“Killing Eve” Dizisinin Kostüm Tasarımcısı Sam Perry ile Soru-Cevap

Şubat 2022'de 4. sezonu yayınlanan, başrollerinde Jodie Comer ve Sandra Oh'nun yer aldığı çok sevilen “Killing Eve” dizisinin kostüm tasarımcısı Sam Perry ile bir aradayız.

ABONE OL
18 Nisan 2022 Pazartesi 16:55 | Son Güncellenme:
18 dakika okunma süresi
“Killing Eve” Dizisinin Kostüm Tasarımcısı Sam Perry ile Soru-Cevap

Luke Jennings'in "Codename Villanelle" romanından uyarlanan "Killing Eve" dizisi, 2018'de yayınlanmaya başladı. Dizi, ajan olma hayali kuran Eve'in, bir kiralık katil olan Villanelle'in davasını çözmeye çalışmasıyla, hayatının tamamen değişmesini anlatıyor. Dördüncü sezonu ile BluTV'de izleyiciyle buluşan "Killing Eve"in başrollerinde Jodie Comer (Villanelle) ve Sandra Oh (Eve Polastri) yer alıyor. İlk sezondan itibaren dünyanın dört bir yanında sıkı bir hayran kitlesine ulaşan "Killing Eve"in karakterlerini ve oyuncularını, kostüm tasarımcısı Sam Perry'den dinliyoruz.

Bu sezon Eve'in kıyafetleri için ilham aldığınız şeyler nelerdi?

Eve, bu sezon bildiğimiz halinden tamamen farklı bir yerde ve farklı şeyler denemeye başlıyor. Tüm dünyası değişiyor. Çok daha proaktif, fit ve güçlü. Bu kez biraz daha aksiyon kahramanı ve imajını eskisinden daha fazla önemsiyor. Rahat, pratik iş kıyafetleri giymeyi bıraktı, bizim de daha fazla fırsatımız oldu. Renk paletini koruduk ama bunun dışında her şey biraz daha gösterişli. Yine de pratik, dövüşmek ve koşmak için iyi.

Herkes Eve'i sevdiği için tümüyle değiştirmek istemedik. Onun sıradan bir kadın gibi görünmesini seviyoruz. Dizinin başlarında Eve'in en güzel yanı kendini beğenmiş olmamasıydı ve bence seyirciler onun sadece pratik giyiminden keyif aldılar. Giyimi konusunda pek bir şey düşünmezdi, bol ve rahat kıyafetler. Karakteri değiştikçe, giyim konusunda biraz daha bilinçli hale geldi. Villanelle'in giyimden nasıl zevk ve güç aldığını gördü. Finale doğru eski parkalarından birini geri getirdim çünkü karakterinde ne kadar ileri gittiğini herkese hatırlatmanın güzel olacağını düşündüm.

Bu sezon Eve'in zihnindeki çatışmaları kıyafetleri aracılığıyla anlatmanın yolunu nasıl buldunuz?

Asıl mesele Eve'i daha güçlü ve kendinden emin kılmaktı. Artık daha fazla kontrol sahibi ve insanları manipüle etmek için giyiniyor. Sanki Eve ve Villanelle yer değiştirmiş gibi. Villanelle için daha az moda, Eve için daha gösterişli kıyafetler yapıyoruz.

Sandra Oh sürece ne kadar dahil oluyor? Eve'in görüntüsüne karar verirken iş birliği yapıyor musunuz?

Sandra her şeyle çok ilgili ve her bölüm için çok güzel uzun sohbetler ve provalar yapıyoruz. Her bölüm için kıyafetleri birlikte seçiyoruz. Provalarımızı seviyorum, gerçekten çok eğlenceli geçiyorlar. Sandra'ya çekime hazırlanırken de yardımcı oluyorum, ne giydiği konusunda endişelenmesine gerek kalmıyor. Sadece performansına odaklanıyor.

Bu sezon favori Eve görünümleriniz nelerdi?

Birinci bölümün başında çok iyi bir tane var ama ne olduğunu söyleyemem. İçinde epey küstahlık barındırıyor. Büyük güneş gözlükleri ve perukla kılık değiştirmek için giydiği güzel bir trençkot var. Böyle şeyler yapmak da çok eğlenceli. İyi bir balıkçı yaka ve yeni bir kot pantolon seçmek de bir o kadar hoşuma gidiyor. Doğru parçayı seçebilmek önemli çünkü Eve'in kostümlerinde çok fazla detay var.

Bu sezonun başında Villanelle'in çok farklı bir yaşam tarzı ve estetiği benimsediğini görüyoruz. Bu değişim için ilham kaynaklarınızdan biraz bahsedebilir misiniz?

Bu sezon Villanelle'i daha farklı bir insan olmaya çalışırken görüyoruz. Bu farklı tasarımlar denemek için harika bir fırsattı. İlk kostümleri olabildiğince çirkin yapmaya çalıştık ki hiçbir şey yakışmasın. Sorun şu ki Jodie her zaman harika görünüyor!

Sezonun ikinci yarısında, Villanelle'in özüne dönüşünü nasıl yorumladınız?

Villanelle'in modayı sevmesi ve kendisine neyin yakışacağını bilmesi eğlenceli. Özellikle pelerinlerle çok eğlendik. Geçen sezon kesimli kıyafetler seçmiştik, bu sezon daha çok kampçılık, açık hava ve doğa ağırlıklıydı. Villanelle döndü ama pratik bir Villanelle olarak. Kıyafetlere harcayacak parası var ama yünlü bir kazak ve biraz kalın bir taytın içinde de mutlu olabiliyor.

Jodie'yi sürece nasıl dahil edersiniz? Villanelle'in görünüşünde iş birliği yapıyor musunuz?

Jodie açıkça Villanelle'in kostümleriyle çok ilgileniyor. Sandra ile olduğu gibi, Jodie'nin kıyafetlerine de kolayca karar veriyoruz. Prova yapıp birlikte konuşuyoruz. İlk iki bölümden sonraki kıyafetlerin çoğu, yapmaktan ziyade satın aldığım şeylerdi. Kostümlerin karakter için olduğu kadar set tasarımı ekibi ve yönetmen için de ideal olduğundan emin olmalıyız. Hepimizin arasında gerçek bir iş birliği var.

Bu sezon favori Villanelle görünümleriniz hangileriydi?

Özellikle Jodie için özel diktiğimiz Will Taylor takımını beğendim. Mükemmel olmasını da istemedim. Üzerinde biraz sinirli, çift cinsiyetli bir his olmalıydı. Yelek çok uzun olduğu için alt düğmeleri açık ve biraz bol kalmalıydı ve pantolon da çok yüksek belliydi.

Sizin favori Villanelle görüntünüz hangisi?

Üçüncü sezondaki golf kıyafeti unutulmazdı. Mükemmel uyuyordu ama sahne için o kadar abartılı ve uygunsuzdu ki tüm yöneticileri, yönetmenleri ve Jodie'yi geçip geçemeyeceğinden emin değildim. Hepsi hemfikir olduğunda, çok rahatladım. Bundan çok memnun kaldım.

Bir Villanelle görünümünün temel ilkeleri / parçaları nelerdir?

Villanelle kıyafetleri ile ilgili en önemli şey, hiçbir detayın boşuna olmamasıdır. Eğlenceli ve yaratıcıdırlar. Villanelle modadan hoşlanıyor ama kıyafetleri hiçbir şekilde seksi görünmekle ilgili değil. Bir Villanelle kıyafetinde asla gereksiz et göstermeyiz. Bazen bir sahne süslü bir kıyafet gerektirir ve biz de tam tersini yaparız.

Villanelle, Eve kadar çanta insanı değil ama evden asla onsuz çıkmadığı eşyalar nelerdir?

Villanelle kesinlikle bir el çantası karakteri değil. Bavul insanı da değil. Bu yüzden yanına alabileceği şeylerin telefon, kredi kartı ve belki bir de dudak kremi olacağını düşünüyorum. Bundan daha fazlasını alacağını hayal edemiyorum. Bir el çantasına sahip olmaya en yakın olduğu an, sezonun sonuna doğru kullandığı güzel omuz çantasıydı. Bunun hakkında çok konuştuk çünkü çantada anahtardan başka bir şey olmamasını istedik. Ancak senaryo açısından, o sahneden dizinin sonuna kadar her şeyin tek bir çantaya sığacağından emin olmamız gerekiyordu.

Bu sezon şık Carolyn'in çok daha rahat bir versiyonuyla tanışıyoruz. Carolyn'in rahat görüntüsünü nasıl yarattınız?

Carolyn hepimizin çok sevdiği karakterlerden biri ve onunki de diğer sezonlardan parçaların -bluzları gibi- tekrar kullanılabileceği birkaç gardıroptan biri. Pratik bir kadın ve harika kıyafetleri var. Fiona Shaw ile Carolyn'in daha kadınsı, gevşek ve özgür olmasını istedik. Carolyn sezon başında yurt dışında çalışıyor ve onu güzel bir pamuklu gömlek elbise ve Birkenstocks veya çıplak ayakla görmek istedim. Hala güçlü ama eskisi kadar umursamıyor. Daha taze ve daha genç bir görünümle daha az güçlü imaj yaratmak için açık ve koyu mavi tonları seçtik.

Sizin için tüm zamanların favori Carolyn görünümü nedir?

Carolyn'in bir sürü paltosu var. Fiona çok güzel, uzun ve gerçekten iyi kemikleri var, bu yüzden paltolar onda çok iyi duruyor. Palto giymek için yaratılmış. Benim favorim muhtemelen üçüncü sezonda giydiği, her yeri ağaçlarla kaplı krem rengi ceketti.

Carolyn görünümünün temel ilkeleri / parçaları nelerdir?

Carolyn'in gardırobunun ana teması kalite. Gösterişli değil ama güzel malzemelerden yapılmış. Zarif ama işlevsel. Sadece mükemmel bir balıkçı yaka ve iyi kesimli güzel oturan pantolonlar olabilir. Boyuna ve yapısına göre çok iyi giyiniyor. Tarzı özgüvenli, omuzları her zaman geride ve başı dik.

Carolyn, çantasına Eve kadar güvenmiyor ancak paltolarında oldukça derin cepler var gibi görünüyor. Yanında ne olmadan evden asla çıkmaz?

Tüm ana karakterler her zaman başka bir yere gitmeye hazırdır, bu nedenle hiçbirinin çantası yoktur. Carolyn'in belki biraz daha fazla çantaya ihtiyacı olabilir çünkü bazen yanında olması gereken belgeler ve türlü şeyler taşıyor. Paltolarında her türlü anahtarla dolu derin cepler var. Telefonları var. Muhtemelen farklı isimlere sahip pasaportları ve iyi bir kredi kartı seti vardır.

Sezon başında Konstantin'in kıyafetleri, önceki görünümlerinden büyük farklılık gösteriyor. Sezon başındaki görünümü hakkında ne düşünüyorsunuz?

Konstantin için çok çeşitli kostümlerimiz yok. Konstantin görünümüne bağlı kalıyor ve gerekmedikçe değişmiyor. Sezon başında Kim Bodnia'yı farklı bir hale büründürmemiz gerekiyordu. Konstantin hayatının en iyi dönemini yaşıyor. Kendisine uyan bir takım elbise için terziye para ödüyor. Kim de her zamanki bol kıyafetleri yerine iyi giyinmekten keyif aldı. Artık saklanmak yok. Seksi ve kendinden emin görünmesi gerekiyor.

Neyse ki sezon ortasında Konstantin bir kez daha sevdiğimiz parçalarını giyiyor. Konstantin'in görünüşünü belirleyen nedir?

Konstantin karakteri, her an bir trene veya uçağa binmeye hazır olmakla ilgilidir. Sahip olduğu her şey ceplerinde olduğu için büyük bir gardırobu ya da taşıdığı bir bavulu yok. Muhtemelen takım elbisesi, paltosu, yazlık ceketi, lastikli pantolonu ve asker botları vardır. Koşabileceğin ve içine girebileceğin her şey... Öne çıkmıyor, o bir gölge ve bir şekil. Bundan daha fazla bir şey yok. Sadece basit ve pratik. Onu kalabalığın ortasında öne çıkaracak hiçbir şey yok. Onu fark edemezsin; sadece kalabalığa karışıyor ve etrafta dolaşıyor. Modaya ayıracak zamanı yok. Kendisine neyin uygun olduğunu biliyor ve buna bağlı kalıyor.

Helene'i ve tarzını bu sezon daha iyi tanıyoruz. Helene'in görünüşünün ilham kaynakları nelerdi? Seyirci bu görünümden karakter hakkında ne öğrenecek?

Camille Cottin ile çalışırken ve Helene'in görünüşünü tasarlarken çok eğlendik. Tüm oyuncularımız gibi çok yetenekli ve paylaşımcı. Geçen sezon da birlikte çalışmaktan keyif aldık ama sadece birkaç günlüğüne buradaydı, bu yüzden onu daha iyi tanımak ve karakterin gelişimini görmek harikaydı.

Ana ilhamımız 1970'lerden bir suikastçıydı. Güçlü bir Fransız kadınından görmek istediğimiz her şey... Onu güçlü ama biraz sinirli ve retro tuttuk. Doğru kesimli kotlar, keskin ceketler, bir yelek ve küçük özel bir mücevheri var. Helene'in taktığı, Camille'e de çok yakışan bir kaşkol var. O kadar doğal taşıdı ki üzerinde kostüm gibi durmuyordu, sanki her gün işe böyle geliyormuş gibiydi.

EN ÇOK OKUNANLAR

Podyumlardan İlhamla 10 Makyaj Trendi
Podyumlardan İlhamla 10 Makyaj Trendi

Podyumlardan İlhamla 10 Makyaj Trendi

1 dakika okunma süresi
2024 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri
2024 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri

2024 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri

1 dakika okunma süresi
Nisan Ayı Burç Yorumları
Nisan Ayı Burç Yorumları

Nisan Ayı Burç Yorumları

34 dakika okunma süresi
En İyi Polo Kazak Stilleri
En İyi Polo Kazak Stilleri

En İyi Polo Kazak Stilleri

1 dakika okunma süresi
Boyner İstinyePark İstanbul Mağaza Daveti
Boyner İstinyePark İstanbul Mağaza Daveti

Boyner İstinyePark İstanbul Mağaza Daveti

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

Balenciaga'nın Hayat Hikayesi Dizi Oldu
Balenciaga'nın Hayat Hikayesi Dizi Oldu

Balenciaga'nın Hayat Hikayesi Dizi Oldu

Sundance Film Festivali 2024 Kazananları
Sundance Film Festivali 2024 Kazananları

Sundance Film Festivali 2024 Kazananları

Şubat Ayı Film Önerileri
Şubat Ayı Film Önerileri

Şubat Ayı Film Önerileri

Mart Ayı Film Önerileri
Mart Ayı Film Önerileri

Mart Ayı Film Önerileri

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları
74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Mart Ayı Dizi Önerileri
Mart Ayı Dizi Önerileri

Mart Ayı Dizi Önerileri

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları
43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

Nisan Ayı Film Önerileri
Nisan Ayı Film Önerileri

Nisan Ayı Film Önerileri

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler
En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler