Sonbaharda İzleyebileceğiniz En İyi 20 Dizi

Havalar soğumaya başladığı anda evde dizi izleme moduna girenler için dramdan komediye, romantikten korkuya dek farklı türlerde, sonbaharda izleyebileceğiniz en iyi diziler.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
6 Ekim 2023 Cuma 17:15 | Son Güncellenme:
25 dakika okunma süresi
Sonbaharda İzleyebileceğiniz En İyi Diziler

Evde oturup, kalın ve rahat kıyafetlerinizi giymeye başladığınız anda gelen dizi izleme hissinin peşinden giderek, sonbahara en çok yakışan dizilerden seçim yapmak zor olabiliyor. Dramdan komediye, romantikten korkuya dek farklı türlerde seçebileceğiniz en iyi sonbahar dizileri bir arada.


En İyi Sonbahar Dizileri:

1. Gilmore Girls (2000-2007) – IMDB Puanı 8.2

Yaratıcı: Amy Sherman-Palladino

Oyuncular: Lauren Graham, Alexis Bledel, Keiko Agena, Scott Patterson, Yanic Truesdale, Kelly Bishop, Edward Herrmann, Melissa McCarthy, Sean Gunn, Liza Weil, Liz Torres, Jared Padalecki, Matt Czuchry

Sonbahar modunuza en çok yakışabilecek dizilerden biri olan "Gilmore Girls", bir anne-kız ikisinin hayatına odaklanan, bazen duygusal bazen de komik bir dizi. "Gilmore Girls" dizisi, Connecticut, Stars Hollow'da yaşayan 30'lu yaşlarındaki bekar bir anne ile genç kızı arasındaki ilişkiyi merkeze alan bir dram.


2. Ginny and Georgia (2021-) – IMDB Puanı 7.5

Yaratıcı: Sarah Lampert

Oyuncular: Brianne Howey, Antonia Gentry, Diesel La Torraca, Jennifer Robertson, Felix Mallard, Sara Waisglass, Scott Porter, Raymond Ablack, Katie Douglas, Chelsea Clark

Daha modern bir "Gilmore Girls" olarak düşünebileceğiniz "Ginny & Georgia" dizisinde, 15 yaşında öfkeli bir genç olan Ginny Miller, çoğu zaman, 30 yaşındaki annesi karşı konulmaz ve dinamik Georgia Miller'dan daha olgun hissetmektedir.


3. This Is Us (2019-2022) – IMDB Puanı 8.7

Yaratıcı: Dan Fogelman

Oyuncular: Milo Ventimiglia, Mandy Moore, Sterling K. Brown, Chrissy Metz, Justin Hartley, Susan Kelechi Watson, Chris Sullivan, Eris Baker

İzleyicilerin kalbine dokunan duygusal bir dram dizisi olan "This Is Us", büyük bir aile hikayesi anlatıyor. Aynı gün doğan bir grup insanın mücadelelerini, ailelerini ve ilişkilerini izliyoruz.


4. Stranger Things (2016-2025) – IMDB Puanı 8.7

Yaratıcılar: Matt Duffer, Ross Duffer

Oyuncular: Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Noah Schnapp, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joey Keery, Sadie Sink, Maya Hawke

Bilim kurgu öğeleriyle desteklense de özünde tam bir fantastik korku dizisi olan "Stranger Things", 80'ler nostaljisini iliklerine kadar işliyor. "Stranger Things", Hawkins isimli küçük bir kasabada yaşanan doğaüstü ve korkunç olayları konu alıyor. 12-13 yaşlarındaki dört kişilik bir arkadaş grubundan bir çocuğun kaybolması ve aynı anda küçük gizemli bir kızın ortaya çıkmasıyla kasaba birbirine girer.


5. The Haunting of Hill House (2018) – IMDB Puanı 8.6

Yaratıcı: Mike Flanagan

Oyuncular: Michiel Huisman, Carla Gugino, Henry Thomas, Elizabeth Reaser, Oliver Jackson-Cohen, Kate Siegel, Victoria Pedretti, Lulu Wilson, Mckenna Grace, Paxton Singleton

Sonbaharı korku yapımlarıyla eşleştirenler için kolay kolay unutulabilir bir dizi olmayan "The Haunting of Hill House"u öneririz. Eski bir malikaneyi restore edip satmak üzere oraya yerleşen beş çocuklu bir ailenin başından geçen korkunç olayları, geçmiş ve günümüz arasında geçiş yaparak izliyoruz. Geçmişte aileyi çocuklar daha küçükken malikanenin içinde, günümüzde ise malikaneden sonraki yetişkinlik hayatlarında izliyoruz. Travma ve trajedilerin, insanın hayatında ne kadar yıkıcı olabileceğini korku öğeleriyle veren "The Haunting of Hill House", çekiminden kurgusuna ve oyunculuğuna muazzam bir mini dizi.


