New York'ta Geçen En Popüler Filmler

Sinema tarihinin en ikonik şehirlerinden biri olan New York'ta geçen en popüler filmler.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
28 Şubat 2023 Salı 19:05 | Son Güncellenme:
46 dakika okunma süresi
New York'ta Geçen İz Bırakan Filmler

Sinema tarihinde birçok film, New York şehrinin sembolik mekanlarını, sokaklarını ve kültürünü kendisine atmosfer olarak seçiyor. New York'ta geçen filmler, şehrin canlılığını ve enerjisini, kültürel zenginliğini ve tarihi dokusunu izleyiciye göz kamaştırıcı bir şekilde yansıtıyor. Drama, romantik komedi, gerilim, aksiyon, fantastik ve suç türlerinde izleyebileceğimiz New York'ta geçen filmler, bu ikonik şehre neredeyse bir mekandan ziyade yapımdaki karakterlerden biri gibi yer veriyor.

New York'ta Geçen En Popüler Filmler

1. Breakfast at Tiffany's (1961) – IMDB Puanı 7.6

Yönetmen: Blake Edwards

Oyuncular: Audrey Hepburn, George Peppard, Patricia Neal, Buddy Ebsen, Martin Balsam, José Luis de Vilallonga

Blake Edwards'ın yönettiği, başrolünde Audrey Hepburn'ün yer aldığı, 1961 yapımı "Breakfast at Tiffany's" filmi, "Cat" isimli kedisinden ana karakteri Holly Golightly'nin kıyafetlerine ve Golightly'nin New York'un Upper East Side'ında bulunan evine kadar her yönüyle ikonikleşmiş bir yapım. Genç bir New York sosyetesi, apartmanına taşınan genç bir adamla ilgilenmeye başlar, ancak geçmişi yoluna çıkmakla tehdit eder.


2. New York, I Love You (2008) – IMDB Puanı 6.2

Yönetmenler: Fatih Akın, Yvan Attal, Randall Balsmeyer, Allen Hughes, Shunji Iwai, Wen Jiang, Shekhar Kapur, Joshua Marston, Mira Nair, Natalie Portman, Brett Ratner

Oyuncular: Shia LaBeouf, Natalie Portman, Bradley Cooper, Hayden Christensen, Andy Garcia, Rachel Bilson, Irrfan Khan, Orlando Bloom, Christina Ricci, Maggie Q, Ethan Hawke, Chris Cooper, Robin Wright, Anton Yelchin, James Caan, Olivia Thirlby, Blake Lively, Drea de Matteo

"New York, I Love You" filmi, dünyanın en sevilen ve aynı zamanda en nefret edilen şehirlerinden biri olan New York'ta geçen 11 farklı aşk hikayesini konu alıyor. "New York, I Love You" filmi; "Berlin, I Love You" (2019), "Paris, I Love You" (2006) ve "Rio, I Love You" (2014) isimli aşk şehirleri serisinin bir uzantısı olarak karşımıza çıkıyor.


3. Home Alone 2: Lost in New York (1992) – IMDB Puanı 6.8

Yönetmen: Chris Columbus

Oyuncular: Macaulay Culkin, Joe Pesci, Daniel Stern, Catherine O'Hara, John Heard, Devin Ratray, Hillary Wolf, Maureen Elisabeth Shay, Gerry Bamman

"Home Alone 2: Lost in New York" filminde Kevin McCallister, evde yalnız bırakıldıktan ve bir çift beceriksiz hırsızı yenmek zorunda kaldıktan tam bir yıl sonra, bu seferde yanlışlıkla New York'ta tek başına kalır. Üstelik aynı suçlular, Kevin'ın peşindedir. Ancak genç kahramanımız, yılbaşında New York manzaraları arasında yine zekasını kullanarak kendisini kurtarmayı ve soygunu durdurmayı başaracaktır.


4. You've Got Mail (1998) – IMDB Puanı 6.7

Yönetmen: Nora Ephron

Oyuncular: Tom Hanks, Meg Ryan, Greg Kinnear, Parker Posey, Jean Stapleton, Steve Zahn, Heather Burns

İş hayatında düşman olan iki rakip Joe ve Kathleen, internette anonim olarak tanışarak aşık olurlar. Sonbahar, kitaplar ve New York ile dolu bir film izliyoruz. Sinema sektöründe belirli bir dönem, romantik komedi denince ilk akla gelen yazar ve yönetmenlerden Nora Ephron, "You've Got Mail"in de yönetmenliğini üstleniyor. Filmin başrollerini Tom Hanks ve Meg Ryan paylaşıyor.


5. Taxi Driver (1976) – IMDB Puanı 8.2

Yönetmen: Martin Scorsese

Oyuncular: Robert De Niro, Jodie Foster, Cybill Shepherd, Albert Brooks, Diahnne Abbott, Victor Argo

"Taxi Driver" filminde New York'ta gece vaktif taksi şoförü olarak çalışan, akli dengesi yerinde olmayan bir gaziyi takip ediyoruz. Şehirdeki yozlaşma ve kalitesizlik, taksi şoförünün şiddetli eylem dürtüsünü körüklüyor.


6. West Side Story (1961) – IMDB Puanı 7.6

Yönetmen: Jerome Robbins, Robert Wise

Oyuncular: Natalie Wood, George Chakiris, Richard Beymer, Russ Tamblyn, Rita Moreno, Simon Oakland, Ned Glass, William Bramley, Tucker Smith, Tony Mordente

1957 yapımı aynı isimli müzikalin bir uyarlaması olan "West Side Story", yasak aşk ve farklı etnik kökenlerdeki gençler arası çete savaşlarının klasikleşmiş hikayesini anlatıyor. "West Side Story", Steven Spielberg tarafından da 2021 yılında yeniden çekildi.


7. Enchanted (2007) – IMDB Puanı 7.1

Yönetmen: Kevin Lima

Oyuncular: Amy Adams, Susan Sarandon, James Marsden, Patrick Dempsey, Julie Andrews, Timothy Spall

Bazen kendinizi günümüz modern toplumunda bir yabancı gibi mi hissediyorsunuz? O zaman sizi "Enchanted" izlemeye davet ediyoruz. Evlenmek üzere olan genç bir kız, kötü kraliçenin laneti nedeniyle masal diyarından günümüz New York'una düşer.


8. The Godfather (1972) – IMDB Puanı 9.2

Yönetmen: Francis Ford Coppola

Oyuncular: Marlon Brando, Al Pacino, James Caan, Diane Keaton, Richard S. Castellano, Robert Duvall, Sterling Hayden, John Marley, Richard Conte, Al Lettieri, Abe Vigoda, Talia Shire

Francis Ford Coppola imzalı "The Godfather", sinema tarihinin en kült filmlerinden biri. Savaş sonrası New York'ta bir organize suç hanedanının yaşlanan reisi, gizli imparatorluğunun kontrolünü hayli gönülsüz olan en küçük oğluna devreder. "The Godfather"ın ardından, devam yapımları olan "The Godfather Part II" (1974) ve "The Godfather Part III" (1990) filmlerini de izlemeyi atlamayın.


9. Goodfellas (1990) – IMDB Puanı 8.7

Yönetmen: Martin Scorsese

Oyuncular: Robert De Niro, Ray Liotta, Joe Pesci, Lorraine Bracco, Paul Sorvino, Frank Sivero, Tony Darrow, Mike Starr, Frank Vincent, Chuck Low

"Goodfellas" filmi, New York'ta geçen bir başka mafya konulu suç hikayesi. Henry Hill'in ve mafyadaki hayatının hikayesini izlerken, Henry'nin, karısı Karen Hill ve İtalyan-Amerikan suç örgütündeki mafya ortakları Jimmy Conway ve Tommy DeVito ile olan ilişkisini takip ediyoruz.


10. The Wolf of Wall Street (2013) – IMDB Puanı 8.2

Yönetmen: Martin Scorsese

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Margot Robbie, Jonah Hill, Matthew McConaughey, Kyle Chandler, Jon Bernthal, Jon Favreau, Cristin Milioti

Jordan Belfort'un gerçek hikayesine dayanan "The Wolf of Wall Street", suç filmlerinin ustası Martin Scorsese'nin imzasını taşıyan ikonikleşmiş bir kara komedi. Aynı zamanda bu film, Margot Robbie'nin tüm Hollywood'un dikkatini üstüne çektiği yapım. 1980'lerin yozlaşmış Wall Street'indeki aldatma ve açgözlülük dünyasına giren bir borsacı olan Jordan Belfort'un yükseliş ve düşüş hikayesini izliyoruz.


11. Moonstruck (1987) – IMDB Puanı 7.1

Yönetmen: Norman Jewison

Oyuncular: Cher, Nicolas Cage, Olympia Dukakis, Danny Aiello, Vincent Gardenia, Julie Bovasso, John Mahoney

En kült romantik komedilerden biri olan, Norman Jewison imzalı "Moonstruck", evlenmeyi kabul ettiği adamın kardeşine aşık olan Loretta'nın kendini bulduğu zor durumu anlatıyor. En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ve En İyi Senaryo dallarında Oscar sahibi olan "Moonstruck" filminin başrollerinde Cher ve Nicolas Cage'i görüyoruz.


12. Frances Ha (2013) – IMDB Puanı 7.4

Yönetmen: Noah Baumbach

Oyuncular: Greta Gerwig, Mickey Sumner, Adam Driver, Michael Zegen, Michael Esper, Charlotte d'Amboise, Grace Gummer

"Frances Ha", 2010'lu yılların en samimi yapımlarından biri olabilir. Üstelik New York'u en ince detayına kadar hissettiren bir film. New York'lu bir kadın, bir dans kumpanyasında çıraklık yapar ve kendini, hayallerini gerçekleştirme olasılığı giderek azalsa da kendisini hayal kurmaktan geri tutamaz.


13. Annie Hall (1977) – IMDB Puanı 8.0

Yönetmen: Woody Allen

Oyuncular: Woody Allen, Diane Keaton, Tony Roberts, Carol Kane, Paul Simon, Shelley Duvall, Janet Margolin, Colleen Dewhurst, Christopher Walken

Boşanmış bir komedyen Alvy Singer'ın, eski sevgilisi müzisyen Annie Hall ile aniden biten ilişkisi çevresinde ilerleyen "Annie Hall", Woody Allen'ın tarzını en net gördüğümüz filmlerden. En İyi Film ödüllü "Annie Hall", Woody Allen'a En İyi Yönetmen, Diane Keaton'a En İyi Kadın Oyuncu ve Woody Allen ile Marshall Brickman'a En İyi Orijinal Senaryo Oscar'larını kazandırdı.


14. When Harry Met Sally (1989) – IMDB Puanı 7.7

Yönetmen: Rob Reiner

Oyuncular: Billy Crystal, Meg Ryan, Carrie Fisher, Bruno Kirby, Steven Ford, Lisa Jane Persky, Michelle Nicastro

"When Harry Met Sally" filminde birbirlerini yıllardır tanıyan ve New York'ta yaşayan iki arkadaş olan Harry ve Sally'i izliyoruz. İkili, birbirlerine karşı hissettikleri duygular güçlendikçe arkadaşlıklarının bozulmasından endişelenirler.


15. The Nanny Diaries (2007) – IMDB Puanı 6.2

Yönetmen: Shari Springer Berman, Robert Pulcini

Oyuncular: Scarlett Johansson, Chris Evans, Laura Linney, Paul Giamatti, Donna Murphy, Nicholas Art

Chris Evans ile Scarlett Johansson'ın bir araya gelişi Marvel filmlerinden çok daha önce gerçekleşti; ikili, "The Perfect Score"un (2004) ardından "The Nanny Diaries" ile yeniden birlikte kamera karşısına geçti. Sonrasında ise "Captain America" filmlerinden "The Avengers" serilerine birçok yapımda ikisini yan yana gördük. Bu kadar çok filmde bir araya gelmelerinin nedeninin, tesadüften çok, ikilinin uyumunun sevilmesi olduğunu söyleyebiliriz. "The Nanny Diaries" filminde de üniversiteden mezun olan Annie, zengin bir New York'lu ailenin yanında dadı olarak çalışmaya başlar. Ailenin evine yerleşen Annie, bir yandan bu işlevsiz ailenin yanında bir yer edinmeye, bir yandan sorumluluğundaki zorlu çocuğun dadılığını yapmaya, bir yandan da yeni bir romantizme yelken açmaya çalışmaktadır.


16. Ghostbusters (1984) – IMDB Puanı – IMDB Puanı 7.8

Yönetmen: Ivan Reitman

Oyuncular: Bill Murray, Dan Aykroyd, Sigourney Weaver, Harold Ramis, Rick Moranis, Annie Potts, William Atherton, Ernie Hudson

New York'u biraz da komik bir fantastik dünyada izleyelim diyorsanız, kült film "Ghostbusters"ı kesinlikle öneririz. Üç parapsikolog, New York'ta hayalet avcısı olarak çalışarak, şehri başıboş hayaletlerden temizlemeye çalışırlar. "Ghostbusters"ı severseniz, devam filmlerini de izleyerek daha uzun soluklu bir deneyim yaşayabilirsiniz.


17. Rosemary's Baby (1968) – IMDB Puanı 8.0

Yönetmen: Roman Polanski

Oyuncular: Mia Farrow, John Cassavetes, Ruth Gordon, Sidney Blackmer, Maurice Evans, Ralph Bellamy, Victoria Vetri

Dram ve korku türündeki "Rosemary's Baby" filminde, bebek sahibi olmaya çalışan genç bir çift, New York - Central Park West'teki eskimiş, gösterişli bir apartmana taşınır ve burada kendilerini garip komşularla çevrili bulurlar.


18. Working Girl (1988) – IMDB Puanı 6.8

Yönetmen: Mike Nichols

Oyuncular: Melanie Griffith,

"Working Girl" filminde New York iş dünyasına romantik ve komik bir dalış yapıyoruz. Bir sekreterin fikri, patronu tarafından çalındığında, patronunun işine sahipmiş gibi davranarak onu geri çalma fırsatını yakalar.


19. King Kong (1933) – IMDB Puanı 7.9

Yönetmen: Merian C. Cooper, Ernest B. Schoedsack

Oyuncular: Fay Wray, Robert Armstrong, Bruce Cabot, Frank Reicher, Sam Hardy, Noble Johnson, Steve Clemente, James Flavin

"King Kong"da bir film ekibi, egzotik bir mekan çekimi için tropik bir adaya gider ve devasa boyutlarda bir maymun keşfederler. King Kong adı verilen bu dev maymun, yakalanır ve halka açık olarak sergilenmek için New York'a getirilir. Ancak bu dev canavarı zapt etmek kolay olmayacaktır.


20. Sweet November (2001) – IMDB Puanı 6.7

Yönetmen: Pat O'Connor

Oyuncular: Keanu Reeves, Charlize Theron, Jason Isaacs, Greg Germann, Liam Aiken, Robert Joy, Lauren Graham, Micheal Rosenbaum, Frank Langella, Jason Kravits

Özgür ruhlu Sara'nın, benmerkezci ve işkolik bir insan olan Nelson'ın hayatını değiştirmek için tam olarak bir ayı vardır. Ancak Kasım ayı sona erip veda zamanı geldiğinde, ikisi de bunu istemediklerini keşfeder. Pat O'Connor imzalı "Sweet November" filminde New York'ta geçen bir sonbahar aşk hikayesi izliyoruz.


21. Saturday Night Fever (1977) – IMDB Puanı 6.8

Yönetmen: John Badham

Oyuncular: John Travolta, Karen Lynn Gorney, Barry Miller, Joseph Cali, Paul Pape, Donna Pescow

"Saturday Night Fever", yalnızca disko müziğini popülerleştirmekle kalmadı, bir zamanlar televizyon oyuncusu olan John Travolta'nın sinema yıldızı olarak parlamasını da sağladı. Aile problemlerinden kaçmaya çalışan genç bir lise mezununun, dans pistlerini ele geçirmeye başlamasını izliyoruz.


22. Uptown Girls (2003) – IMDB Puanı 6.1

Yönetmen: Boaz Yakın

Oyuncular: Brittany Murphy, Dakota Fanning, Heather Locklear, Jesse Spencer, Marley Shelton, Donald Faison, Austin Pendleton, Will Toale

"Uptown Girls" filmi, New York'ta geçen bir başka romantik komedi ama bu sefer bir aile hikayesi de izliyoruz. Çocuksu içgüdülerini ve davranışlarını sürdüren yetişkin bir kadın, aslında bir yetişkin gibi davranan sekiz yaşındaki bir kız çocuğuna bakıcılık yapmaya başlar.


23. On the Rocks (2020) – IMDB Puanı 6.4

Yönetmen: Sofia Coppola

Oyuncular: Bill Murray, Rashida Jones, Marlon Wayans, Jessica Henwick, Jenny Slate, Liyanna Muscat

"On the Rocks" filminde genç bir anne, New York'ta çıktığı bir macerada, abartılı bir hayat süren çapkın babasıyla yeniden bağlantı kurar.


24. Once Upon a Time in America (1984) – IMDB Puanı 8.3

Yönetmen: Sergio Leone

Oyuncular: Robert De Niro, James Woods, Elizabeth McGovern, Treat Williams, Tuesday Weld, Burt Young, Joe Pesci, Danny Ailello

"Once Upon a Time in America" filminde eski bir yasak dönemi Yahudi gangsteri, 35 yıl sonra Manhattan'ın Lower East Side'ına geri döner ve burada eski hayatının hayaletleri ve pişmanlıklarıyla bir kez daha yüzleşmek zorunda kalır.


25. Dog Day Afternoon (1975) – IMDB Puanı 8.0

Yönetmen: Sidney Lumet

Oyuncular: Al Pacino, John Cazale, Penelope allen, Sully Boyar, Beulah Garrick, Carol Kane

"Dog Day Afternoon"da üç amatör banka soyguncusu bir bankayı soymayı planlar. Güzel, basit bir soygun: İçeri gir, parayı al ve kaç. Ne yazık ki sözde karmaşık olmayan soygun, ters gidebilecek her şey gibi aniden tuhaf bir kabusa dönüşüyor. Al Pacino'nun canlandırdığı Sonny Wortzik, ekibin lideri. Ancak ne Sonny ne de arkadaşları, soygun yapmak konusunda yetenekli. İşler karışıp basit soygun planı, bankadaki insanların rehin aldığı absürt bir hale bürünür.


26. Scent of a Woman (1992) – IMDB Puanı 8.0

Yönetmen: Martin Brest

Oyuncular: Al Pacino, Chris O'Donnell, James Rebhorn, Gabrielle Anwar, Philip Seymour Hoffman, Richard Venture, Bradley Whitford, Rochelle Oliver

"Scent of a Woman" filminde paraya ihtiyacı olan bir hazırlık okulu öğrencisi, kör bir adama bakıcılık yapmayı kabul eder, ancak iş hiç de umduğu gibi gitmez.


27. Spider-Man Serisi

Yönetmen: Sam Raimi

Oyuncular: Tobey Maguire, Kirsten Dunst, Willem Dafoe, James Franco, Cliff Robertson, Rosemary Harris, J.K. Simmons, Joe Manganiello

Tüm süper kahraman filmleri arasında belki de New York'a en sadık olan "Spider-Man" seridir. Pek çok kez çekilen "Spider-Man" filmlerinden hangisini açarsanız açın mutlaka bir New York manzarasına denk gelebilirsiniz. Sam Raimi'nin yönettiği "Spider-Man" (2002) ile başlayan maceramız "Spider-Man 2" (2004) ve "Spider-Man 3" (2007) ile sonuçlandı. Ardından Marc Webb imzalı, başrollerinde Andrew Garfield, Emma Stone, Rhys Ifans ve Jamie Foxx'u izlediğimiz "The Amazing Spider-Man" (2012) ve "The Amazing Spider-Man 2" serisi geldi. Ne yazık ki "The Amazing Spider-Man" serisi üçüncü filme bile ulaşamadan sona erdi. Günümüz Spider-Man serisi ise Jon Watts'ın yönetmen koltuğuna geçtiği, Tom Holland, Zendaya, Marisa Tomei, Jon Favreau ve Michael Keaton gibi isimleri bir araya getiren "Spider-Man: Homecoming" (2017) ile başlayıp, "Spider-Man: Far from Home" (2019) ile devam etti. Bu serinin üçüncü filmi olan "Spider-Man: No Way Home" (2021) ise aslında tüm bu "Örümcek Adam"ları bir araya getirerek, dev bir seriye dönüştüren yapım oldu.


28. American Psycho (2000) – IMDB Puanı 7.6

Yönetmen: Mary Harron

Oyuncular: Christian Bale, Justin Theroux, Josh Lucas, Bill Sage, Chloe Sevigny, Reese Witherspoon, Samantha Mathis, Matt Ross

Zengin bir New York City yatırım bankacılığı yöneticisi olan Patrick Bateman, şiddetli, hedonist fantezilerinin daha derinlerine inerken alternatif psikopatik egosunu iş arkadaşlarından ve arkadaşlarından gizlemektedir. Mary Harron'ın yönettiği bu kült film "American Psycho"da Christian Bale'in, psikopat seri katil rolünü oldukça başarılı bir şekilde canlandırdığının da altını çizmek gerek.


29. Manhattan (1979) – IMBD Puanı 7.8

Yönetmen: Woody Allen

Oyuncular: Woody Allen, Diane Keaton, Mariel Hemingway, Michael Murphy, Meryl Streep, Anne Byrne Hoffman, Karen Ludwig

"Manhattan" filminde genç bir kızla çıkan boşanmış bir televizyon yazarının hayatı, en yakın arkadaşının metresine aşık olunca daha da karmaşık hale gelir.


30. Eyes Wide Shut (1999) – IMDB Puanı 7.5

Yönetmen: Stanley Kubrick

Oyuncular: Tom Cruise, Nicole Kidman, Todd Field, Sydney Pollack, Madison Eginton

Stanley Kubrick imzalı "Eyes Wide Shut", Tom Cruise ve Nicole Kidmann'ın evlilikleri süresince birlikte başrolü paylaştığı yapımlardan biri. Cruise'un çekim sürecinde oldukça yoğun bir 400 gün geçirdiği söyleniyor. Sonuç, karışık tepkiler olsa da bunun, oyuncunun en cesur karakter seçimlerinden biri olduğu konusunda çoğu kişi hemfikir gibi görünüyor. Manhattanlı bir doktor ve karısının dışarıdan mükemmel görünen ama içeriden çatırdamakta olan ilişkilerinin cinsellik, saplantı ve kıskançlık yumağına dönüşmesini izliyoruz. Puslu bir rüya gibi gizemli ve gergin bir filmle karşı karşıya kalıyoruz. "Eyes Wide Shut", Stanley Kubrick'in hayatını kaybetmeden önceki son filmi olması açısından da önemli.


31. 25th Hour (2002) – IMDB Puanı 7.6

Yönetmen: Spike Lee

Oyuncular: Edward Norton, Barry Pepper, Philip Seympur Hoffman, Rosario Dawson, Anna Paquin, Brian Cox

"25th Hour" filminde narkotik tarafından köşeye sıkıştırılan hüküm giymiş New York'lu uyuşturucu satıcısı Montgomery Brogan, yedi yıl hapis cezasıyla karşı karşıya kalmadan önce kalan 24 saat içinde hayatını yeniden değerlendirir.


32. Shame (2011) – IMDB Puanı 7.2

Yönetmen: Steve McQueen

Oyuncular: Michael Fassbender, Carey Mulligan, James Badge Dale, Lucy Walters, Nicole Beharie

Steve McQueen, başyapıt niteliğindeki ilk uzun metrajlı filmi "Hunger"dan üç yıl sonra, "bedenin kime ait olduğu" sorusunu bu kez 2011 yapımı "Shame" ile gündeme taşıyor. Başrolde yine Michael Fassbender'a rol veren yönetmen, bir seks bağımlısının portresini çıkarıyor. Aralarında Venedik Film Festivali'nin de bulunduğu pek çok festivalden ödüllerle dönen film, aşk ve cinsellik üzerinden karakterin yaşadığı birtakım varoluşsal sorunları, modern bir New York ve kentin, bireyler üzerinde yarattığı baskı ve yalnızlık üzerinden inceliyor.


33. King of New York (1990) – IMDB Puanı 6.9

Yönetmen: Abel Ferrara

Oyuncular: Christopher Walken, David Caruso, Laurence Fishburne, Victor Argo, Wesley Snipes, Janet Julian, Giancarlo Esposito, Steve Buscemi

"King of New York" filminde bir uyuşturucu baronu hapishaneden salıverilir ve gücü topluma geri vermek için yeraltı suç dünyasının tüm kontrolünü ele geçirmeye çalışır.


34. Kramer vs. Kramer (1979) – IMDB Puanı 7.8

Yönetmen: Robert Benton

Oyuncular: Dustin Hoffman, Meryl Streep, Jane Alexander, Justin Henry, Howard Duff

Karısı onu terk ettikten sonra, tüm hayatını işine adayan bir Manhattanlı reklam yöneticisi, uzun süredir ihmal ettiği ebeveynlik becerilerini öğrenmek zorunda kalır. Ancak çiftin küçük oğlu için hararetli bir velayet savaşı, ayrılığın bıraktığı yaraları derinleştirir. Dustin Hoffman'a En İyi Erkek Oyuncu, Meryl Streep'e En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oscar'larını kazandıran "Kramer vs. Kramer", dram filmlerinin En İyi Film kategorisinde öne çıkmaya başladığını gösteren yapımlardan.


35. Black Swan (2010) – IMDB Puanı 8.0

Yönetmen: Darren Aronosfsky

Oyuncular: Natalie Portman, Mila Kunis, Vincent Cassel, Winona Ryder, Barbara Hershey, Benjamin Millepied, Ksenia Solo, Kristina Anapau, Janet Montgomery, Sebastian Stan

Tüm hayatını işine adamış bir balerin, Tchaikovsky'nin ünlü "Kuğu Gölü Balesi"nde başrolü alır. Ancak kendini adama, saplantı sınırını aştığında, genç balerinin gerçeklik duygusu ciddi şekilde tehdit edilir. Biz de bu karanlık ama merak uyandırıcı zihinsel yolculukta onu takip ederiz. Darren Aronofsky'nin yönettiği ve Natalie Portman'a En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ını kazandıran "Black Swan"da, performansıyla herkesi kendine hayran bıraktı.


36. Good Time (2017) – IMDB Puanı 7.3

Yönetmen: Benny Safdie, Josh Safdie

Oyuncular: Robert Pattinson, Benny Safdie, Jennifer Jason Leigh, Buddy Duress, Taliah Webster

"Good Time" filminde, küçük kardeşi başarısız bir banka soygununda hapse giren Connie Nikas, kardeşi Nick'i hapisten çıkarmak için New York şehrinin yeraltı dünyasında çarpık bir yolculuğa çıkar.


37. All About Eve (1950) – IMDB Puanı 8.2

Yönetmen: Joseph L. Mankiewicz

Oyuncular: Bette Davis, Anne Baxter, George Sanders, Celeste Holm

Joseph L. Mankiewicz'in senaryo ekibinde yer aldığı ve yönettiği "All About Eve" filminde, dışarıdan bakıldığında ürkek ama gizlice acımasız bir tiyatro oyuncusu olan Eve, kendini yaşlanmakta olan bir Broadway yıldızı olan Margo'nun hayatına sokar ve ona dönüşebilmek için elinden geleni ardına koymaz.


38. Big (1988) – IMDB Puanı 7.3

Yönetmen: Penny Marshall

Oyuncular: Tom Hanks, Elizabeth Perkins, Robert Loggia, John Heard, Jared Rushton, David Moscow, Jon Lovitz

Büyük olmayı diledikten sonra, genç bir çocuk ertesi sabah uyanır ve kendisini gizemli bir şekilde bir yetişkinin vücudunda bulur. "Big" filmini severseniz, çok benzer bir konuya sahip olan ve yine New York'ta geçen "13 Going on 30" (2004) isimli filmi de kesinlikle öneririz.


39. Rear Window (1954) – IMDB Puanı 8.5

Yönetmen: Alfred Hitchcock

Oyuncular: James Stewart, Grace Kelly, Wendell Corey, Thelma Ritter, Raymond Burr, Judith Evelyn, Ross Bagdasarian, Georgine Darcy

Psikolojik gerilim dendiğinde ilk akla gelen yönetmenlerden biri olan Alfred Hitchcock'un "Rear Window" filmi bu listedeki en çok uyarlaması ve benzeri çekilen film olabilir. Tekerlekli sandalyeye bağlı bir fotoğrafçı, New York'taki evinin avlu dairesinin penceresinden komşularını gözetler ve kız arkadaşının şüpheciliğine rağmen, komşularından birinin cinayet işlediğine ikna olur. Psikolojik olarak en derinlikli filmlerin, genellikle ana karakterin kendi gerçekliğini sorguladığı filmler olduğunu düşünürsek, bu filmden keyif almamak çok zor.


40. The Hunger (1983) – IMDB Puanı 6.6

Yönetmen: Tony Scott

Oyuncular: Catherine Deneuve, David Bowie, Susan Sarandon, Cliff De Young, Beth Ehlers, Dan Hedaya

1997 yılında Türkiye'den SIYAD'da En İyi Yabancı Film adaylığı alan "The Hunger", türün klasikleşmiş örneklerinden biri. 80'lerin dikkat çekici renk paletleriyle bezenmiş bu vahşi ve kanlı yapım, sevgilisinin ölümünü atlatamamış bir vampirin, bir doktoru baştan çıkarmaya çalışmasını anlatıyor.


41. Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018) – IMDB Puanı 8.4

Yönetmen: Bob Persichetti, Peter Ramsey, Rodney Rothman

Seslendirme Kadrosu: Shameik Moore, Jake Johnson, Hailee Steinfeld, Mahershale Ali, Brian Tyree Henry, Lily Tomlin, Luna Lauren Velez, Zoe Kravitz, John Mulaney, Kimiko Glenn, Nicolas Cage, Kathryn Hahn, Liev Schreiber, Chris Pine, Oscar Isaac

New York'u biraz da animasyon stilinde izleyebileceğiniz "Spider-Man: Into the Spider-Verse", beklenmedik bir başarı elde etti. Film, yayınlanmadan önce bu kadar büyük bir kitleye ulaşacağı tahmin edilmiyordu ancak o kadar sevildi ki bugün pek çok kişi tarafından en iyi "Spider-Man" filmi olarak değerlendiriliyor. Animasyon tekniklerinden, hikayesine kadar tam not alan film, kendi evreninin Örümcek Adamı olan Miles Morales'in başından geçenleri konu alıyor. Bir anda diğer evrenlerden de benzer karakterler gelmeye başlayınca olaylar karışır.


42. Night at the Museum (2006) – IMDB Puanı 6.4

Yönetmen: Shawn Levy

Oyuncular: Ben Stiller, Carla Gugino, Ricky Gervais, Dick Van Dyke, Mickey Rooney, Bill Cobbs, Robin Williams, Kim Raver

"Night at the Museum" filminde Doğa Tarihi Müzesi'nde yeni işe alınan bir gece güvenlik görevlisi, eski bir lanetin, sergilenen hayvanların ve sergilerin canlanıp ortalığı kasıp kavurmasına neden olduğunu keşfeder.


43. My Dinner with Andre (1981) – IMDB Puanı 7.7

Yönetmen: Louis Malle

Oyuncular: Andre Gregory, Wallace Shawn

"My Dinner with Andre" filminde iki eski arkadaş, akşam yemeği için buluşur; biri deneyimlerini detaylandıran anekdotlar anlatırken, diğeri aralarındaki farklı dünya görüşlerini fark eder.


44.Superman (1978) – IMDB Puanı 7.4

Yönetmen: Richard Donner

Oyuncular: Christopher Reeve, Margot Kidder, Gene Hackman, Marlon Brando, Ned Beatty

"Superman" de New York'u merkez alan süper kahraman filmlerinden biri. Uzaylı bir yetim, ölmekte olan gezegeninden Dünya'ya gönderilir ve büyüyüp evlat edindiği evin, ilk ve en büyük süper kahramanı olur.


45. The Devil Wears Prada (2006) – IMDB Puanı 6.9

Yönetmen: David Frankel

Oyuncular: Anne Hathaway, Meryl Streep, Stanley Tucci, Adrian Grenier, Emily Blunt

Tamamı New York'ta geçmese de New York'ta geçen en popüler filmler dediğimizde aklımıza ilk gelen yapımlardan biri olduğu için "The Devil Wears Prada"yı da listemize eklemek istedik. Anne Hathway'in farklı farklı kombinlerle New York sokaklarında koşturduğu sahneleri hangimiz unutabilir ki. Moda filmi dendiğinde belki pek çoğumuzun aklına ilk gelen film olan "The Devil Wears Prada", ünlü bir moda dergisinin zorlu ama vizyoner genel yayın yönetmeni Miranda Priestly'nin asistanı olan Andy'nin bu çetrefilli dünyada tutunmaya çalışmasını anlatıyor.


Roma'da Geçen En İyi Filmler

Paris'te Geçen En Etkileyici Filmler

Hafta Sonu Başlayıp Bitirebileceğiniz Film Serileri

EN ÇOK OKUNANLAR

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Mart Ayı Film Önerileri
Mart Ayı Film Önerileri

Mart Ayı Film Önerileri

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler
En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları
74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

Nisan Ayı Film Önerileri
Nisan Ayı Film Önerileri

Nisan Ayı Film Önerileri

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey
“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler
“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

Mart Ayı Dizi Önerileri
Mart Ayı Dizi Önerileri

Mart Ayı Dizi Önerileri

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler
“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler
Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi