Los Angeles'ta Geçen En İyi 25 Film

Aksiyondan bilim kurguya, dramdan komediye, romantikten müzikallere dek Los Angeles'ta geçen en iyi filmler.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
28 Ağustos 2023 Pazartesi 17:28 | Son Güncellenme:
21 dakika okunma süresi
Los Angeles'ta Geçen En İyi Filmler

Los Angeles'ta Geçen Filmler:

Hollywood'un merkezi olarak sinema dünyasının kalbinde yer alan Los Angeles, pek çok önemli filmin atmosferini de belirleyen bir şehir. Sinema dünyasının hem büyülü hem de kaotik ortamını konu alan filmlerden büyük şehrin gösterişli ve aksiyonlu yönlerini vurgulayan yapımlara dek Los Angeles'ta geçen en iyi filmleri bir araya getirdik.


1. La La Land (2016) – IMDB Puanı 8.0

Yönetmen: Damian Chazelle

Oyuncular: Ryan Gosling, Emma Stone, Rosemarie DeWitt, J.K. Simmons

"La La Land" filminde, Los Angeles'ta kariyerlerinin başındaki bir piyanist ve bir aktris, gelecekle ilgili hayallerine ulaşmaya çalışırken birbirlerine aşık olurlar. Komedi ve dram türlerindeki müzikal film "La La Land", Emma Stone ile Ryan Gosling'in kimyası ve Damien Chazelle'in senaryosuyla üst seviyeye çıkıyor.


2. Once Upon a Time...in Hollywood (2019) – IMDB Puanı 7.6

Yönetmen: Quentin Tarantino

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Emile Hirsch, Margaret Qualley, Timothy Olyphant, Autin Butler, Dakota Fanning, Damian Lewis, Al Pacino, Maya Hawke, Victoria Pedretti, Sydney Sweeney

Quentin Tarantino'nun yazıp yönettiği "Once Upon a Time...in Hollywood" filminde, sinemanın üç karizmatik ismi Leonardo DiCaprio, Brad Pitt ve Margot Robbie bir araya geliyor. 1969 Los Angeles'ta Hollywood'un Altın Çağı'nın son yıllarında işlenen korkunç cinayetin sinema ve hatta ABD tarihini değiştirmesinin hikayesi, Tarantino'nun gözünden, alternatif bir şekilde anlatılıyor. Margot Robbie'nin Sharon Tate'i canlandırdığı filmde Leonardo DiCaprio solmakta olan bir Hollywood yıldızı olan Rick Dalton'ı ve Brad Pitt de onun sadık yoldaşı ve dublörü Cliff Booth'u canlandırıyor.


3. Singin' in the Rain (1952) – IMDB Puanı 8.3

Yönetmen: Stanley Donen, Gene Kelly

Oyuncular: Gene Kelly, Donald O'Connor, Debbie Reynolds

Gerek komedisi gerekse de şarkılarıyla asla eskimeyen filmlerden biri olan "Singin' In The Rain", 1920'ler Hollywood'unda ilk sesli filmlere geçiş dönemini anlatıyor. Kathy, ünlü bir film yıldızı olup sesi çok kötü olan Lina'nın dublörlüğünü yapmaya başlar. Lina, başta bu durumdan memnunken bir süre sonra, çoğu filmdeki partneri Don ile Kathy arasındaki yakınlaşmadan rahatsız olmaya başlar.


4. Mulholland Drive (2001) – IMDB Puanı 7.9

Yönetmen: David Lynch

Oyuncular: Naomi Watts, Laura Harring, Justin Theroux

David Lynch'in yazıp yönettiği "Mulholland Drive" ile güvenilmez anlatıcımız nedeniyle oldukça komplike bir film izliyoruz. Ünlü Mulholland Yolu'nda kaza geçirerek hafızasını kaybeden bir kadın ve bir oyuncu, gerçeklikle hayal arasında gelgitler yaşayan bir ipucu yolculuğuna çıkar.


5. L.A. Story (1991) – IMDB Puanı 6.7

Yönetmen: Mick Jackson

Oyuncular: Steve Martin, Victoria Tennant, Richard E. Grant, Sarah Jessica Parker

Komedi, dram ve fantastik türlerdeki "L.A. Story" filminde, tuhaf bir hava durumu sunucusu, konuşan bir otoyol reklam panosunun yardımıyla, 1990'ların başındaki Los Angeles'ın tuhaf dünyasını anlamlandırmaya çalışan İngiliz bir gazete muhabirinin kalbini kazanmaya çalışır.


6. Clueless (1995) – IMDB Puanı 6.9

Yönetmen: Amy Heckerling

Oyuncular: Alicia Silverstone, Stacey Dash, Brittany Murphy, Paul Rudd, Dan Hedaya, Donald Faison, Breckin Meyer, Elisa Donovan, Jeremy Sisto

"Clueless", hep güneşli Beverly Hills'te geçmesi nedeniyle mi, yoksa başarılı kostüm tasarımındaki canlı renklerle mi bilinmez, sadece yaz mevsiminde geçmese de tam bir yaz hissi veren filmlerden. Ve belki de Los Angeles'ta geçen en renkli yapımlardan. Jane Austen'in "Emma" romanının göz alıcı bir modernizasyonu olan "Clueless", zengin, popüler ve yardımsever lise öğrencisi Cher'in, okullarına yeni gelen ve yardımına ihtiyaç duyduğunu düşündüğü Tai'yi baştan yaratıp, ona birini ayarlamaya çalışmasını ve hiçbir şeyin planladığı gibi gitmemesini anlatıyor.


7. The Artist (2011) – IMDB Puanı 7.9

Yönetmen: Michel Hazanavicius

Oyuncular: Jean Dujardin, Berenice Bejo, John Goodman

Komedi, dram ve romantik türlerdeki "The Artist" filminde egomanyak bir film yıldızı, Hollywood'un sessiz döneminin atmosferinde genç bir dansçıyla ilişki kurmaya başlar. Oscar ödüllü "The Artist"i izlerken yer yer "Singin' in The Rain" ile benzer hisler yaşayabilirsiniz.


8. L.A. Confidential (1997) – IMDB Puanı 8.2

Yönetmen: Curtis Hanson

Oyuncular: Kevin Spacey, Russell Crowe, Guy Pearce, Kim Basinger

Suç, dram ve gizem türlerindeki "L.A. Confidential" filmi, yozlaşmanın giderek arttığı 1950'lerin Los Angeles'ında geçiyor. Biri katı, biri acımasız ve biri de pespaye olan üç polis, kendi adalet anlayışlarıyla bir dizi cinayeti araştırır.


9. Sunset Boulevard (1950) – IMDB Puanı 8.4

Yönetmen: Billy Wilder

Oyuncular: William Holden, Gloria Swanson, Erich von Stroheim

Dram ve film noir türlerindeki "Sunser Boulevard" isimli yapımda bir senarist, güçlü bir dönüş yapmaya kararlı, sönmüş bir film yıldızıyla tehlikeli bir ilişki geliştirir.


10. Nightcrawler (2014) – IMDB Puanı 7.8

Yönetmen: Dan Gilroy

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Rene Russo, Bill Paxton

Dan Gilroy'un başarılı kaleminden ve yönetmenliğinden ortaya çıkan "Nightcrawler", umutsuzca iş arayan Louis Bloom'un, Los Angeles suç gazeteciliği dünyasına adım atmasını ve kendi hikayesinin yıldızı olmak için gözlemci ile katılımcı arasındaki çizgiyi bulanıklaştırmasını konu alıyor. Louis, istediği kadrajı yakalamak için hiçbir şeyden sakınmayan, etik algısı olmayan ve empati kuramadığı için karşı tarafı anlayamayan bir sosyopattır. Aşırı azimli, ürkütücü gülümsemeli bu adam, kendini başkalarının yerine koyamazken biz, senaryonun büyük başarısı ve Jake Gyllenhaal'un harika performansı sayesinde kendimizi onun yerine koyabiliyoruz.


11. Chinatown (1974) – IMDB Puanı 8.2

Yönetmen: Roman Polanski

Oyuncular: Jack Nicholson, Faye Dunaway, John Huston

Dram, gizem ve gerilim türlerindeki "Chinatown" filminde, 1930'ların Los Angeles'ında eşini aldatan birini ortaya çıkarmak için tutulan özel bir dedektif, kendini bir aldatma, yolsuzluk ve cinayet ağının içinde bulur.


12. Terminator 2: Judgment Day (1991) - IMDB Puanı 8.6

Yönetmen: James Cameron

Oyuncular: Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton, Edward Furlong

Daha önce Sarah Connor'ı öldürmek için gönderilen cyborg'u durdurmayı başarmış olan Terminatör, bu sefer Sarah'ın 10 yaşındaki oğlu John'u daha da gelişmiş ve güçlü bir cyborg'dan korumak zorunda kalır. Los Angeles Nehri'nin çimento su yolunda geçen ünlü kovalamaca sahnesiyle akıllarda iz bırakan "Terminator 2: Judgment Day"i sevenler için devam yapımlarını da öneririz.


13. The Graduate (1967) – IMDB Puanı 8.0

Yönetmen: Mike Nichols

Oyuncular: Dustin Hoffman, Anne Bancroft, Katharine Ross

"The Graduate" filminde, kafası karışık genç bir üniversite öğrencisinin, komşusu ve komşusunun kızı arasında kaldığı bir aşk üçgenini izliyoruz. Dustin Hoffman'ın başrolün oynadığı "Tha Graduate"taki ünlü Mr. Robinson karakterini ise Anne Bancroft canlandırıyor.


14. Double Indemnity (1944) – IMDB Puanı 8.3

Yönetmen: Billy Wilder

Oyuncular: Fred MacMurray, Barbara Stanwyck, Edward G. Robinson

Suç, dram ve film noir türlerindeki "Double Indemnity" filminde, Los Angeleslı bir sigorta temsilcisi, çekici bir ev kadınının, kendisini sigorta dolandırıcılığı ve cinayet planına dahil etmesine izin verir ve bu durum bir sigorta müfettişi olan meslektaşının şüphesini çeker.


15. The Nice Guys (2016) – IMDB Puanı 7.3

Yönetmen: Shane Black

Oyuncular: Ryan Gosling, Russell Crowe, Angourie Rice, Matt Bomer, Margaret Qualley, Yaya DaCosta, Keith David

1970'lerin Los Angeles'ında, uyumsuz bir çift özel dedektif, kayıp bir kızı ve bir porno yıldızının gizemli ölümünü araştırır. Komedi, suç ve aksiyon türlerindeki "The Nice Guys" filminde Ryan Gosling ile Russell Crowe, eğlenceli bir ikili olmuş gibi görünüyorlar.


16. The Long Goodbye (1973) – IMDB Puanı 7.5

Yönetmen: Robert Altman

Oyuncular: Elliott Gould, Nina van Pallandt, Sterling Hayden

Komedi, suç ve dram türlerindeki "The Long Goodbye" filminde, Özel Dedektif Philip Marlowe, bir arkadaşının başının beladan kurtulmasına yardım eder, ancak bunu yaparken karısının cinayetine karışır.


17. Ed Wood (1994) – IMDB Puanı 7.8

Yönetmen: Tim Burton

Oyuncular: Johnny Depp, Martin Landau, Sarah Jessica Parker, Patricia Arquette

Rudolph Grey'in "Nightmare of Ecstasy" romanından uyarlanan "Ed Wood" filmi, hırslı ama problemli bir yönetmen olan Edward D. Wood Jr.'ın, yeteneksizliğine rağmen hayallerini gerçekleştirmek için gösterdiği muazzam çabayı anlatıyor.


18. The Big Lebowski (1998) – IMDB Puanı 8.1

Yönetmen: Joel Coen, Ethan Coen

Oyuncular: Jeff Bridges, John Goodman, Julianne Moore, Steve Buscemi, David Huddleston, Philip Seymour Hoffman, Tara Reif, Mark Pellegrino

Joel ve Ethan Coen kardeşlerin ünlenmesini sağlayan "The Big Lebowski" filmi, suç ve komedi türlerini sevenlerin kesinlikle şans vermesi gereken bir yapım. Aynı adı taşıyan bir milyonerle karıştırılan Jeff "The Dude" Lebowski, borç tahsildarları tarafından harap edilen bir halı için tazminat peşine düşer ve milyonerin kayıp karısını bulmaya çalışırken bowling arkadaşlarından yardım ister.


19. Point Blank (1967) – IMDB Puanı 7.3

Yönetmen: John Boorman

Oyuncular: Lee Marvin, Angie Dickinson, Keenan Wynn

Suç, dram ve gerilim türlerindeki "Point Blank" filminde, ihanete uğrayıp ölüme terk edilen Walker adında gizemli bir adamın, artık tek düşüncesi kendisinden çalınan parayı geri almaktır.


20. Die Hard (1988) – IMDB Puanı 8.2

Yönetmen: John McTiernan

Oyuncular: Bruce Willis, Alan Rickman, Bonnie Bedelia

Aksiyon ve gerilim türlerindeki "Die Hard" filminde, New York'ta görevli bir polis memuru, Los Angeles'taki Nakatomi Plaza'da düzenlenen bir Noel partisi sırasında teröristler tarafından rehin alınan eşini ve birkaç kişiyi kurtarmaya çalışır.


21. The Player (1992) – IMDB Puanı 7.5

Yönetmen: Robert Altman

Oyuncular: Tim Robbins, Greta Scacchi, Fred Ward

Komedi, suç ve dram türlerindeki "The Player" filminde, bir Hollywood stüdyo yöneticisi, senaryosunu reddettiği bir yazar tarafından ölüm tehditleri almaya başlar. Ancak o kadar çok kişiyi reddetmiş ve Hollywood'un acımasız dünyasında o kadar çok kişiyle ters düşmüştür ki tehditlerin kimden geldiğini bulmak hiç de kolay değildir.


22. Speed (1994) – IMDB Puanı 7.3

Yönetmen: Jan de Bont

Oyuncular: Keanu Reeves, Dennis Hopper, Sandra Bullock

Aksiyon, macera ve gerilim türlerindeki "Speed" filminde, genç bir polis memuru, Los Angeles'ın bol trafikli yollarında hızını saatte 50 milin üzerinde tutmak zorunda kalan bir belediye otobüsünde bomba patlamasını önlemeye çalışır.


23. In a Lonely Place (1950) – IMDB Puanı 7.9

Yönetmen: Nicholas Ray

Oyuncular: Humphrey Bogart, Gloaria Grahame, Frank Lovejoy

Dram, film noir ve gizem türlerindeki "In a Lonely Place" filminde, şiddet eğilimli bir senarist, sevimli komşusu onu temize çıkarana kadar cinayet zanlısı gibi görünür. Ancak kısa süre sonra kadın da adamdan şüphelenmeye başlar.


24. Drive (2011) – IMDB Puanı 7.8

Yönetmen: Nicolas Winding Refn

Oyuncular: Ryan Gosling, Carey Mulligan, Bryan Cranston, Albert Brooks, Oscar Isaac, Christina Hendricks

Aksiyon ve gerilim türlerindeki "Drive" filminde, gizemli bir Hollywood aksiyon filmi dublörünün, komşusunun kocasının bir rehin dükkanını soymasına yardım etmek için kaçış şoförü olarak çalışınca, başı gangsterlerle derde girer.


25. The Bling Ring (2013) – IMDB Puanı 5.6

Yönetmen: Sofia Coppola

Oyuncular: Katie Chang, Israel Broussard, Emma Watson, Claire Julien, Taissa Farmiga, Georgia Rock, Leslie Mann, Carlos Miranda

Gerçek olaylardan esinlenen "The Bling Ring" filminde, bir grup şöhret takıntılı genç, Hollywood ünlülerinin ve zenginlerinin evlerini soymak amacıyla, bir yandan oldukça profesyonel bir yandan da oldukça amatör bir ağ kurar.


New York'ta Geçen İz Bırakan Filmler

Paris'te Geçen En Etkileyici Filmler

Roma'da Geçen En İyi Filmler

EN ÇOK OKUNANLAR

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

1 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Mart Ayı Film Önerileri
Mart Ayı Film Önerileri

Mart Ayı Film Önerileri

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler
Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey
“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

Mart Ayı Dizi Önerileri
Mart Ayı Dizi Önerileri

Mart Ayı Dizi Önerileri

Nisan Ayı Dizi Önerileri
Nisan Ayı Dizi Önerileri

Nisan Ayı Dizi Önerileri

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları
43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler
“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

Nisan Ayı Film Önerileri
Nisan Ayı Film Önerileri

Nisan Ayı Film Önerileri