık olduklarını tartışırken yapım şirketleri "Spider-Man: No Way Home" ile onlara büyük bir sürpriz de yaptı ama spoiler olmaması adına detaya inmeyelim. Daha eğlenceli ve daha renkli olan, mahallemizin kahramanı olmaya daha yakın bu serinin ilk filmi "Spider-Man: Homecoming"de Peter, sıradan bir lise öğrencisi olmasının yanı sıra kahramanlık hayatına da devam etmeye çalışıyor. Ancak genç bir insan için sıradan hayatla bu sıra dışı dünyayı dengelemek kolay olmuyor. Zendaya da seride, çok sevilen MJ karakterine hayat veriyor.

Bu rolü daha önce Tobey Maguire'lı "Spider-Man"lerde Kirsten Dunst canlandırmıştı. Ancak Zendaya'nın MJ'i çok daha farklı bir karaktere sahip, sürekli kurtarılmayı bekleyen kadın karakterden ziyade zekasıyla Peter'a destek olan, ona yoldaşlık yapan bir MJ izliyoruz. "Spider-Man: Homecoming"i severseniz, devam filmleri olan "Spider-Man: Far from Home" (2019) ve "Spider-Man: No Way Home" (2021) yapımlarını da mutlaka izleyin.


3. The Greatest Showman (2017) – IMDB Puanı 7.5

Yönetmen: Michael Gracey

Oyuncular: Hugh Jackman, Michelle Williams, Zac Efron, Zendaya, Rebecca Ferguson, Yahya Abdul-Mateen II

Zendaya'nın en büyük gişe hasılatlarından biri olan müzikal drama "The Greatest Showman", P.T. Barnum'ın yükselişini anlatıyor. Zendaya, Barnum'ın sirkince Zac Efron'un canlandırdığı Phillip Carlysle karakterine aşık olan bir trapez sanatçısı olan Anne Wheeler'a hayat veriyor. Zac Efron ile birlikte "Rewrit the Stars", "The Greatest Show" ve "Come Alive" şarkılarını seslendiriyor. "The Greatest Showman", tarihsel hikayeye sadık olmaması nedeniyle karışık eleştiriler alsa da oyuncular performanslarıyla hayli beğenildi. Aynı zamanda "The Greatest Showman", tüm zamanların gişede en çok hasılat yapan beşinci 'live-action' müzikal filmi olmayı başardı.


4. Malcolm & Marie (2021) – IMDB Puanı 6.6

Yönetmen: Sam Levinson

Oyuncular: Zendaya, John David Washington

"Euphoria" dizisinin yaratıcısı Sam Levinson ile birlikte çalışan Zendaya, Netflix yapımı "Malcolm & Marie" filminde Marie rolünde rol alıyor. Siyah beyaz yapım, bir film galasından dönen ve birbirleri hakkındaki yıkıcı gerçeklerle yüzleşen Malcolm ve Marie karakterlerine odaklanıyor. Çoğu izleyici ve eleştirmen, Zendaya ve John David Washington'ın oyunculuğunu ve birbirleriyle olan kimyasını övdü. "Malcolm & Marie" filmi, Zendaya'nın en iyi eserlerinden biri olarak kabul ediliyor ve bununla Critics Choice Awards'ta En İyi Kadın Oyuncu dalında adaylık kazandı.


5. Smallfoot (2018) – IMDB Puanı 6.6

Yönetmen: Karey Kirkpatrick, Jason Reisig

Seslendirme Kadrosu: Channing Tatum, James Corden, Zendaya, Common, LeBron James, Danny DeVito, Gina Rodriguez

Sevimli animasyon filmi "Smallfoot", dünyaya tersten bir bakış açısıyla yaklaşıyor. Bulutlarla çevrili bir dağ zirvesinde, gizli bir Yeti topluluğu barış ve uyum içinde yaşıyor. Bir gün bir Yeti, bir uçak kazasına tanık olur; uçağın içindeyse toplumu sarsacak efsanevi bir yaratık olan "Küçük Ayak" yani insan yatıyordur. Zendaya'nın bugüne kadarki en başarılı animasyon filmi olarak kabul edilen "Smallfoot"ta Zendaya, şefin kızı ve kahramanın aşk ilişkisi yaşayan Meechee'yi seslendiriyor. Zendaya, aynı zamanda Billboard Top 200 listesinde sekizinci sırada kadar yükselen film müziği albümü için iki şarkı kaydetti.


6. Space Jam: A New Legacy (2021) – IMDB Puanı 4.5

Yönetmen: Malcolm D. Lee

Oyuncular: LeBron James, Don Cheadle, Zendaya, Michael B. Jordan, Cedric Joe, Khris Davis, Sonequa Martin-Green

2021 yılının Zendaya'nın yılı olduğunu söyleyebiliriz. "Space Jam: A New Legacy", 2021 yılında vizyona giren ve Zendaya'nın yer aldığı dört filmden biri. 'Live-action' ve animasyonu bir araya getiren "Space Jam: A New Legacy", 1996 yapımı orijinal "Space Jam"in uzun zamandır beklenen devamı niteliğinde. Zendaya, filmde Lola Bunny'yi seslendiriyor.


7. Frenemies (2012) – IMDB Puanı 5.0

Yönetmen: Daisy von Scherler Mayer

Oyuncular: Bella Thorne, Zendaya, Mary Mouser, Nick Robinson, Stefanie Scott, Connor Price

Bir televizyon filmi olan "Frenemies", Zendaya'nın Disney Channel dönemi projelerinden biri. "Frenemies" filminde iki arkadaş, bir yandan iniş çıkış halindeki ilişkileriyle uğraşırken bir yandan da yayıncılık şirketinde kıdemli editör pozisyonu için rekabete girerler. "Frenemies", büyük bir başarı elde edemese de Zendaya'nın oyunculuk kariyerindeki hızlı yükselişin de habercilerinden biriydi.


8. Dune: Part 2, Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2

Yönetmen: Denis Villeneuve

Oyuncular: Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Javier Bardem, Josh Brolin, Stellan Skarsgard, Florence Pugh, Léa Seydoux, Austin Butler, Christopher Walken

Denis Villeneuve'ün imzasını taşıyan "Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 1 (Dune: Part 1)"(2021) filminin çok sevilmesinin ardından, yönetmen Frank Herbert'in epik bilimkurgu romanının ikinci yarısı ile bir kez daha karşımıza çıkıyor. Ailesini yok eden komploculara karşı başlattığı intikam savaşında Chani ve Fremen'lerle birleşen Paul Atreides'in efsanevi yolculuğunu anlatan ikinci film "Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2"de, Paul hayatının aşkıyla, bilinen evrenin kaderi arasında bir seçim yapma durumunda kalırken, yalnızca kendisinin öngörebileceği korkunç bir geleceği engellemeye çalışıyor.



Zendaya'nın En İyi Dizileri

1. Euphoria (2019-) – IMDB Puanı 8.4

Yaratıcı: Sam Levinson

Oyuncular: Zendaya, Hunter Schafer, Angus Cloud, Jacob Elordi, Maude Apatow, Alexa Demie, Sydney Sweeney, Barbie Ferreira, Nika King, Javon 'Wanna' Walton, Eric Dane, Storm Reid

"Euphoria" dizisi, Zendaya'nın şimdiye kadarki tartışmasız en dikkate değer performansına ev sahipliği yapıyor. Zendaya, büyük başarı elde eden dizide, uyuşturucu bağımlılığının pençesinden kurtulmaya çalışan 17 yaşındaki lise öğrencisi Rue Bennett'ı canlandırıyor. Günümüzün şartlarında, sosyal medyanın da yıpratıcılığına maruz kalan gençlerin dünyasına zaman zaman hayli karanlık da olabilen bir bakış atıyoruz.


2. K.C. Undercover (2015-2018) – IMDB Puanı 6.3

Yaratıcı: Corinne Marshall

Oyuncular: Zendaya, Veronica Dunne, Kamil McFadden, Trinitee, Tammy Townsend, Kadeem Hardison

Zendaya'nın ve kendi çocukluk yıllarınıza dönmek için izleyebileceğiniz veya çocuğunuza izletebileceğiniz Disney Channel dizisi "K.C. Undercover", Washington'da yaşayan genç bir matematik dehası ve siyah kuşak karateci olan Cooper'ın, ailesinin gizli ajan olduğunu keşfettikten sonra onların organizasyonuna katılmasını konu alıyor. Yapımcılığında da yer aldığı dizide, Cooper karakterinin özellikleri ve gelişimi konusunda Zendaya oldukça söz sahibi olmuş.


3. The OA (2016-2019) – IMDB Puanı 7.8

Yaratıcılar: Zal Batmanglij, Brit Marling

Oyuncular: Brit Marling, Jason Isaacs, Scott Wilson, Alice Krige, Emory Cohen, Patrick Gibson, Ian Alexander, Phyllis Smith, Brendan Meyer, Brandon Perea, Zendaya

Zendaya'nın "The OA" dizisinde çok küçük bir rolü olsa da yer aldığı oldukça başarılı bir yapım olduğu için listemizde yer vermek istedik. Zendaya'nın ikinci sezonda karşımıza çıkan Fola isimli karaktere hayat verdiği "The OA", ortadan kaybolan görme engelli genç bir kızın, yedi yıl sonra görme yetisini kazanmış olarak ortaya çıkmasıyla başlayan olayları konu alıyor. Birçoğu onun bir mucize olduğuna inanırken, bazıları Prairie'nin tehlikeli olabileceğinden endişe ediyor. Oldukça sürreal olabilen "The OA" dizisi, Netflix'in en iyi yapımlarından biri olmasına ve sağlam bir hayran kitlesine sahip olmasına karşın, beklenen izlenme oranına ulaşamadığı için iptal edildi. Yine de gerek hikayesi gerek oyunculukları gerekse de göz alıcı görselliği ile kesinlikle izlenmesi gereken bir dizi olduğunu söylemeliyiz.


Anya Taylor-Joy'un En İyi Film ve Dizileri

Angelina Jolie'nin En İyi Filmleri

Margot Robbie'nin En İyi Filmleri

EN ÇOK OKUNANLAR

Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
Mayıs Ayı Burç Yorumları
Mayıs Ayı Burç Yorumları

Mayıs Ayı Burç Yorumları

20 dakika okunma süresi
Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü
Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

1 dakika okunma süresi
“Challengers” Filmi İncelemesi
“Challengers” Filmi İncelemesi

“Challengers” Filmi İncelemesi

14 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler
“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

Nisan Ayı Film Önerileri
Nisan Ayı Film Önerileri

Nisan Ayı Film Önerileri

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları
43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

Mart Ayı Film Önerileri
Mart Ayı Film Önerileri

Mart Ayı Film Önerileri

“Challengers” Filmi İncelemesi
“Challengers” Filmi İncelemesi

“Challengers” Filmi İncelemesi

“The Idea of You” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“The Idea of You” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“The Idea of You” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler
“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Mart Ayı Dizi Önerileri
Mart Ayı Dizi Önerileri

Mart Ayı Dizi Önerileri

Mayıs Ayı Film Önerileri
Mayıs Ayı Film Önerileri

Mayıs Ayı Film Önerileri