6. Only Murders in the Building (2021-) – IMDB Puanı 8.1

Yaratıcı: John Hoffman, Steve Martin

Oyuncular: Steve Martin, Martin Short, Selena Gomez, Amy Ryan, Jayne Houdyshell, Teddy Coluca, Cara Delevigne

Yer yer absürt ama çokça ilginç cinayet dizisi "Only Murders in the Building", başrollerindeki Selena Gomez, Martin Short ve Steve Martin'in mükemmel uyumuyla oldukça üst bir seviyeye çıkıyor. Gerçek suç hikayelerine hayran üç yabancının kendilerini tam da öyle bir hikayenin ortasında bulmasını anlatan "Only Murders in the Building" dizisi, sonbaharda tek başınıza keyifli bir gün geçirmek isteyenlere uygun.


7. Friends (1994-2004) – IMDB Puanı 8.9

Yaratıcı: David Crane, Marta Kauffman

Oyuncular: Jennifer Aniston, David Schwimmer, Courteney Cox, Matthew Perry, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc

Çoğu zaman tüm zamanların en iyi sitcom'larından biri olarak görülen ve oldukça da övülen Friends, arkadaşlık ve romantizm içerikli bir komedi dizisi. Bunlar da soğuk ve karanlık sonbahar günlerinde kendimizi iyi hissetmek için ihtiyacımız olan duygusal destekler. 10 sezon boyunca bağ kurduğunuz, adeta ailenizin ve arkadaş çevrenizin birer üyesi haline gelen bu karakterleri izlerken kafanızın dağılmaması mümkün değil.


8. Big Little Lies (2017-2019) – IMDB Puanı 8.5

Yaratıcı: David E. Kelley

Oyuncular: Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley, Alexander Skarsgard, Adam Scott, Zoe Kravitz, Laura Dern

Başlangıçta tek sezonluk bir mini dizi olarak planlanan ancak yoğun talep üzerine ikinci sezonu da çekilen ve neyse ki yüksek beklentiyi karşılamayı başaran "Big Little Lies" dizisi, toplam 14 bölümlük iki sezonu ile hızlıca izleyip bitirebileceğiniz kadar kısa ve akıcı. Dizinin hikayesi, polis karakolunda bir cinayetin tanıklarının anlattıkları üzerinden ilerliyor. Dışarıdan mükemmel hayatlara sahipmiş gibi görünen küçük kasabadaki bir grup annenin, yaşanan cinayet ile aslında o kadar da kusursuz hayatlara sahip olmadığı ortaya çıkıyor. "Big Little Lies", Agatha Christie romanlarındaki veya Sherlock Holmes hikayelerindeki klasikleşmiş "Bu şüphelilerden hangisi suçlu ve cinayeti nasıl işledi?" konseptini alıp, buna ilginç bir modern doku kazandırıyor.


9. October Road (2007-2008) – IMDB Puanı 7.4

Yaratıcılar: Josh Appelbaum, Andre Nemec, Scott Rosenberg

Oyuncular: Bryan Greenberg, Laura Prepon, Warren Christie

Komedi, dram ve romantik türlerindeki "October Road" dizisinde çok satan yazar Nick Garrett, memleketi Knights Ridge, Mass'e geri dönerek yazar tıkanıklığını aşmayı ummaktadır. Ancak oraya vardığında, romanında, hakkında olumsuz şeyler yazdığı insanlarla nihayet yüzleşmesi gerektiğini fark eder.


10. Friday Night Lights (2006-2011) – IMDB Puanı 8.7

Yaratıcı: Peter Berg

Oyuncular: Kyle Chandler, Connie Britton, Zach Gilford, Aimee Teegarden, Brad Leland, Taylor Kitsch, Jesse Plemons, Derek Phillips, Blue Deckert, Minka Kelly, Adrianne Palicki, Michael B. Jordan

Emmy Ödüllü "Friday Night Lights" dizisi, spor temalı bir sonbahar gençlik dizisi. Dram konusunda da hiçbir eksiği yok. "Friday Night Lights" dizisi, Dillon Panthers isimli lise futbol takımı ve baş antrenörü Eric Taylor'ın hayatlarını takip eden sürükleyici bir yapım.


11. Dawson's Creek (1998-2003) – IMDB Puanı 6.8

Yaratıcı: Kevin Williamson

Oyuncular: James Van Der Beek, Katie Holmes, Michelle Williams, Joshua Jackson, Mary Beth Peil, Kerr Smith

Romantik dram ağırlıklı gençlik dizisi "Dawson's Creek"te, en iyi iki çocukluk arkadaşı olan Dawson ve Joey, ergenlik döneminin farklı aşamalarını birlikte geçirirler. Ancak arkadaşlıkları, daha sonra her ikisinin de farklı kişilerle ilişkiye başlamasıyla sınanır.


12. Twin Peaks (1990-1991, 2017) – IMDB Puanı 8.8

Yaratıcı: David Lynch, Mark Frost

Oyuncular: Kyle MacLachlan, Michael Ontkean, Madchen Amick, Dana Ashbrook, Richard Beymer, Lara Flynn Boyle, Sherilyn Fenn, Peggy Lipton

"Twin Peaks", kış mevsiminde geçmesine rağmen, dizinin sonbahar estetiği insanı içine çekiyor. David Lynch ve Mark Frost'un yaratıcılığını üstlendiği "Twin Peaks", 1990 yılında yayınlanmasının ardından 1991 yılında ekranlara veda etti. Aradan geçen yıllara rağmen 2017'de üçüncü sezonuyla geri dönen dizi, televizyon tarihinin en başarılı yapımlarından biri kabul ediliyor. Bir FBI ajanı, küçük bir kasabadaki mezuniyet kraliçesi Laura Palmer'ın gizemli cinayetini araştırmak için Twin Peaks'e gelir. Ancak Laura'nın cinayeti bu karanlık topluluğun sırlarını ortaya çıkaracaktır. Dizinin doğaüstü korku, melodram ve absürt karışımı dengesi ve tabii ki korumayı başardığı gizemli atmosferi, popülerliğinin ve başarısının en temel taşlarından. Diziyi severseniz, "Twin Peaks" evreninde geçen ve yine David Lynch yaratıcılığındaki "Twin Peaks: Fire Walk with Me" (1992) ve "The Twin Peaks: The Missing Pieces" (2014) yapımlarına da göz atabilirsiniz.


13. American Horror Story (2011-) – IMDB Puanı 8.0

Yaratıcı: Brad Falchuk, Ryan Murphy

Oyuncular: Evan Peters, Sarah Paulson, Lady Gaga, Kathy Bates, Angela Bassett, Emma Roberts

Brad Falchuk ve Ryan Murphy imzalı antoloji korku dizisi "American Horror Story"nin her sezonu, ayrı bir ürkütücü gizemi konu alıyor. Hikaye ve karakterler, her sezon değişse de Evan Peters ve Sarah Paulson gibi oyuncular, farklı bir karakteri canlandırarak tüm sezonlarda yer almaya devam ediyor. Tabii Lady Gaga, Kathy Bates, Angela Bassett, Emma Roberts gibi bir veya birkaç sezon için diziye dahil olan oyuncular da var. Bol ödüllü "American Horror Story"; lanetli ev, akıl hastanesi, cadılık, ucube gösterili bir sirk, perili otel ve çok daha fazlası ile klasikleşmiş korku hikayelerini yeniden ele alıyor.


14. Sex Education (2019-2023) – IMDB Puanı 8.3

Yaratıcı: Laurie Nunn

Oyuncular: Asa Butterfield, Gillian Anderson, Ncuti Gatwa, Emma Mackey, Connor Swindells, Kedar Williams-Stirling, Aimee Lou Wood, Alistair Petrie, Tanya Reynolds, Patricia Allison, Mikael Persbrandt

Seks terapisti olan annesi Jean ile birlikte yaşayan ve sosyal ilişkilerde beceriksiz bir liseli olan Otis Milburn'ü ve okuldaki arkadaşlarına cinsel eğitim tavsiyeleri vermesine uzanan gizli kliniği konu alan "Sex Education", gençlik dönemine komik ve eğlenceli olduğu kadar gerçekçi bir yerden bakıyor. "Sex Education", gençlerin olduğu kadar onların ebeveynlerinin hayatlarına da kapı aralayan komik, duygusal ve romantik bir dizi.


15. Gossip Girl (2007-2012) – IMDB Puanı 7.5

Yaratıcılar: Stephanie Savage, Josh Schwartz

Oyuncular: Blake Lively, Leighton Meester, Penn Badgley, Ed Westwick, Chace Crawford, Kelly Rutherford, Matthew Settle, Taylor Momsen

Bir dönem televizyonların en çok izlenen gençlik draması olan "Gossip Girl", yayınlandığı yılların trendlerini belirlemekle kalmadı, oyuncu kadrosunu da büyük üne kavuşturdu. New York'un Yukarı Doğu Yakası'nda yaşayan ayrıcalıklı gençler, her zaman onları izleyen acımasız blog yazarından hiçbir sır saklayamazlar. "Gossip Girl"; aşk, yer yer gerilim, bolca dedikodu ve dram dolu bir yapım.


16. Buffy the Vampire Slayer (1997-2003) – IMDB Puanı 8.3

Yönetmen: Joss Whedon

Oyuncular: Sarah Michelle Gellar, Alyson Hannigan, Nicholas Brendon, Anthony Head, James Marsters, Emma Caulfield Ford, Michelle Trachtenberg

Sıradan bir liseli genç olduğunu sansa da kaderinde bir avcı olmak olan Buffy Summers, ölümlü dünyayı kurtarmak için başta vampirler olmak üzere iblisler ve diğer şeytani yaratıkları öldürmek zorundadır. Yedi sezon boyunca Buffy ve arkadaşlarının, çeşitli maceralar yaşayarak kötülükleri yenmeye çalışmasını izliyoruz. "Buffy the Vampire Slayer", dışarıdan bakıldığında liseli bir kızın vampir avcılığına geçişi gibi görünen bir dizi de olsa, Joss Wheedon'ın yaratımıyla çok daha olgun bir yapım izliyoruz. Bir yandan eğlenceli bir gençlik dizisiyken, zaman zaman da oldukça psikolojik veya karanlık yönlere gitmekten çekinmiyor. Karakterlerin değişimi ve dönüşümleri ne kadar etkileyici de olsa, çekimler de bir o kadar başarılı. Film dilini oldukça güçlü bir şekilde kullanan "Buffy the Vampire Slayer" dizisi, sinema tarihine yeni çekim açıları ve anlatımlar bile kazandırdı.


17. Sex and the City (1998-2004) – IMDB Puanı 7.3

Yaratıcı: Darren Star

Oyuncular: Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Kristin Davis, Cynthia Nixon

Emmy Ödülleri'nde 2001 yılında En İyi Komedi Dizisi seçilen "Sex and the City", New York'ta yaşayan dört kadını, onların günlük, romantik ve mesleki hayatlarını takip ediyor. Üst sınıf bir hayatla New York'un en canlı ve şaşalı manzaralarını bize sunan dizi, hem tek başınıza hem de arkadaşlarınızla keyifli vakit geçirmek için izleyebileceğiniz bir komedi dizisi. 2008 yılında "Sex and the City", 2010 yılında ise "Sex and the City 2" isimli iki filmle hikayesi devam eden "Sex and the City"nin 2021 yılında başlayan "And Just Like That..." isimli bir devam dizisi de bulunuyor.


18. Chilling Adventures of Sabrina (2018-2020) – IMDB Puanı 7.4

Yaratıcı: Roberto Aguirre-Sacasa

Oyuncular: Kiernan Shipka, Ross Lynch, Lucy Davis, Chance Perdomo, Michelle Gomez, Jaz Sinclair, Tati Gabrielle, Adeline Rudolph, Richard Coyle, Miranda Otto

90'ların sonu ve 2000'lere damga vurmuş kült "Sabrina, Teenage Witch" (1996-2003) dizisinin günümüz uyarlaması olan "Chilling Adventures of Sabrina"da sevdiğimiz karakterleri farklı bir bakış açısıyla izliyoruz. 16. doğum günü yaklaşırken Sabrina, ailesinin cadı dünyası ile arkadaşlarının insan dünyası arasında bir seçim yapmak zorundadır. Sempatik karakteri ve renkli dünyasıyla tanıdığımız Sabrina'nın biraz daha karanlık bir şekilde ele alındığı bir yapımı izlemek isterseniz, bu yapımı öneririz.


19. Bates Motel (2013-2017) – IMDB Puanı 8.1

Yaratıcılar: Anthony Cipriano, Carlton Cuse, Kerry Ehrin

Oyuncular: Vera Farmiga, Freddie Highmore, Max Thieriot

Dram, korku ve gizem türlerindeki "Bates Motel" dizisinde, "Psycho" (1960) filminin çağdaş bir önceki hikayesini izliyoruz. Dizi, Norman Bates'in gençlik yıllarında ruhunun nasıl çözüldüğünü ve annesi Norma ile ilişkisinin ne kadar karmaşık olduğunu gözler önüne seriyor.


20. The Morning Show (2019-) – IMDB Puanı 8.2

Yaratıcılar: Jay Carson, Kerry Ehrin

Oyuncular: Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Billy Crudup, Mark Duplass, Karen Pittman, Nestor Carbonell

Dram türündeki "The Morning Show" dizisi, ünlü bir sabah programına içeriden bir bakış sunarak, ekibin karşılaştığı benzersiz zorlukları keşfediyor.


Tüm Zamanların En İyi Korku Dizileri

Gençler ve Genç Hissedenler İçin Dizi Önerileri

Modunuzu Yükseltecek 18 Dizi Önerisi

EN ÇOK OKUNANLAR

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey
“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları
43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

Nisan Ayı Dizi Önerileri
Nisan Ayı Dizi Önerileri

Nisan Ayı Dizi Önerileri

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler
“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları
74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler
En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Challengers” Filmi İncelemesi
“Challengers” Filmi İncelemesi

“Challengers” Filmi İncelemesi

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey