Roma'da Geçen En İyi 15 Film

İtalya'nın tarihini, mimarisini, kültürünü ve mutfağını en göz alıcı şekilde beyaz perdeye taşıyan, Roma'da geçen en iyi filmler.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
20 Şubat 2023 Pazartesi 18:04 | Son Güncellenme:
16 dakika okunma süresi
Roma'da Geçen En İyi Filmler

Tarihin en önemli medeniyetlerinden bazılarına ev sahipliği yapmış olan Roma şehri, geçmişten günümüze sinema dünyasının da ilgi odağında. Film yapımcıları, bu büyüleyici şehrin kendine özgü mimarisi, tarihi mekanları ve sokaklarını, sahnelerin arka planına taşımayı seviyor. Roma'da geçen filmler, izleyicilere hem tarihi hem de turistik bir deneyim sunuyor. İtalya'nın kendine has yaşam tarzı, Roma'nın nefis tarihi, mimarisi, kültürü ve leziz İtalyan mutfağı ile dolu, Roma'da geçen en iyi filmleri izlerken film karakterleri ile birlikte şehrin göz alıcı sokaklarında yolculuğa çıkabilirsiniz.

Roma'da Geçen En İyi Filmler

1. La Dolce Vita (1960) – IMDb Puanı 8.0

Yönetmen: Federic Fellini

Oyuncular: Marcello Mastroianni, Anita Ekberg, Anouk Aimée, Yvonne Furneaux, Magali Noel, Alain Cuny

İsmi ile bir hayat tarzının mottosu haline gelen "La Dolce Vita", 'Roma'da Geçen En İyi Filmler' dendiğinde akla gelebilecek en ünlü örneklerden. İlginç bir şekilde "La Dolce Vita"daki bir gazeteci karakter olan Paparazzo'nun ismi, ünlülerin en savunmasız anlarında onları çeken fotoğrafçılara takılan "paparazi" kelimesinin de kaynağı oldu. Film, Roma'ya olduğu kadar şehrin en ünlü caddelerinden biri olan Via Veneto'ya da ün getirdi. "La Dolce Vita" filminde Roma'da yaşayan birkaç kişinin hayatını konu alan bir dizi hikayeyi izliyoruz.


2. Roman Holiday (1953) – IMDb Puanı 8.0

Yönetmen: William Wyler

Oyuncular: Audrey Hepburn, Gregory Peck, Eddie Albert, Hartley Power, Margaret Rawlings

Canı sıkılmış bir prenses, korumalarından kaçar ve Roma sokaklarında dolaşırken tanıştığı Amerikalı bir gazeteciye aşık olur. "Roman Holiday" bize yaz, Roma ve aşkın mükemmel uyumunu izletiyor. Audrey Hepburn'ün En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar aldığı "Roman Holiday", En İyi Senaryo ve En İyi Kostüm Tasarımı dallarında da ödüllü.


3. The Talented Mr. Ripley (1999) – IMDb Puanı 7.4

Yönetmen: Anthony Minghella

Oyuncular: Matt Damon, Gwyneth Paltrow, Jude Law, Cate Blanchett, Philip Seymour Hoffman, Jack Davenport, James Rebhorn

İtalya'da yaz manzaralarını sevenler için listemize "The Talented Mr. Ripley" ile devam ediyoruz. 1950'lerin sonlarında New York'ta yaşayan çıkarcı ve genç Tom Ripley, zengin bir adam tarafından zengin ve şımarık bir 'playboy' olan Dickie Greenleaf'i New York'a getirmek için İtalya'ya gönderilir. Ancak iş başarısızlığa doğru yaklaştıkça Ripley, aşırı önlemler almaya başlar.


4. Ladri di Biciclette (The Bicycle Thieves) (1948) – IMDb Puanı 8.3

Yönetmen: Vittori De Sica

Oyuncular: Lamberto Maggiorani, Enzo Stailola, Lianella Carell, Elena Altieri, Gino Saltamerenda

Savaş sonrası İtalya'da işçi sınıfından bir adamın bisikleti çalınır ve iş bulma çabaları tehlikeye girer. O ve oğlu, bisikleti bulmak için yola çıktı. "Ladri di Biciclette (The Bicycle Thieves)", Roma'yı biraz daha buruk ama bir o kadar da etkileyici manzaralarla beyaz perdeye taşıyor.


5. Gladiator (2000) – IMDb Puanı 8.5

Yönetmen: Ridley Scott

Oyuncular: Russell Crowe, Joaquin Phoenix, Connie Nielsen, Olier Reed, Richard Harris, Derek Jacobi, Djimon Hounsou, David Schofield

Eski bir Romalı general, ailesini öldüren ve onu köleliğe zorlayan yozlaşmış imparatordan intikam almak için yola koyulur. Russell Crowe'un En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ını kazandığı, Ridley Scott'ın yönettiği "Gladiator"; En İyi Film, En İyi Kostüm Tasarımı, En İyi Ses ve En İyi Görsel Efekt de olmak üzere beş dalda Oscar aldı.


6. Three Coins in the Fountain (1954) – IMDb Puanı 6.2

Yönetmen: Jean Negulesco

Oyuncular: Clifton Webb, Dorothy McGuire, Jean Peters, Louis Joourdan, Maggie McNamara, Rossano Brazzi

İtalya, Roma'da çalışan üç Amerikalı kadın, geniş bir daire ile birlikte aşkı ve evliliği bulma arzusunu da paylaşır. Ancak her biri, romantizm yolculuklarında birkaç darbe alır. "Three Coins in the Fountain", John H. Secondari'nin romanından John Patrick tarafından senaryoya uyarlandı.


7. L'Eclisse (The Eclipse) (1962) – IMDb Puanı 7.7

Yönetmen: Michelangelo Antonioni

Oyuncular: Monica Vitti, Alain Delon, Francisco Rabal

Genç bir kadın, hayati önem taşıyan genç bir adamla tanışır, ancak adamın materyalist doğası nedeniyle aşkları sona erer. Michelangelo Antonioni'nin üçlemesinin son filmi olan "L'Eclisse", Roma'da geçerken; "L'Avventura" (1960), Sicilya'da ve "La Notte" (1961) ise Milano'da geçiyor. Üç filmi arka arkaya izleyerek kurgusal bir İtalya turu yapabilirsiniz.


8. The Belly of an Architect (1987) – IMDb Puanı 6.9

Yönetmen: Peter Greenaway

Oyuncular: Brian Dennehy, Chloe Webb, Lambert Wilson, Sergio Fantoni, Stefania Casini, Vanni Corbellini

Roma'da gerçekleşen bir sergiye katılan bir mimar, gizemli mide ağrıları çekmeye başlarken hayatı yavaş yavaş alt üst olur. "The Belly of an Architect", hem sanat hem tarih hem de Roma'yı bir arada beyaz perdeye taşıyor.


9. When in Rome (2002) – IMDb Puanı 5.5

Yönetmen: Mark Steven Johnson

Oyuncular: Kirsten Bell, Josh Duhammel, Anjelica Huston, Danny DeVito, Will Arnett, Jon Heder, Dax Shepard, Alexis Dziena, Peggy Lipton

Aşktan yana yüzü gülmeyen bir New York'lu olan Beth, Roma'ya yaptığı seyahatte inanmasa da bir dilek çeşmesine para atarak aşkı bulmayı diler. Beth'in hayali pek de istemediği bir şekilde gerçek olur. Romantik komedi türündeki "When in Rome", Roma ve aşkı tek filmde sunuyor.


10. To Rome with Love (2012) – IMDb Puanı 6.3

Yönetmen: Woody Allen

Oyuncular: Woody Allen, Penélope Cruz, Jesse Eisenberg, Elliot Oage, Alison Pill, Alessandro Tiberi, Alec Baldwin, Roberto Benigni

Romantik komedi türündeki "To Rome with Love" filminde, Roma'nın bazı ziyaretçilerinin ve sakinlerinin yaşamlarını ve içine düştükleri aşkları, maceraları ve çıkmazları izliyoruz.


11. Eat Pray Love (2010) – IMDb Puanı 5.8

Yönetmen: Ryan Murphy

Oyuncular: Julia Roberts, Javier Bardem, Richard Jenkins, Viola Davis, James Franco

Elizabeth Gilbert'ın aynı adlı romanından uyarlanan "Eat, Pray, Love", hem gezmeyi hem yemeği hem de Julia Roberts ve Javier Bardem ikilisini sevenlerin mutlaka izlemesi gereken bir film. Evliliğinde mutlu olmayan Liz, hayatının ve kendisinin farklı bir yöne gitmesi gerektiğini fark eder. Eşinden boşanıp, kendini bulmak için dünyayı gezmeye başlar. Başta Roma olmak üzere İtalya'nın büyüleyici manzaraları ve leziz yemeklerinden Hindistan'da huzuru bulmaya ve Bali'de aşık olmaya kadar "Eat Pray Love", klasik bir Julia Roberts filmindeki tüm eğlence, renk ve romantizme sahip.


12. Spectre (2015) – IMDb Puanı 6.8

Yönetmen: Sam Mendes

Oyuncular: Daniel Craig, Christoph Waltz, Léa Seydoux, Ralph Fiennes, Monica Bellucci, Ben Whishaw, Naomie Harris, Dave Bautista, Andrew Scott, Rory Kinnear

James Bond'un geçmişinden gelen şifreli bir mesaj, onu SPECTRE adlı örgütün varlığını ortaya çıkarmak için bir yola yöneltir. Yeni bir tehdidin ortaya çıkmasıyla Bond, en son görevlerinde yaşadığı tüm acının yaratıcısı hakkındaki korkunç gerçeği öğrenir. Ne yazık ki "Spectre" filminde James Bond, Roma'da çok fazla zaman geçirmiyor. Ancak yine Kolezyum, Villa di Fiorano, Garibaldi Müzesi, Roma Forumu, Aziz Petrus Bazilikası, Domitian Stadyumu ve Travestevere sokakları gibi birkaç simge yapıyı görmemize yetecek kadar şehirde macera yaşıyor.


13. Angels & Demons (2009) – IMDb Puanı 6.7

Yönetmen: Ron Howard

Oyuncular: Tom Hanks, Ewan McGregor, Ayelet Zurer, Stellan Skarsgard, Pierfrancesco Favino

Dan Brown'un roman serisinden uyarlanan ikinci film olan "Angels & Demons", "Da Vinci Code" ile tanıştığımız Robert Langdon karakterine odaklanıyor. Harvard'lı sembol bilimcisi Robert Langdon, kilise içindeki önemli olaylardan biri sırasında bir cinayeti çözmek ve Vatikan'a karşı bir terör eylemini önlemek için bir nükleer fizikçiyle birlikte çalışır. Bu sefer Roma ve Vatikan'ı gizemli bir macera örgüsü içinde bir arada izliyoruz.


14. The Lizzie McGuire Movie (2003) – IMDb Puanı 5.5

Yönetmen: Jim Fall

Oyuncular: Hilary Duff, Adam Lamberg, Clayton Snyder, Hallie Todd, Robert Carradine, Jake Thomas, Ashlie Brillault, Alex Borstein, Yani Gellman

Biraz da gençlik yıllarımıza dönelim ve Lizzie'nin Roma'daki maceralarını takip edelim. Lizzie McGuire ortaokuldan mezun olmuştur ve liseye geçmeden önceki yaz, dönem arkadaşlarıyla birlikte Roma, İtalya'ya bir gezi yapar. Ve sadece normal bir yolculuk olması gereken şey, bir gencin rüyasının gerçekleşmesine neden olur.


15. Mission: Impossible III (2006) – IMDb Puanı 6.9

Yönetmen: J.J. Abrams

Oyuncular: Tom Cruise, Michelle Monaghan, Ving Rhames, Philip Seymour Hoffman, Billy Crudup, Jonathan Rhys Meyers, Keri Russell, Maggie Q, Simon Pegg, Eddie Marsan, Laurence Fishburne

Bir süredir emeklilik hayatı yaşayan IMF ajanı Ethan Hunt, hayatını ve nişanlısını tehdit eden tehlikeli ve sadist bir silah tüccarıyla anlaşmazlığa düşünce, tehlikeli kariyerine dönmek zorunda kalır. Ethan Hunt ve ekip, kötü adamın gizemli bir nesneyi almak için Vatikan'da olacağını keşfeder ve Ethan, onu bulmak için Roma'ya gider. "Mission: Impossible III" filminin Roma sahnelerinin çoğu Vatikan'da geçse de çekimlerin büyük bir kısmı Napoli yakınlarında gerçekleşti.


Tüm Zamanların En İyi Yaz Filmleri

Oscar Ödüllü Romantik Filmler

En İyi Film Oscar'ını Kazanmış Yapımlar

EN ÇOK OKUNANLAR

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

1 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey
“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler
Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler
“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları
74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler
En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

Nisan Ayı Dizi Önerileri
Nisan Ayı Dizi Önerileri

Nisan Ayı Dizi Önerileri

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler
“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları
43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları